|
![]() |
#721 |
Toshiba ko' ludo
Datum registracije: Jun 2006
|
ASRock 939Dual
Ja sam instalirao win bez problema a sa cd sam stavio te drivere sad skidam ove ULi Integrated Driver 2.13. (hebiga kad sam do sad bio na Nforce driverima ) Do sad mi radi bez problema komp.,jel trebam instalirati onda ove : hello2 : |
![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ako radi, ne mjenjaj... ![]() Da ne bi još radi deinstalacije/instalacije drivera za matičnu windowsi otišli ka vragu... EDIT: Link na Nvidijine stranice za ULI Integrated Drivers v2.20 i v2.13 i ostale SATA/USB drivere ->ja skinuo samo integrated V2.13 Izgleda da su driveri za zvučnu uključeni u te Integrated drajvere Asrock download page za pojedine drivere (valjda su driveri za SATA/USB isti ko i na Nvidijinom sajtu) ->ja sam od tuda skinuo samo origigi BIOS-e i drivere za SATA2 diskove, ništa drugo! Redoslijed instalacije (nek se zna): -Windows instalacija (kod mene XP + SP2 slipstream-an) -Integrated Drivers (kod mene V2.13 i nemam problema sa njima) - maknuo opciju za USB 2.0 jer je to uključeno u SP2 -Driveri za grafičku -Driveri za zvučnu (ako se ima posebna PCI zvučna, za integriranu je uključeno u "integrated drivers" packu) Nakon svake od instalacija ovih drivera, napravio sam restart pa onda sljedeće drajvere... Nakon tih osnovnih mogu ići za printer, skener i ostalo što se ima doma, pa onda igre i programi potrebni za ugodni rad... Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 19.06.2006. u 01:07. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#724 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Nije se smrzo od mog jučerašnjeg posta, ali mi je do tada uzeo 5 godina života. Radio je cjelu noć memtest i sve 5. Restartao sam ga par puta i nije se smrznuo niti jednom pri ulasku u Windoze. Nakon svake instalacije snimim stanje za da ga mogu vratiti nazad.
![]() |
#725 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
mater! probao sve žive biose al se vindouzi i dalje sporo dižu. al uredno nakon što metnem bilo koji novi bios uvijek mi ispiše cmos checksum bad. kaj, da napravim clear cmos? i kak se to radi? samo izvadim bateriju? nisam nikad pa neznam. i što dobivam time?
![]() |
#726 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
prvo probaj u bios i odaber load seutp defaults, ako ne pomaže resetiraj bios, imaš jumper pokraj suthbridgea, pogledaj u uputstvima naci ces, a možeš i vađenjem baterije ali ovako je jednostavnije time vračaš bios postavke na default, npr kada clockaš i pretjeraš pa se nece bootat napravis clear cmos |
![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja sam na toj ploči samo dva puta radio clear CMOS, a nakloko sam sve uzduž i popreko... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Moderator
|
Meni se windowsi u sekundi dižu, ponekad prebrzo da bi stisnul F2 il F11, ovisno kaj mi treba...poisključil sam sve stvari koje mi ne trebaju, kao i stavio da mi je SATA u non-raid modu... BIOS je 1.50 i s njega se ne mičem ![]() Ali, u zadnje vrijeme me vuče na beta7 da vidim do kolko mi ide HTT... |
![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Toshiba ko' ludo
Datum registracije: Jun 2006
|
Meni su win kod welcome screna stali na 20 sec i onda se podigli a to sam riješio sa disble workstation (Start =>settings =>control panel =>administrative tools =>services =>workstation (stratup type), e da još sam isključio u biosu AGP Fast writes i sad lete win. U AA i Red Orchestra sam sa uključenim Fast writom imo 50-60 Average FPS a sad 70-80.Prije nisam imao tu opciju u biosu nego u modanim driverima. P.s U Asrock ploči imam defaultni bios ![]() Zadnje izmijenjeno od: dedal. 19.06.2006. u 18:05. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#731 |
Moderator
|
Ja peglam ponovno Windowse. Sreća pa imam još jedan komp za net. Stavio sam novi CDrom da isključim mogućnost krivog instaliranja. Isprobao sam 3 različita windowsa. Problem je uvijek isti. Sve je super, izvrtio sam sve benchmarke, 3dMark06 nešto manje od 1800. I onda se dogodi da kod paljenja ili restarta zaglavi na početku učitavanja Windowsa. Samo crni ekran. Nakon toga ide samo u safe mod i onda restore ili nova instalacija. Jel tko imao kakvih problema sa biosom 1.80 ili kod paljenja ili restartanja.
![]() |
#733 |
Moderator
|
@AMD Ako već ideš mjenjat BIOS, stavi 1.50 koje ja imam i znam da ne rade nikakve probleme (barem meni). Ili stavi neki drugi BIOS, ali velim ti, ovaj nema nikakvih problema kod paljenja ili restartanja. Par pitanja/prijedloga: -jesi stavio memu na 2T. Ako nisi, stavi za probu. -jesi isključio sve priključke na matičnoj koji ti nisi potrebni? SATA, Parallel, Floppy etc. -jel ti hard šljaka? ![]() @dedal Dal ti imaš PCI-E ili AGP 6600GT? |
![]() |
![]() |
![]() |
#734 | |
Moderator
|
Citiraj:
Sata, Midi, Game port, paralel port, serial port. Mema je na 2T jer imam 2 keksa po 256Mb AData identična. Imam još memorije, ali ju nisam stavio dok nebude stabilno. Samo jedan HDD i CDRom. DVD pržilicu sam odštekao. Za sad nakon instalacije drivera još nije zaštekao nakon restarta. ![]() Grafa je PCIE X1600 Pro 256 Mb. Za nju još nisam stavio drivere.
![]() |
![]() |
#735 |
Moderator
|
AMD, znači (barem za) sad više nema problema? Memu drži na 2T, zasad, matična je prije znala seruckat na 1T makar imao 2 ista sticka, neznam dali je koji novi BIOS to riješio, jer meni rješenja tipa AMD64 tweaker (ili takvo srodno, ono koje riješi sve kad se uđe u windowse) nije riješenje... Vjerojatno su te zezali driveri za mrežnu (barem po onome reportu kojeg si dao)...Nadam se da će sve proći u najboljem redu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
evo, premjestio meme iz utora 3 i 4 u 1 i 2. i sad, opa, proleti mi onaj početni skrin, proleti i winxp skrin al zato velkom skrin traje i traje. čak čujem i zvuk ulaženja u vindouze al velkom skrin je tu još nekih petnaestak sekundi. wtf? da reinstaliram vindouze?
![]() |
#738 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
@AMD ploca ima nekih svojih musica, kad se pretjera u OC-u, pa ti to mozda zeza, meni je znao uci u win, ali nakon restarta, bacati neku gresku...neznam dali si ti se to pojavljuje nakon OC-anja ili po defaultu... meni inace sve normalno radi...inastalirao sam sve sa instalacijskog cd-a od ploce, s tim da sam tek na kraju restartao i instalirao sam drivere po redu (sa onog menia sa cd-a)
![]() |
#739 |
Moderator
|
Ma kakav OC. Od Petka stavljam Windowse, a neznam što nevalja. Stavio sam novi BIOS 2.10 pa ću vidjet. Ako to ne popravi vadim PCIE grafu i stavljam AGP 9550 koja ziher radi. Komp je stari i sve provjereno radi. Nove komponente su proc, cooler, matična i grafa. Nešto od toga nevalja.
![]() |
#741 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
to sam se i ja bojao... problema... ali nema ih puno... ako misliš clockat onda je ***************ada oko biosa ali ni to nije problem... sve ostalo vezano za drivere radi ok, svi driveri su sa cd-a od ploče stvarno jedna solidna ploča... jedine mane su joj loš bios(službeni) layout i pasivac na NB koji se dosta grije |
![]() |
![]() |
![]() |
#742 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() NB se grije duplo manje nego na NF4 Ultra ![]() Priznajem, layout je malo lošiji, ali kao i na svakoj drugoj matičnoj danas... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ajde ajde nije ttako losa ploca dapace... Crash009 sta se tice pasivca i cipseta...triba bi onda probat NF4 ultra cipset pa komentirat kako je grijanje i kako je to rijeseno... mislis da je bolje? Ma jok! Pasivac je jos i odlican..velik je i ne zuji ![]() Hladenjem NB nisam nista dobija. Vucko proba san sa ventom ista stvar bila temp 20 ili 50 nema razlike. Uli cipset je zakon...neka grije...mozes ga i silovat nece se bunit! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Premium
|
Vucko i ostali pogledajte ovo budete li trazili koji bios odabrat... slike znas citat ![]() Ja sam nazad na beta7 pokaza se najstabilnijim..svakako ne mogu vise od 300HTT nikako bez obzira na napon cpu-a i rama,latencije,mem dijelitelj,bios..nista! : sweating ![]() Edit: Vucko mozes ti to! Navijamo za tebe! : hello2 : : cheers2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Moderator
|
GORKI, dobar link. Sad sam se i uvjeril da je moj BIOS valjda 1.50 (advanced) jer stvarno spusti Vcore na 1.1V. Šteta kaj nema među njima i beta BIOS-a... Nego, ubrzo ću staviti Beta 7, valjda neće biti problema, a nadajmo se da će HTT ići u nebesa ![]() Nego da ja sad pitam: Je li ikoji BIOS sredio 1T problem sa 2 sticka memorije? Ili se ipak mora preko A64 tweakera i takvih programa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#747 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Slao sam upit tehnickoj podrsci sa zahtjevom da ubace Dram drive strenght i Dram DATA drive strenght posto je to pomoglo velikoj vecini u stabiliziranju meme na 1T medutim nisam dobija odgovor... (iskreno nisam ni ocekiva)... tako da nazalost jos uvijek to stoji..ali mozda ti ne budes ima tih problema..trebas probat... venice 3000 koliko sam prijetija voli ovo plocu poprilicno po pitanju biosa prvenstveno...nadamo se da ce se to promijenit/osvjezit u narednim verzijama... Jos jedan njemacki produkt 2.10 Adv slican 04xx...mozda i njegov dostojan nasljednik. Svakako pogledaj i ovaj post jer se momak potrudija i napravija boot CD verziju sa 95% biosa sta su izasli (sluzbeni + beta). Nije loše za one koji nemaju floppy! ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
E sad da ja nest kazem...nb se grije da je to nemoguće...imam dvije osmice da pusu po njemu i opet se grije...kako bi G0RKI rekao - 20C ili 50C...koga briga...inače sutra stavljam test svog venicea...pa cete vidjeti sta ta ploca moze... @G0RKI - znači 1t ipak neradi sa dva keksa...a ja se jos budala mučim i razbijam glavu sto ne valja.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Moderator
|
I nakon stavljanja BIOS-a 2.10 i ubijanja svih nepotrebnih servisa u Windowsima odvrtio je nekoliko puta 3dmark 05. Sve fino krasno. Probao ga restartat par puta i 3 put se smrznuo pri ulasku u Windowse. Danas ću izvadit PCIE grafu i staviti AGP. Imam 3 nove stvari i vjerojatno se nešto kolje.
![]() |
#750 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
2 AMD: jesi stavio možda koji firewall? Imao sam sranja sa ZoneAlarmom vezana upravo za ulazak/izlazak iz Wina. Što se tiče 2T s dva keksa, meni radi kad je u pitanju ST sa Samsungovim UCCC-ovima... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|