|
![]() |
#721 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Sjetit će se nečega već. Kao što kod banki pa čak i nekih nebitnih stvari životnonepotrebnih, moraš ostaviti otisak prsta, sliku sebe, osobne s obje strane, tak i jod kupnje uređaja koji prima audiovizuelni sadržaj, morat ćeš dati podatke, ko nekada davno, da te ovi cijepe s pretplatom
![]() |
#722 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
u njemačkoj je već valjda 30 godina kad kupiš tv u dućanu odmah idu podaci za pretplatu. samo ... što je problem kod tih pretplata? nije visoka cijena nego to što se u hrtu ništa ne događa i imaju 50 posto previše zaposlenih koji služe da bi primali plaću i ništa ne radili, a količina proizvedenih emisija je skoro na nuli. autorskih emisija korisnog kvalitetnog sadržaja gotovo da i nema. onda si misliš za koji kurac daješ tih 10 eura. švabo plati koliko god treba, ali dobije natrag sadraj. i to odličan sadržaj. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#723 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Citiraj:
Sama kupovina nije dokaz ničega i jedini način da natjeraju cijelu državu da plaća je naplata preko računa "za struju" kako to rade u nekim državama, a za to bi morali mijenjati zakon što očito nisu u stanju ili trenutno ne planiraju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Da, ali ako zakonski definiraju da su vlasnici strujnih priključaka obveznici plaćanja televizijske pristojbe (a ne vlasnici 'prijemnika'), sve je čisto i provedivo. To što je zakon nedorečen, kao i u većini drugih slučajeva, drugi je par opanaka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#727 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Citiraj:
Kod HRT i komunalaca dužan si im samo zato što postojiš. Zajebi tu priču. Oni te stave u svoju proizvoljnu kategoriju, deklariraju te "korisnikom" i dužan si im dok dišeš. Isključiti ne možeš, čitava premisa počiva na "moglo bi". Dok ovakve budalaštine ne krenu ljudima masovno ići na živce ne bude se ništa promijenilo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#728 | |
....
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Pa i to je izvedivo, u sloveniju po TV pa sta onda…
![]() |
![]() |
#729 |
Premium spammer
Datum registracije: Aug 2010
|
Nope, to s njemackom i kupnjom tv-a je netocno. Zvuci kao prica koja kruzi facebookom. Kupio sam jednom novi tv u trgovini i nitko ništa ne pita niti se uzimaju ikakvu podaci. U njemackoj placas Rundfunkbeitrag, nekad se zvao GEZ. Funkcionira na nacin da cim prijavis boraviste u njemackoj, ti u roku par tjedana dolazi prvi racun za Runfunkbeitrag. Ako se za taj stan ili kucu vec placa naknada, onda samo posaljes potvrdu tko vec placa. Uostalom moras platit. Bez obzira imao ti TV, PC, samo paletu na kojoj spavas ili Volksempfänger. I da, sadrzaj na tv i radiu im je puno bolji nego kod nas. Iako moram pohvalit HR2 koji mi ima top emisije, kao npr. Povratak u budućnost (cetvrtkom navecer), U drugom filmu (cetvrtak ujutro), Andromeda (utorak navecer), mala skola rock and rolla (zaboravio sam termin), s mjerom (svakodnevno, traje 2-3 min), govorimo hrvatski (ali na HR1), hrvatski nas svagdasnji (radio sljeme) [svejedno sam i dalje nepismen ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Frendica ima problem. Prije x godina u stan joj je ušao inkasator, otkrio TV, napisao zapisnik o tome, a ona ga je potpisala. Sada je HRT ovršuje. Sreća u nesreći je da je blokirana i ide u osobni stečaj pa će joj se to izbrisati. Kako da ona odjavi pretplatu?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#732 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Ima direktno na HRT-ovim stranicama zahtjev: https://o-nama.hrt.hr/pristojba/kako...pristojbe-5670 |
![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Premium
|
po špranci za odjavu odjaviš. kada dođe osoba u stan: pregleda i napiše zapisnik. ukoliko postoji tv on se zaključa s onim malim sranjem kao i sat od struje. plomba ili kak već. e sad: koliko često dolaze vidjet da li je netko skinuo plombu ne znam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Koji dio TV-a on zaključa s time? Antenski ulaz? Ne kužim gdje se to uopće može zakačti na TVu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Treba uzeti u obzir da se i radio prijemnik računa pod "pretplatu". |
![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2021
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Premium
|
Ja ću na ovo samo dodati da tko god u svoj dom pušta dangube inače poznate i kao HTV kontrolore zato jer nose jeftine košule i imaju akrediatciju kakvu svatko iole računalno pismen sam napravi za 15 minuta, ima poprilično većih (psiholoških) problema od plaćanja RTV pretplate. Ako vam se ti debili pojave na vratima imate više opcija: a) zatvoriti vrata, b) glumite da ne govorite hrvatski, c) pravite se da ne živite ondje nego ste samo susjed koji je došao zaliti biljke. Ne puštati ih u stan/kuću/dvorište niti pod razno. To nisu ljudi koji vam žele dobro i niste im ništa po bilo kojoj osnovi dužni. Ti ljudi će rado zastrašivati starice i otimati im novac od mizerne penzije. To nisu ljudi, to je šljam.
![]() |
#739 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Tko će doći u stan?? Kakve plombe? Daj nemoj pisat svašta... Citiraj:
![]() Ja bi dodao i opciju: d) zvati policiju jer vas sumnjiva osoba uznemirava i mota se oko kuće/stana, pogotovo ako je naporan i dolazi više puta.
![]() |
![]() |
#741 |
Premium
|
daj čitaj malo. cura je već pustila lika u stan i sve je gotovo - skužio je da ima tv i sada plaća pretplatu. kako ćeš ti dva tjedna ili mjesec dana otkad su ti skužili da imaš tv otkazat to? možeš ti poslat svu papirologiju, ali oni mogu doći i reći tu je bio tv jučer i nećemo vam otkazat pretplatu i zato ga pustiš u stan da vidi da nema tv-a. bar sam ja to tako shvatio. pardon ako sam se pogubio u međuvremenu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#742 | |||
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Citiraj:
Ajde shvati da ti ne smije nitko dolaziti i provjeravati šta ti imaš ili nemaš ! Ispuni se obrazac s linka, zaokruži se pod broj 1 i potpiše: https://api.hrt.hr/media/e6/ce/nepos...0421122133.pdf Znači daješ izjavu da nemaš nikakv prijemnik signala, uopće nije bitno jesi li ga imao jučer ili prekjučer. Platiš zadnji račun koji imaš prije nego si odjavio prijemnik i završio si s njima. Nitko to ne može provjeravati niti osporavati, niti HRT ima zakonske osnove za bilo što i to je sud potvrdio u više navrata. Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#743 |
Premium
|
Nametali su ljudima s tim svojim retardiranim formularom da im "moraš" dopustiti ulaz u stan/kuću kako bi oni provjerili, jel. Pred nešto godina su im sa suda naložili da izbace to van pa su maknuli, da bi kasnije opet muljali s tim idiotskim izjavama. Točka/stavak tri u trenutnoj izjavi se promijeni svako toliko, kada sam ja slao obrazac pred kakvih 5-6 godina "izjavio" sam kako nemam ništa protiv da njihovi inspektori dolaze u kontrolu. Jasno, mogu kontrolirati ispred zgrade koliko god hoće što se mene tiče, a u stan neće ući niti pod razno. Naravno da takvi prohtjevi veze nemaju nikakve s ničime. Ljudi su znali editirati obrazac, izbaciti upitni dio vanka i poslati izmijenjeni. Ne puštati te nitkove u kuću. Vidim da je nepalac više alergičan na HRT od mene, tako da me preduhitrio.
![]() |
#744 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Citiraj:
Nakon što su me uhvatili na prepad, pustio sam mjesec dana, odnosno do prvog HRT računa da dođe. Njega sam uredno platio da bude sve čisto. Odmah nakon toga popunio njihov obrazac za odjavu i poslao ga preporučeno s povratnicom. Povratnica zato da imam dokaz da su zaprimili zahtjev. Kad mi je poštar donio povratnicu, kao dodani korak poslao sam mail na pristojba@hrt.hr gdje sam rekao kako sam poslao zahtjev za odjavu i samo da mi sa svoje strane potvrde da su primili to i da je uređaj zaista odjavljen. To su zaista i učinili, te taj mail čuvam u arhivi da se nađe ako treba. To je bilo 2016. godine i od tad nema HRT računa niti je itko njihov više dolazio. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Kakve plombe i ulasci u stan? Kod mene nije nikad ni bio u stanu. U zapisniku je stajalo da nije ušao u stan, ali "evidentno" postoje prijamnici unutra. Godinu i pol kasnije došao prijedlog ovrhe, uz njega i račun za 6 mjeseci pretplate, koji ako platim pristajem na redovno plaćanje, i izbjegavam ovrhu. U raspravi s njima kasnije, veli lik da u pravilu možemo biti sretni što su tako dobri prema nama, jer bi trebali plaćati za svaki uređaj pojedinačno, a ovako plaćamo samo po jednoj adresi koliko god imali uređaja. U prijevodu, ovo je doslovce kamatarenje od strane države. |
![]() |
![]() |
![]() |
#746 | |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
A što je sa onim silnim presudama u korist građana jer HRT ne može dokazati datum kupnje TV-a? Ili to nije to u tvom slučaju? I ti ni nisi odjavljivao nakon što su te oni tek tako prijavili za pretplatu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
kad smo kupili stan onda nas je bivsi vlasnik prijavio na sve usluge, hep, voda, smece i na HRT. nama su cca godinu dana dolazile uplatnice ali nismo placali jer nismo znali da nas je on prijavio. mislili smo da idu na app foru. nakon godinu dana je dosao prijedlog za ovrhu i tu smo doznali da nas je bivsi vlasnik prijavio. javili smo se hrtu i odvjetnickom drustu koje ih zastupa. platili smo prvih 6 mjeseci i javili hrtu da smo tek kupili stan i da ga uredujemo i nemamo tv jos. odjavili su nas i to je to ![]() cim budemo imali tv javit cemo im se ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
Premium
|
pih .. nakon ovih 5,6 postova pitam se zašto itko plaća pretplatu uopće LOOOOL sviđa mi se kako stvari funkcioniraju heh |
![]() |
![]() |
![]() |
#750 | |
Premium
|
Citiraj:
@geronimo: dobra je fora što HTV može, i treba, zaštiti svoj program. Tehnička riješenja postoje, ali oni se lukavo prave da sve to što rade rade za naše dobro. Dok je mnogim ljudima rađe vjerovati u slatke laži nego prihvatiti gorke istine.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|