|
![]() |
#721 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@dj-dejan Model je hardverski zastario. Cortex A8 je jednojezgreni proc pa bi mogao imati problema (lag) oko zahtjevnijih radnji (npr. video). Nađi na oglasniku polovni Prestigio i napravio si bolji posao. btw, na cijenu koju si naveo još idu pdv, carina (nije uvoz iz EU da bi bio oslobođen iste!) i carinski troškovi. Kolika mu je cijena tada? @omerta Za taj budžet nećeš naći ništa pošteno. Ili izdvoji više love ili shvati da u ruci držiš kinesko smeće koji svaki čas može riknuti, a ti nemaš nikakve podrške ili garancije za njega. Lova je tvoja.
![]() |
#722 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Ja se u potpunosti slažem sa tobom coconut-e, ali stvarno mi garancija ne igra ulogu pošto bi ga kupio izvana, a pored toga mislim izdvojit do 500kn pa razmišljam "ako crkne neka crkne".. Daj mi reci molim te što kažeš na ovog? Cijenu sam već spustio na 600kn ali dajem mu 500 pa ćemo vidjet. Edit, evo rivjua na PCE, sad tek skužio da ima dosta slab proc, ja bi barem 1GHz, idem procitat do kraja.. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=212684 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#723 |
Premium
|
Slab je to tablet. Poslužiti će svrsi kao čitač i za jednostavne stvari (surf, jednostavne igrice,..), ali sve preko toga je overkill za njega kao što i piše u review.
![]() |
#725 |
Premium
|
Cortex A8 je jednojezgreni proc. Jedino je brzina proca veća u odnosu na 3038. Ne znam ima li nadogradnje za njega jer Froyo je zaista zastario OS te dodaj tome mizernih 256Mb spore DDR1 memorije i imaš slab koktel.
![]() |
#726 |
Banned
Datum registracije: Nov 2008
|
Hvala lijepo coconut, odustajem, btw sto se tice carine i poreza trenutno sam u Afg.i imam mogucnosti kupnje preko APO i zato trazim nesto kvalitetnije za sebe. Ako mi mozes preporuciti neki model koji je jak sa multimedijskom podrskom. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Premium
|
Asus Transformer Pad TF300, Asus Transformer Pad TF700T, Acer Iconia A510/511 (A511 ima 3G modem), Acer Iconia A700, Samsung Galaxy Tab 2 10.1 P5100, Samsung Galaxy Note 10.1, dolazeći (najesen) Google Nexus 10,... Općenito govoreći, Samsung i na starijim modelima ima strašno dobru podršku za multimediju tako da ne mora biti najnoviji model da bi zadovoljio i te potrebe.
![]() |
#728 |
Premium
Datum registracije: Jul 2010
|
Hvala za prijašnji info i evo netreba mi više sve i svašta jer ču to preko telefona. Dostatan če mi bit i tablet oko 10" sa wifijem i 3gom i naravno da ima barem 1ghz i 1 gb rama (radio sam na coby kyrosu 1125 koji ima sve šta mi treba jedino ima 500 rama), vidio sam prije da je neko bacio recenziju od lc powera miru-1 koji mi odlično paše i cijena mu je super (ista kao i coby kyrosu). Razlika je jedino što LC podržava externi 3g dongle tako da moram koristit stick a ne jednostavno ubacit sim u tab. Tako da sam pa na odluku između LC powera miru koji je nekih 1600 kuna novi i archosa 101 g9 koji je oko 1800kn polovni (iako tog modela kao da ima 100 verzija, sa 250gb ssd, sa 3g stikom bez njega ...), bacam više na lc power ![]() ps i koje je ovo čudo http://www.njuskalo.hr/tablet-pc/fuj...-oglas-5676974 Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Premium
|
Gdje si ti vidio da Archos 101 G9 ima 3G? Verzija sa 250Gb hardom postoji, ali sa ugrađenim 3G modemom ne postoji. Externi stick je druga priča i nema veze sa tabletom. http://www.archos.com/products/gen9/...try=hr&lang=en Fujitsu? Po karakteristikama to je gutač baterije (dual core proc, 12,1" ekran, W7,...). A (ne)prilagođenost W7 touchscreen upravljenju neću ni komentirati.
![]() |
#730 |
Premium
|
Pa na nekoj recenziji, istina nema ugrađen g3 modem već stik koji ide sa samim tabletom i dio je njega. Sad sam malo išao pogledat nabrzinu i piše "exchangeable 3G". Meni je bitno da mi podržavaju 3g da mogu na net, sad dali moram ubost stik ili stavit sim u njihov stik ili samo stavit sim svejedno mi je. LC Power Miru-1 ili Archos 101 G9 je pitanje ... nisam našao ništa pametnije za tu cifru osim onog coby kyrosa a da mi podržava 3g wifi i ima 1 ghz i ram . Znači onaj fujiitsu je experimentalni monstrum sa mnogo mana ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#731 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#732 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
a sam3g stick je lagano blesavo izveden. kada želiš 3g signal, stick se mora izvući kojih pola cm, cm. to pravdaju kao "prijem signala je bolji". a čak da sjediš na gsm anteni, sa uvučenim stickom ne radi. glupo, ali tako ti je. što se lcpowera tiče, da, podržava PO NJIMA, stickove, samo treba pročitati u uputama koji su to stickovi. ja sam prije par stranica stavio screenshot iz uputa, s time da su to upute v1, nekakva stara verzija, pa vjerujem da je sa ICS_om i podrška za stickove proširena. no, po iskustvu, većina huawei i MF stickova radi. čak bih rekao, što stariji, to će prije proraditi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Premium
|
@viking evo upravo sam naišao na forumu.hr na tvoje postove na točno tu temu: Coby kyros 1125,Archos 101 g9 ili lc power miru. Koliko vidim preferiraš večinom 101 (ajmo reč da je model sa stikom i bez 250gb ssda i sa 1gb rama) lc je isto dobar jedino ču morat ubost stick (neš ti) i coby nemoram ubost stick ali ima manje rama. Lc i koby su ista cijena a i 101 nije nešto puno skuplji posebno ako ga nađem polovnog onda je ista cijena (nadam se ![]() Pošto cijena nije tu neki faktor koji bi bilo bolje da uzmem? Lc mi se sviđa, da ima 3g modul uzeo bi ga još jučer, coby sam imao u rukama i radi super (wifi veza nije bila tako dobra pa nemogu odredit koliko tih 500 rama manje je razlika a mislim da i nije bila loša opet da nebi mogao odredit) dok za 101 se oslanjam samo na brojeve koje vidim i šta se piše tako da nemam dojam jer mi se malo pomiješalo. Da nepitaš za šta ču ga koristit evo: net komunikacija čitanje samo da je glatko i stabilno. Čak mi i netreba neko objašnjenje možeš ih jednostavno poredat 1,2,3 Mislim da sam se počeo ponavljati ![]() Kupujem iduči tjedan poslije puta pa vam javim dojam o kupljenom Hvala još jednom Zadnje izmijenjeno od: Rodjo2. 08.08.2012. u 01:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Banned
Datum registracije: Nov 2008
|
Šta mislite za ovaj tablet, mogu li dobiti Vašu preporuku, http://www.ebay.com/itm/New-MID-M100...-/290691482537 |
![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
Premium
|
Evo, uzeo ja ovo od našeg kolege sa foruma. Danas mi je stigao. MID tablet (napisat ću točan model kad ga upalim jer se baterija puni) MODEL NUMBER T02A Proc je ARMv7, 1008 MHz. (Android System Info) Baterija mi se sad puni no ono što sam vidio je posve zadovoljavajuće. Dosta je brz, fino radi, ne primjećujem neki lag skoro u ničemu. Opširniji info mogu napisat nakon par dana korištenja, ako nekog interesira. Kolega kaže da baterija traje između 2 i 3.5h, a pošto baterija još nije došla "na svoje" (postigla puni kapacitet jer je nova) nadam se da će držati barem 4-5h u nekom srednje teškom loadu. Gore je Android 4.0.3 tako da ne vidim razloga stavljat custom ROMove (ako uopće postoje, nisam upoznat sa tim), eventualno bi to radio ukoliko ROM produžuje vijek trajanja baterije, ali kao što sam rekao, (a to su i neki ovdje spomenuli) teško da uopće postoje neki ROMovi za ove "čajniz" tablete. No, vidjet ćemo koliko će meni trajat baterija. Tablet djeluje solidno, dapače, baš sam zadovoljan ![]() Primjetio sam kad snimam filimić sa kamerom da nema zvuka (samo neki lagani šum), nisam se još igrao sa postavkama pa se nadam da ću to riješit, no i da se ne riješi nema veze, ionako je riječ o prednjoj kameri sa kojom je besmisleno snimat. @ dj_Dejan - Ja samo odustao od 10" zbog vrlo lošeg trajanja baterije, pa sam uzeo 7", dovoljno mi je. Nemogu zamislit po noći kad ga upalim koliko smeta za oči tih 10" i to sa najslabijim osvjetljenjem. Jer kad upalim svog Mini-ja, već mi dosta smeta, a jedva da ima 3.2". EDIT - Može usput preporuka neke jeftine futrole za tablet (poželjno da je onako na čičak). Trgovine iz RH a može i link na eBay
We are the best, *uck all the rest.. MiR Odgovoran trgovac:1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Zadnje izmijenjeno od: Omerta. 08.08.2012. u 11:15. Razlog: dodana futrola edit |
![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Premium
|
@Rodjo2 huh, da se ne shvatimo krivo. preferiranje 101 je samo zbog jačeg procesora. no, kako sam već napisao, problem je što iz nekog razloga nema podataka o ugrađenoj memoriji i to nećeš znati sve dok ga se ne upali. dakle, AKO nađeš 101 sa 1gb rama i da ti paše cijena, onda je on br. 1. no, ako su modeli samo sa 512mb rama, onda prije lc. je slabiji proc, ali ima gigu rama što dosta znači. kyrosa bih čak uzeo model 1126 (4:3, bolji omjer za čitanje), pa onda koristio vanjski 3g stick. no, kako sam i sam dovoljno komotan, i ja bih radije da je 3g modem ugrađen, ali.... što se net komunikacije tiče, ona više ovisi o brzini mreže nego o kom. programu, a čitanje će ići na svim tim tabletima i da, lc je u startu rootan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Premium
|
Dečki sa XDA su uspjeli nafrljiti pomoću Trinity kernela Nexus 7 sa 1,3 na 1,64GHz. Rezultati benchmarkova su impresivni. http://phandroid.com/2012/08/08/over...rinity-kernel/
![]() |
#738 |
Premium
|
E imam mogučnost da zamijenim lap + njegova nadoplata za cobija s 3g modulom iako ima 500 mb bit če zadovoljavajuč. A 101 g9 s 1gb nač je ludnica tako da sam odustao, da nemjenjam lap za tab uzeo bi lc power ipak. Sad druga tema koja me zanima, MP3 player čisto za slušanje muzike ajde de pametan novi je cca 200 kn iako ima i jeftinijeih pa sam mislio bacit još 200 -300 kuna i uzet tab mali s njuškala pa da se s njim može i malo više ili nema neke alternative i polovni ipod je ipak rješenje.Ako neko ima neko iskustvo molio bi prijedlog mislim da je baterija najbitniji čimbenik i utor za karticu da se može još koji gb stavit na njega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Premium
|
rodjo moj, aj' uspori malo! ;-))) nit sam shvatio što si odlučio sa tabletom nit što sa mp3 playerom... mp3 player ti samo preporučam onaj koji ili ima veliki storage, barem 4gb fiksne ili bilo koji drugi kojemu se može utaknuti sd kartica (micro ili mini, nebitno). a ako ćeš tablet, onda uzmi joyplus 718 ili 778. imaš ih po 400-700kn, pa pored muzike možeš još i mail provjeriti i pogledati film ili dva. mada, ako ti je player za slušanje kad si u pokretu - što manji, to bolji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Premium
|
hehehe ma uzet ču coby 1125 sa 3gom tako da zamijenim za laptop koji imam + nadoplata(meni) a ako se to nedesi kupujem lc power. A za mp3 sam mislio ako je bolje uzet neki manji polovni tabletić pa ga korisiti i kao mp3 a ako nema tako neš za tu cifru uzet ipak polovni ipod. istina manje je bolje ali nenamjeravam trčat s njim za to imam neki šugavi tipa one koje djele okolo hehehe ![]() Pogledat ču ove koje si predložio Hvala puno na savjetima |
![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2012
|
Evo vidim da ste još komentirali, hvala na trudu! ![]() Ništa, počela sam gledati i ove sa androidom. Sada bi birala nešto do 5 milja, nebitan os ali da ima tipkovnicu,3g, što više memorije i ok kameru(da bude više od 1,3) I da, da ga ima kod nas za kupiti. U Ri uglavnom nisam vidjela ništa drugo osim asus transformera sa tipkovnicom. Može li se na bilo koji tablet ubaciti stick sa sim karticom ili ni to ne podržava svaki? |
![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Premium
|
Ubrzo će na tržište doći Asusova i Acerova serija s tipkovnicom. Postoje i polovična i jednostavnija rješenja - Acer Iconia A501 (ima 3G modem u sebi) i na ebayu kupiš zaštitu s tipkovnicom za 20-30$.
![]() |
#745 |
Premium
|
Vratio se maloprije iz SLO. U Bistrici u Hoferu ima Medion LifeTab P9516 (Tegra 2, 1GHz dual core, 1Gb rama, 32Gb interne meme, 3G, GPS, ICS, SD slot) sa 3g. gare za 349 EUR na akciji (spustili su mu cijenu za 50 EUR). Meni se čini kao sasvim ok kupnja.
![]() |
#746 |
Registered User
|
Evo odluka je pala na ovog asus transformera t300t-1k138a. Zadnje šta me zanima je stvarno sigurno da se na njega može priključiti stick sa sim karticom za na internet? Danas ili sutra ću po njega ali to je jedina stvar koja me još muči :P Ima li na ebayu za njega tipkovnica a da je jeftinija nego kod nas? Hvalaaa! |
![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Netreba ti stick, umetni tu sim karticu u njega. Ako koristi onu malu sim karticu traži da ti zamjeni t-mobile/vip i da manju karticu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
Registered User
|
Čini mi se da nema 3g u sebi... Imaš možda neku stranicu ili nešto gdje piše šta o tome? Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Premium
|
taj ti nema 3g usebi. da ima, osjetila bi na cijeni. modeli sa 3g modulom imaju slovo G na kraju. ostaje ti kupovina docka koji ima usb u sebi ili "proširenja" sa usb portom koje se kopča na dock konektor i tek tada možeš probati da li će prepoznati stick. |
![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Premium
|
Ovo vjerojatno spada u rubriku 'neobične primjene tableta' http://sammyhub.com/2012/08/13/audi-...r-view-mirror/
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|