|
![]() |
#721 |
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
Znači 4.0 na 1.3 bez turba bi išlo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Banned
Datum registracije: Nov 2014
|
Zadnje izmijenjeno od: Hawker. 20.01.2015. u 15:19. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#723 |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
![]() |
#724 |
Member
|
Imam više PC_a tako da mi ne vrijedi popunjavati moj komp. Probat ću 4 GHz na 1.3 V pa ću vidjeti jel ide. |
![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
@Flood Na 4Ghz oko 45 stupnjeva socket. Na 4.4Ghz oko 50 stupnjeva socket. Na 4.6 GHz oko 54 stupnjeva socket. Na 4.8 Ghz oko 59 stupnjeva socket. Na 5.0-5.1 oko 65 stupnjeva socket. S time da su sve temperature mjerene sa OCCT i sve na MAX. Inace ovako kako ga drzim 4.4 na 1.35V sa fenovima na 7V da ih ne cujem, raspon svakodnevnih temperatura mi se krece izmedu 30 i 45 socket temp naravno. Onaj core uopce niti ne gledam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Member
|
Sad radim bez turba na 4 GHz_a na 1.35 V, temperatura ide do 45 stupnjeva i to mi je ok ali zašto ne smanjiti potrošnju, ako ne zbog uštede onda zbog jadnog napajanja. Za sad mi ne treba više od 4 GHz_a jer procesor ide do 60% opterećenja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#728 | |
Banned
|
Citiraj:
Ta tvoja i Sabertooth su najbolje ploce za osmojezgrene FX procove. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Member
|
Asrok 980DE3/U3S3 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#731 |
Premium
|
@ Hawker Ma i gigabytica UD3 ova rev 4 je odlicna ploca takoder za fx-eve. Steta kaj nece napravit neku postenu amd plocu, kada usporedujes intel i amd ploce ono smjeh. Edit: Ja osobno sada bi i uzeo tu giga, ali u ono vrijeme prije 2 i pol godine kada sam uzimo, te gige rev 1 su bile zesce smece. Bilo je ovo ili sabertooth, onda sam rade odlucio nadoplatit, ali posto sam uzeo bez PDV-a onda me manje vise ispalo tu negdje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#732 |
Banned
|
Ta ploca cak ni heat sink na VRM nema. Totalno nepogodno cak i za light OC. Moras izvuc sto vise mozes na stock clocku i to uz hladjenje VRMa aktivno. 4,0Ghz moras dobit bez problema. Ali bolje ti se ne zezat s time na toj ploci. Iskljuci turbo,C6,cool n quiet. Ostavi APM ukljucen. Na stock vcore digni 4,0 i testiraj. Trebalo bi drzati bez problema. Zatim ukljuci cool n quiet i to je to sto se tice te ploce. Turbo vise nemoj ni palit. Ako mozes ubaci neki vent unutra da ti hladi VRMove. F80 za 19 kuna ce odraditi posao. Ti VRMovi ce se toliko zagrijat da ce im past efikasnost i samim tim ce sve bit nestabilno. EDIT: NB ima neki jadni heat sink tako ce se i on žariti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#733 | |
Banned
|
Citiraj:
Prakticki neunistive ploce. Jedina bitna razlika izmedju Crosshaira i Sabertootha je bolji zvuk na Crosshairu. Za OC su podjednake. P.S. Ekipa ide do 2v na tim plocama i one prezive. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#735 | |
Member
|
Citiraj:
Na 4.0 mi radi oko 3 dana (24 sata) bez ikakve nestabilnosti. Hlađenje VRM_ova odrađuje CPU hladnjak (ima pomotane al limove prema dolje). Ako bi uspio dobiti stabilno 4.0 na 1.3 to bi još manje opterećivalo naponsku regulaciju procesora. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Member
|
Da kucam u drvo, taj stroj za sad radi jako jako dobro, bez i jedne nestabilnosti u proteklih 5 dana a ne gasi se nikako, stalno je pod opterećenjem. PSU je no name, mrtav hladan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#739 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Obavezno uzmi u obzir da no name napajanja nikad ne isporucuju ono sto je napisano. Ako ti pise 500w mozes slobodno racunat da nema vise od 250w. Poneki i manje od toga. Koje god imas odma napisanu snagu podijeli sa dva. Ovo napajanje sto ja imam, Corsair CX600 je takodjer totalno nepogodno za OC. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Premium
|
@Hawker Ma dobro ti je napajanje pa ja sam svog fxa prvih godinu dana przio na Corsair CX400, vrtio sam i 5ghz testove i sve. Tek kada sam kupio GTX 770 onda sam uzeo TX650,pa zamjenio ga sa EVGA koju sada imam. Znaci 7850 + fx8350 clockan bez beda mi sve radilo na CX400 ![]() ![]() EDIT: No sad sam ti i pogledo moj komp imas istu grafu samo drugi model ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#741 | |
Banned
|
Citiraj:
Entry model,neki tajlandski regulatori,tranzistori... Ne ulijeva povjerenje na duze staze,pogotovo pod velikim opterecenjem. Jbt,kako ti je 400w uspio drzat 5ghz? ![]() Taman si bio nekud na granici vatrometa. ![]() EDIT: Meni potegne 470w na 5Ghz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Premium
|
Ma kaj ti je drzalo bez problema, vrtio sam i rog realbench i 3dmarkove sve islo bez beda. To su ti bajke da treba neko opasno napajanje za AMD. Pa tog CXa prodajem prije par mjeseci izasla garancija ali jos uvijek radi ko sat. A drzalo je prvo 1090T pa kasnije fx 8350 (4.6 Ghz ) clockanog + 7850 (1100 Mhz) clockanu ![]() ![]() EDIT: S time da je taj CX400 dolazio sa 5godina jamstva, kolko sam skuzio CX su slabiji modeli sada? Zadnje izmijenjeno od: ravkan. 20.01.2015. u 16:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#743 | |
Member
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#744 | |
Banned
|
Citiraj:
Imam ga i ja odavno,ali se ne sjecam kolika je bila garancija. Ne mogu rec da ne odradjuje vec godinama posao. Prvo na 8150,a sad na 8370. Imam jedan no name u rezervi pa cu ga prikljucit samo da napaja ventilatore, hard diskove i opticke pogone tako da CX ostane rasterecen i posvecen samo bitnim stvarima. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Premium
|
Nema ti potrebe, kada ti sa ovime treba radit ko sat. Kazem ovaj moj CX je bio sa 5godina jamstva tek prije 2 mjeseca istekla garancija. Otvorio sam ga, urednije je poslozeno bilo sve nego na TX650 sto sam kasnije uzeo. Sa TX650 nisam bio zadovoljan ko sa CX, zato sam ga i prodo te uzeo EVGa. Bio mi je uzasan coil whine na grafi i na ploci od prvog dana kada sam uzeo TX650. Takoder kolegi gil ce radit njegov proc na njegovom napajanju. Osim ako radi lose kvalitete se napajanje nece raspast samo od sebe, sto bi se desilo ovak i onak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#746 | |
Banned
|
Citiraj:
Rezultati sokantni. ![]() Koliko tebi treba vcore za 4Ghz ako se sjecas? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
Premium
|
Napiso sam par postova iznad omjer clock / V za moj proc :P Uglavnom za 4ghz 1.3v. Naravno turbo nemam od prvog dana upaljeno :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Banned
|
Evo brzi test.
FX8370 @ 4,0Ghz sa 1,164vcore (max full load 1,176v) Max tctl temp. 23,5 stupnjeva. Ovako mogu pogasit sve ventove i imat totalno silent PC,pumpa je dovoljna da ovo drzi. ![]() Slike u spoileru |
![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Premium
|
Skini occt i zavrti 7 min test, pa baci slikicu temp grafa od occt plz. |
![]() |
![]() |
|
|