|
![]() |
#721 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
![]() |
#722 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Onda pogledaj ostale napone, malo se poigraj. Spusti mnozitelj memorije (da te ona ne koci prilikom dizanja FSB-a), igraj se sa BIOS-om.
|
Oglas
|
|
![]() |
#724 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
U staroj konfiguraciji imam ovo napajanje http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=60 Dal bi mi to bilo dovoljno za novi i5/i7 i neku novu graficku ili bi trebaoi napajanje novo uzimat? |
![]() |
![]() |
#725 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() |
#726 |
Premium
|
Super je kad se pravis pametan. Spusti se na zemlju i šuti ako nemaš kaj pametno za napisat. Zanima me dal bi moje staro napajanje moglo upogonit neki novi komp koji se sastoji od i7/i5 procesora i prosječne grafičke. Coolermaster extreme power 430w je napajanje |
![]() |
![]() |
#727 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
Za non K i5/i7 i grafičku do HD 7770 bi bilo dovoljno. Za K i malo jače grafičke razmišljaj o XFX 450W. |
![]() |
![]() |
#728 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Nije ništa glupoga napisao. Ako želiš konkretan odgovor daj postavi konkretno pitanje. U protivnom imaš ovdje lijepu listu, a ako ne znaš čitat specifikacije sa napajanja i to ti lijepo piše ovdje. Opet pitanje je koju konkretno verziju tog napajanja ima jer su dolazili u gro izvedbi. IIRC Neki su imali kakvih 350 vata na +12V a neki jedva 200.
![]() |
#729 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Bez največih potrošača (grafička i CPU) ne možemo dati odgovor. To napajanje je napravio Hipro, ako se ne varam? |
![]() |
![]() |
#730 |
Moderator
|
Ne nego Chicony, AFAIK
|
Oglas
|
|
![]() |
#731 | |
Premium
|
Citiraj:
Zanima me još nešto. Koja je razlika između novog i7 i starog. Što Ivy bridge nudi te da li je puno bolji taj novi i ako sam dobro uočio novi i7 nema GPU? |
|
![]() |
![]() |
#732 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
@Wolverine Kolko znam Chicony i Hipro imaju neke poveznice. Chicony HPD4302RWB2 je napravio Hipro, kao i HPD4802RWR2. |
![]() |
![]() |
#733 | |
Moderator
|
Citiraj:
IVB ima novu arhitekturu, ima GPU, ne znam odakle ti da nema u glavnom sve ti lijepo piše ovdje Ne pratim ih toliko, možda i je, znam samo da se OEM tih napajanja vodi kao Chicony.
![]() |
#734 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
OT: Genije, pripazi na izražavanje. Postavljaš pitanje, a nisi dao nikakav koristan podatak osim modela napajanja. Drugi put prvo pročitaj pravila foruma, a onda soli pamet drugima.
#735 |
Guest
|
bok ljudi, krajem mjeseca prelazim na intel platformu. Zanima me da li se dobije nešto "jako puno" kupovinom I5 3450 (ivy bridge) u ondosu da uzmem neki "stari" "sandy bridge" I5. Molim vas ujedno i preporuku za čim jeftiniju ploču , cca 700kn +/-. Eh da, da li mi je "stari" Crosair 400W , dosta za 3 HDD ,I5 cpu + 5770? |
![]() |
#736 |
Moderator
|
Napajanje je dovoljno. Misliš li overclockirati ili ne? Ako da onda ti treba K procesor. IVB u odnosu na SNB ima bolji integrirani grafički procesor i nešto sitno bolje performanse no i grije se nešto više. Obzirom na to želiš lioberclockirati trebaš birati i MBO odnosno B/H/P/Z čipset.
#737 |
Guest
|
ne, uopće me ne zanima OC i kemijanje , samo upotreba na "stock" frekvencijama! |
![]() |
#739 |
Guest
|
![]() |
![]() |
#740 |
@The Banan Man
Datum registracije: Mar 2012
|
E poz ekipa! S nedavnom kupnjom nove grafičke, čini mi se da bi bilo dobro uskladiti procesor i grafičku bar donekle, pa sam mislio naručiti nešto preko ebaya, jer ovde baš i nema nikakvih procesora za moj socket /s775 od Intela. Ciljao sam na quad ako je moguće pa ono :P Od OVIH navedenih ovdje šta moja matična podržava, koji bi bio najbolji da se uklopi u ovu konfu i zašto? PS: Što mislite o Q6600 na ovu konfu? Zadnje izmijenjeno od: Vedranicio. 22.07.2012. u 11:24. |
![]() |
![]() |
#741 |
Premium
|
bilo koji quad od ovih bi bio zgodan, medutim isto tako nepotrebno vjerojatno. OCaj trenutni malo, hvala bogu idu kao blesavi gore. Time ces dobiti iste ili bolje performanse od nekog jeftinijeg quada na defaultu (q8200 recimo) Ako nabavis quad, pogotovo 65nm poput q6600 nemoj ni pomisljati na overclock, definitivno uzimaj odmah i napajanje jer se vec igras opasno s tim ms-hrotom. Mozda ti se ne cini bas pametna investicija, ali koliko je pametno pokusavat natjerat napajanje da potegne ostatak konfiguracije sa sobom kad crkne!?
#742 | |
@The Banan Man
|
Citiraj:
Molio bih još par ljudi njihova mišljenja (svako je dobrodošlo) |
|
![]() |
![]() |
#743 |
Premium
|
kolko je pametno, pa cuj, slobocno se igraj, procesoru nista neces napravit to ti garantiram. Tvoje kuciste nije bas najbolja solucija po pitanju prozracnosti, tako da je ono primarni uzrok visokih temperatura. To ne znaci da neki bolji cooler ne bi bio pozeljan, ali neki freezer 7 ili neki stariji high end danas mozes naci za 100 ili manje kn. A konkretno freezer7 je bivsem cimeru malo naclockani e6300 (ne sjecam se tocno koliko, al prije dizanja voltaze stali, pa valjda oko 3.5ghz)u igrama drzao pasivan posto je ventilator na cooleru odapeo. To je prakticki isti procesor kao tvoj. Ti procesori se prakticki ne griju uopce. U usporedbi s njima q6600 je termopec
#744 | |
@The Banan Man
|
Citiraj:
A koji cooler točno bi preporučio? ![]() Ako možeš, preporuči mi iz HG Spota neki ili Linksa a da je dostupan u SPLITU. Zahvljajujem se na pomoći! |
|
![]() |
![]() |
#745 |
Premium
|
prvo da te uputim da mozes zatraziti pristup trznici sudeci po pravilima tako da tu mozes provjeriti ima li ti sto interesantno. od javnih ponuda trenutno sam nasao do 150kn: freezer 7 pro rev2 katana 3 (iz splita), trebalo bi provjerit da li je mozda iskljucivo amd verzija, vjerojatno nije tt sonic tower - mrcina od hladnjaka, uz namontirani 12cm ventilator. od novih nesto po sto mozes odsetati bi ja gledao katanu 4
#746 |
Moderator
|
Ako stavi Q6600 na tu plocu moze se slobodno pozdravit s njom. Posebice ako bi slucajno podigao radni napon.
#747 |
Premium
|
mislis da bi ploca vrisnula prije MS "400W" napajanja? ![]() jednostavno je budget konfa u pitanju sa relativno puno memorije i procesorom jacim i boljim nego bi to njegova cjena kao novog sugerirala. nego.. @vedranicio.. nije dovoljno poboljsanje bilo sa grafickom karticom? jer ovim tempom bi te moglo izaci dosta skupo ovaj sport ustimavanja kompa.
#748 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
mi smo u firmi priklali ASRock G41M-GS3 ploču sa Q8300 procesorom. ![]() ![]() ![]() ![]() stoga, ne znam koliko je uopće preporučljivo metati c2Q procesore na ove low entry level pločice od 300-tinjak kn u dućanima, a kamoli kakav OC sa dizanjima napona. |
![]() |
![]() |
#750 | |
@The Banan Man
|
Citiraj:
![]() Ajde ajde neću riskirati toliko, pa radije ću ostaviti na ovome pa kako god bilo. E a za poboljšanje grafičke se ne žalim, super je, vrtim BF3 na High i poprilično dobar dio igara na High/Ultra, samo eto, čoek se nemože zadovoljit sa trenutnim nikako već uvijek gura na bolje :P A što se tiče OC-anja e3400 bar na 2.9, dali je to izvedivo i koliko bi to bilo riskantno za ovaj šrot komp ![]() |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|