|
![]() |
#74341 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jebemti led prolio sam vodu po tastaturi sada ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74342 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Samo za prave fanove ![]() ![]() Gledam premijere auta danas na Goodwoodu i žalosno je koliko su nemaštoviti. Auti velikih brandova su toliko generičkog izgleda da ne bi znao čiji su ako im makneš bedževe. BMW M5 i cijeli Mini lineup su najveće razočaranje. Jedini sto mi je zapelo za oko su Alfa Junior, MG Cyberster i pogotovo novi Renault 5 i njegova Alpine verzija. Ne postoji ništa što bi buduće mlade trebalo navući na aute. Sve što dolazi su bezlične i dosadne hrpe lima i plastike na 4 kotača. Više sam snimao video nego fotkao pa pobacam to u jedan video navečer
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#74343 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Uzmi čađaru 1.6TDI. Nepoderivo. Bilo koju. Od 90 -115hp. Blok je od starog masivnog 1.9TDI sa smanjenom kubikažom i CR glavom. Švabo uvijek špara. Dovoljno snage i ubrzanja, mala potrošnja. Običan zupčasti i remenje, nema dvomaseni. Set kuplunga 200 eura. Cijena filtera kikiriki. Interval velikog servisa 210tkm i ima LL interval izmjene ulja. Ako se mijenja jednom godišnje ili svakih 15tkm nadživit će te. Dijelovi za veliki servis ispali su ispod 300 eura. 4 filtra, 4 grijača, ulje motora 5 lit castrol, ulje u getribi 2 litre shell, komplet remenje sa španerima i zatezačima, vodena pumpa, semening radilice i bregaste osovine, break cleaneri, skidanje kartera i čiščenje sita i uljne pumpe. Računaj još 150 eura za ruke i miran si idućih 200tkm
![]() |
![]() |
#74344 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#74346 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Jer se ti predmeti u slučaju sudara pretvaraju u projektile ![]() Običan CD ili DVD pri 60km/h ima ekvivalent mase u kinetičkoj energiji od 5kg. Sad zamisli šlapa, kolica i sl. pri dvostruko većoj brzini…. U toj situaciji ta kompaktna masa će se u trenutku dezintegrirati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74347 | |
#erase startup-config
|
Automobili
Citiraj:
NHF ali taj 1.6 TDI nije ni blizu tako super kakvim ga se želi prikazati. Ako sam se nečega najviše navozao posljednjih godina to je 1.6 TDI u Audijima, VWu i Škodi, uglavnom novi auti sa 115KS. Taj motor se vozi zak*rac. Nikako da se naviknem na njega. Gas je on/off. Ili ne ide ili čupa. Uopće nije uglađen ni blizu kao 2.0 TDI s kojim dijeli toliko toga a i ne troši skoro ništa manje. Nakon 2017 se to malo popeglalo ali ne skroz. To je jeftina low-cost/budget verzija 2.0 TDI motora za one koji se ne mogu protegnuti na 2.0 TDI. Nema ni balansere se ako se dobro sjećam ![]() DSG s tim motorom je nemoguće normalno voziti. U sportu je preživčan a u driveu drži jednog Passata na 1100-1200rpm dok se kruza po Slavonskoj npr. Cijeli auto se počne tresti i volan drhti a govno ne šalta. I ne voli biti iznad 130km/h. Može ali nije sretan i temperature ulja počnu naglo ići gore. Drugim riječima zaobiđite taj motor. S razlogom se prestao proizvoditi. Uzmite 2.0 TDI. Puno bolje se vozi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74350 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Gledam uzeti novi auto, neki iz VW grupacije jer imam tamo određeni popust (VW, škoda, audi, seat, cupra). Želim SUV, obiteljski, pa gledam kodiaq uglavnom. Išao sam gledati auto i fkt mi se super čini, masivan robustan i lijep, samo me taj motor 1,5 mhev 150ks malo brine, je li dosta za auto od 1800kg? Reviewi hvale kvalitetu izrade. Obiteljski je pa ne mislim divljati s djecom, ali voliš da može potegnut kod prestizanja. 2.0 TDI me ispadne oko 5-6000€ skuplje, a radim 10.000km godišnje pa mi ne treba. Druga opcija mi je seat tarraco, samo njega više nema novih za konfigurirati nego stanje s zaliha ili tiguan koji je nešto skuplji, manji i s manje opreme. Još jedna opcija je rabljeno, do 35k€, makar mi je to puno love za rabljeni auto..
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#74351 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Jesi bio u salonu tamo na Jankomiru? Kad sam uzimao auto tamo prije 3 mjeseca, bio je Taracco 2.0 TDI sa 150 KS novi za 36500, odmah u salonu. Oprema je Style bila. A na stranicama nigdje nije bilo da je takav i po toj cijeni raspoloživ. 1.5 je poletan u lakšim autima, ali ako ti ubrzanje nije najbitnija stvar, ne vidim zašto bi 1.5 u tom Kodiaqu bio loš. Probaj ga, tako ćeš najbolje znati kakav je. Kolega je probao i oduševio se s novim Kodiaqom. Mislim da je ruta za Škode tamo negdje prema Velikoj Gorici obično. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
![]() |
#74352 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Bio sam ovaj tjedan i "motiviranije" djelatnike nisam nigdje vidio, kao da mi ne žele prodati auto, a kad ih pitam za dodatnu opremu nemaju pojma (npr. pitao sam ima li u serijskoj opremi običan tempomat jer pod dodatnom opremom paket assisted drive od 700€ je tempomat do 210km/h - veli lik da nema uopće, a zapravo ima). Tako da idem u Varaždin Zubaku, frend je tamo uzeo auto i veli da su jako pristupačni i od pomoći bili. Nije mi toliko bitno ubrzanje. Imam u utorak probnu vožnju pa ću vidjeti. Gledao sam još RAV4 koji me isto skuplje ispadne, nissan X- trail kojeg ću isto pogledati. Peugeot 5008 je isto skuplji. Nekako mi se kodiaq čini best buy.
![]() |
#74353 |
Je suis Schumi
|
Da mi je znati samo tko je bio... Ako nije bio jedan malo stariji, ćelavi gospodin, onda me ne čudi jer su ostalo sve klinci tamo. Zubak imaš i u Kraljevcu pa baci oko i tamo. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
![]() |
#74354 |
49%winner
|
A lol, i ja sam prije par tjedana usao u vw salon u puli. Malo je reci da me nisu ni skuzili, troje sam pitao pomoc... Istina, bio sam u japankama taj dan, ali daj me nemoj!
![]() |
![]() |
#74355 | ||
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Citiraj:
Znači to je problem, nisam u PZ jankomir došao u odijelu, u pratnji nisam imao premladu plavušu s prekratkom haljinom i nisam im se obraćao na TI,... jbg, da sam prije znao ![]() EDIT: Usput, kaj se tiče Porschea Pula, to su posebni specijalci. prošle godine odem u mjesto blizu Pule na godišnji i putem mi krepa akumulator, aj upalimo nekako auto i dođem do apartmana i odmah nazovem Porsche Pula da dogovorim zamjenu akumulatora, teta s druge strane linije veli može i da mi termin za tri tjedana ![]() Zadnje izmijenjeno od: bertone. 14.07.2024. u 20:15. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#74356 | |
Je suis Schumi
|
Citiraj:
Imaju dvojica ćelavih tamo. Jedan s naočalama i jedan bez. Od ovog s naočalama sam uzeo dva auta tamo. A sad jbg. tko će ga znat kakav mu je dan bio ako je to bio on. Ali ja sam svoje dogovorio brzo i dobio dobar popust. Možda je išlo glatko na konto "Seat kluba" i jer smo se znali od prijašnje kupovine 😁 Sent from my SM-S911B using Tapatalk
![]() |
![]() |
#74358 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Odmah se to može riješiti kupoprodajnim i gotovo, može bit gotovo za 10 min. Ne kužim kakve vikend ima veze s tim. Ti dobiješ kupoporodajni ugovor s kojim radiš prijenos, to je to. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 14.07.2024. u 19:16. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74359 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
Kupoprodajni ugovor skines sa neta i isprintas ili kupis u knjizari, ispunis (netreba ovjera od javnog biljeznika) i ides na tehnicki te prebacis auto na svoje ime Sent from my Magic 6 |
![]() |
![]() |
![]() |
#74360 | |
Je suis Schumi
|
Citiraj:
Ja sam već od početka 2023. gledao nešto novo tj. veće za obitelj da riješim Ibizu FR. I taman u 3. mjesecu vidim reklama za Ibizu FR za 40 godina, a moja bila za 30. godišnjicu. Iza posla upadnem u salon i rekoh Ibiza me nagnala da vidim nešto veće i napokon dođem u salon. Došao drugi put sa ženom na probu. Bila je plava Ateca Style 2.0 TDI u salonu odmah, ali za tu su rekli da cijena koja je tamo spuštena i da nema pregovora. OK rekoh. FR s DSG i 1.5 TSI dosta para po meni čak i s popustom. Rekoh, gle, ne žuri mi se, imam drugi auto za po gradu. I onda je lik rekao hoćeš Formentora, dajemo 10% popusta jer dolazi novi uskoro. Rekoh, neću, skučen je iza i da je bio kad sam bio klinac kad sam uzeo Ibizu FR, uzeo bih ga. I na kraju pošto sam probao i Leona FR SpT, ponudi mi Leona dizel Style s 2.0 TDI i DSG i Cupru Leona SpT 2.0 TSI sa 190 KS. I na kraju piknem tu Cupru jer je popust bio dobar da je čak ispala nešto sitno manje nego Leon čađara i jeftinije od Atece FR 1.5 TSI DSG. Nisam htio tu plavu dizel Atecu jer se ipak naginje kad bi picio solo nešto više nego bi htio i nije bila FR, a navikao na tu opremu. Tako da je Cupra bila logičan izbor. Puno prostora, dosta snage i auto koji se ne naginje kad ga stisneš u zavojima. Probna vožnja i dok smo sjeli s njim sve skupa sat i pol cca i tijekom idućeg tjedna odvezao Cupru. Ako koga slučajno zanima, jedino što me iritira na tom autu je previše toga na tač, ostalo sve tip top tj. kako sam očekivao nakon 8 godina vožnje u malom sportašu iz iste obitelji 👍 Sent from my SM-S911B using Tapatalk
![]() |
![]() |
#74361 |
49%winner
|
Plava duga kosa, ispod trepavica mozes parkirati Highlandera, a nokti grebu monitor dok te upisuje u kalendar za servis ![]() Udjem u Reno, odmah se skompam s likom, probna dogovorena, top. Udjem u Kiu, zenskica plavusica, u meni se probudili stereotipi i mislim si "evo ga na", ali ne! Iznenadila me, vrlo profesionalno i bez nepotrebne price, probna, ponude, zivkanja u nekoliko navrata, sve profi. U Suzukiju su bili najbolje raspolozeni i sve po spagi, bez ikakvog okolisanja. Valjda jer treba nekako prodati, kako ono vi kazete, te plastikanere ![]()
![]() |
![]() |
#74362 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Da ne velim da ih je lik krenuo montirat bez podložnih guma jer kao to ne treba. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#74363 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Porsche na Jankomiru valjda živi od flota,ovako za privatne kupce dno dna. Nedavno bio gledati a6 avant i trgovac toliko nezainteresiran, odgovara sa da ili ne,za test voznju kaze Ne moze jer je vec rabljeni auto ?!?!,takvo dno neviđeno. Na kraju kad je krenuo radit ponudu preko one stvari, i kad sam rekao da koga ponuda ide, e onda dolazi Dr Đekil i Mr Hajd momemt, pa kaj niste odmah rekli, oćete da se odemo provozati, odjednom mi 20 minuta drži predavanje oko razlika u opremi za modele 2019 i 2022 ... Uglavnom, iskustvo za zapamtiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74364 |
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Moje iskustvo (ali servis, ne prodaja) u Porsche Istra je i više nego pozitivno. Kad mi je prije 2g pukla šajba, sve su odradili po PS-u, bez ikakvih problema. Sve bilo riješeno u roku 4 dana. Komunikacija, ljubaznost...sve ok Btw - danas opet bio na Nordschleife ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74365 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
1.5 TSI je dosta tromiji od 2.0 TDI u starom Kodiaqu. Manualac se OK vozi ali prije ili poslije počne kangaroo efekt na kuplungu kojeg VW ne misli riješiti. DSG nisam vozio u Kodiaqu i on ne pati od tog efekta ali s obzirom da DSG voli (pre)nisko držati okretaje (bikoz ekolođi) ne znam koliko je to sreća u takvom autu. Tu je i baterija… Ja bi uzeo provjereni TDI i prst u uho. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74366 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Vaša iskustva sa prodavačima u autosalonima su slična mojima sa kupovinom nekretnine. ![]() Kao da prodaju TV od 500€, ne nekretninu od near as makes no difference 200 000€ Jedino što pouzdano znaju jest kolika im je agencijska provizija ![]()
![]() |
#74370 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Stari kupuje B200d, 2020. s manje od 50k km, automatik. Na što obratiti pažnju kod kupnje? Kak su servisni intervali na njihovom mjenjaču, ima kakve dječje bolesti na 100k itd., kao npr. pumpa vode na mom Škodilaku? Ima full opremu, bi-xenon, 360 kameru, embilight, ma sve moguće. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|