Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.06.2024., 13:02   #73471
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
S-Cross je 15 cm veći od VW, a i bolje opremljen za istu cijenu.
Što se tiče mlađih polovnjaka, ja bih pogledao Captur s time da bi radije uzeo verziju 4c/140KS nego 3c/100KS.
Staro 03.06.2024., 13:23   #73472
ti.le
[CTN]Mr.Ti
Moj komp

ti.le's Avatar

Datum registracije: May 2007
Kamiq? Mi gledali ovih dana, ide 1,0 TSI 115KS Selection oprema sa dodatkom prednjih senzora i stražnje kamere za cca 23.500, odmah na stanju ima koji u Štasni i Porsche auto

Prostora straga začuđujuće dosta, uz relativno manji gepek. "Povišeni status" i nije baš nešto, jedan od razloga što ipak idemo na S-Cross.

Kod S-Crossa ako gledate pazite par kojih ima na stanju, nove narudžbe idu gore cca 800-1000EUR, 2WD 1,4 metalic 26.300 stara cijena, nova 27.100 mislim. Taj model bio jedan bakreno narančasti u Unikomerc V. Gorica, plavi u Baumgartneru Varaždin i plavi Škojo Osijek.

Žalosno kod njega, ako se ne varam samo 1 USB naprijed

Kamiq ima 2 USB-C naprijed i 2 odozada
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO
ti.le je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.06.2024., 13:27   #73473
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
S-Cross je 15 cm veći od VW, a i bolje opremljen za istu cijenu.
Što se tiče mlađih polovnjaka, ja bih pogledao Captur s time da bi radije uzeo verziju 4c/140KS nego 3c/100KS.
S-Cross je najveće plastično smeće koje se može kupiti u 2024. godini.

Frend je uzeo novog, najjača oprema, meni je to smiješno bilo uopće voziti.

Onaj display i ona 3 dugmeta s 3 šarafa, doslovno mi je smiješno bilo za te novce da još to netko stavlja u autu.

To je moje iskustvo. Frend je isto jako razočaran, kad ga pitaš a je zadovoljan, njegova je uvijek "Ah, za te novce...". Znači nije.

Po meni trenutno najlošiji SUV koji se može kupiti.

Skoro 30k za to, po meni ne vrijedi ni 20.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2024., 13:46   #73474
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Koliko para, toliko muzike. Još uvijek je bolji od Dače

Ne bi čovjek vjerovao da kod postoji 468 mjesta za fiksne kamere. Popis
https://autonet.bug.hr/propisi/donos...a-nadzor-41279
Staro 03.06.2024., 13:53   #73475
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Iks, a kak to da ne ulazi rabljeno u obzir? Za tu cifru se da nać super auto 2-3 godine star
Nemam neki odgovor na to pitanje. Jednostavno mi se ne da to prolaziti i cijene u salonima su 0 do 1000 eura jeftinije za 1-2 godine star auto u usporedbi sa cjenikom. Nisam ni razmatrao aute s vise od 15t km niti starije od max par godina. Ne ganjam nikakvu opremu ni luksuz sto se cesto vani nadje jeftinije nego ovamo, znaci ne idem u De. Soderasi su no go, ne zelim im ni blizu.

Kad rokovi isporuke vise nisu problem, radije uzmem novi s lagera ili pricekam isporuku par mj.
Staro 03.06.2024., 14:47   #73476
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
S-Cross je najveće plastično smeće koje se može kupiti u 2024. godini.
I meni bi ostavio takav dojam da ulazim u njega nakon Superba, budi realan. A frend ti se opako zajebo, ako je svjesno kupio taj auto nakon sto ga je vidio uzivo.

Meni taj auto cak nije ni bio na radaru, slucajno i neplanski sam usao u njega. Nemam cak niti emocije prema njemu. I bolje, ne zelim imati vise emocije prema autu. Ne prema autu koji kosta 25-30t eura.
Staro 03.06.2024., 14:51   #73477
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
I meni bi ostavio takav dojam da ulazim u njega nakon Superba, budi realan. A frend ti se opako zajebo, ako je svjesno kupio taj auto nakon sto ga je vidio uzivo.

Meni taj auto cak nije ni bio na radaru, slucajno i neplanski sam usao u njega. Nemam cak niti emocije prema njemu. I bolje, ne zelim imati vise emocije prema autu. Ne prema autu koji kosta 25-30t eura.
Ma nije samo do mene, bilo nas je više, svi smo dobili isto dojam.

Osobno, kao i za Daču, radije 2 godine staro pa da bude iole bolje od ovoga.

Ljudi se previše vežu za garancije i ostale gluposti, na kraju dana, garancija je nešto što bi najmanje što bi ljude vukla za kupnju novog.

To dolazi od čovjeka koji je 2010. kupio novu Kiu. Greška, jebiga.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2024., 15:41   #73478
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
Nemam neki odgovor na to pitanje. Jednostavno mi se ne da to prolaziti i cijene u salonima su 0 do 1000 eura jeftinije za 1-2 godine star auto u usporedbi sa cjenikom. Nisam ni razmatrao aute s vise od 15t km niti starije od max par godina. Ne ganjam nikakvu opremu ni luksuz sto se cesto vani nadje jeftinije nego ovamo, znaci ne idem u De. Soderasi su no go, ne zelim im ni blizu.

Kad rokovi isporuke vise nisu problem, radije uzmem novi s lagera ili pricekam isporuku par mj.

Pošteno, svatko ima svoje.
Da sam znao da tražiš prije par tjedana, frend je prodavao Atecu, staru 9 mjeseci, 4k km na satu, 24k eura.

A ovak nešto? Mislim da si gore rekao 25, al ovo nije previše iznad, a klasa više od tog kaj razmatraš.
https://www.dasweltauto.hr/vehicle/1117310091
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2024., 15:53   #73479
DoxyTheCroat
Premium
Moj komp

DoxyTheCroat's Avatar

Datum registracije: Jul 2019
Iskreno, nebi gledao dalje od Crosslanda. To "gašenje linije" vas nema kaj brinuti.
Dok ugase taj model, još će biti na tržištu koju godinu, i do njene mirovine a i kasnije će biti dijelova za servise/popravke.
DoxyTheCroat je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2024., 16:22   #73480
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Pošteno, svatko ima svoje.
Da sam znao da tražiš prije par tjedana, frend je prodavao Atecu, staru 9 mjeseci, 4k km na satu, 24k eura.

A ovak nešto? Mislim da si gore rekao 25, al ovo nije previše iznad, a klasa više od tog kaj razmatraš.
https://www.dasweltauto.hr/vehicle/1117310091
Auuu Ateca bi svakako usla u razmatranje jer taman prije par tjedana sam krenuo s realizacijom. Jedini problem vidim u eventualnom financiranju, sto je bio jedan od razloga zasto gledam autokuce (ili bezkamatni otplatni planovi ili staro za novo/novije, ima tih caka kako bar negdje ustediti).

Nazalost, ne bih (vise) dizela.
Oglas

Oglas
Staro 03.06.2024., 16:48   #73481
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
RRC Restoration je danas izbacio prvu epizodu restauracije Honde CRX pa ako nekoga zanima evo link:

PS. Lik uglavnom radi restauracije motora no tu i tamo uleti koji auto.
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2024., 18:26   #73482
ti.le
[CTN]Mr.Ti
Moj komp

ti.le's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor DoxyTheCroat Pregled postova
Iskreno, nebi gledao dalje od Crosslanda. To "gašenje linije" vas nema kaj brinuti.
Dok ugase taj model, još će biti na tržištu koju godinu, i do njene mirovine a i kasnije će biti dijelova za servise/popravke.

Ako ja dobro vidim novi crossland dolazi samo sa 1,2 benziskim motorom, i to je ak se ne varam čuveni 1,2 PSA PureTech motor, za kojeg sam na vise mjesta čitao preporuke u vidu nadimka PureSHIT motor...
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO
ti.le je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2024., 20:05   #73483
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Automobili

Citiraj:

Tako i ja razmišljam. Godinu-dvije stari auti su već dulje vrijeme premala ušteda. Sve preko toga nije “kao novo” i opet previše košta.

Na šoder ne idem ni pišati

Citiraj:
Koliko para, toliko muzike. Još uvijek je bolji od Dače
Radije bi Daču nego S-Cross pogotovo s 1.3 TCe motorom. Dača bar ne pokušava biti nešto što nije.

S-Cross je nevjerojatno dobro upakirano plastično nekvalitetno smeće IMHO. Motor je vjerojatno dobar i tu priča završava.
Staro 03.06.2024., 20:13   #73484
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Exomaniac Pregled postova
Trebao bi neku preporuku za auto, tj. kaj bi još vrijedilo gledati. Stara je odlučila mijenjati Merivu 2008., sad se već tri godine zaredom kvari alternator i to sjebe servo svaki put u vožnji da se ugasi iznenada, nekad i akumulator taman ode i već joj je dosta popravaka od 250+ eura godišnje. Meni je doduše tog auta žao, on jako malo troši, super koči, unutra ima mjesta, ali jbg, kad su stalno ti popravci, i uvijek oko toga alternatora i akumulatora. Na autoputu se sa 45 litara tankom da vozit 1000km.

Ne bi trošila više od 23-24 tisuće, a bilo bi joj zgodno da je auto malo povišen kao što je Meriva. Vozi se uglavnom gradski, 10km do posla i nazad, i nekoliko puta godišnje Zagreb - Pag, Meriva ima 100 konja i ispod toga nikak ne bi išli, čak i da je malo više. Njoj je ustvari najbitnije da je auto pouzdan, da se ne kvari i da ima garanciju da se ne mora zezati sa majstorima previše.

Dosad smo gledali T-Cross, Taigo, T-Roc koji ide malo izvan tog budžeta. Od Opela smo gledali Mokku za koju se nekak čini da je skučena iznutra, Crossland koji je skoro pa ista Meriva, jedino je prodavač u Gorici rekao da ne može naručivati nove jer će Opel ugasiti model, tak da ak se model gasi to mi je isto nekak glupo uzimat na kraju. I još smo pogledali Stonic, on mi je prilično nizak dolje, i nekak je osjećaj da je jeftin iznutra, doima se puno jeftiniji nego T-Cross npr. XCeed je lijep, ali je taman preko budžeta ipak.

Još je plan zasad pogledati bio Ecosport koji je prilično povoljan, ali se čini dosta manji, i Pumu.

Inače nisam bio fan VW, ali me prodavač Zubaka u Gorici bome pomalo okrenuo, a i auto. T-Cross s nekim akcijskim paketom opreme sa 115KS dođe skoro na opremljenost T-Roca, još kad se stave određene dodatne stavke opreme za ukupno 21.5k se dobije auto koji nije ništa posebno lošije opremljen od T-Roca, a on dođe 27k. A moj dojam iznutra nije bio da se radi sad o nekoj drastičnoj razlici u komforu. Jedino je gepek u T-Rocu veći, T-Cross ima mogućnost da se ta zadnja klupa cijela pomakne naprijed pa se dobije gepek, ali onda nema mjesta za ljude iza, to stoji, veći je auto ponešto. Ali auto se gotovo nikad ne koristi baš sad da putuje 5 osoba s hrpom prtljage.
Ja nebi gledao dalje od pume.
https://ford.hr/brochures_and_pricelists/3
akcijska ponuda odmah dostupnih vozila

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2024., 22:06   #73485
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Ne jos i Toyota sad...

Citiraj:
An anonymous reader quotes a report from the Associated Press: Toyota Chairman Akio Toyoda apologized Monday for massive cheating on certification tests for seven vehicle models as the automaker suspended production of three of them. The wide-ranging fraudulent testing at Japan's top automaker involved the use of inadequate or outdated data in collision tests, and incorrect testing of airbag inflation and rear-seat damage in crashes. Engine power tests were also found to have been falsified.

Toyota Motor Corp., based in Toyota city, central Japan, suspended production in the country of the Corolla Fielder, Corolla Axio and Yaris Cross. The deceptive tests were also found on discontinued models. The company said the wrongdoing does not affect the safety of the vehicles already on roads, which include the Corolla subcompact and Lexus luxury vehicles. "We sincerely apologize," Toyoda told reporters, bowing deeply and holding the position for several seconds, as is customary in Japan at news conferences where companies apologize for misbehavior. A Japanese government investigation into Toyota began in January. The issue does not affect Toyota's overseas production.
Mazda and Honda also reported cheating on its vehicle testing. Mazda said incorrect engine control software was used in the tests.

Meanwhile, the "improper tests" conducted by Honda included "those on noise levels and torque, on a range of models," according to the Associated Press. "Honda said affected older models -- the Accord, Odyssey and Fit -- are no longer in production. The safety of the vehicles is not affected, it said."
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2024., 23:03   #73486
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citam malo ovo sto je bilo u Osijeku s Konopekom. Nevjerojatno je koliko su gluposti ljudi u stanju pisat o stvarima o kojima nisu upuceni. Vidio neki komentar da zasto su ljudi stajali na vanjskom rubu zavoja.
Zavoja, na drag raceu. :fejspalm:

A nitko ne sere po ogradici od sira koju su postavili organizatori.

U glavnom, rvacka kao i uvijek prepuna interplet strucLJaka.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2024., 23:32   #73487
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Isto ko ovi konji na koridi.

Stavili malo crvene trake i to ce kao zadrzat dva razjularena bika da ne odu u publiku 🤣🤣🤣🤣

Kaze lik "bik je bio malo zivahniji" 😂😂😂
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2024., 00:36   #73488
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Ja nebi gledao dalje od pume.
https://ford.hr/brochures_and_pricelists/3
akcijska ponuda odmah dostupnih vozila
Ako te zanima Puma XLR, možeš vidjeti ovu koju smo mi uzeli prije 2g, 1.0 150 hp
X-Plosiv je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2024., 00:54   #73489
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Vrlo rado!

Ford je na listi, ali idem nekim redom. Kod Forda vise ne znam sta je s tim motorima, godinama je motor godine i pun internet problema s njima pa ne znam di su sad s tim. Nisam doduse ni fan tri cilindra, morao bi se bas zaljubiti u auto da predjem preko toga (zato ga i idem pogledati). I zadnje, nazalost, nema modela u akcijskom cjeniku koji me zadovoljava pa gledam po redovnom cjeniku. Naravno da moram dodati jos par stavki jer su vjesto iskljucene.

Btw ne znam jesam li lud ili ford jednostavno na sajtu nema nikakav datasheet modela auta (dimenzije i sl) i specke motora, neki pdf, umjesto user manuala i cjenika s paketima opreme. Trazio sam na .hr i .si, doslovno sam 15ak min kopao i na kraju morao guglat jer ne nalazim.
Staro 04.06.2024., 07:25   #73490
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Slažem se s tobom da u auto ne treba previše ulagati jer govorimo o konfekcijskom smeću kvarljive prirode koje ćeš moći voziti 10g., a onda baciti jer će troškovi popravka iznositi previše u odnosu na vrijednost samog auta. Hebiga, auti su postali masovna potrošna roba.
Staro 04.06.2024., 10:27   #73491
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Citam malo ovo sto je bilo u Osijeku s Konopekom. Nevjerojatno je koliko su gluposti ljudi u stanju pisat o stvarima o kojima nisu upuceni. Vidio neki komentar da zasto su ljudi stajali na vanjskom rubu zavoja.
Zavoja, na drag raceu. :fejspalm:

A nitko ne sere po ogradici od sira koju su postavili organizatori.

U glavnom, rvacka kao i uvijek prepuna interplet strucLJaka.

Dugo se pitam kako organizatori nisu u stanju organizirati betonske blokove i tribine. Ovako se ljudi protežu 200m uz stazu, a na 200m neki auti grabe debelo preko 100km/h

Još nevjerojatnije mi je bio skup hypercarsa od Rimca prije godinu-dvije, kada su se ispaljivali u VG na pisti nije bilo baš nikakve barijere, a dobro su ispaljivali aute

Citiraj:
Slažem se s tobom da u auto ne treba previše ulagati jer govorimo o konfekcijskom smeću kvarljive prirode koje ćeš moći voziti 10g., a onda baciti jer će troškovi popravka iznositi previše u odnosu na vrijednost samog auta. Hebiga, auti su postali masovna potrošna roba.
10 godina stara Octavia, C-klasa, BMW 3, A3, A4, Golf prilično dobro drže cijenu i daleko su od statusa “za bacit”, pogotovo ako su imalo održavani

Zadnje izmijenjeno od: zkljaja. 04.06.2024. u 10:35.
zkljaja je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2024., 10:37   #73492
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Citiraj:
Vrlo rado!

Ford je na listi, ali idem nekim redom. Kod Forda vise ne znam sta je s tim motorima, godinama je motor godine i pun internet problema s njima pa ne znam di su sad s tim. Nisam doduse ni fan tri cilindra, morao bi se bas zaljubiti u auto da predjem preko toga (zato ga i idem pogledati). I zadnje, nazalost, nema modela u akcijskom cjeniku koji me zadovoljava pa gledam po redovnom cjeniku. Naravno da moram dodati jos par stavki jer su vjesto iskljucene.

Btw ne znam jesam li lud ili ford jednostavno na sajtu nema nikakav datasheet modela auta (dimenzije i sl) i specke motora, neki pdf, umjesto user manuala i cjenika s paketima opreme. Trazio sam na .hr i .si, doslovno sam 15ak min kopao i na kraju morao guglat jer ne nalazim.
Za te 1.0 se ne moraš više brinuti, jer ekipa radi ladno 200tkm+. Problem su bili oni prvi što su sanirali odmah nakon godinu dvije.

Osobno, imao sam 1.0 125 hp ECOSPORT sa 6mt, i ne bih to preporučio. Na autocesti sa 130-150 km/h brunda, a potrošnja lagano 9 - 10.5
Staro 04.06.2024., 10:50   #73493
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Citiraj:
...Kod Forda vise ne znam sta je s tim motorima, godinama je motor godine i pun internet problema s njima pa ne znam di su sad s tim. Nisam doduse ni fan tri cilindra, morao bi se bas zaljubiti u auto da predjem preko toga (zato ga i idem pogledati)...
Ja sam se prije kupnje Kuge isto nećkao no iz svega što sam pročitao i saznao iz prve ruke od ljudi koji rade u Fordu (i za Ford), 1.0 EcoBoost motor prve generacije ima razvodni remen koji se kupa u ulju. Motor je OK sve dok se ljudi pridržavaju tvorničkih normativa za održavanje što se prvenstveno odnosi na specifikaciju ulja. Propisana gradacija ulja je 5W-20, ali potrebna specifikacija ulja je WSS-M2C948-B, a to sitnim slovima piše na kantici ulja i to nitko ne čita nego se kupuje ulje koje je najjeftinije, bitno je da je 5W-20.
Kvaka je da WSS-M2C948-B ima posebne aditive koji ne nagrizaju gumu kao većina drugih motornih ulja. Budući da se zupčasti remen kupa u ulju, ako se koristi neodgovarajuće ulje, onda s vremenom dolazi do propadanja remena, od njega se lome sitne čestice gume, padaju u karter, tamo ih usisava uljna pumpa i kad se sito na njoj dovoljno zapuni, motor je gotov. Na internetu nisam našao ni jedan podatak da je bilo koji motor koji je koristio propisano ulje sa specifikacijom WSS-M2C948-B imao taj problem.

Kod 1.5 EcoBoost motora kukanje i problemi se odnose na 1,5 EB motor s 4 cilindra gdje (izgori brtva glave između 2 i 3 cilindra pa tekućina za hlađenje motora uđe u cilindar). Novi 1.5 EB motori s 3 cilindra nemaju traj problem jer je hlađenje izvedeno drugačije, a nemaju ni problem sa razvodnim remenom jer taj motor koristi lanac, a ne remen kao manji 1.0 EB motor.

Što se tiče vibracija motora s tri cilindra, 1.0 EB motor ćeš možda osjetiti na okretajima u praznom hodu, čim malo digneš rpm toga više nema, kod 1.5 ne osjetim vibracije ni u leru.

Eto, nadam se da je pomoglo oko donošenja odluke
Staro 04.06.2024., 11:04   #73494
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Za stariju osobu uzeti nešto bez turbina i sličnih stvari, ono da je dosta popravaka od 250+eu godišnje-žalit će za Merivom kad kupi nešto novo cccc...
Staro 04.06.2024., 11:29   #73495
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Sa time da je ford počeo imati retardirani servisni interval od 30 000 km, naravno, bolje je prije, ali pola ljudi niti razmišlja o tome..
Staro 04.06.2024., 12:11   #73496
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

@bertone, e to se zove sazetak, hvala za info. U principu ovaj info o probijanju rashladne sam cesto cuo i to mi je ostalo, ali da, to je neki totalno drugi proizvod. Drago mi je da su poradili na svemu tome!

@x-plosiv, servisni interval nece biti problem, ako ce biti jednom godisnje. Budem debelo u 10t km a autoputa ce biti nekako manje, sta ja znam. Ne mogu bas traziti tisinu za AC jer nemere i ovce i novce, nesto moram zanemariti. Nego, kakav je bio na malo bapskijih 110-130?
Staro 04.06.2024., 12:52   #73497
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor zkljaja Pregled postova
10 godina stara Octavia, C-klasa, BMW 3, A3, A4, Golf prilično dobro drže cijenu i daleko su od statusa “za bacit”, pogotovo ako su imalo održavani
1% auta u prodaji je održavano kako treba ako govorimo o 150-200 soma km autima starim 10 godina. Možda sam puno rekao.

“Kao novo”, “ne traži nikakva ulaganja” osim 2000€+ u startu što se odmah vidi. A tek kasnije kada krene…
Staro 04.06.2024., 15:39   #73498
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Citiraj:
Autor X-Plosiv Pregled postova
Sa time da je ford počeo imati retardirani servisni interval od 30 000 km, naravno, bolje je prije, ali pola ljudi niti razmišlja o tome..

Je, preporuka Forda je svakih 30k km ili jednom u dvije godine, ali na svim autima do sada sam promjenu ulja i filtera radio na oko 10k km pa ću tako i dalje, a tko hoće neka čeka 30k km, ali onda nema cendranja da ne valja ovo ili ono
Staro 04.06.2024., 15:54   #73499
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova

To dolazi od čovjeka koji je 2010. kupio novu Kiu. Greška, jebiga.

Zašto je bila greška?
Kupujem auto i moja logika je bolje nova Kia za 21-22K nego rabljena raga od 150.000km za 15k . Jednostavno mi je prevelik rizik uzeti nešto rabljeno. Što je sa kiom bio problem?
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2024., 16:14   #73500
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

2010 ni Kia ni Hyundai nisu bile neki bogznakakvi auti osim sto su bili prasticni i jeftini, sto u salonu sto za odrzavanje. I zato su bili hit. I gnjilili su, ako se ne varam, pogotovo ovi na kontinentu. Mi smo osobno imali Getza i Matrixa u familiji i ti auti su jos u pogonu. Matrix ide ko puska, ima mjesta u kabini ko Superb, ako ne i vise

Ti auti su sranje ako pocnes sjedati u bolje aute i voljeti aute u globalu jer na njima se nema sta voljeti. Ja se iz 15 godina stare 308ice ne mogu vratiti u Matrixa istog godista. Ko da sam usao u vremeplov i otisao 30 godina u rikverc.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno