|
![]() |
#73471 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
S-Cross je 15 cm veći od VW, a i bolje opremljen za istu cijenu. Što se tiče mlađih polovnjaka, ja bih pogledao Captur s time da bi radije uzeo verziju 4c/140KS nego 3c/100KS.
![]() |
#73472 |
[CTN]Mr.Ti
Datum registracije: May 2007
|
Kamiq? Mi gledali ovih dana, ide 1,0 TSI 115KS Selection oprema sa dodatkom prednjih senzora i stražnje kamere za cca 23.500, odmah na stanju ima koji u Štasni i Porsche auto Prostora straga začuđujuće dosta, uz relativno manji gepek. "Povišeni status" i nije baš nešto, jedan od razloga što ipak idemo na S-Cross. Kod S-Crossa ako gledate pazite par kojih ima na stanju, nove narudžbe idu gore cca 800-1000EUR, 2WD 1,4 metalic 26.300 stara cijena, nova 27.100 mislim. Taj model bio jedan bakreno narančasti u Unikomerc V. Gorica, plavi u Baumgartneru Varaždin i plavi Škojo Osijek. Žalosno kod njega, ako se ne varam samo 1 USB naprijed Kamiq ima 2 USB-C naprijed i 2 odozada
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#73473 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Frend je uzeo novog, najjača oprema, meni je to smiješno bilo uopće voziti. Onaj display i ona 3 dugmeta s 3 šarafa, doslovno mi je smiješno bilo za te novce da još to netko stavlja u autu. To je moje iskustvo. Frend je isto jako razočaran, kad ga pitaš a je zadovoljan, njegova je uvijek "Ah, za te novce...". Znači nije. Po meni trenutno najlošiji SUV koji se može kupiti. Skoro 30k za to, po meni ne vrijedi ni 20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73474 |
Premium
|
Koliko para, toliko muzike. Još uvijek je bolji od Dače ![]() Ne bi čovjek vjerovao da kod postoji 468 mjesta za fiksne kamere. Popis https://autonet.bug.hr/propisi/donos...a-nadzor-41279
![]() |
#73475 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Kad rokovi isporuke vise nisu problem, radije uzmem novi s lagera ili pricekam isporuku par mj.
![]() |
![]() |
![]() |
#73476 |
49%winner
|
I meni bi ostavio takav dojam da ulazim u njega nakon Superba, budi realan. A frend ti se opako zajebo, ako je svjesno kupio taj auto nakon sto ga je vidio uzivo. Meni taj auto cak nije ni bio na radaru, slucajno i neplanski sam usao u njega. Nemam cak niti emocije prema njemu. I bolje, ne zelim imati vise emocije prema autu. Ne prema autu koji kosta 25-30t eura.
![]() |
![]() |
#73477 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Osobno, kao i za Daču, radije 2 godine staro pa da bude iole bolje od ovoga. Ljudi se previše vežu za garancije i ostale gluposti, na kraju dana, garancija je nešto što bi najmanje što bi ljude vukla za kupnju novog. To dolazi od čovjeka koji je 2010. kupio novu Kiu. Greška, jebiga. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73478 | |
Fresh Juice
|
Citiraj:
Pošteno, svatko ima svoje. Da sam znao da tražiš prije par tjedana, frend je prodavao Atecu, staru 9 mjeseci, 4k km na satu, 24k eura. A ovak nešto? Mislim da si gore rekao 25, al ovo nije previše iznad, a klasa više od tog kaj razmatraš. https://www.dasweltauto.hr/vehicle/1117310091 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73479 |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Iskreno, nebi gledao dalje od Crosslanda. To "gašenje linije" vas nema kaj brinuti. Dok ugase taj model, još će biti na tržištu koju godinu, i do njene mirovine a i kasnije će biti dijelova za servise/popravke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73480 | |
49%winner
|
Citiraj:
Nazalost, ne bih (vise) dizela.
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#73481 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
RRC Restoration je danas izbacio prvu epizodu restauracije Honde CRX pa ako nekoga zanima evo link: PS. Lik uglavnom radi restauracije motora no tu i tamo uleti koji auto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73482 | |
[CTN]Mr.Ti
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Ako ja dobro vidim novi crossland dolazi samo sa 1,2 benziskim motorom, i to je ak se ne varam čuveni 1,2 PSA PureTech motor, za kojeg sam na vise mjesta čitao preporuke u vidu nadimka PureSHIT motor...
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73483 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
Na šoder ne idem ni pišati ![]() Radije bi Daču nego S-Cross pogotovo s 1.3 TCe motorom. Dača bar ne pokušava biti nešto što nije. S-Cross je nevjerojatno dobro upakirano plastično nekvalitetno smeće IMHO. Motor je vjerojatno dobar i tu priča završava. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73484 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
https://ford.hr/brochures_and_pricelists/3 akcijska ponuda odmah dostupnih vozila
![]() |
![]() |
#73485 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ne jos i Toyota sad... Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73486 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citam malo ovo sto je bilo u Osijeku s Konopekom. Nevjerojatno je koliko su gluposti ljudi u stanju pisat o stvarima o kojima nisu upuceni. Vidio neki komentar da zasto su ljudi stajali na vanjskom rubu zavoja. ![]() Zavoja, na drag raceu. :fejspalm: A nitko ne sere po ogradici od sira koju su postavili organizatori. U glavnom, rvacka kao i uvijek prepuna interplet strucLJaka.
![]() |
#73488 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73489 |
49%winner
|
Vrlo rado! Ford je na listi, ali idem nekim redom. Kod Forda vise ne znam sta je s tim motorima, godinama je motor godine i pun internet problema s njima pa ne znam di su sad s tim. Nisam doduse ni fan tri cilindra, morao bi se bas zaljubiti u auto da predjem preko toga (zato ga i idem pogledati). I zadnje, nazalost, nema modela u akcijskom cjeniku koji me zadovoljava pa gledam po redovnom cjeniku. Naravno da moram dodati jos par stavki jer su vjesto iskljucene. Btw ne znam jesam li lud ili ford jednostavno na sajtu nema nikakav datasheet modela auta (dimenzije i sl) i specke motora, neki pdf, umjesto user manuala i cjenika s paketima opreme. Trazio sam na .hr i .si, doslovno sam 15ak min kopao i na kraju morao guglat jer ne nalazim.
![]() |
![]() |
#73490 |
Premium
|
Slažem se s tobom da u auto ne treba previše ulagati jer govorimo o konfekcijskom smeću kvarljive prirode koje ćeš moći voziti 10g., a onda baciti jer će troškovi popravka iznositi previše u odnosu na vrijednost samog auta. Hebiga, auti su postali masovna potrošna roba.
![]() |
#73491 | |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Dugo se pitam kako organizatori nisu u stanju organizirati betonske blokove i tribine. Ovako se ljudi protežu 200m uz stazu, a na 200m neki auti grabe debelo preko 100km/h Još nevjerojatnije mi je bio skup hypercarsa od Rimca prije godinu-dvije, kada su se ispaljivali u VG na pisti nije bilo baš nikakve barijere, a dobro su ispaljivali aute 10 godina stara Octavia, C-klasa, BMW 3, A3, A4, Golf prilično dobro drže cijenu i daleko su od statusa “za bacit”, pogotovo ako su imalo održavani
"South-Korea is the only nation whose national sport has a sequel." Zadnje izmijenjeno od: zkljaja. 04.06.2024. u 10:35. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73492 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Osobno, imao sam 1.0 125 hp ECOSPORT sa 6mt, i ne bih to preporučio. Na autocesti sa 130-150 km/h brunda, a potrošnja lagano 9 - 10.5 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73493 | |
Premium
|
Citiraj:
Kvaka je da WSS-M2C948-B ima posebne aditive koji ne nagrizaju gumu kao većina drugih motornih ulja. Budući da se zupčasti remen kupa u ulju, ako se koristi neodgovarajuće ulje, onda s vremenom dolazi do propadanja remena, od njega se lome sitne čestice gume, padaju u karter, tamo ih usisava uljna pumpa i kad se sito na njoj dovoljno zapuni, motor je gotov. Na internetu nisam našao ni jedan podatak da je bilo koji motor koji je koristio propisano ulje sa specifikacijom WSS-M2C948-B imao taj problem. Kod 1.5 EcoBoost motora kukanje i problemi se odnose na 1,5 EB motor s 4 cilindra gdje (izgori brtva glave između 2 i 3 cilindra pa tekućina za hlađenje motora uđe u cilindar). Novi 1.5 EB motori s 3 cilindra nemaju traj problem jer je hlađenje izvedeno drugačije, a nemaju ni problem sa razvodnim remenom jer taj motor koristi lanac, a ne remen kao manji 1.0 EB motor. Što se tiče vibracija motora s tri cilindra, 1.0 EB motor ćeš možda osjetiti na okretajima u praznom hodu, čim malo digneš rpm toga više nema, kod 1.5 ne osjetim vibracije ni u leru. Eto, nadam se da je pomoglo oko donošenja odluke ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73496 |
49%winner
|
@bertone, e to se zove sazetak, hvala za info. U principu ovaj info o probijanju rashladne sam cesto cuo i to mi je ostalo, ali da, to je neki totalno drugi proizvod. Drago mi je da su poradili na svemu tome! @x-plosiv, servisni interval nece biti problem, ako ce biti jednom godisnje. Budem debelo u 10t km ![]()
![]() |
![]() |
#73497 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
“Kao novo”, “ne traži nikakva ulaganja” osim 2000€+ u startu što se odmah vidi. A tek kasnije kada krene… |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73498 | |
Premium
|
Citiraj:
Je, preporuka Forda je svakih 30k km ili jednom u dvije godine, ali na svim autima do sada sam promjenu ulja i filtera radio na oko 10k km pa ću tako i dalje, a tko hoće neka čeka 30k km, ali onda nema cendranja da ne valja ovo ili ono ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73499 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73500 |
49%winner
|
2010 ni Kia ni Hyundai nisu bile neki bogznakakvi auti osim sto su bili prasticni i jeftini, sto u salonu sto za odrzavanje. I zato su bili hit. I gnjilili su, ako se ne varam, pogotovo ovi na kontinentu. Mi smo osobno imali Getza i Matrixa u familiji i ti auti su jos u pogonu. Matrix ide ko puska, ima mjesta u kabini ko Superb, ako ne i vise ![]() Ti auti su sranje ako pocnes sjedati u bolje aute i voljeti aute u globalu jer na njima se nema sta voljeti. Ja se iz 15 godina stare 308ice ne mogu vratiti u Matrixa istog godista. Ko da sam usao u vremeplov i otisao 30 godina u rikverc.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|