Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 06.05.2014., 07:29   #7231
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Sojicu dijeli kartone,ali nemoj zakljucavati temu da pati preduzece
RAUL je offline  
Staro 06.05.2014., 07:43   #7232
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor RAUL Pregled postova
Sojicu dijeli kartone,ali nemoj zakljucavati temu da pati preduzece
To ne ovisi od mene

Nadalje, ako će trpat KK na "stari" 1,2/1,5 GHz quad, mogli bi trpat i na "noviji" 1,3 GHz quad. To bi bilo logičnije jer je 1,3 noviji. Samo da bude opeglan bez raznih gličeva.
Brko je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.05.2014., 09:51   #7233
chief_wolfinjo
Guest

bok

možete osvojiti Iocean X8... na vrlo jednostavan način ovdje http://www.iocean.cc/winx8.html

po ko voli nek izvoli

sretno

Staro 06.05.2014., 09:58   #7234
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Sudeći po ovoj slici, svaki novi model koji se na tržištu pojavljuje nakon 24.04 bi trebao imati minimalno Android 4.3. Ovo se odnosi na potpuno nove modele mobilnih uređaja, nemojte se zavaravati da ćete primjerak mobitela koji je na tržištu od prije 24.04., dobiti s KK-om. Negdje sam čitao da na ovaj način Google želi pritisnuti (ponajviše Kineske) proizvođače mobitela (a samim time i Mediatek) da ostanu u koraku s nadogradnjama i novijim verzijama sustava...
Wuchko je offline  
Staro 06.05.2014., 10:12   #7235
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Ma super, 5 puta da gledam filmić, kak da ne. Svaki puta puca i resetira se.
Brko je offline  
Staro 06.05.2014., 10:59   #7236
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Darkensync Pregled postova
xiaomishop.it i www.xiaomishop.com,nije ,nije ista tvrtka?
Koliko vidim .it nudi 2 god garancije u italiji dok .com 1 god u Kini
Istina. Nisu iste tvrtke. Samo dijele skladiste u Italiji. I nikako, ali ama bas nikako ne bih preporucio talijane. Imao sam osobno problema sa njima kod narudzbi iOceana, kolega imao problema sa mi3 narudzbom bas iz tog shopa, a imas na mob.hr forumu jos jednog lika koji je imao problema sa njima i jos uvijek nije dobio povrat novca.

Tako da svaka cast na dvije godine garancije, no ocito iste mozes objesiti macku o rep kad ne dobijes mobitel i zadrze ti lovu

Sto se tice shop.com-a, to su ustvari kinezi koji dijele skladiste sa tim talijanima. Ja sam narucio pogreskom iz kine, pa sam im objasnio situaciju. Nema problema, u 2min sve rijesili. U petak narucen mobitel, malo razgovora radi moje krivice, sve se rijesilo, jucer mobitel uredno stigao.

Dakle same pohvale sa moje strane na taj shop.
Mileni je offline  
Staro 06.05.2014., 11:25   #7237
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Bilo bi lijepo da dođe android 4.3/4.4 na ove MTK uređaje ali čisto sumnjam.
A kada i ako bi došao na jedan većinom se mogu portati pa rade gotovo na svim mobitelima.
Staro 06.05.2014., 11:44   #7238
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Napomena da garancija u Italiji ili garancija u Španjolskoj ne znači da se mobitel pošalje u IT/ESP, da se tamo zaprimi, popravi/zamijeni i šalje nazad. Ne.
Oni proslijeđuju uređaje u Kinu (bilo koju zemlju proizvodnje). Ili Vam daju naputak da se uređaj šalje direktno u Kinu.

No, kako god, ne znam za Njemačku. Konkretno Androidfiguren.de. Nadao bih se da su Nijemci bolji po tom pitanju.

HP Obelisk Desktop PC - 875-0040ny
Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY007GSC
17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Philips The One 75PUS8807/12 LED UHD 4K 120 hz
Logitech K400 wireless keyboard
Guls je offline  
Staro 06.05.2014., 12:25   #7239
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Datum registracije: Apr 2014
Citiraj:
Autor kiksich Pregled postova
.....

btw. Evo Coolpad F1 za 185$ na to2c.com
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
i HOP... 15 dolara preko noći gore. sad je 200.
Dižu svi cijenu jer je u Kini skočila na oko 180 USD.
Ovaj s dobrim rejtingom je još na 184 USD

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
M-Horse, Catee, Pulid, Jiake....
Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 06.05.2014., 12:51   #7240
RAUL
Registered User

Citiraj:
Autor Guls Pregled postova
Napomena da garancija u Italiji ili garancija u Španjolskoj ne znači da se mobitel pošalje u IT/ESP, da se tamo zaprimi, popravi/zamijeni i šalje nazad. Ne.
Oni proslijeđuju uređaje u Kinu (bilo koju zemlju proizvodnje). Ili Vam daju naputak da se uređaj šalje direktno u Kinu.

No, kako god, ne znam za Njemačku. Konkretno Androidfiguren.de. Nadao bih se da su Nijemci bolji po tom pitanju.
Sto se Italije tice tamo je zakon jasan,uredjaj koji je pod garancijom nosi se u ducan gdje je kupljeno i nikako drugacije.Normalno prodavac mora imati "partitu IVA"
RAUL je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.05.2014., 13:02   #7241
Rema32
Registered User

Datum registracije: May 2014
Jiayu g4c

Za početak da odmah pohvalim mobitel, ne ispuštam ga iz ruku cijeli dan, otkad mi je došao jučer, al za punu recenziju trebat će još nekoliko dana.

E sada na ono važno, imam problem: Mob ima 4Gb interne memorije koja bi mi bila dovoljna za sve da ona nije uopće podjeljenja za aplikacije i mediju i sl. Os je 4.2.2.
Pitanje je: moram li kupiti microsd karticu da bih uopće koristila mp3 player ili kameru ili spremila ikakav fajl na njemu ili je možda greška u samom mobu?
Prvi put sam naručila iz Kine, sve ostalo je uredno, samo me to muči jer moj prijašnji mob Huawei g300 nije imao takvih problema.

Molim pomoć, hvala unaprijed!
Rema32 je offline  
Staro 06.05.2014., 13:07   #7242
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Kineski mobiteli

@Rema32, koji uređaj si kupila?
Btw. Mislim da trebaš memorijsku karticu.
GoodLooker je offline  
Staro 06.05.2014., 13:08   #7243
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor GoodLooker Pregled postova
@Rema32, koji uređaj si kupila?
Btw. Mislim da trebaš memorijsku karticu.
Pa piše, Jiayu G4C

@Rema32 - Jiayu G4 modeli traže MicroSD karticu. To je napisano u svakom poštenijem reviewu na internetovima. A i nije nauka ni neki trošak kupiti karticu od 16GB koja dođe 80-tak kn.

Odakle si ga naručila i koliko si ga čekala? Pitam jer sam naručio isti takav, koji je navodno jučer krenuo "Inserted to a bag". I reci mi koja je baterija unutra, 2000 mAh ili 3000 mAh.
Brko je offline  
Staro 06.05.2014., 13:10   #7244
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Ne piše, barem meni preko Tapatalka..
GoodLooker je offline  
Staro 06.05.2014., 13:10   #7245
bg_4_l
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor Rema32 Pregled postova
Za početak da odmah pohvalim mobitel, ne ispuštam ga iz ruku cijeli dan, otkad mi je došao jučer, al za punu recenziju trebat će još nekoliko dana.

E sada na ono važno, imam problem: Mob ima 4Gb interne memorije koja bi mi bila dovoljna za sve da ona nije uopće podjeljenja za aplikacije i mediju i sl. Os je 4.2.2.
Pitanje je: moram li kupiti microsd karticu da bih uopće koristila mp3 player ili kameru ili spremila ikakav fajl na njemu ili je možda greška u samom mobu?
Prvi put sam naručila iz Kine, sve ostalo je uredno, samo me to muči jer moj prijašnji mob Huawei g300 nije imao takvih problema.

Ne moraš nužno kupiti MicroSD. Nešto prostora odmah dobiješ. Ja sam na svom kinezu imao tipa 700 mb za aplikacije a ostalo za Media(slike + muzika). Pa baci oko koliko su velike te particije. Ako imaš više slika i muzike jasno trebat će ti microsd kartica. Ako ti u određenom trenutku usfali prostora za aplikacije, može se drugačije formatirati ta unutarnja memorija, tako da ti media particiju smanji a ovu za aplikacije poveća.
bg_4_l je offline  
Staro 06.05.2014., 13:12   #7246
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor bg_4_l Pregled postova
Ne moraš nužno kupiti MicroSD. Nešto prostora odmah dobiješ. Ja sam na svom kinezu imao tipa 700 mb za aplikacije a ostalo za Media(slike + muzika). Pa baci oko koliko su velike te particije. Ako imaš više slika i muzike jasno trebat će ti microsd kartica. Ako ti u određenom trenutku usfali prostora za aplikacije, može se drugačije formatirati ta unutarnja memorija, tako da ti media particiju smanji a ovu za aplikacije poveća.
Jiayu ne sprema fotke na internu memoriju nego oće karticu Eto, tako piše po reviewovima i to sam pročitao na skoro svakom kad sam se odlučivao bi-nebi taj mob.
Brko je offline  
Staro 06.05.2014., 13:32   #7247
kolibri
Premium

Datum registracije: Oct 2013
Dakle, potrebna je high speed kartica? Moj Jiayu G4S je dobio tracking number preko singposta...
kolibri je offline  
Staro 06.05.2014., 13:36   #7248
pskpress
Registered User

Datum registracije: May 2014
Poštovanje ekipo novi sam član ovog foruma i čitajući ga primjetio sam da se zaista može naći mnoštvo odgovora na neke probleme u svezi kineskih mobitela. problem na koji sam ja naišao je slijedeći instalirao Navigon i Tom Tom navigacije i ne mogu niti jednu pokrenuti, na navigonu mi izbacuje da nisam povezan na WI-FI ( a jesam ) a na Tom Tomu Unable to connect to Tom Tom. Mobitel je iOcean X7 HD ,na copilotu sam uspio skinuti HR i Italy karte radilo jedno pola sata a onda nestale karte i više nisam uspio skidat karte , ako neko može pomoć bio bi mu zahvalan ,samo da napomenem da se na googlovu navigaciju bez problema spajam i radi normalno.
pskpress je offline  
Staro 06.05.2014., 13:45   #7249
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Je li netko od prisutnih isprobao Miracast tehnologiju na novim MTK6592 Octa mobitelima?
Miracast Test

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 06.05.2014., 13:55   #7250
bg_4_l
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Jiayu ne sprema fotke na internu memoriju nego oće karticu Eto, tako piše po reviewovima i to sam pročitao na skoro svakom kad sam se odlučivao bi-nebi taj mob.
U tom slučaju se posipam pepelom, ja sam odgovorio u skladu sa svojim čajniz iskustvom. Očito su oni drukčije odlučili u vezi particija memorije.
bg_4_l je offline  
Staro 06.05.2014., 14:07   #7251
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
@pskpress
Meni Navigon radi kako treba, a usput koristim iGO i Sygic koji još nikad nisu zakazali na bilo kojem mobitelu što sam imao zadnjih par godina bili oni brand name ili Kinezi poput Cubot One, THL T100S, iNew v3,... Probaj nabaviti neku drugu verziju tih programa pa probati s njome. Ili stavi drugi program za navigaciju.
Staro 06.05.2014., 14:08   #7252
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Opet ja s miracastom
U kombinaciji s OTG-om ili bluetooth mišom/tipkovnicom, ovakav mobitel može poslužiti kao solidno android računalo. Ili ne?
(uz odgovarajući TV ili ovu igračku)

Dakok je offline  
Staro 06.05.2014., 14:20   #7253
RAUL
Registered User

Citiraj:
Autor Dakok Pregled postova
Opet ja s miracastom
U kombinaciji s OTG-om ili bluetooth mišom/tipkovnicom, ovakav mobitel može poslužiti kao solidno android računalo. Ili ne?
(uz odgovarajući TV ili ovu igračku)
Ja sam isprobavao Cubota P9 i Samsung smart TV i mogu ti reci da nisam bio bas nesto odusevljen.Nisam se puno oko toga igrao, ali sam pogledao jednu seriju i par slika.
RAUL je offline  
Staro 06.05.2014., 14:20   #7254
dak0001
Registered User

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Autor pskpress Pregled postova
Poštovanje ekipo novi sam član ovog foruma i čitajući ga primjetio sam da se zaista može naći mnoštvo odgovora na neke probleme u svezi kineskih mobitela. problem na koji sam ja naišao je slijedeći instalirao Navigon i Tom Tom navigacije i ne mogu niti jednu pokrenuti, na navigonu mi izbacuje da nisam povezan na WI-FI ( a jesam ) a na Tom Tomu Unable to connect to Tom Tom. Mobitel je iOcean X7 HD ,na copilotu sam uspio skinuti HR i Italy karte radilo jedno pola sata a onda nestale karte i više nisam uspio skidat karte , ako neko može pomoć bio bi mu zahvalan ,samo da napomenem da se na googlovu navigaciju bez problema spajam i radi normalno.
Poznato je da Navigon ne radi na dual sim mobitelima, osim ak u međuvremenu nisu nekaj iskemijali.
Ja koristim iGo, probao sam i sygic i uredno rade, ak ti je tlaka tražiti ih po netu i igrati se postavkama,
kupi Mireov DontPanic ili plati nekom da ti složi iGo, pa si na istom
dak0001 je offline  
Staro 06.05.2014., 14:26   #7255
kasandro
Premium
Moj komp

kasandro's Avatar

Datum registracije: May 2008
Kako ukloniti iz mobitela kompletnu instalaciju Copilota ?
Stisnuo sam krive karte da mi skine i kad su se skinule ostale su se zaključale. Nekakav file je negdje ostao jer deinstalacija nije pomogla...
Staro 06.05.2014., 14:37   #7256
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Citiraj:
Je li netko od prisutnih isprobao Miracast tehnologiju na novim MTK6592 Octa mobitelima?
Miracast Test
Super to radi, čak možda ubodem dongle na aliju.
btw. Zašto si pitao samo za Octa uređaje, potrebna je velika procesorska snaga za to?
GoodLooker je offline  
Staro 06.05.2014., 14:41   #7257
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor kasandro Pregled postova
Kako ukloniti iz mobitela kompletnu instalaciju Copilota ?
Stisnuo sam krive karte da mi skine i kad su se skinule ostale su se zaključale. Nekakav file je negdje ostao jer deinstalacija nije pomogla...
Pa ručno ih izbriši sa nekim file explorerom. Na Androidu ih fala bogu imaš mali milijon.
Brko je offline  
Staro 06.05.2014., 15:06   #7258
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Citiraj:
Autor GoodLooker Pregled postova
Super to radi, čak možda ubodem dongle na aliju.
btw. Zašto si pitao samo za Octa uređaje, potrebna je velika procesorska snaga za to?
Zato jer je mtk6592 reklamiran kao soc s podrskom za miracast. Za glatki prikaz na tv/monitoru prijemnik (smart tv ili dongle) bi trebao imat dovoljno dobar procesor. Nije mi toliko zanimljivo zbog gledanja videa nego vise da mogu mobitel koristit kao mini racunalo ili za gledanje utakmica, npr Real nedavno preko ZDF-a.

Dakok je offline  
Staro 06.05.2014., 15:27   #7259
brisani
Registered User

Datum registracije: Jan 2013
Citiraj:
Autor Rema32 Pregled postova

Pogledaj, može li se u postavkama kamere odabrat particija na koju će se spremat fotke. Znam da ta postavka postoji na nekim kamerama.
brisani je offline  
Staro 06.05.2014., 15:50   #7260
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Citiraj:
Zato jer je mtk6592 reklamiran kao soc s podrskom za miracast.
Aha, sad sam malo potražio okolo, ovi podržavaju: MTK 6589,MTK 6589T,MTK6582,MTK6592, e ne vidim info podržava li MT6582MW koji je u upravo naručenom THL T5S? Ako netko zna nek javi, da ne bacam lovu na dongle bez veze.
GoodLooker je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno