Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.05.2025., 22:17   #7171
tomasini_
Premium
Moj komp

tomasini_'s Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
i5 i i7 u visemanje isti, neces osjetiti neku razliku u performansama... i7 ima neke feature koji tebi ne trebaju za DJanje...

Sto se turba tice, svako mijenjanje frekvencije uvodi latencije u pricu i nekad hoce zvuk zakrcat ili preskocit lagano, jedva cujno... Idealno bi bilo da je frekvencija uvijek stabilna i da ne seta, sto se moze postici u Power options negdje... Turbo ili u BIOSu iskljucis ako ima opcija (kod Della ima) ili sa QuickCPU to iskljucis...
ali ima li i7 višu nazivnu frekvenciju od i5? jer rekao si da tražim mašinu sa što višom nazivnom frekvencijom. jer ako imaju istu nazivnu frekvenciju, a i5 se manje grije tj. manje throttla - onda je možda bolje ići na i5?
Staro 13.05.2025., 22:32   #7172
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor tomasini_ Pregled postova
ali ima li i7 višu nazivnu frekvenciju od i5? jer rekao si da tražim mašinu sa što višom nazivnom frekvencijom. jer ako imaju istu nazivnu frekvenciju, a i5 se manje grije tj. manje throttla - onda je možda bolje ići na i5?
Sve su to brze masine... Nije da radi na 1GHz... Uzmes sto ti se svidja, i5 ce u tvom slucaju raditi jednako dobro kao i i7...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen

calypso je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.05.2025., 09:39   #7173
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor tomasini_ Pregled postova

To sve ovisi o tome kako je hlađenje izvedeno na laptopu, ako je dobro onda vrlo lako neki hipotetski i5 podere i7 sa slabijim hlađenjem, laptopi su prije svega termalno ograničeni, pogotovo ti tanji modeli koji imaju nabrijane i7 a doslovno mogu izdržati nekoliko sekundi punog boosta nakon čega spuštaju frekvenciju, pogotovi vrlo lagani modeli tipa carbon i sl.
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2025., 09:56   #7174
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
On traži laptop za puštanje muzike, a tu ste se raspričali o throttlanju i5 vs i7. Za to što mu treba je već i chromebook dovoljan.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2025., 17:32   #7175
tomasini_
Premium
Moj komp

tomasini_'s Avatar

Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
To sve ovisi o tome kako je hlađenje izvedeno na laptopu, ako je dobro onda vrlo lako neki hipotetski i5 podere i7 sa slabijim hlađenjem, laptopi su prije svega termalno ograničeni, pogotovo ti tanji modeli koji imaju nabrijane i7 a doslovno mogu izdržati nekoliko sekundi punog boosta nakon čega spuštaju frekvenciju, pogotovi vrlo lagani modeli tipa carbon i sl.
Misliš li na tvorničko izvedeno hlađenje (ventilator, rashladne cijevi...) ili na pastu i neke stvari koje možemo sami dodati/promijeniti? Konkretno, kod T490 ili T14 Gen1 - koji ima bolje hlađenje? Koju da generaciju Intela gledam? Mislio sam uzet 10-ku ali vidim da je najveća ponuda 8-ce. Ili da uzmem u obzir i AMD ? noob here

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
On traži laptop za puštanje muzike, a tu ste se raspričali o throttlanju i5 vs i7. Za to što mu treba je već i chromebook dovoljan.
Tako je, vrtit će se Traktor Pro 4 i Rekordbox 7. Možda bi se malo igrao i sa audio produkcijom
Staro 14.05.2025., 19:05   #7176
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Evo, na stolu ispred sebe imam X395 (Ryzen 5 Pro), i u nekom trenutku sam imao većinu ovih o kojima se priča. i7 8xxx se grije, i5 8xxx se grije, Ryzen 5 Pro se grije...svi se griju.

Svi imaju šugavo hlađenje i grijat će se i ventilatori će se paliti, makar ti samo i surfao. Vrijedi za sve laptope u tom tvom cjenovnom rangu.

Kupi što si možeš priuštiti, bezveze se komplicira o nečemu što uopće nije bitno.

Slažem upravo (čistim) 15" Macbook Pro Retina iz 2014 (i7 4770HQ). 67 stupnjeva u mirovanju (otvoren samo web browser), ali za razliku od Lenovo/Dell strojeva...ima 2 ventilatora na sebi i duplo veći heatpipe. I iskreno, glatko i tiše radi i na najnovijoj (nepodržanoj) verziji OSX-a, naoko brže nego skoro svi 8 i 9. gen Intel laptopi na Win 11.
Ryzen isto nije ništa bolji

Tako nešto ćeš dobiti samo na Thinkpad P seriji i Dell Precision. Ako ti je to bitno, gledaj te modele.

Od cure Huawei Matebook s i5 10xxx se ne čuje i ne grije jako, ali i košta više od tih svih...

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 14.05.2025. u 19:25.
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2025., 19:58   #7177
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Ako je tišina toliko bitna onda najbolje nać negdje surface pro 6. i5 verzija uopće nema vent nego samo pasivno hlađenje. A za ovo što treba će bit super.
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2025., 20:02   #7178
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Ako je tišina toliko bitna onda najbolje nać negdje surface pro 6. i5 verzija uopće nema vent nego samo pasivno hlađenje. A za ovo što treba će bit super.
Samo napomena... Surface Pro 6 nije Lenovo, nego Microsoftov laptop...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen

calypso je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2025., 00:07   #7179
tomasini_
Premium
Moj komp

tomasini_'s Avatar

Citiraj:
Nije tišina toliko bitna već da nema throttlanja tj. spuštanja brzine proca. A za to mi je, koliko sam shvatio - bolje odabrati i5 nego i7. Ali kad već pričamo o tišini - koliko su bučni ti T490 ili T14 Gen1 kad se ugriju? Inaće, tema jest Lenovo ali ja sam otvoren i za neke druge 13 ili 14 inch laptope koji su težine do 1.5 kg.
Staro 15.05.2025., 15:24   #7180
chillout23
Your God is in your mind.

chillout23's Avatar

Datum registracije: Jun 2017
Stigla mi je AX210 kartica...17,25€ na aliju..naručio 06.05. i danas ujutro stigla. 9 dana točno...ne znam jesam ikad dobio išta brže sa alija

EDIT:
Uspio sam ipak nekako i polomio prste hahaha

Update stanja: BT je odmah prepoznao kao plug and play...
Opet BT zvučnik vidi kao 2 jedinice i na početku se odma spojio na onaj prvi, koji je od početka bio jedini i opet nije bilo zvuka. Prebacio na ovaj drugi izlaz i za sad radi bez prekidanja i petljanja po izlazima pali/gasi/mjenjaj...ali tek na par pjesama, pa ću vidjeti s vremenom...

E da...imao sam problem da neće maknut zvučnik sa BT liste uređaja, niti nakon 2 restarta. Pa sam kroz DM maknuo iz hidden devices one stare i za sad radi kak sam napisao iznad..

WiFi sam povukao onaj driver kaj mi je @Dottore dao i za sad sve ok...brzina downloada i uploada je identična kakva je bila i prije promjene kartice..

Hvala svima još jednom

Zadnje izmijenjeno od: chillout23. 15.05.2025. u 16:37.
chillout23 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.05.2025., 17:43   #7181
chillout23

chillout23's Avatar

Nisam trebal dugo čekat da se problem opet pojavi...15ak pjesama :/
I sad, doslovno, na svaku sljedeću pjesmu prekida..
Nije do zvučnika, jel bi isti problem bio i kad sa mobitela puštam i sa nekog drugog uređaja..

Također i isti problem, koji je bio, sa WiFi spajanjem na mobile hotspot...a eto, do prije 2 mjeseca nikad ni p od ta 2 problema..

Tak da sam karticu uzel bezveze praktički i nemam pojma kaj dalje...guglao sam, ali 0 bodova

Da li mogu maknut BT device iz registry-a, pa ponovo instalirat driver?

If your headset connected to other devices can be used normally, then it is likely that there is a little problem with the Bluetooth of the current device, we can try the following steps in turn:

1. Remove Bluetooth from Device Manager
    The difference between this step and the one you perform to remove your current Bluetooth headset device is that you can uninstall all Bluetooth-related drivers from your system.

• Right-click on the Start menu and click on Device Manager.
    • Click on the View menu and select Show hidden devices.
    • Click on Bluetooth in the list below.
    • Right click and select Uninstall.
    • Restart your computer

Press Win + R and type "regedit", then press Enter to open the Registry Editor.

In the Registry Editor, navigate to the following key values:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\BTHPORT\Parameters\Devices
    Find the device you want to delete: Under "Devices" find the Bluetooth device you want to delete (it may contain information about the headset).

Right-click on the device key and select "Delete".

In the Confirm deletion dialog, click Yes to confirm the deletion.

Zadnje izmijenjeno od: chillout23. 15.05.2025. u 17:50.
Staro 15.05.2025., 18:31   #7182
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Ako možeš, isprobaj nečiji drugi bluetooth uređaj/zvučnik, da potvrdiš da problem nije nestao.

ŠTo smo rekli na kraju, jesi li reinstalirao winse? Ako to ne možeš iz nekog razloga odraditi, možda probati neku linux distru s usb-a dići, koja ima podršku za wlan/bt za tvoju karticu.

Ako niti to ne urodi plodom, moguće je da je matična oštećena - dogodilo se ne jednom da je statički elektricitet oštetio uređaj na taj način.
Za potvrditi to bi pak trebao ugraditi ove wifi kartice u drugi sustav i potvrditi da problema nema.
Staro 15.05.2025., 18:42   #7183
chillout23

chillout23's Avatar

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Ako možeš, isprobaj nečiji drugi bluetooth uređaj/zvučnik, da potvrdiš da problem nije nestao.

Probat ću to prvo, ali moram prvo nekog nać ko ima BT zvučnik...živim u prirodi i nemam od koga, pa kad dođem u Zg sad za vikend onda budem

Citiraj:
ŠTo smo rekli na kraju, jesi li reinstalirao winse? Ako to ne možeš iz nekog razloga odraditi, možda probati neku linux distru s usb-a dići, koja ima podršku za wlan/bt za tvoju karticu.

Nismo ništa rekli nisam...to mi je bila prva opcija u glavi kad se problem pojavio, ali sama pomisao da opet slažem sve ispočetka mi je teška tlaka...očito nema druge nego to napraviti, nakon što isprobam neki drugi zvučnik...
Nije mi palo na pamet ovo sa Linuxom nekim da ga bez instalacije pokrenem i probam...budem vidio i tu opciju valjda

Citiraj:
Ako niti to ne urodi plodom, moguće je da je matična oštećena - dogodilo se ne jednom da je statički elektricitet oštetio uređaj na taj način.
Za potvrditi to bi pak trebao ugraditi ove wifi kartice u drugi sustav i potvrditi da problema nema.
Nadam se da nije baš to
Staro 15.05.2025., 18:50   #7184
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Probaj o pustiti mjuzu iz drugog playera ili izvora, cisto da eliminiras problem appa ili (manje vjerojatno) usluge. Tipa pusti playback filma u media playeru.
Staro 15.05.2025., 18:57   #7185
chillout23

chillout23's Avatar

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Probaj o pustiti mjuzu iz drugog playera ili izvora, cisto da eliminiras problem appa ili (manje vjerojatno) usluge. Tipa pusti playback filma u media playeru.

Problema nema kad zvuk ide kontinuirano i bez prekida, bilo da je neki film ili YT ili bilo kaj...samo da nema prekid između pjesama.
Svaka playlista ili set na YT ide normalno. Problem je isključivo i samo kad se dešava ona sekunda tišine iz pjesme u pjesmu u playeru. VLC koristim inače gooodinama..filmovi u VLC idu najnormalnije, kao i svaka playlista di nema prekida između pjesama
Da, mogu probat drugi player, ali ne vjerujem da je do njega..
Staro 15.05.2025., 19:40   #7186
chillout23

chillout23's Avatar

Citiraj:

Evo, instalirao sam AIMP...pokrenuo potpuno iste pjesme koje su išle u VLCu...
2 stvari išle normalno i na trećoj počelo krčit i zavlačit
To još nikad nigdi nije bilo tak...vratim prethodnu pjesmu i odjednom se diskonekta zvučnik i jedini output je ostao zvučnici od lapa i javlja da BT zvučnik nije moguće naći...gašenje i ponovo pokretanje zvučnika i prepoznao odma i vrti...

Vidjet ću sad dalje kak bude išlo...

AIMP imam i na telefonu i u autu slušam često na taj isti zvučnik i nikad ni najmanjih problema...
Staro 15.05.2025., 20:39   #7187
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Dosta bizarno, bas me zanima sto ce na kraju biti problem
Staro 15.05.2025., 20:55   #7188
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

BT je za igračke i "za po doma"
Za bilo kakav normalan rad (o profi da i ne govorimo) isključivo žica
Ako želiš profi rezultat onda nabavi USB DAC,
evo za sitniš na Njušci:
https://www.njuskalo.hr/zvucne-karti...oglas-46211614

ako te mrzi polovno imaš ovo kao "ulaznu varijantu:
https://www.muziker.hr/behringer-um2-u-phoria
39 €

malo ozbiljnija u profi kategoriji (u rangu Focusrite Scarlet serije):
https://www.muziker.hr/behringer-umc22-u-phoria
66.40 €

Za OS (možeš probati kako ti leži Live boot) AV Linux,
sve startne upute ima na njihovim stranicama.

That's it
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2025., 21:03   #7189
chillout23

chillout23's Avatar

Citiraj:
Dosta bizarno, bas me zanima sto ce na kraju biti problem
Ne stajem sa pokušajima da nađem rješenje, iako mi je već na vrh glave svega toga...i uspio sam nešto preokrenuti izgleda

Redom: bacio si mi bubu oko playera i instalirao sam AIMP, kako sam i objasnio gore. Nakon opisanoga sam ga deinstalirao i mislio odma ić stavljat nove Win10, ali mi je to tolka tlaka, da sam si reko da budem našo rješenje bez toga
I sjetio se da kad instaliram VLC uvijek isključim updateove, pa reko idem napravit zadnji update i sigurno rješava stvar, ali banana ahahaha sve isto...

Pa reko, možda zvučnik ima neku hard reset opciju...nađem kak to napravit i napravim, removam zvučnik sa BT liste na lapu i ponovo ga spojim, pokrenem playlistu i u startu nema zvuka...pogledam i output mi je (nakon hard reseta i ponovog spajanja na laptop) bio onaj stari output na kojem je sve radilo...prebacim na ovaj drugi i zvuk proradi, ali je na tom drugom outputu nekak prazniji i kreštaviji zvuk (tak je od kad imam taj problem)...i opet sve isto. Tak da mi je to dokaz da nije bilo do zvučnika ništa.
I onda mi se samo spusti da još jednom instaliram AIMP...
I ponovo ga instaliram i podesim, pustim playlistu i zvuk krene odma, normalan i pun kak i treba bit...pogledam u tray i vidim da je output onaj pravi/prvi (iako i dalje ima i drugi u opciji za odabrati)...
Evo, svira već 9. pjesma i bez ikakvih problema...ko da nikad nikaj nije bilo

Izgleda da je sa VLCom nekaj i da se negdi kolju, a ne mislim ni pokušavat dalje tražit di se kolju i u čemu je problem...ako bude AIMP radil bez problema i dalje - win win

Sad sam pogledal kak je WiFi na Speedtestu...kad sam promjenil karticu, download je bio 102Mbps, a upload 52Mbps...sad je 81/33.
Imam Iskon onaj do 200Mbps..

Zadnje izmijenjeno od: chillout23. 15.05.2025. u 21:19.
Staro 15.05.2025., 21:15   #7190
chillout23

chillout23's Avatar

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
BT je za igračke i "za po doma"
Za bilo kakav normalan rad (o profi da i ne govorimo) isključivo žica
Za po doma ga i koristim i mogu ga prenosit kak i kam mi paše...češće prinosit uhu kad mi je nekaj nerazgovjetno

Citiraj:
Ako želiš profi rezultat onda nabavi USB DAC
Imam ga, kupio prije jedno 4 godine i koristio sa velikim drvenim zvučnicima. Ali to mi je bilo jako nezgodno jel nisam mogo laptop prenosit bez da sa njim prenosim i DAC. I sad stoji u ladici, koristio ga 2-3 mjeseca..
Ne želim profi rezultat i ovo mi je sasvim dovoljno...a mogu i njega spojit žicom

Citiraj:
Za OS (možeš probati kako ti leži Live boot) AV Linux, sve startne upute ima na njihovim stranicama.
Ok, hvala na hintu, ali vidim da je to distro za audio i video svašta nešto, a to meni stvarno nije potrebno jel ne radim nikaj oko toga...tu i tam pogledam film ili seriju i povremeno si puštam muziku i to je sve

Hvala ti

Zadnje izmijenjeno od: chillout23. 15.05.2025. u 21:20.
Staro 15.05.2025., 21:44   #7191
chillout23

chillout23's Avatar

Evo još zadnji update situacije...AIMP radi bez najmanje greške i nadam se da bude tak i ostalo...ostavljam njega za muziku, a VLC za video i mir...
Staro 15.05.2025., 21:53   #7192
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Tebe je izgleda zezao BT profil zvucnika i nesto je ostalo zbagirano u OS-u ili na relaciji prema zvucniku. Iz nekog razloga ti nije dao da se spojis na njegov glavni A2DP profil za streamanje mjuze (osjetno kvalitetniji zvuk) nego si se spajao na njegov HSP/HFP drugi profil koji se ponasa kao headset/hands-free profil preko kojeg je i zvuk dosta losiji. Ne znam samo zasto je bilo tih bagova i prekida, mozda limitacija tog profila, dunno.

Bitno da sad radi, a imas i bolju wifi karticu sada. Ako imas speedport ruter to je ujedno problem brzina jer taj ruter nije neki performer. Ta kartica u tvom laptopu moze gurati gigabit kada mrezna oprema to moze isporuciti, ne sekiraj se za te varijacije u brzinama. Speedport je meh ruter
Staro 15.05.2025., 22:01   #7193
chillout23

chillout23's Avatar

Citiraj:
Iz nekog razloga ti nije dao da se spojis na njegov glavni A2DP profil za streamanje mjuze (osjetno kvalitetniji zvuk) nego si se spajao na njegov HSP/HFP drugi profil koji se ponasa kao headset/hands-free profil preko kojeg je i zvuk dosta losiji.
Da, taj drugi vidi kao hands free..

Citiraj:
Bitno da sad radi, a imas i bolju wifi karticu sada. Ako imas speedport ruter to je ujedno problem brzina jer taj ruter nije neki performer. Ta kartica u tvom laptopu moze gurati gigabit kada mrezna oprema to moze isporuciti, ne sekiraj se za te varijacije u brzinama. Speedport je meh ruter
Da, Speedport je...ne sekiram se
Posložilo se na kraju sve i mir. Ovo si mi fino objasnio i sad mi je jasno sve, a do maloprije mi nikaj nije bilo jasno

Ali opet mi nije jasno zakaj VLC baca na taj slabijii profil i dalje, a AIMP normalno radi kak treba? I kad pustim neki video, isto baca na taj slabiji profil i moram ga promjenit u startu na njega inače nema zvuka, a i par puta doke se gleda film izbaci s tog profila na laptop i onda nakon 10ak sekundi vrati...dakle po toj nekoj logici, VLC je problem radi nečega..

Hvala

Zadnje izmijenjeno od: chillout23. 15.05.2025. u 22:06.
Staro 15.05.2025., 23:35   #7194
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Može više na ako si spojen na wifi 6 na 160mhz -2,1gb

HP 845 G8

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 5850U
RAM: 32GB SK Hynix DDR4-3200 + 32GB SK Hynix DDR4-3200
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" Touch Matte IPS @ 1920 x 1080

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 2 Gbit

Lenovo ThinkPad P15v Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850H
RAM: 64GB DDR5
SSD: Samsung 980 Pro Plus 1Tb NVMe M.2
SSD: Samsung 980 Pro Plus 2Tb NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon
LCD: 15" IPS @ 3840x2160

Lenovo ThinkPad T14 Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Micron 3400 1 TB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1200

Mice: Logitech VX Nano
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + Samsung 980 1TB

Lenovo X1 Carbon 7th Gen

CPU: Intel Core i7-8665U
RAM: 16GB soldered LPDDR3
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel HD 620
LCD: 14" IPS @ 2560x1440

Lenovo X1 Carbon 10th Gen

CPU: Intel Core i7-1260p
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Sk Hynix 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel Iris Xe
LCD: 14" IPS @ 1920x1200

Dottore je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2025., 23:53   #7195
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor chillout23 Pregled postova
Ali opet mi nije jasno zakaj VLC baca na taj slabijii profil i dalje, a AIMP normalno radi kak treba? I kad pustim neki video, isto baca na taj slabiji profil i moram ga promjenit u startu na njega inače nema zvuka, a i par puta doke se gleda film izbaci s tog profila na laptop i onda nakon 10ak sekundi vrati...dakle po toj nekoj logici, VLC je problem radi nečega..

Hvala
E nemam pojma sta se tu zbiva. Na W10, zvuk prebacujem preko sound ikone kod sata. Prebacim ga na BT (pazim da ne odaberem headset profil) i jednom kad sam prebacio zvuk na BT nijedan app mi to ne mijenja. VLC, media player classic, foobar, browseri... Isto mi se ponasa i VLC na W11, ali tamo jako malo koristim taj app.

U mom slucaju su BT slusalice, ali imaju A2DP i HSP profile. Desktop pc, poslovni lap, i privatni x280 lap.

Citiraj:
Autor Dottore Pregled postova
Dobro za znati, jednom kad AP-ove upgrejdam na 2.5gb standard. Zasad sam ogranicen "samo" gigabitom
Staro 16.05.2025., 00:08   #7196
chillout23

chillout23's Avatar

Citiraj:
Autor Dottore Pregled postova
Hvala za info...nema potrebe, ovo mi je sasvim dovoljno za sve kaj trebam
Staro 16.05.2025., 00:11   #7197
chillout23

chillout23's Avatar

Citiraj:
zvuk prebacujem preko sound ikone kod sata. Prebacim ga na BT (pazim da ne odaberem headset profil)
Da, tu i ja prebacujem kad krene ovaj show
I sve radi najnormalnije osim VLCa...on radi samo na hands free profilu, kojeg povremeno izbacuje i vraća nazad kak mu se hoće
Staro 16.05.2025., 00:35   #7198
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Vidi da slučajno VLC u svojim postavkama nema svoj odabir na što šalje output,
lako moguće da je to a ne šljivi šta je trenutno postavljeno u winsima.
Ima još aplikacija koje tako funkcioniraju.

Ima, u slikama > https://www.microcenter.com/tech_cen...ecified-device
Staro 16.05.2025., 09:31   #7199
chillout23

chillout23's Avatar

Citiraj:
Vidi da slučajno VLC u svojim postavkama nema svoj odabir na što šalje output
Evo...ali nemam te opcije koje se navode u tutorialu
I kaj nije blesavo da se odjednom, nakon 2 godine samo od sebe prebaci u postavkama nekaj? Pa i nemoguće

Mišljenja sam da bi reinstall winsa rješio problem, ali nemam problem imat AIMP, a za neki film ili seriju povremeno lako...

Hvala ti na opciji
Staro 16.05.2025., 17:57   #7200
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Baš tu, prebaci sa /glupog) Auto na Windows Multimedia Device output + Save.
A možeš pogledati šta je pod MMDevice.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno