|
![]() |
#7171 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7172 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#7173 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
To sve ovisi o tome kako je hlađenje izvedeno na laptopu, ako je dobro onda vrlo lako neki hipotetski i5 podere i7 sa slabijim hlađenjem, laptopi su prije svega termalno ograničeni, pogotovo ti tanji modeli koji imaju nabrijane i7 a doslovno mogu izdržati nekoliko sekundi punog boosta nakon čega spuštaju frekvenciju, pogotovi vrlo lagani modeli tipa carbon i sl. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7175 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Tako je, vrtit će se Traktor Pro 4 i Rekordbox 7. Možda bi se malo igrao i sa audio produkcijom
![]() |
![]() |
#7176 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Evo, na stolu ispred sebe imam X395 (Ryzen 5 Pro), i u nekom trenutku sam imao većinu ovih o kojima se priča. i7 8xxx se grije, i5 8xxx se grije, Ryzen 5 Pro se grije...svi se griju. Svi imaju šugavo hlađenje i grijat će se i ventilatori će se paliti, makar ti samo i surfao. Vrijedi za sve laptope u tom tvom cjenovnom rangu. Kupi što si možeš priuštiti, bezveze se komplicira o nečemu što uopće nije bitno. Slažem upravo (čistim) 15" Macbook Pro Retina iz 2014 (i7 4770HQ). 67 stupnjeva u mirovanju (otvoren samo web browser), ali za razliku od Lenovo/Dell strojeva...ima 2 ventilatora na sebi i duplo veći heatpipe. I iskreno, glatko i tiše radi i na najnovijoj (nepodržanoj) verziji OSX-a, naoko brže nego skoro svi 8 i 9. gen Intel laptopi na Win 11. Ryzen isto nije ništa bolji Tako nešto ćeš dobiti samo na Thinkpad P seriji i Dell Precision. Ako ti je to bitno, gledaj te modele. Od cure Huawei Matebook s i5 10xxx se ne čuje i ne grije jako, ali i košta više od tih svih...
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 14.05.2025. u 19:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7178 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
#7179 |
Premium
|
Nije tišina toliko bitna već da nema throttlanja tj. spuštanja brzine proca. A za to mi je, koliko sam shvatio - bolje odabrati i5 nego i7. Ali kad već pričamo o tišini - koliko su bučni ti T490 ili T14 Gen1 kad se ugriju? Inaće, tema jest Lenovo ali ja sam otvoren i za neke druge 13 ili 14 inch laptope koji su težine do 1.5 kg.
![]() |
#7180 |
Your God is in your mind.
Datum registracije: Jun 2017
|
Stigla mi je AX210 kartica...17,25€ na aliju..naručio 06.05. i danas ujutro stigla. 9 dana točno...ne znam jesam ikad dobio išta brže sa alija ![]() EDIT: Uspio sam ipak nekako i polomio prste hahaha Update stanja: BT je odmah prepoznao kao plug and play... Opet BT zvučnik vidi kao 2 jedinice i na početku se odma spojio na onaj prvi, koji je od početka bio jedini i opet nije bilo zvuka. Prebacio na ovaj drugi izlaz i za sad radi bez prekidanja i petljanja po izlazima pali/gasi/mjenjaj...ali tek na par pjesama, pa ću vidjeti s vremenom... E da...imao sam problem da neće maknut zvučnik sa BT liste uređaja, niti nakon 2 restarta. Pa sam kroz DM maknuo iz hidden devices one stare i za sad radi kak sam napisao iznad.. WiFi sam povukao onaj driver kaj mi je @Dottore dao i za sad sve ok...brzina downloada i uploada je identična kakva je bila i prije promjene kartice.. Hvala svima još jednom ![]()
Mjesto rođenja: Zemlja, Rasa: čovjek, Politika: sloboda, Religija: ljubav Zadnje izmijenjeno od: chillout23. 15.05.2025. u 16:37. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#7181 |
|
Nisam trebal dugo čekat da se problem opet pojavi...15ak pjesama :/ I sad, doslovno, na svaku sljedeću pjesmu prekida.. Nije do zvučnika, jel bi isti problem bio i kad sa mobitela puštam i sa nekog drugog uređaja.. Također i isti problem, koji je bio, sa WiFi spajanjem na mobile hotspot...a eto, do prije 2 mjeseca nikad ni p od ta 2 problema.. Tak da sam karticu uzel bezveze praktički i nemam pojma kaj dalje...guglao sam, ali 0 bodova Da li mogu maknut BT device iz registry-a, pa ponovo instalirat driver? If your headset connected to other devices can be used normally, then it is likely that there is a little problem with the Bluetooth of the current device, we can try the following steps in turn:
Mjesto rođenja: Zemlja, Rasa: čovjek, Politika: sloboda, Religija: ljubav Zadnje izmijenjeno od: chillout23. 15.05.2025. u 17:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7182 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Ako možeš, isprobaj nečiji drugi bluetooth uređaj/zvučnik, da potvrdiš da problem nije nestao. ŠTo smo rekli na kraju, jesi li reinstalirao winse? Ako to ne možeš iz nekog razloga odraditi, možda probati neku linux distru s usb-a dići, koja ima podršku za wlan/bt za tvoju karticu. Ako niti to ne urodi plodom, moguće je da je matična oštećena - dogodilo se ne jednom da je statički elektricitet oštetio uređaj na taj način. Za potvrditi to bi pak trebao ugraditi ove wifi kartice u drugi sustav i potvrditi da problema nema.
![]() |
#7183 | |||
|
Citiraj:
Probat ću to prvo, ali moram prvo nekog nać ko ima BT zvučnik...živim u prirodi i nemam od koga, pa kad dođem u Zg sad za vikend onda budem Citiraj:
Nismo ništa rekli ![]() Nije mi palo na pamet ovo sa Linuxom nekim da ga bez instalacije pokrenem i probam...budem vidio i tu opciju valjda Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#7184 |
49%winner
|
Probaj o pustiti mjuzu iz drugog playera ili izvora, cisto da eliminiras problem appa ili (manje vjerojatno) usluge. Tipa pusti playback filma u media playeru.
![]() |
![]() |
#7185 | |
|
Citiraj:
Problema nema kad zvuk ide kontinuirano i bez prekida, bilo da je neki film ili YT ili bilo kaj...samo da nema prekid između pjesama. Svaka playlista ili set na YT ide normalno. Problem je isključivo i samo kad se dešava ona sekunda tišine iz pjesme u pjesmu u playeru. VLC koristim inače gooodinama..filmovi u VLC idu najnormalnije, kao i svaka playlista di nema prekida između pjesama Da, mogu probat drugi player, ali ne vjerujem da je do njega..
![]() |
![]() |
#7186 | |
|
Citiraj:
Evo, instalirao sam AIMP...pokrenuo potpuno iste pjesme koje su išle u VLCu... 2 stvari išle normalno i na trećoj počelo krčit i zavlačit ![]() To još nikad nigdi nije bilo tak...vratim prethodnu pjesmu i odjednom se diskonekta zvučnik i jedini output je ostao zvučnici od lapa i javlja da BT zvučnik nije moguće naći...gašenje i ponovo pokretanje zvučnika i prepoznao odma i vrti... Vidjet ću sad dalje kak bude išlo... AIMP imam i na telefonu i u autu slušam često na taj isti zvučnik i nikad ni najmanjih problema...
![]() |
![]() |
#7188 |
Moderator
|
BT je za igračke i "za po doma" ![]() Za bilo kakav normalan rad (o profi da i ne govorimo) isključivo žica ![]() Ako želiš profi rezultat onda nabavi USB DAC, evo za sitniš na Njušci: https://www.njuskalo.hr/zvucne-karti...oglas-46211614 ako te mrzi polovno imaš ovo kao "ulaznu varijantu: https://www.muziker.hr/behringer-um2-u-phoria 39 € malo ozbiljnija u profi kategoriji (u rangu Focusrite Scarlet serije): https://www.muziker.hr/behringer-umc22-u-phoria 66.40 € Za OS (možeš probati kako ti leži Live boot) AV Linux, sve startne upute ima na njihovim stranicama. That's it ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7189 |
|
Ne stajem sa pokušajima da nađem rješenje, iako mi je već na vrh glave svega toga...i uspio sam nešto preokrenuti izgleda ![]() Redom: bacio si mi bubu oko playera i instalirao sam AIMP, kako sam i objasnio gore. Nakon opisanoga sam ga deinstalirao i mislio odma ić stavljat nove Win10, ali mi je to tolka tlaka, da sam si reko da budem našo rješenje bez toga ![]() I sjetio se da kad instaliram VLC uvijek isključim updateove, pa reko idem napravit zadnji update i sigurno rješava stvar, ali banana ahahaha sve isto... Pa reko, možda zvučnik ima neku hard reset opciju...nađem kak to napravit i napravim, removam zvučnik sa BT liste na lapu i ponovo ga spojim, pokrenem playlistu i u startu nema zvuka...pogledam i output mi je (nakon hard reseta i ponovog spajanja na laptop) bio onaj stari output na kojem je sve radilo...prebacim na ovaj drugi i zvuk proradi, ali je na tom drugom outputu nekak prazniji i kreštaviji zvuk (tak je od kad imam taj problem)...i opet sve isto. Tak da mi je to dokaz da nije bilo do zvučnika ništa. I onda mi se samo spusti da još jednom instaliram AIMP... I ponovo ga instaliram i podesim, pustim playlistu i zvuk krene odma, normalan i pun kak i treba bit...pogledam u tray i vidim da je output onaj pravi/prvi (iako i dalje ima i drugi u opciji za odabrati)... Evo, svira već 9. pjesma i bez ikakvih problema...ko da nikad nikaj nije bilo ![]() Izgleda da je sa VLCom nekaj i da se negdi kolju, a ne mislim ni pokušavat dalje tražit di se kolju i u čemu je problem...ako bude AIMP radil bez problema i dalje - win win ![]() Sad sam pogledal kak je WiFi na Speedtestu...kad sam promjenil karticu, download je bio 102Mbps, a upload 52Mbps...sad je 81/33. Imam Iskon onaj do 200Mbps..
Mjesto rođenja: Zemlja, Rasa: čovjek, Politika: sloboda, Religija: ljubav Zadnje izmijenjeno od: chillout23. 15.05.2025. u 21:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7190 | ||
|
Citiraj:
![]() Imam ga, kupio prije jedno 4 godine i koristio sa velikim drvenim zvučnicima. Ali to mi je bilo jako nezgodno jel nisam mogo laptop prenosit bez da sa njim prenosim i DAC. I sad stoji u ladici, koristio ga 2-3 mjeseca.. Ne želim profi rezultat i ovo mi je sasvim dovoljno...a mogu i njega spojit žicom ![]() Citiraj:
![]() Hvala ti ![]()
Mjesto rođenja: Zemlja, Rasa: čovjek, Politika: sloboda, Religija: ljubav Zadnje izmijenjeno od: chillout23. 15.05.2025. u 21:20. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7191 |
|
Evo još zadnji update situacije...AIMP radi bez najmanje greške i nadam se da bude tak i ostalo...ostavljam njega za muziku, a VLC za video i mir...
![]() |
#7192 |
49%winner
|
Tebe je izgleda zezao BT profil zvucnika i nesto je ostalo zbagirano u OS-u ili na relaciji prema zvucniku. Iz nekog razloga ti nije dao da se spojis na njegov glavni A2DP profil za streamanje mjuze (osjetno kvalitetniji zvuk) nego si se spajao na njegov HSP/HFP drugi profil koji se ponasa kao headset/hands-free profil preko kojeg je i zvuk dosta losiji. Ne znam samo zasto je bilo tih bagova i prekida, mozda limitacija tog profila, dunno. Bitno da sad radi, a imas i bolju wifi karticu sada. Ako imas speedport ruter to je ujedno problem brzina jer taj ruter nije neki performer. Ta kartica u tvom laptopu moze gurati gigabit kada mrezna oprema to moze isporuciti, ne sekiraj se za te varijacije u brzinama. Speedport je meh ruter
![]() |
![]() |
#7193 | ||
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Posložilo se na kraju sve i mir. Ovo si mi fino objasnio i sad mi je jasno sve, a do maloprije mi nikaj nije bilo jasno ![]() Ali opet mi nije jasno zakaj VLC baca na taj slabijii profil i dalje, a AIMP normalno radi kak treba? I kad pustim neki video, isto baca na taj slabiji profil i moram ga promjenit u startu na njega inače nema zvuka, a i par puta doke se gleda film izbaci s tog profila na laptop i onda nakon 10ak sekundi vrati...dakle po toj nekoj logici, VLC je problem radi nečega.. Hvala ![]()
Mjesto rođenja: Zemlja, Rasa: čovjek, Politika: sloboda, Religija: ljubav Zadnje izmijenjeno od: chillout23. 15.05.2025. u 22:06. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7194 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7195 | |
49%winner
|
Citiraj:
U mom slucaju su BT slusalice, ali imaju A2DP i HSP profile. Desktop pc, poslovni lap, i privatni x280 lap. Dobro za znati, jednom kad AP-ove upgrejdam na 2.5gb standard. Zasad sam ogranicen "samo" gigabitom ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#7196 |
|
![]() |
#7197 |
|
![]() |
#7198 |
Moderator
|
Vidi da slučajno VLC u svojim postavkama nema svoj odabir na što šalje output, lako moguće da je to a ne šljivi šta je trenutno postavljeno u winsima. Ima još aplikacija koje tako funkcioniraju. Ima, u slikama > https://www.microcenter.com/tech_cen...ecified-device |
![]() |
![]() |
![]() |
#7199 |
|
Evo...ali nemam te opcije koje se navode u tutorialu ![]() I kaj nije blesavo da se odjednom, nakon 2 godine samo od sebe prebaci u postavkama nekaj? Pa i nemoguće ![]() ![]() Mišljenja sam da bi reinstall winsa rješio problem, ali nemam problem imat AIMP, a za neki film ili seriju povremeno lako... Hvala ti na opciji ![]()
![]() |
#7200 |
Moderator
|
Baš tu, prebaci sa /glupog) Auto na Windows Multimedia Device output + Save. A možeš pogledati šta je pod MMDevice. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|