|
![]() |
#691 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Tele objektiv nemam za sad ali planiram si uzeti neki 70-200, macro objektiv imam sigmu 105, a za nocnu fotografiju koristim kit objektiv 18-55 i mogu reci da je solidan za sad ![]() Dobra stvar kod d5200 je da ima velike dimezije slike pa mozes crop-ati sliku da dobis uvecanje, tak sam do sad slikal ptice nije idealno ali covjek se mora snaci s tim cim ima ![]() Recimo cropana slika goluba ![]() A ovu sam malo startrail pokusal jos je dobro ispalo s obzirom da je 18-55 objektiv u igri ![]() A kaj se tice para kolko mislim uloziti, to mi iskreno varira iz mjeseca u mjesec ovisi o placi kolka je ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#692 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
70-200 je must have na svakom sustavu. Imam Minoltu 70-210 f/4, koštao me 800 kn i mogu reć da bolji objektiv nisam imao. Pogledaj Sigmu 18-35 f/1.8. Probao sam je na Canonu i oduševila me. Odlična izrada a fiksna 1.8 blenda kroz cijeli rang.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#693 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Najjeftiniji, a da je jako ostar 70-200 je opet Tamron. Konstantno ima 2.8, ali jeftinija verzija je bez stabilizacije, sto je na teskim objektivima poput toga must have. Ili ga koristiti na tripodu/monopodu, ovisi o tebi. I da, AF je sporiji nego na Sigmi i Nikonu. Nikon 70-300 VR je dobar, ali do 200 mm, nakon toga mekan. Za Tamron 70-300 VC kazu da je bolji, ali to sam samo cuo. Ja cu uskoro (vjerojatno) prodavati Tokinu 11-16 mm pa se javi ako bi htio tako nesto ![]() Uz to, prodat cu vjerojatno jos dva Tamrona, 17-50 za crop i 28-75 za crop i FF tijela. Pa ako kome sto treba... ![]()
![]() |
#695 |
Je suis Schumi
|
Kad smo vec kod zelja, uzeo bi i ja ta dva + 14-24 i onda si miran jer si sve pokrio ![]() Cini mi se da Mar ima 70-200 F/4, pa neka on napise koju o tom objektivu ako cita ovo ![]()
![]() |
#697 |
Je suis Schumi
|
Sto se tice Tokine, zaboravio sam da D5200 nema motor. Tokina je bez motora, ona prva verzija, ali ja imam D7000 pa sve radi ![]()
![]() |
#699 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#700 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
RX1 je kompakt još uvijek. Mirrorless je skraćeno za "Mirrorless interchangeable lens camera" iliti MILC. Po tvome bi svaki digitalni fotoaparat, pa i svaki mobitel bio mirrorless jer nema ogledalo ispred senzora ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#704 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Samsung NX2000 - 1300kn (edigital) - se isplati to uzeti? koliko vidim po review-ima, dobiva vrlo dobre ocijene... jedini minus, koliko sam skuzio sa objektivom je sto nema opticku stabilizaciju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#705 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Kupio. Nije los. Imao sam prije 1000d, ovo je napredniji aparat po mogucnostima. Slike unutrar kuce su odlicne, blic je bolji nego na canonu... za 1300 kn nemas sto razmisljti. Jedino kaj je njihov uvoz preko neke lijeve firme,ak se pokvari. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#707 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
To je vjerojatno samo tijelo bez objektiva (unatoč slici koja prikazuje i objektiv) jer za sve vezano za fotkanje piše 'zavisi od objektiva'. Na Amazonu je oko 265€ sa 20-55mm objektivom. http://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_nos...s%2Ck%3Anx2000
![]() |
#710 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Odluka je pala - uzimam RX100 II. Mislio sam uzet A6000 + SEL1670Z, ali jednostavno nema smisla. Nakon nekog vremena bi ga prestao nositi sa sobom. Prije sam imao Lumix FZ18 i nosio sam ga sa sobom valjda jednom mjesečno - na put ili slično. Iako bi mi bilo puno zabavnije (i skupljeee) sa A6000, volim fotkati, ali ne bih znao što sa fotkama kad ih okinem. A i propustio bi dosta fotki jer ga ne mogu staviti u džep. Tako da, veselim se RX100 II. |
![]() |
![]() |
![]() |
#712 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ne razumijem se previše pa da pitam, u vezi tog NX2000, koja je cijena nekog pristojnog objektiva sa stabilizacijom. I ako može netko ukratko objasniti kako znam koliki zoom ima koji objektiv, npr. taj 20-50 koji se dobije s NX2000, ili link sa štivom da to malo proučim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#713 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
http://www.index.hr/rouge/clanak/sla...ne/738602.aspx Peter Lindbergh s Panasonic GF1 + 20mm F1.7 oko vrata ![]() @Tomy B. Brojka zooma je irelevantna jer ne govori ništa o objektivu ali eto, ako baš želiš znati, da dobiješ koliki zoom ima neki objektiv uzmi gornju brojku i podijeli je s donjom. 50/20=2.5 x zoom. Za cijene NX sustava ne znam.
Exception up = new Exception("Illegal operation."); throw up; Zadnje izmijenjeno od: doublev. 08.04.2014. u 21:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#714 | |
Amiga fanboy
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
http://www.forum.hr/showpost.php?p=4...postcount=4978 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#716 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Hvala na savjetima i pomoći, još sam se malo informirao i za sada se neću zalijetati u kupovinu. Nedavno sam kupio Canon SX270 da mogu malo slikati okolo, pa ću u budućnosti izdvojit nešto novaca za nekakav pristojni mirrorless. |
![]() |
![]() |
![]() |
#717 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Ovaj NX2000 je na akciji za 1300kn u Edigitalu. http://www.edigital.hr/Kompaktni_fot...ni-p42614.html Je li to što isplativo, razmišljam si o kupnji "fotića" a ovaj se čini dosta primamljiv za tu cijenu. Dobiva li se i kakav objektiv s ovim na akciji. Inače slikam samo s mobitelom pa ni ne znam razliku objektiva sa stabilizacijom i bez. (tj. treba li mi uopće)
![]() |
#719 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Jedno noob pitanje, da li taj fotić sam izostrava sliku, zumira pritiskom tipaka ili se mora okretati objektiv. Naime nikada nisam imao nista skuplje od digitalnog f. Od 500kn pa pitam. Zna li tko do kada traje akcija u ED?
![]() |
#720 |
FC Bayern supporter
Datum registracije: Mar 2002
|
Ponuda vrijedi od 3. do 20 travnja, dobije se i besplatna dostava. Da, pri zumiranju okreće se objektiv, ima i digitalni zoom, koliko mi se čini. Izoštrava sam, kao i bilo koji drugi fotić. Aparat vrijedi svaku lipu, jučer sam i ja uzeo jedan primjerak.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|