|
![]() |
#691 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Kapitulirao microsoft, prvo Medi dali local acc pa sad ukinuli kombiniranje, propade Start11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#692 | |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#693 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
O da, super je ovo kad moraš kemijati da otvoreš 2 File Explorera. OK ja se budem snašao a sad zamislite one koji ne znaju finte kako imati 2 explorera. I to micanje menija pa onda tri točkice i ku.ci palci da bi nekaj napravio. Sve radnje su produžili. U firmi i dalje odgađam W11. Edit: I da, super je scrollbar, sve veće rezolucije a on sve manji i manji
tomek@vz: ajd nemoj | Mali Čile SAD Češka Peru | Windows Free Zadnje izmijenjeno od: spiderhr. 02.07.2023. u 21:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#694 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Windows 11 - info, how-to, pitanja, novosti, savjeti...
Pa i GenZ ekipa ima nikad jače laptope nikad skuplje a pogrbljeni su za malim 13” ekranom na sitnoj tipkovnici koja ima jedva 1.5mm hoda. To ti je trend, zove se “*ebeš ergonomiju i komfor” ![]() Nekada je plaćanje kešom bilo normalno. Sada si sumnjiv ako tako plaćaš. Nekada je bilo normalno da su OS, software i podaci na tvojem kompu lokalno. Sutra ćeš biti sumnjiv ako ti to sve nije u cloudu. Mobiteli i PCji će se svesti na glupe grafičke terminale koji služe za prikaz slike i vezu na neki Matrix… |
![]() |
![]() |
![]() |
#695 |
DIY DILETANT
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#696 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
![]() Ali dobro sad, malo preveć sikćeš na milenijalce i genz, pogotovo kad uzmeš u obzir kakav svijet im je ostavljen od strane starijih. Krivicu tražiti u onima kaj su doveli do stanja u svijetu, a to bome nisu mladi (ekonomija, sustav vlasti, klima itd), al ovo nije tema za takve rasprave.
![]() |
![]() |
#697 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Citiraj:
https://github.com/ventoy/Ventoy/releases ![]() Kad vec spominjem ventoy ; novi program od istog kreatora: iVentoy https://www.iventoy.com/en/index.html ![]() https://www.iventoy.com/en/screenshot.html ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() /connect 185.107.96.125:28990 server rcon: oldschool COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv Zadnje izmijenjeno od: Blue Spirit. 30.07.2023. u 15:35. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#698 | |
DIY DILETANT
|
Ovo je debilana nad debilanama. Najbolje na kraju: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#700 |
DIY DILETANT
|
Ovo je sve veća i veća grozota. Ako strepite od EOL za W10 u 2025, sort by votes pa CTRL+F "malor" u komentarima. Mirna Bosna do 2032 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#701 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ništa od toga ne vidim na svom kompu. edit također kaj se tiče brzine SSDa nakon windows upadatea ovdje sam testirao svježe instalirani dsk na svježim winndowsima 08.06. http://forum.pcekspert.com/showthrea...301335&page=48 https://postlmg.cc/4KkPZ320 a ovo je danas, i razlike nema baš nikakve nakon svih winndows nadogradnji ![]() Zadnje izmijenjeno od: Mladenxy. 09.09.2023. u 08:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#702 |
DIY DILETANT
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#705 |
DIY DILETANT
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#706 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Zašto me niko nije upozorio na probleme sa sleepom na novim win laptopima? Dosad sam 12 godina bez problema koristio sleep na starom lapu sa windows 7icom, A evo na novom laptopu sa windows 11, ostavim ga u torbi i izvadim kipućeg sa 50% baterije, probao sam ovo nešto u registryju disejblati S0 modern sleep, i sad kao piše da je S3, ali sad sleep uopće ne radi, tj ne budi se iz sleepa, ima li još neka postavka koju moram namjestiti? u biosu nema neke opcije, Hp 850 g8 laptop |
![]() |
![]() |
![]() |
#707 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Mi smo dobili win 11 na zbook g9 radnim stanicama ima sad vec par mjeseci. Takav bugfest da je to cudo. Zadnjih par tjedana aktivno vodim bug log i koliko puta tjedno rebootam laptop. Stari dell 7510 sa win 10 mi je radio mjesecima bez ijednog reboota. G9 rebootam svako par dana -.- Da mi je netko rekao, ne bi nikad trazio novi lap. Ali neeee, pcekspert u meni je htio upgrade i dobio sam ga... u prkno.
![]() |
![]() |
#708 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kod mene je trenutno mjesec dana uptime, rekord. ![]() BTW, sigurno vam nitko nije rekao ni da je BitLocker uključen na svim mašinama s modern standbyom pa provjerite da ne bi bila kuknjava kod recoverya.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#709 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Pitanjce da ne tražim bespućima gugla ak se neko sreo s ovakvom pizdarijom. Na 11ici sam cca mjesec dana. Imam 3 ssda i 3hdda u kompu. Sleep off, balanced mod je upaljen. Komp se ne gasi nikad, osim kad nestane struje ![]() Ali, sad mi se događa što mi se u 10ci nikad nije događalo, 'parkira' mi diskove svako malo, pa ih nakon nekog vremena nešto triggera pa ih pali, i tako u krug, tipa pola sata, sat max. Problema su 2 - nije dobro za hddove da ih tak 'drka' stalno off/on (mada mi se počela sviđat nakon 30 godina računala u sobi tišina kad se hddovi pogase ![]() ![]()
![]() |
#710 |
DIY DILETANT
|
Vjerojatno ti je uključena opcija za spavanje diskova (turn off hard disk) u power options? Čak i ako je uključena, OS će ih svako malo buditi ako je uključen indexing na njima i/ili pri interakciji s Explorerom. Barem je tako na desetki. Ako je disk u sleep modu odaziv će biti spor jer mu treba vremena da se probudi odnosno da zavrti diskove i pozicionira glave na njima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#712 | ||
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() koji tocno postupak izvest da se vrati na stari nacin s trenutnim odzivom diskova (koliko je to uopce moguce sa starcima, jel)? samo sistemski instantno reagira. i sad pitanje zbog kojeg i jesam u ovoj temi...znaci sinoc sam instalira neki update i danas me nakon post screena doceka svjetloplavi ekran u kojem me MS poziva na free upgrade na w11, a tek dole livo diskretna ikonica da ipak nastavim sa w10...iza tog ekrana ide i splash screen sa nekim opcijama i benefitima oko prelaska na w11 etc...pa recimo da me ipak zasvrbi i kliknem up...jel ima nekih bitnih prednosti ili je tek kozmetika? p.s. i ovaj tren dok tipkam u taskbaru imam 'ponudu' da kliknem za w11 22h2 upgrade....
![]() |
![]() |
#713 |
DIY DILETANT
|
flyer1, u "advanced power settings" imaš opciju za gašenje spavanja diskova nemoj nasjest na tu ponudu za w11, nije samo do kozmetike, W11 je još uvijek u beta fazi |
![]() |
![]() |
![]() |
#714 |
Premium
|
Ostani ti još na W10. Kada više neće biti podržana onda odi na W11 a do tada bude već i W13 iako su rekli da su W10 zadnji WIndowsi. Kod mene je u produkciji do cca mj. dana bila jedna W7 u upotrebi i morao sam je dići na W10 zbog servisa koji nam treba.
![]() |
#715 |
DIY DILETANT
|
Do kada W10 LTSC budu EOL 2032, bude MS izdao W17 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#716 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
The Windows 10 Enterprise LTSC 2021 edition (version 21H2) does not have extended support. It will reach end of servicing on 2027-01-12. Only Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 (version 21H2) will have support until 2032-01-13. Ti to pričaš o Win koje koristiš na poslu ili si doma stavio enterprise LTSC? |
![]() |
![]() |
![]() |
#717 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
@kopija & spider, hvala momci na promptnom (i jednoglasnom) odgovoru.....jos sam i diskove nastimao po uputi pa se vratio mir u fractalovu farmu ![]()
![]() |
#718 | |
DIY DILETANT
|
Citiraj:
Doma ![]() Ali taj extended support je samo šlag na torti najboljeg OS-a na planetu ATM IMO. Cijena, prava sitnica. Baci pogled na neku od YT recenzija pa mi šibni PM ak si za. Zadnje izmijenjeno od: kopija. 16.09.2023. u 14:52. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#719 |
Premium
|
Dakle, najebali smo mi koji imamo lokalne račune: Treba spomenuti kako Pro i Home verzije Windowsa 11 više nemaju podršku za lokalne račune pa treba pristupiti korištenju Microsoftovog korisničkog računa. i onda ispadne još ovo: Microsoftu u javnost "pobjeglo" 38 terabajta privatnih podataka
![]() |
#720 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
domain join i riješeno
|
|
Oglas
|
|
![]() |