Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno > Iskustva s IT trgovinama
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.03.2014., 11:19   #691
Lepiaf
Registered User

Datum registracije: Feb 2014
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Dobra fora.
prilikom primitka SSD-a u plasticnoj Overseas Express vrecici a zapakiranog u vjerojatno najjeftiniju ambalazu koja postoji na kugli zemaljskoj, mene bi zacudilo da taj proizvod radi. Koliki je postotak neispravnih proizvoda u seriji, ja to doista neznam, no sumnjam da znaju i oni koji ovdje laprdaju bez veze i blesavo se krevelje kada im se pokaze prst. Moja je namjera bila upozoriti na losu uslugu i tu zavrsava prica. Nemam nista protiv dati dodatne informacije kao niti iznijeti ovdje daljnje iskustvo oko povrata novca. Ja se osjecam osteceno jer sam Extreme Digital-u dao puno povjerenje i novac, a oni meni smece zapakirano u najjeftiniju mogucu i potpuno neadekvatnu (za vrstu proizvoda i cijenu od preko 1,000.00 HRK ) ambalazu. Taj proizvod izgleda kao skart proizvod nabavljen po "special price only for you Sir". Toliko za sada.
Lepiaf je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2014., 11:26   #692
wooden
Registered User

Datum registracije: Dec 2013
Pričaš bajke i registrirao si se samo da pljuješ po firmi, samim time nisi relevantan.
Ako je loše zapakirano onda si barem trebao poslikat da imaš neke dokaze.
wooden je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.03.2014., 11:38   #693
Lepiaf
Registered User

pravo na komentar

Citiraj:
Autor wooden Pregled postova
Pričaš bajke i registrirao si se samo da pljuješ po firmi, samim time nisi relevantan.
Ako je loše zapakirano onda si barem trebao poslikat da imaš neke dokaze.
Da, tocno je, moja je registracija bila nuzna kako bi ostavio komentar, no zar to umanjuje istinitost ili relevantnost? I tko od tebe ocekuje da dijelis moju frustriranost kada ti taj problem nemas? Ono o cemu pisem je moje iskustvo, nekoliko nas ima losa iskustva, vecina koliko vidim dobra. Losa iskustva pomazu i prodavateljima kako bi unaprijedili poslovanje, te na kraju svi bili zadovoljniji. Po meni za online trgovinu, najlosija je opcija isporuciti proizvod koji je neispravan i ispod ocekivanja kupca, a to je upravo ono sto se meni dogodilo. I tko je rekao da nemam slike?
Staro 01.03.2014., 11:44   #694
wooden
Registered User

Citiraj:
Autor Lepiaf Pregled postova
I tko je rekao da nemam slike?
Di su?
Baš me zanima o kojem se to SSD-u radi, kako je tvornički zapakiran i kako je tebi došao doma.
Ako si dobio oštećenu ambalažu tog SSD-a onda se to reklamira trgovini, a oni reklamiraju dostavnoj službi.
Slike stavi.
Staro 01.03.2014., 11:46   #695
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
Tvoj komentar je glup.
Tvoje flejmanje prema jednoj čist ok trgovini je glupo.

Ja sam kupio auto usb charger u Linksu i isto je bio DOA. Sada da krivim Links jer su mi "uvalili neispravan proizvod"? Daj me nemoj nasmijavati. Jednostavno reklamacija i dobiš novi.

Da su te nečim zakinuli, nebih iznosio svoje mišljenje koje bi netko mogao shvatiti ko uvredu, ali živo me zaboli.
Ti nisi ničim zakinut. DOA je normalna stvar, može se svakome dogoditi.

Uostalom, da krenu testirati svaki proizvod koji imaju, gdi bi došli? Pogotovo radi idiota tipa "ovo je bilo otvoreno i korišteno, ja nečem to" kakvi se provlače u temi s Linksom jer oni odobravaju povrat robe u određenom vremenu.
domis je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2014., 11:47   #696
Lepiaf
Registered User

Staro 01.03.2014., 11:49   #697
wooden
Registered User

I di je tu problem? Jel nešto pokidano, udareno, strgano, ogrebano?
Staro 01.03.2014., 11:50   #698
domis
Premium
Moj komp

pa kog vraga ti hoćeš? pakiranje je čisto ok. Da ti to stave u kutiju sa brdom zaštite? Nije to HDD.
Staro 01.03.2014., 11:51   #699
Lepiaf
Registered User

Citiraj:
Autor domis Pregled postova
Tvoj komentar je glup.
Reci nekome da je glup govori ponajvise o tebi. sorry. pogledaj sliku koja prikazuje kako je upakiran proizvod vrijedan 1000 kuna, pa mi reci.
Staro 01.03.2014., 11:52   #700
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
dobro i?

kupio si nekakav čru-đu ssd koji ne dolazi u kutiji ko sav normalan svijet... di je tu problem sa dotičnim dućanom?
syss je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.03.2014., 11:52   #701
wooden
Registered User

Citiraj:
Reci nekome da je glup govori ponajvise o tebi. sorry. pogledaj sliku koja prikazuje kako je upakiran proizvod vrijedan 1000 kuna, pa mi reci.
Pa jel to pakira tvornica ili trgovina? Daj stvarno nemoj pisat svašta.
Staro 01.03.2014., 11:52   #702
Lepiaf
Registered User

Citiraj:
pa kog vraga ti hoćeš? pakiranje je čisto ok. Da ti to stave u kutiju sa brdom zaštite? Nije to HDD.
Hocu da za 1000 kuna to ne izgledfa kao da je moj mali printao i rezao skarama. ja na kilometar prepoznajem paralelnu proizvodnju koja ne prolazi nikakvu kontrolu kvalitete.
Staro 01.03.2014., 11:54   #703
domis
Premium
Moj komp

Citiraj:
Hocu da za 1000 kuna to ne izgledfa kao da je moj mali printao i rezao skarama. ja na kilometar prepoznajem paralelnu proizvodnju koja ne prolazi nikakvu kontrolu kvalitete.
Citiraj:
Pa jel to pakira tvornica ili trgovina? Daj stvarno nemoj pisat svašta.

Citiraj:
Ne krivim ja trgovinu koja samo distribuira proizvod za loše pakiranje i kontrolu kvalitete
Staro 01.03.2014., 11:54   #704
Lepiaf
Registered User

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
dobro i?

kupio si nekakav čru-đu ssd koji ne dolazi u kutiji ko sav normalan svijet... di je tu problem sa dotičnim dućanom?
nego kome se zaliti, kinezu koji je to doma sve skupa poslozio? nemam nista protiv da to ducan proslijedi, no ducan mi je dao garanciju i izabrao sto i kakvu kvalitetu zeli prodavati. cijena nije u rangiu smeca, cijena je normalna za taj proizvod, dakle i ja trazim kvalitetan proizvod koji RADI!
Staro 01.03.2014., 11:55   #705
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Prošli tjedan sam prvi puta u Extremu uzimao nešto, radi se o Samsungovom docku/bluetooth zvučniku DA-E650, cijena 1300 kn. Došao mi za dva dana od narudžbe, podigao u poslovnici, došao doma ,upalio ga i nije bio ispravan. Vratio se u poslovnicu, dečki pogledali dock, vratili mi novce , ispričali se i pitali me želim li napraviti drugu rezervaciju za identičan novi dock. Rekao može, došao novi dock za dva dana ja u trgovini isprobao ovaj puta dali je sve ok (spojio na struju i pustio mjuzu sa mobitela) , sve radi dobro i zadovoljan otišao doma.

To je bila moja prva kupovina, obzirom na uslugu ponovio sam je prije dva dana kada mi je krepalo napajanje u HTPCu. Naručio artikl preko neta koji je bio u poslovnici i proštetao se do dučana (živim relativno blizu) i podigao novo Corsairovo napajanje VS 450 za 260 kn u roku pola sata od online narudžbe, opet sve ok. Garancija je 3 godine, netko je tu spominjao godinu dana.

Politika "naručiš robu bez obveze i dobiješ mail kada ju možeš podignuti" works for me. Ako vam se ne sviđa što dobijete slobodno se možete na peti okrenut i izač iz dučana.
sodom je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2014., 11:59   #706
wooden
Registered User

Nije stvarno ni tim trgovcima lako kad vidim kakvih likova ima...
Žali se trgovini na pakiranje i kontrolu kvalitete
Staro 01.03.2014., 12:02   #707
domis
Premium
Moj komp

vjeruj mi da ima i gorih
Staro 01.03.2014., 12:02   #708
Lepiaf
Registered User

Citiraj:
Autor sodom Pregled postova
Prošli tjedan sam prvi puta u Extremu uzimao nešto, radi se o Samsungovom docku/bluetooth zvučniku DA-E650, cijena 1300 kn. Došao mi za dva dana od narudžbe, podigao u poslovnici, došao doma ,upalio ga i nije bio ispravan. Vratio se u poslovnicu, dečki pogledali dock, vratili mi novce , ispričali se i pitali me želim li napraviti drugu rezervaciju za identičan novi dock. Rekao može, došao novi dock za dva dana ja u trgovini isprobao ovaj puta dali je sve ok (spojio na struju i pustio mjuzu sa mobitela) , sve radi dobro i zadovoljan otišao doma.

To je bila moja prva kupovina, obzirom na uslugu ponovio sam je prije dva dana kada mi je krepalo napajanje u HTPCu. Naručio artikl preko neta koji je bio u poslovnici i proštetao se do dučana (živim relativno blizu) i podigao novo Corsairovo napajanje VS 450 za 260 kn u roku pola sata od online narudžbe, opet sve ok. Garancija je 3 godine, netko je tu spominjao godinu dana.

Politika "naručiš robu bez obveze i dobiješ mail kada ju možeš podignuti" works for me. Ako vam se ne sviđa što dobijete slobodno se možete na peti okrenut i izač iz dučana.
Ja nazalost ne zivim u ZG. I dalje smatram da trgovina ima utjecaja na ono sto zeli ili ne zeli prodavati. Ja se nisam vodio cijenom, koja je adekvatna za taj proizvod nego dostupnoscu. Tuzno je da ovdje vecina pristaje na manje, umjesto da zahtjevaju vise. Nije u redu da kupac mora raditi posao proizvodjaca ili trgovca a vezano za selekciju neispravnih od ispravnih proizvoda.
Staro 01.03.2014., 12:03   #709
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
nego kome se zaliti, kinezu koji je to doma sve skupa poslozio? nemam nista protiv da to ducan proslijedi, no ducan mi je dao garanciju i izabrao sto i kakvu kvalitetu zeli prodavati. cijena nije u rangiu smeca, cijena je normalna za taj proizvod, dakle i ja trazim kvalitetan proizvod koji RADI!
pa ako već ideš tjerati takvu vodu na takav mlin mislim da ti je kinez puno bolja opcija nego napadati dućan.

dobio si doa artikl ko i masa drugih ljudi (uključujući i mene), samo jedni (kao kolega sodom) ode na lice mjesta, "e dečki daj ova glupost ne radi može ovo-ono provjera" i stvar se riješi na pultu maltene, a kada se počne ovako fantazirat da je dućan odgovoran, kontrola kvalitete bla-bla onda ćeš vrlo vjerovatno zapet malo na polici za testiranje
Staro 01.03.2014., 12:04   #710
Lepiaf
Registered User

Citiraj:
Nije stvarno ni tim trgovcima lako kad vidim kakvih likova ima...
Žali se trgovini na pakiranje i kontrolu kvalitete
Naime neki od nas nemaju buvljak kao referentni standard, ...
Staro 01.03.2014., 12:10   #711
Lepiaf
Registered User

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
pa ako već ideš tjerati takvu vodu na takav mlin mislim da ti je kinez puno bolja opcija nego napadati dućan.

dobio si doa artikl ko i masa drugih ljudi (uključujući i mene), samo jedni (kao kolega sodom) ode na lice mjesta, "e dečki daj ova glupost ne radi može ovo-ono provjera" i stvar se riješi na pultu maltene, a kada se počne ovako fantazirat da je dućan odgovoran, kontrola kvalitete bla-bla onda ćeš vrlo vjerovatno zapet malo na polici za testiranje
U konkretnome slucaju kupio sam novi laptop jer mi je nedostatak sustava kvalitete unutar Extreme Digital-a i prodaja stvari sa kineskih buvljaka onemogucilo da na sluzbeni put ponesem postojeci. rjesenje ove price mi je bitno samo utoliko da se ostali ne nadju u istoj poziciji. niti manje niti vise.
Staro 01.03.2014., 12:11   #712
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
I dalje smatram da trgovina ima utjecaja na ono sto zeli ili ne zeli prodavati.
I ja isto. Ali prije toga ja kao kupac imam pravo izbora.

U ovom slučaju gledao sam svoji Samsung dock u drugim dučanima, bio sam u Smartson dučanu gdje je taj uređaj koštao 1999 kn i tamo sam ga prvo vidio te mi je privukao pažnju. Zatim sam sjeo za komp i napravio selekciju trgovina koje ga imaju : Semark ga je nudio za 1600 kn (izložbeni primjerak), Elipso za 1300 kn (izložbeni primjerak). Pogodi gdje sam ga kupio zapakiranog u tvornički zatvorenoj kutiji i jesam li sada zadovoljan kupac
sodom je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2014., 12:16   #713
domis
Premium
Moj komp

nešt mi govori da opet plešem po tankom ledu, tako da se više neću upuštati u ovu raspravu, osim ako @Lepiaf ne nadrobi još veće gluposti...ionako, moram skupit sve (kartone )
Staro 01.03.2014., 12:23   #714
Lepiaf
Registered User

Citiraj:
Autor sodom Pregled postova
I ja isto. Ali prije toga ja kao kupac imam pravo izbora.

U ovom slučaju gledao sam svoji Samsung dock u drugim dučanima, bio sam u Smartson dučanu gdje je taj uređaj koštao 1999 kn i tamo sam ga prvo vidio te mi je privukao pažnju. Zatim sam sjeo za komp i napravio selekciju trgovina koje ga imaju : Semark ga je nudio za 1600 kn (izložbeni primjerak), Elipso za 1300 kn (izložbeni primjerak). Pogodi gdje sam ga kupio zapakiranog u tvornički zatvorenoj kutiji i jesam li sada zadovoljan kupac
Razumijem tvoje motive. Moja je pogreska sto nisam propoznao o kakvoj je trgovini rijec. Naime proizvod koji sam kupio nema povoljniju cijenu. Bio je na raspolaganju u vremenu koje je meni odgovaralo. Kada sam im objasnio situaciju, potvrdili su da je slanje uredjaja u servis ( gubitak jos par tjedana) jedina opcija. Problem sa neimanjem pouzdanog prijenosnika i kupovina novoga mi je prouzrocila vecu stetu. Pokusao sam sa Extreme Digital naci prostor za dogovor, no grubo su me odbili... Svakako ocekuijem da ce mi napisati da sam sam kriv za neispravnost, doista nisam toliko naivan, no najveca je steta u mome slucaju je vec ucinjena. Steta po mene, a mozda i njih. Jedino nije steta za one koji ovo sve citaju i budu oprezniji kada kupuju.
Staro 01.03.2014., 12:27   #715
Lepiaf
Registered User

Citiraj:
nešt mi govori da opet plešem po tankom ledu, tako da se više neću upuštati u ovu raspravu, osim ako @Lepiaf ne nadrobi još veće gluposti...ionako, moram skupit sve (kartone )
Domis, ja doista neznam koliko imas godinica ili znanja i iskustva, no po tvojim postovima naslucujem. Ne ocekujem tvoje razumijevanje ili slaganje sa onime o cemu pisem.
Staro 01.03.2014., 13:24   #716
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Jos samo cekam zarez ili tocku na krivom mjestu i ode ti.

Ja vas ne kuzim, na stranu trkeljanja o kontroli kvalitete, to stvarno nije trebalo.

Ali ne kuzim ekipu koja ne shvaca da mu DOA disk nije zamijenjen vec mjesec dana? Ili ja krivo citam.

@Lepiaf, ne postaj zaredom, koristi "multiquote" opciju, imas na forumu upute kako, upotrijebi trazilicu.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2014., 14:01   #717
domis
Premium
Moj komp

Znal sam da me netko čeka da pretjeram...ali nema toga, bar ne zasad

Uostalom, da se meni dogodi DOA prilikom sklapanja ugovora na daljinu, ja bih im vjerojatno vratio proizvod kao da nisam zadovoljan jer bi za RMA trebalo svakako čekati.

Ako me već zakoni štite, zašto nebih iskoristio ono što je brže?
Staro 01.03.2014., 15:46   #718
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

hm... mea culpa ako se radi o mjesec dana čekanju, propustio valjda u čitanju, to svakako nije u redu.
Staro 01.03.2014., 16:17   #719
domis
Premium
Moj komp

evo, još par puta sam prešao cijeli razgovor i nigdje nisam vidio da je @Lepiaf napisao kada je primio disk i kada ga je odnio na reklamaciju, tako da neznam gdje si ti nino vidio mjesec dana.

osim možda ovdje, ali tu je kaj bi bilo, kad bi bilo
Citiraj:
potvrdili su da je slanje uredjaja u servis ( gubitak jos par tjedana) jedina opcija.
Staro 01.03.2014., 16:23   #720
wooden
Registered User

Normalno da nije spomenuo nikakvih mjesec dana, nije čak ni spomenuo da je on taj SSD uopće predao na servis nego samo da ga oni upućuju tamo, znači, ništa bitno ne spominje.
Većinom se žali na blister pakiranje SSD-a, lošu kontrolu kvalitete u tvornici i tako još neke nebuloze...
Štete utrošenih kilobajta na postove i spamanju teme, cijele slučaj se mogao iznijeti u jednom sažetom postu gdje bi se sve bitno reklo.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno