|
![]() |
#691 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Meni su Obsidiani bezveze ![]() ![]() Dali bi ti odgovara 600T ili 600T White? Mozda Define XL koji je nesto jeftiniji i radi se o big toweru.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#692 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
Ponovo , previse rupica ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#693 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() to je isto ka i ja sa razer exactmat podlogom za mis, znam da je bacanje para al mi je bila jednostavno must have ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#694 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
Ma da, sad sam malo bolje pogledao i ispada da me na kraticu dođe nekih 6400 u Protisu, u RS-u 6500, ADM 6400, Links 6700... Dobro to je sad drugi par rukava, o tom potom. Što je što se tiče Nvidia vs ATI? Čuo sam da je kao Nvidia bolji izbor, pogotovo gtx560ti... Ne znam, ja sam sad na ovoj, i nisam primjetio ništa loše, prije sam bio na Nvidiji i isto sam bio zadovoljan...
![]() |
#696 |
Premium
|
![]() |
#698 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Gainward GTX560Ti 2GB nema smisla uzimat, preskupa je. Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#699 |
Premium
|
Da, sad sam gledao recenziju sa guru3d i ispada da su jednake (6950 mrvicu jača) tako da po tome se ne može fulat, izgleda. Jedino je 6950 znatno bučnija od 560, što ja primjećujem i na svojoj da je bučna. U biti šta god uzmem ne mogu fulat.
![]() |
#700 |
Moderator
|
To o buci pak opet jako ovisi o modelu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#703 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
bok svima, mjenjal bi sadašnji komp nakon malo čitanja po forumu uzeo bi sljedeće proc i5 2400 ram 2x4 gb 1600 mhz Corsair vengeance grafika VTX3d 6870 ili neka druga kaj je tiha jedino još za mbo ne znam pošto bi uzimao u protisu, dućan mi je u kvartu, jedan od izbora je Asrock p67 pro 660,00 kn nešto do 700 kn, možda Z68? ili kombinacija sa i3 2100 i H67 ram 1333 pošto je namjena samo za igre? najpovoljnija varijanta dodat još 2 gb rama i grafičku, pitanje bottlenecka Zadnje izmijenjeno od: bati. 10.11.2011. u 10:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#704 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Pozdrav svima , evo molio bih za savjet oko pomoci slaganja novoga racunala. Racunalo bi se koristilo za sve, od igara do lagane obrade videa. Imam sljedece komponente: Thermaltake Armor big tower Thermaltake Toughpower 850w napajanje Gigabyte HD4870 512Mb (koja bi se mjenjala ubrzo cim se proda staro racunalo) Scythe Mugen 2 Rev.B A uzeo bi sljedece komponente: ![]() Imam dvojbe oko SSD-a dali ovaj Samsung 830 ili OCZ Vertex 3. Zadnje izmijenjeno od: chika7ilo. 15.11.2011. u 20:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#705 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
Uglavnom može se bolje za tu lovu i još dobit novu grafu: U adm-u: proc: i7 2600K mbo: AS ROCK P67 PRO3-B3 ram: KINGSTON HYPER X DDR3 1600 MHZ 2X4 GB ssd: OCZ SSD SOLID 3 120 GB vga: MSI GTX 560 Ti Twin Frozr 1gb ddr5 ukupno: 6472 kn edit: @bati evo ovak nešto u protisu: cpu: i5 2500K mbo: As Rock p67-Pro3 ram: A-Data 2x2 gb ddr3 2000 mhz vga: Leadtek Ge Force Gtx 560 1gb ddr5 256 bit ukupno: 3797 kn Zadnje izmijenjeno od: lolofuxy. 15.11.2011. u 21:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#706 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Asrock p56 je super matična i to si uzmi ![]() i5 neće biti bottleneck niti za HD6870 niti za gtx560 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#707 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Molio bih vas za preporuku konfiguracije tamo do 6,5k - 7k kn, bez monitora i periferije. Kuciste moze ali i ne mora biti prilozeno, novo cu uzet ovisino o cijeni komponenata i kuciste ne ulazi u tih 6,5 - 7k kn. Za sto mi treba komp? Igre, sve sto ima veze sa adobom, modeliranje u mayi i sl. Preletio par zadnjih stranica, al ono, izgubljen sam, nisam od hardvera pratio nista u zadnjih 2 godine pa radije pitam za preporuku ![]() Jedino za sto mi oko zapelo je FX X6 procesor i 1100T koji mi uopce ne izgledaju preskupo u odnosu na sve ostale, pa mozda da se konfa oko njega poslozi??? Ne znam, trazim vasa misljenja ![]() (nije mi toliko vazno da li je nvidia, ati, intel, bla, bla, samo da je koliko je moguce najbolje sto se moze dobiti za te novce) I da, neka budu cijene iz linka uzete jer mi zbog dosta blize lokacije odgovara, neda mi se zezat sa narucivanjem preko neta :P Da napomenem samo, ne mislim nista oc-at. Zadnje izmijenjeno od: xGAME. 15.11.2011. u 22:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#708 |
Moderator
|
FX 6100 zaboravi. preskup je i prespor. Gledaj Phenom x6 1090T BE ako već ideš na AMD.
![]() |
#709 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Imho zaboravi kompletno na Amd konfu, posto se radi o budgetu dovoljno velikom da udomi konfu baziranu na p67/z68 platformi (asus, asrock). i5 2500k / i7 2600k, 4-8gb rama, gtx 570, seasonic 520w modularno, hdd/sdd, kvalitetno kuciste tipa Fractal design/Corsair/Cooler master... Btw, zaboravi na Links jer ce te krajnja cijena kostati dosta vise. Za tu razliku si vjerojatno mozes i uzeti kuciste. Nista te ne kosta naruciti i pricekati 2-3 dana, konfa stigne uredno slozena - samo ukopcas sve i peglaj... |
![]() |
![]() |
![]() |
#710 | ||
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Stavio sam Z68 iz razloga koristenja iGPU, dGPU i Virtu (ako se ne varam trebalo bi raditi u ovoj kombinaciji ploce i proc.) . Asrock osobno izbjegavam (nemojte mi zamjeriti). Isto tako sam stavio i memoriju jer ima nize latencije, trebala bi biti brza ili se to nebi ni primjetilo?? A za SSD eto citam po forumu neko vrime vec pa sam taj Samsung izabrao. Citiraj:
Sorry ako puno pitam , nisam dugo sastavljao racunalo. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#712 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2011
|
Sam se ne razumijem, pa molim neku dobru dusu da mi sastavi kompjuter. Kompjuter bi koristio za surfanje internetom i tek za poneku igru. Najvažnije mi je da je kompjuter stabilan i koliko god to ovisilo o individualnoj sreći da me dugo služi. A zbog toga što pred ekranom provodim dosta vremena mislim da bi i on trebao biti dobar. Inače, konačni budžet mi je 7000 kuna,ali treba mi i monitor i originalne windowse 7 home (najjednostavnije). Čak sam gledao neke gotove brand konfe koje ima magazin rs, pogotovo jer imaju windowse nasnimljene, pa bi možda bili i jeftinija verzija od sklapane konfe... Dućan je isključivo Magazin RS.. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#713 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#714 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Citiraj:
nisi me skužil, na sadašnju konfu bi uzel još 2 gb rama i ubacil 6870 pa mi je zato pitanje bottlenecka ne na i5 moram priznati Asrock p56?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#716 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2011
|
Napisao sam koliko novaca mogu potrositi... A sto se tice ostaloga,nisam kompetentan,zato sam lijepo molio da mi netko sastavi ako se razumije,a ako ne onda neka ne pise.tako da su savjeti na upit u kojima pise da si sam pogledam imbecilni.Vjerujem da ovdje ima strucnjaka koji se razumiju,isto tako kaosto se ja razumijem u svoju profesiju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#717 |
Premium
|
Prva stvar, za takve ljude nema mjesta tu.. Idi na forum.hr i tamo vrijeđaju druge, i hvali se svojom profesijom. Drugo, na onu konfu dodaš windowse, 550W napajanje Corsair ili xfx, i hard koliki hočeš i kučište koje hočeš! Nema puno mudrolije oko harda i kučišta, sve ovisi koliko love misliš dati! Vrati se malo koju stranicu pa pogledaj konfiguracije, ima svega. Ali dobro, nek ti neko slaže, ja se ne mislim zamarati, jer ipak, mi smo imbecili... ![]() Zadnje izmijenjeno od: McG. 16.11.2011. u 15:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#718 | |
Premium
|
Citiraj:
edit: @Nekoime nemaš potrebe bit bezobrazan prema kolegi @Mommistakeu, i evo ti konfa u magazin rsu i daj mi reci za kaj će ti točno original Windowsi? cpu: i5 2500K, 1155 mbo: AS ROCK P67 PRO3-B3,1155 ram: KINGSTON HYPER X B 1600 MHZ DDR3 2X4 GB vga: LEADTEK GTX 560 Ti 1GB DDR5 hdd: SAMSUNG SPINPOINT F3 500 GB dvd: LG GH24NS70 DVD/RW SATA psu: OCZ 550W ZS case: MS GEMINI cpu cooler: CORSAIR A50 monitor: LG W2240T-PN , 22" ukupno: 7061 kn , ako želiš neko ljepše ili kvalitetnije kućište može se napraviti još par izmjena. Zadnje izmijenjeno od: lolofuxy. 16.11.2011. u 15:06. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#719 |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Ova konfa za Nekoime je malo prenabrijana za njegove potrebe. ![]() Pogotovo zbog ovog "Kompjuter bi koristio za surfanje internetom i tek za poneku igru." i "A zbog toga što pred ekranom provodim i trebam originalne windowse 7 home." Znaci slabiji proc (bez aftermarket coolera), maticna, graficka, napajanje xfx 450W ili nesto slicno tome, a onda malo bolje kuciste, bolji monitor (tipa dell 23"/24") + win 7 home. |
![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
Premium
|
A gle složil sam mu da mu bude što bolje i da ne mora niš mijenjat i brinut se neko duže vrijeme, a s tim da bi ga i nešto slabije isto dobro koristilo se slažem. Zadnje izmijenjeno od: McG. 16.11.2011. u 15:45. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|