|
![]() |
#691 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
S tim procom se nećeš naklokat kakvu god ploču uzeo. Max multi je za PCI 1/4, AGP 1/2, i sve preko nekih 140 MHz FSB-a će biti nestabilno, a vjerojatno će ti i disk kontroler prozujat i počet corruptat podatke on the fly. Podrška za brdo rama ti beskorisna ako nemaš brdo rama u ladici, jer ako i nađeš negdje SDRAM za kupiti platiti ćeš ga bogatstvo. Ako komp radi pusti ga na miru. To je čisto fini stroj za neki office/web/divx/muziku. Ako ti se baš kloka uzmi ovo s njuškala. To je celer (FSB 100) i mogao bi ići do nekih 1700 MHZ. |
![]() |
![]() |
![]() |
#692 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Što ti baljezgaš? PIII 1.4-S radi bez problema na preko 1700MHz + što ima 512kB keša o kojima Celeroni mogu samo sanjati, a pojede i cijelu hrpu P4 procesora u podosta aplikacija...testirano na životinjama ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#693 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Baljezgam da su s370 ploče nestabilne preko cca 140 FSB-a zbog PCI/AGP multija pa mu ništa ne znači da bi proc mogao na 1700MHz +. Al njegov harwdare njegovo veselje. Za 70 kuna ja mu želim i 2000MHz+. |
![]() |
![]() |
![]() |
#696 |
3.14zda ®
|
Ovisi kakva je P4 platforma, ako je složena na VIA čipsetu, ja je ne bi ni štapom dirao. Intel čipseti i865PE i i875P se najbolje klokaju i tada daju jako dobre performanse, a opet SiS čipseti mi se čini da puno bolje rade na default clockovima od toliko hvaljenih i skupih ploča baziranih na intel čipsetima. Zato, tko ne misli previše ludovat sa klokanjem SiS za 478 je pravi izbor i puno jeftinija opcija od i danas precijenjenih intel baziranih 478 ploča. |
![]() |
![]() |
![]() |
#698 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Pa sad, P4B533-E nije zvjerska ploča ![]() Temelji se na i845E i zbog toga nema dual channel, što je šteta jer NetBurst voli dual channel memoriju. + ima ICH4 southbridge, a ne ICH5/R.
__________________ Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 09.01.2011. u 23:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#699 | |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() na njemu jos dan danas radi klokani preski 3.0 na 3.7, ovo mu je vec 5-6 godina (komp sam prodao frendu). btw, cak je jedno vrijeme (dok nisam nabavio tog preskija) na njemu radio 24/7 celeronD 2.4 na 3.8 ![]() ![]() to je odlican chipset sa dual channelom. po testovima je ravan 865 chipsetu, a kudikamo cak i 875. bar po benchevima koji su se u to vrijeme vrtili. tako da ploce sa tim chipsetom bi uvijek preporucio svakome za neku staru masinu ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#700 |
3.14zda ®
|
YUP, i ja sam jako bio zadovoljan sa SiS 655 čipsetom... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#701 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Eto da se pohvalim i ja sa soc478 ![]() Dokopo sam se jednog IBM-a, S50 P4 s.478 na 2.6, stavio sam 2Gb RAM-a dvd-rw i WD-a green 1.5 Tb i upogonio kao torrente osvetnika ![]() Mašina radi ko vekerica, neprimjetno tiha, još sam izbušio poklopac da napajanje vuče svježi zrak odozgo jer kako je kučište malo iza napajanja su nakrcani svi kablovi tako da je napajanje mlako, procesor je isto takav, nema grijanja a ni zujanja ventilatora ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#702 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2011
|
Swap ovo kaj si napiso na hrvatskom isto bi razumjel ko da je i na kineskom tak da... Još sam svjež u kompovima tek malo se poigravam sa njima.Hahahaahh, dok nekaj ne skurim. I da u tom kompu imam neku grafićku banana a na polici mi stoji 7600gt jel bi to pasalo u njega s obzirom da je unutra 2GB rama i 500W napajanje mislim da je.Grafička je agp i ima onaj utor za dovod još struje pa nezz jel to dosta jako napajanje da nebi nekaj zajb komp i još su tu 2 HDD i 2 ova DVD-jca. Zadnje izmijenjeno od: Suhy. 10.01.2011. u 18:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#703 |
Premium moderator
|
Malo kopaj po forumu i guglaj po netu pa ćeš skužiti što sam rekao ![]() Vjerojatno će biti OK, pitanje kakvo je to napajanje i čije je (ako je Codegen, Everpower, MS Industrial - onda nije neka sreća). Ali trebalo bi raditi sa tom 7600GT.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#705 |
Premium moderator
|
Onda nemaš frke.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#706 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Da ja napišem nešto o svojoj neiskorištenoj 478 konfiguraciji ... P4C800E Deluxe (kutija i puni bundle, neotvarano) P4C 3.00E Prescott BOX (kutija i hladnjak nijedamput stavljen) Ati 9800PRO 128MB 256 Mbit 2*256 Kingmax DDR433 Na procesoru ovo . Na grafičkoj ovo. U kućištu ovom. Napajanje je Fortron 350W 12CM. Na stock naponu Prescott ide bez problema na 3.75 podizanjem FSB-a dalje nisam išao jer nije bilo potrebe, a 9800Pro bez problema vrti taktove od 9800XT. Sve radi i izgleda besprijekorno... Pošto sad koristim laptop većinu vremena stroj sam zapostavio i možda ga se budem rješavao u skorom ili skorijem roku. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#707 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Pade mi u ruke konačno nešto zanimljivo, a i uhvatih malo slobodnog vremena da se poigram prvo sam probao starog northwooda 3.0 (D1 stepping) ![]() to mu je maximum, nisam ga uspio dobiti više iskreno razočaran sam scoreom i jedva čekam da stigne kontejner iz naše drage Kine sa Northwoodom na 3.4 pa da okušam sreću sa njime a evo nekih rezultata jednog zanimljivog procesora rijetkog kod nas naime riječ je o 3.4 prescottu (E0 stepping) ![]() to je već lijepo za vidjet (barem meni) i vrlo sam zadovoljan rezultatom
Zadnje izmijenjeno od: Braja. 20.01.2011. u 15:53. Razlog: pravopis i nadopuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#709 |
Premium moderator
|
Da, s 4 modula ne ide do kraja. Ja sam svog 2.8 Northwooda sa 4 komada vozio svakodnevno na 3.6 GHz a maksimum stabilnosti je bio negdje oko 3.7 GHz. Sa dva sticka sam ga nafrljio na 3.9 GHz ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#710 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2011
|
Ekipa evo mene opet problemi sa mojom škatulom.Riknule su mi memorije i kupio sam nove no ove se ecc pc3200 ddr 400 inaće piše da ova matićna podržava ecc pc2700 ddr 166 tak nekaj ,al sam malo tražil na netu i našo neku stranicu gdje ti se skenira komp za te memorije i eto kupi sam kak mi je na toj stranici preporučili .Sada svaki put kad probam stavit memoriju i upalit komp komp mi priča kao no memory tak nekaj.Kak narihtat da radi matićna ddr400 i to sve.Ikakve ideje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#713 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
a piše da podržava unbuffered ECC PC1600 i PC2100 možda nisu kompatibilni keksi, probaj sa nekima drugima iako bi trebali raditi ali na smanjenoj frekvenciji pretpostavljam da imaš zadnji bios na njoj ?
![]() |
#717 |
Premium moderator
|
Asus ima Phoenix BIOS, a nekako otprilike ide ovako (po sjećanju): Advanced -> DRAM Configuration -> Timing Mode stavi na "manual" i igraj se sa Memlock ili Fruquency postavkom, nisam siguran kako se točno zove u Phoenixu. Ali ne možeš fulati...
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Danas sam se malo odlučio poigrat s starim P4 northwoodom CPU-Z link mislim da bi išlo još ali matična ima veliki vdrop i dosta su nestabilni naponi ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|