|
![]() |
#6871 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Prebrzo u zavoj, došlo do podupravljanja, izašao na travu, vratio se, guzica izletila i odsklizao u gume/ogradu. Vruće gume... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6872 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Kaj si se to mazio sa ogradom prije RI zavoja? Tak mi to izgleda. Jbg. desi se i najboljima prije ili kasnije. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 12.08.2013. u 18:59. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6873 |
PC Ekspert
|
Da, zveknul sam ogradu od riječkog ali problem je nastal u četvorci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6874 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Šteta, no glavno je da je stradao samo lim i da ste oboje dobro. Vidio sam neki dan slike na jednom drugom forumu i mislim si ma ne, nije valjda Ozrenov iako je sve ukazivalo da jest. Nadam se da je ostao u centru i da će se moći složiti bez većih problema.
![]() |
#6876 |
Premium
|
To je isto ko kad naletis na led, pomoci nema. Guma je popustila na relativno brzom mjestu i ode sve u 3pm u trenu. Tesko da elektronika moze bilo kaj.. Onda jos na travu. Valjda je Ozren ostal malom predugo na stazi i to mu je valjda bila jedina greska. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 12.08.2013. u 19:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6877 |
PC Ekspert
|
Kako god bilo i što god kumovalo, greška je moja. Auto još nije dignut da se vidi jel u centru, to me najviše plaši - jer ako je OK onda bum ga obnovil, pa makar trajalo 10 godina i makar opet morao raditi tri posla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6878 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Uj, šteta ![]() Ovog se valjalo dosjetiti ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6879 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Dva pitanja. ![]() Kamioni kojima je jedna osovina u zraku... Dal su to rezervni kotači ili kad se kamion natovari onda sjednu i budu normalni? Sad se vozim po gradu i iza mene lik sa ZG regama i volanom na desnoj strani. Na koju foru možeš "obrnuti" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6880 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6881 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
To je par kotača i osovina, koji se koriste za raspodjelu tereta, ako je kamion dosta natovaren. Ako nisu potrebni, podignu se, a podižu se radi čuvanja guma, osovine i ležaja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6882 | |
Premium
|
Citiraj:
U nekim zemljama je osovinsko dopusteno opterecenje manje nego kod nas pa treba jos jedna osovina koja se onda spusti. Ne spusti se sama nego ju treba spustit. Misilm da je Engleska primjer. Tam svi kamioni imaju trecu osovinu, ovi od 40 tona +. Amerikanci i Australici najcesce voze kamione sa tri osovine u 6x4 a u EU su vecinom 4X2 ili 6X2. U Englesku udes sa kamionom ko kod nas, 4x2 sa preko 40 tona, platis masnu kaznu i ne mos nigdje dok ne dode kamion sa trecom osovinom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6883 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
![]() Znao sam da to postoji, frend je uvezo svakakve Dodgeove i sta sve ne, al nisam znao da prolazi i auto sa volanom na krivom mjestu. Hvala vam na odgovorima! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6884 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
AFAIK prije je trebalo promijeniti farove za homologaciju i nema problema. Sada nakon 1.7., dunno, vjerojatno isto tako. Naravno, treba se i priviknuti na krivu stranu volana ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6885 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2012
|
Citiraj:
Ne postoji zakon niti pravilnik CVH-a koji kaže gdje treba biti volan da bi se registrirao u HR, tako da može biti i desno. Bitno je jedino poštelat farove tako da onaj uz rub ceste dalje baca. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6886 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6887 | |
gadget freak
|
Pa osim činjenicom da je na takvim autima u 99.9% slučajeva brzinomjer u miljama koje nisu mjerna jedinica u RH, zadnja maglenka sa nama krive strane (desno, a ne lijevo), kod starijih auta ispušna cijev nepravilno stoji, itd., ništa drugo.... Ili ti stvarno misliš da je jedina razlika u automobilima za VB, Australiju, Japan, itd. samo razmještaj volana? ![]() Citiraj:
Konstrukcija prednjih svjetala je već godinama takva da je svjetlosni snop jednake dužine. A i na stp-ima kod nas se otkad sam ja u poslu sa autima i registracijama, dakle skoro 16 godina, svjetlosni snop podešava pravilno na istu visinu, samo su svjetla tako konstrukcijski riješena (to je isto manjak na autima sa kontra rasporedom volana - širenje svjetla prema lijevoj strani ceste, a ne desnoj, dakle nikakvo 'štelanje' ne pomaže ![]() Evo ti fotka kako to treba izgledati na tehnički ispravnom vozilu. http://www.danielsternlighting.com/images/Beam_aim.jpg
![]() |
![]() |
#6888 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Kaj to znači ... kod starijih auta ispušna cijev nepravilno stoji ?
![]() |
#6889 | |||
Guest
Datum registracije: Jun 2012
|
Citiraj:
Citiraj:
Auto iz engleske se bez problema uveze, napravi homologacija i registrira ovdje, i ne moram biti povratnik niti imati auto od povijesnog značaja. Citiraj:
Kod mase auta možeš elektronički poštelat snopove, recimo kod bixenona možeš prekodirat svjetla da su kontra, neki pak auti imaju polugicu na farovima s kojom mjenjaš LHD i RHD, a neki bolji i skuplji auti čak to sve sami rade pa preko GPS-a detektiraju državu gdje trenutno voziš i prema tome podešavaju snopove. Ako neki auto nema ništa od navedenog onda ni promjenit komplet farove nije pretežak posao. Naravno, auto s volanom desno kod nas nema smisla, najviše radi obilaženja. Zadnje izmijenjeno od: Rade0n. 13.08.2013. u 18:40. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6890 | ||
gadget freak
|
Nekom je problem promijeniti žarulju, a kamoli mijenjati farove i sl. ![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
S ovim se, vjerovao ili ne, slažem u potpunosti.
![]() |
![]() |
#6891 |
Premium
|
Ja imam poprilicne dileme i glavobolje zbog bixenona i tih lampi. Moram uzet auto ali sa bixenonom i to je jedini uvjet uz jos par sitnica kaj se tice udobnosti. Problematika je kaj su ljudi prisiljeni uzimat najjace pakete opreme da bi dobili mogucnost nadoplate za Xenon ili uzet malo preskupog Gofa koji vec u osnovnom paketi ima tu mogucnost ili nekaj od premium prodizvodaca kaj je vec bacanje love. Mene interesira kakve su jace lampe kojih ima i nesto su skuplje, dal se to isplati i dal to rikava kak se prica? Neki su mi baratali s ciframa oko 1000kn. Ne sjecam se kak se to zove. U Kiju nest muljaju u servisu sa naknadnom ugradnjom Xenona na Ceedove, ne znam dal se to moze legalno, vjerojatno moze ak je sve po proceduri. Da nema toga vec bi uzeo Aurisa 2.0 D-4D sa svime i zadovoljio svoje japanske afinitete a sad moram gledat po gomili auti koji svi za k imaju taj 1.6 HDI PSA motor u raznim varijantama. Nema veze kaj je gadan ali bio bio puno mirniji u odnosu na nekog Focusa ili sl. sa samo dve godine garancije, osim ak se ne doplati. Kostaju slicno. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 13.08.2013. u 20:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6892 | |
gadget freak
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#6893 |
Premium
|
Da mogucnost doplate. Postoji vec od osnovnog kaj je pohvalano, kosta oko 9k kaj bas nije medu jeftinijima. Imaju sve manje, vise premium marke istu mogucnost. Valjda se u VW furaju na njih. Kod ostalih su Xeononi oko 5,6 tisuca ali uz najjace pakete opreme kaj dize cijene iznad 160 tisuca za neki diesel kompakt . Krivo si me shvatio ili sam se krivo izrazio. U Kiji ugraduju Bixenon i ne znam kolko to kosta, naknadno kod njih u Kmagu a ove jace lampe su druga opcija. Nisu Xenon nego neki jaci obicni i kostaju oko 1000kn. Vis u SLO recimo vise name Xenona na osnovnog Golfa. Bio je na sestici i bila su oko 7 tisuca kn, dosta jeftiniji. Na sedmici vise nema. Pojam osnovni Golf je minimalno 160 tisuca, 170 ok opremljen sa Xenonima i TDIjem tak da je to relativno. Daju gratis metalik ili neki paket, kako koja kuca od 3-5 tisuca kn. Za lovu su teski. Dogovarat se moze u Fordu i Mazdi i to finih 5%. U Toyoti nece ni cut ali mislim da bi popustili pod navalom. Jos samo Kije nisam gledao. Tu me umiruje 150tkm garancije, fine 4 godine u mom slucaju, mozda i malo vise. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 13.08.2013. u 20:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6894 | |
gadget freak
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#6895 |
Premium
|
Inace mi idu poprilicno na k jer se vecina njih ponasa ko da se ljudi trgaju za njihove aute. O trgovcima i njihovom ponasanju, profesionalnost je preteska rijec za vecinu njih, bi mogao napisat dve strane. Gotovo da nije za vjerovat. Ja sam radio skoro 10 god u komercijali i bili smo profesionalniji kad smo jajca prodavali okolo po ducanima a da ne spominjem job u farmaciji gdje smo bili space shuttle za ove seljacice po salonima, cast izuzecima ima ih par. Bum zivkal sad malo zesce kad prode godisnji. Ceka mi se nova Mazda pa benzinac, benzinac ali i tu bu problema sa lampama. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 13.08.2013. u 21:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6896 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Neznam kakva je situacija po drugim salonima, ali u Kiji su tolko pristojni i uslužni da to već iritira. Frend radi tamo s kojim putujem svaki dan na posao i znam dosta internih stvari. Inaće sam žešći renault fan, ali ako bi ikad kupovao novi auto kupio bih kiu. Navozao sam se bome u razmim modelima i to je nešto strašno kako su oni napredovali. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6897 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
ako mi je auto par dana na popravku kod ovlaštenog servisera,imam li možda pravo na zamjensko vozilo?
![]() |
#6900 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Jeli baš mora bit dizel? Znam jednog u vrhunskom stanju ali benzinac. Inaće odličan obiteljski auto s puno mjesta. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|