|
![]() |
#661 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#662 |
The mighty pirate
|
Rekao sam ti već, imaš RX10 ako hoćeš vrhunski superzoom
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#663 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2014
|
Jel to ovaj http://www.edigital.hr/Kompaktni_fot...t-p28715.html? Razlika u cijeni je x3, h300 košta cca 1500 kn http://www.edigital.hr/Kompaktni_fot...ni-p53691.html + što imam mogućnost dobiti 30% popusta, pa bi došao na 1000 kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#664 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
ne, nego ovo http://www.dpreview.com/previews/son...hot-dsc-rx10/3 i košta finu cifricu od 1000 eura. rx100 mu je manji brat sa istim senzorom ali kraćim objektivom |
![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
The mighty pirate
|
Da, Jole hoće kvalitetan superzoom za 999,99 kn ![]() Neće moći. Koliko para, toliko muzike (i kvalitetnog zuma) Što se H300 tiče, ne znam kakav je. Frendica je imala H100 prije nego se odlučila na DSLR i fotke su joj stvarno bile odlične. Čak je i koncerte fotkala njime.
![]() |
#667 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ovaj aparat je puno jeftiniji nije super zoom e sad koliko je dobar a citao sam da je prilicno dobar za 2000 kn koliko sad kosta. http://digital-photography-school.com/sony-a3000-review Zadnje izmijenjeno od: Jole911. 24.02.2014. u 10:26. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#668 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2014
|
Citiraj:
![]() Usporedba sa snapsorta: http://snapsort.com/compare/Olympus-...ylus-SZ-16-iHS Inače je SZ-14 sad na akciji u extreme digital-u http://www.edigital.hr/Kompaktni_fot...at-p28602.html i izložen je u Importane Galleriji. SZ-16 sam vidjela u izlogu u onom foto na početku Praške (cijena je naravno paprena), spremam se otići ga pogledati jer mi je skroz drugi dojam kad gledam po netu i kad ga uzmem u ruke. Malo sam guglala i SZ-16 je, prema onome što sam našla, najpovoljniji u web shopovima Adria-computers, Supernet i Centro. Ako budeš brži (brža) od mene, nadam se da ćeš napisati dojmove ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2014
|
Trebam pomoć i nadam se da ćete mi pomoći u izboru. Trebam fotić dovoljno lagan da ga stalno nosim sa sobom, da snima kvalitetne fotografije i da je brz kod paljenja i kod automatskih postavki. Poželjan kotačić za promjenu postavki jer mi se čini da bolje odrađuje stvari nego izbornik. Jedan Sony mi je sve savršeno odrađivao ali je nešto od elektronike otišlo pa ga ne koristim više. Trenutno imam Olyplus FE-46 kupljen neplanirano na putu koji me živcira jer ne snima dobre fotke na automatici, spor je kod uključivanja i snimanja, a i baterije (AA) mi sve kraće traju. S obzirom da se bavim svim i svačim (planinarenje, jedrenje, paragliding) i putujem dosta, treba mi nešto izdržljivo, ili bar ne jako osjetljivo, glede baterija i osjetljivosti samog fotića. A planiram snimati i makro, okolicu, ljude, kojekakve događaje u zatvorenom (izložbe i slično), video ekipe dok leti (pa bih prvenstveno zbog toga htjela veći zoom, da iz daljega mogu snimiti nešto veće od točkice u daljini - a ovdje čitam da su na takvim fotićima loše fotke). I naravno da bi sve to trebalo biti što jeftinije. Razmišljam i o nekoj sportskoj kameri, tipa GoPro, one mogu i pod vodu, čini mi se dovoljno lagana da je stalno vučem sa sobom, ali mislim da teško može zamijeniti fotić. Netko je na nekom forumu pisao o Drift HD sportskim kamerama (bar imaju ekran pa se vidi što je snimljeno), ali nisam našla nikakav drugi komentar o njima i kvaliteti. Možda si mogu priuštiti oboje (i fotić i kamera) ali ne istovremeno, a sa sportskim kamerama nemam nikakvih iskustava (iako su možda bolji izbor s obzirom da tražim nešto što nije pretjerano osjetljivo na tretman i uvjete rada i suživota). Zanima me što Vi mislite i što biste mi preporučili? Kupnja kvalitetnog fotića ili sportska kamera? Koji modeli? |
![]() |
![]() |
![]() |
#670 |
The mighty pirate
|
Moraš se odlučiti želiš li izdržljiv aparat (otporan na vodu i ostalo) ili želiš aparat s dobrim zumom. Imam Panasonicov FT-3, vani je trenutno već FT-5. Vjerojatno najbolji "rugged" aparati na tržištu. Nema nekog pravog optičkog zuma jer je cijela optika unutar kućišta. Ono što ti treba je neki superzoom (koji nije baš mali i lagan) ili mirrorless s objektivom (može biti mali i lagan bez zooma, a sa zoomom veliki i težak). Onda imaš RX100, ali ga nećeš moć bacati uokolo ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#672 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Idem u Ju-Es-of-Ej u petom mjesecu pa si gledam što od tehnike uzeti. Prije sam jako volio fotkati pa bi si kupio pošteni fotić... Frend si je kupio prije par dana NEX-5T. Stvar je vrhunska, ako će me držati još toliko kroz ovih mjesec i pol - dva do puta onda bi si kupio nešto slično. Full DSLR-ovi me ne privlače jer su jednostavno preveliki. Rađe bi neki mirrorless. U Americi bi dao do $1000 sa nekim kit lensom ili tijelo + objektiv. Gledao sam NEX-5T, pa NEX-6 i sad gledam novi A6000. Iako mi je A6000 ružniji od NEX-5T (haha, znam, ali gledam i to), izgleda mi prilično fora. To što je malo veći od NEX-5T mi je moooožda čak i prednost jer ga je lakše držati. NEX-5T mi je nekako na knap kad na njega okačim SEL55210. Imate li kakve preporuke koji uzeti, koji objektiv? Frend je dobio SELP1650 uz svoj NEX-5 i mislim da ima neku grešku, opasno ronda i buči dok zumira. Osobno su mi puno draži zoom objektivi sa manualnim zoomom i automatskim fokusom uz dva ringa za zoom + fokus (ili software izmjenjen u nešto drugo). Ali koliko vidim, dosta ljudi hvali taj SELP1650. Jedino što mi se sviđa kod tog objektiva je njegova veličina. Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 13.03.2014. u 16:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Zaboravio sam se pohvaliti da sam na kraju uzeo Canon SX280. Fotke u odnosu na Olympu VR-340 koji sam koristio do sada su dan i noć. Nekakve reviewove neću pisat jer ne znam šta bi pisao. Mogu samo neke slike uploadat koje bi slikao sa nekim svojim postavkama koje ne mjenjam ![]() Zamjerka je jedino kaj bateriju moram vadit van u posebni punjač, što ga ne mogu punit ko mobitel. WiFi i GPS još nisam oprobao pa ne znam kako to radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Ako ne gledaš samo Sony, pogledaj Olympus E-M10. Uzmeš ga s nekim kit objektivom recimo 14-42 i onda se još malo isprsiš i uzmeš Oly 25mm i Oly 45mm oba f1.8. Kad si već tamo. Kasnije će ti biti žao ![]() Generalno gledajući, m4/3 sustav će uvijek biti manji od APS-Ca pa ako ti je kompaktnost bitna, tu nema konkurencije. Osim toga, za njega imaš daleko veći izbor staklovinja (nativnog govorimo, ovo s adapterima nema previše smisla ako se gleda kompaktnost). Eto, za razmisliti...
![]() |
#680 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Taman mi je ovih mjesec i pol do puta da se ohladim od kupnje ML ili dodatno zagrijem oko fotića. Bojim se da na kraju ne kupim RX100MKII. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#681 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Imam osjecaj da si nesto pobrkao jer ti nisu preporucili full frame. Najjeftiniji FF fotici su Nikon D600/D610 i Canon 6D. A6000 ni Olympus nisu FF. Ako sam ja nesto krivo shvatio, ispricavam se. Ili si mozda mislio na vece tijelo pa kao FF...
![]() |
#682 |
The mighty pirate
|
Izgleda da pod full frame misli na full size DSLR ![]() Full frame je senzor. Za to kod mirrorlessa imaš samo A7 i A7r, a za to nemaš novaca ![]() Nemaš neki razlog zašto ne bi išao na recimo NEX3, a sam kažeš da ti A6000 99% nije potreban. Čemu bacanje love? A3000 nudi pravi hotshoe i viewfinder, kao i A6000, a koliko sam vidio i čuo, daje i jednako kvalitetne fotke kao NEX6, a neki kažu da su čak i bolje. Mislim da ti je taj RX100 savršen stroj za ono što misliš koristiti. Čak bi ti i Mk1 bio dovoljan.
![]() |
#683 |
Premium
|
Da, mislio sam na full-size DSLR. Mislio sam na veće tijelo kod A3000, a (po) meni nepotrebno. Znam za razlike u veličini senzora, samo sam iz navike rekao full-frame DSLR, skužili ste na kaj sam mislio. Za tu veličinu nema ni full-frame senzor, a ne koristi prednosti mirrorless dizajna. Pa mirrorlessi dijelom postoje zato da fotoaparati ne bi bili toliko ogromni. Probao sam NEX-3 i samo što se tiče nedostatka handgripa me je odbio jer montiranjem jačeg objektiva postaje nespretan. Badava mi je A3000 kad ga radi smiješne veličine neću nositi nigdje. Zadovoljniji bi bio sa RX100 nego sa A3000. Na recimo NEX-5 ili 3 lupiš SELP1650 i imaš "mali" fotoaparat poštene snage. Jako mi se sviđa igra sa različitim objektivima, manualne postavke i fine tuning da se dobije onakva fotka kakvu očekuješ. Još moram puno razmislit dal se želim bacati u taj svijet skupih objektiva ili jednostavno za puno novaca uzeti RX100 i zaboraviti na sve ostalo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#684 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2001
|
Kupujem novog digitalca, bacio sam oko na Sony Cyber-shot DSC-HX300 20.4 MP . Ima li tko kakvih iskustva s njim? Možda neka druga preporuka za taj cijenovni razred? Svaka informacija je dobro došla Zadnje izmijenjeno od: gregory. 23.03.2014. u 19:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#687 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
Velim nisam ni sam pametan bi ili nebi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#688 |
Je suis Schumi
|
Za ptice ti treba neki jako dobar tele/tele zoom objektiv, a najjeftniji krecu s cijenom koja je kao D7100, a uz to nisu nesto svjetlosno jaki. Osm ako neki vec nemas, to ne znam. Za makro kupi macro objektiv i to je to, osim ako ga vec nemas. Za nocnu mozes koristiti vise objektiva, ali najcesce se koriste sirokokutni. Napisi kako stojis s parama pa cemo ti pomoci, ali mislim da ne trebas prelaziti sa D5200 na D7100 ako ces ostati na nekom kit objektivu...
![]() |
#689 |
The mighty pirate
|
Macro gledaj da uzimaš 1:1, to su ti obično 100mm, iako mislim da sam vidio i jednog 60mm Tamrona. Možeš se igrati i s reverse macro ako želiš uštediti, ali tu te čeka puno vježbe. Weather sealed...bitnije je da je objektiv takav, ako često ulaziš iz hladnog u toplo i obrnuto. Malo kišice će teško naštetiti tijelu. Prešao sam i ja na aparat i objektiv koji su sealed (nije bilo presudno), ali svejedno furam plastičnu vrećicu sa sobom ako počne kiša. Nikad ne znaš do koje mjere je sealed ![]() FPS-i su ti nebitni ako ne fotkaš sport. Moj ima 13 FPS-a, dosad još nisam nijednom to iskoristio... ![]() Baterija...pogledaj koliko si odjednom maksimalno okinuo fotki. Ako fotkaš cjelodnevno vjenčanje jednim aparatom, možda ti zatreba dodatna baterija. Ovako, nema smisla. Prošli aparat mi je mogao preko 1000 fotki okinuti na bateriji. Mjesec dana fotkanja ![]() Čini mi se kao da si ubacio oba u snapsort i onda nabrojao stvari u kojima je D7100 bolji. Da kupuješ, a nemaš ništa, onda D7100. Nadogradnja nema smisla. Samo bacaš puno love, a ne dobivaš ništa što ti nužno treba.
![]() |
#690 |
Je suis Schumi
|
Najjeftiniji macro su mu Nikon 85 mm sa blendom 3.5, Tamron 90 mm i Tokina 100 mm sa blendom 2.8. Ja imam Tamrona i udara dobre fotke. Na 2.8 uopce nije mekan, fotke su jako ostre. Ali kad se igras macroom, onda ti treba dosta prakse, kako ti je Ivan i napisao. Ima i jeftniji, noviji Nikon 40 mm za macro, ali je to prekratko za bube.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|