|
![]() |
#661 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Ne virujem da će se tako zvati službeno.
![]() |
#662 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Čitaj s razumijevanjem. Ono što se do sada po netu spominjalo kao Nokia EOS, sada je dobilo ime - Lumia 1000.
|
Oglas
|
|
![]() |
#664 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Garant im to ne bi prošlo. Kao da se sad pojave Macintosh tableti od Samsunga (prezime) ![]()
![]() |
#666 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Obzirom da se reklamira kao uređaj s odličnom kamerom ima veze s fotografijom i normalno da će ljudi povezivat taj naziv s Canonom. Jednako kao što su ljudi povezivali SE CyberShot uređaje sa Sony CyberShot fotićima. Nema veze jel to bio primarno telefon ili kuhalo za kavu, ima funkciju digitalnog fotoaparata i samim time se direktno veže na image koji nosi taj naziv.
#667 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Moji trenutni mobovi (zanemarite otiske ![]() Kamera je sasvim solidna, opcija ima za svaku dusu. Nisam se bas pretjerano naslikavao okolo. Ovo je slika sa default postavkama i u pokretu (hodao sam pa treba ukljuciti tresnju kamere i slika je super ispala) Zvuk je po meni preglasan iako je jako kvalitetan kad je i na max 30/30 al inace mi je dovoljno glasno vec na oko 7-10/30. Navigacija, gps rade nevjerojatno brzo, gotovo instant detektiranje lokacije i jako fluidno sve sljaka. U paketu dolazi standard usb punjac i nesto kvalitetnije slusalice za razliku od mojih prijasnjih nokia. Baterija je sasvim ok, uz intenzivno koristenje izdrzao je dan i pol. Prvog punjenja uz nesto slabije koristenje mobitel je izdrzao 2 dana sa 30% baterije. ak vam se na da bas puniti baterija mob "moze" izdrazati i pol godine ![]() Dosta o mobu, ajmo sad malo na OS. Sto reci osim da je os u velikoj beta fazi, dosta toga ne radi al najavljuju update kaj ce vecinu toga pokrpati, pa sad ak nekom te stvari ne smetaju i moze se strpiti za update nebi trebalo biti problema. Prvo sto se moze primjetiti je da os leti. E sad koliko sam hardware moba ima direktno utjecaja necu ulaziti u to posto je lumia 920 trenutno jedan od najjacih modela windows phonea 8. Vrlo je jednostavan operativni i ostavlja sasvim dovoljno mjesta za osobni setup. Prvi stvar sto me nazivcirala kad sam dosao doma prvi dan je da se na mobu nemoze staviti staticna ip adresa (trebalo bi biti dostupno u nadolazecim updateima) i naravno ruter i cijela kucna mreza mi je na staticnim ip adresama pa sam sve to morao mijenjati sam zbog moba. Sync moba je katastrofa, skype malo radi malo ne radi, viber radi samo sa odredjenim ljudima, whatsupp takodjer (frendu lumia 820 radi sasvim ok pa neznam do cega je tocno iako se bio pozalio samo na skype) . Email sync radi po podesenom timeru i odradjuje svoj posao sasvim solidno. Kad sam uzimao mob na stranici je pisalo jasno i glasno skydrive 25gb, kad je mob stigao imam samo 7gb tak da neznam ko tu koga al ajd. Aplikacije se mogu instalirati samo direktno sa moba, download na pc pa onda na mob ne funkcionira (bar ja nisam jos otkrio niti jedan nacin, spominje se opcija sa sd kartice koju lumia 920 nema). Isto jedna vrlo iritintna stvar je da sve sto je vece od 50 mb MORA se skidati preko wifi iako imam 20mbps mobilni net sto je stvarno koma. Tako da nalazis se negdje di nemas pristup wifi-u a imas odlican i brz net nemozes skinuti aplikaciju/igru.... ![]() Store ima stvarno kaj pozelis. Ukupno moj dojam bi bio 9/10 cisto zato kaj ima par sitnica kaj bi covjek stvarno ocekivao u startu da radi a ne rade kak spada (ovo je moje osobno misljenje sto neznaci da je i drugima tak jel..). Nakon par update-a ocekujem jako dobar uredjaj koji ce odraditi sve sto mi treba. Napominjem mob posjedujem samo 4 dana pa nisam stigao sve posteno isprobati i vjerojatno ima stvari koje sam propustio al ispravim ih ako nesto novo otkrijem. Ako imate kakvih pitanja slobodno raspalite. ![]() Evo nakon par dana druzenja da napisem malo dojmove lumia 920.
Prvo cu malo o samom uredjaju pa cu kasnije o OS-u. Dakle uredjaj je stvarno nice napravljen, vrlo cvrst i imas osjecaj ko da je napravljen u jednom komadu. Vrlo ga je lagano koristiti i ima sto god pozelis na telefonu. Od detekcije svjetla u prostoru (aka sun detection) pa automatski podesava brightness da stedi bateriju pa do osjetljivosti ekrana i sto sve ne. Mobitel je super brz, jedino sto mi je bio se usporio je bilo zbog sporog neta kojeg sam ima prvi dan kad je mob stigao. Dan kasnije sam si uzeo brz net i od tad mob radi savrseno. Moji trenutni mobovi (zanemarite otiske ![]() Kamera je sasvim solidna, opcija ima za svaku dusu. Nisam se bas pretjerano naslikavao okolo. Ovo je slika sa default postavkama i u pokretu (hodao sam pa treba ukljuciti tresnju kamere i slika je super ispala) Zvuk je po meni preglasan iako je jako kvalitetan kad je i na max 30/30 al inace mi je dovoljno glasno vec na oko 7-10/30. Navigacija, gps rade nevjerojatno brzo, gotovo instant detektiranje lokacije i jako fluidno sve sljaka. U paketu dolazi standard usb punjac i nesto kvalitetnije slusalice za razliku od mojih prijasnjih nokia. Baterija je sasvim ok, uz intenzivno koristenje izdrzao je dan i pol. Prvog punjenja uz nesto slabije koristenje mobitel je izdrzao 2 dana sa 30% baterije. ak vam se na da bas puniti baterija mob "moze" izdrazati i pol godine ![]() Dosta o mobu, ajmo sad malo na OS. Sto reci osim da je os u velikoj beta fazi, dosta toga ne radi al najavljuju update kaj ce vecinu toga pokrpati, pa sad ak nekom te stvari ne smetaju i moze se strpiti za update nebi trebalo biti problema. Prvo sto se moze primjetiti je da os leti. E sad koliko sam hardware moba ima direktno utjecaja necu ulaziti u to posto je lumia 920 trenutno jedan od najjacih modela windows phonea 8. Vrlo je jednostavan operativni i ostavlja sasvim dovoljno mjesta za osobni setup. Prvi stvar sto me nazivcirala kad sam dosao doma prvi dan je da se na mobu nemoze staviti staticna ip adresa (trebalo bi biti dostupno u nadolazecim updateima) i naravno ruter i cijela kucna mreza mi je na staticnim ip adresama pa sam sve to morao mijenjati sam zbog moba. Sync moba je katastrofa, skype malo radi malo ne radi, viber radi samo sa odredjenim ljudima, whatsupp takodjer (frendu lumia 820 radi sasvim ok pa neznam do cega je tocno iako se bio pozalio samo na skype) . Email sync radi po podesenom timeru i odradjuje svoj posao sasvim solidno. Kad sam uzimao mob na stranici je pisalo jasno i glasno skydrive 25gb, kad je mob stigao imam samo 7gb tak da neznam ko tu koga al ajd. Aplikacije se mogu instalirati samo direktno sa moba, download na pc pa onda na mob ne funkcionira (bar ja nisam jos otkrio niti jedan nacin, spominje se opcija sa sd kartice koju lumia 920 nema). Isto jedna vrlo iritintna stvar je da sve sto je vece od 50 mb MORA se skidati preko wifi iako imam 20mbps mobilni net sto je stvarno koma. Tako da nalazis se negdje di nemas pristup wifi-u a imas odlican i brz net nemozes skinuti aplikaciju/igru.... ![]() Store ima stvarno kaj pozelis. Ukupno moj dojam bi bio 9/10 cisto zato kaj ima par sitnica kaj bi covjek stvarno ocekivao u startu da radi a ne rade kak spada (ovo je moje osobno misljenje sto neznaci da je i drugima tak jel..). Nakon par update-a ocekujem jako dobar uredjaj koji ce odraditi sve sto mi treba. Napominjem mob posjedujem samo 4 dana pa nisam stigao sve posteno isprobati i vjerojatno ima stvari koje sam propustio al ispravim ih ako nesto novo otkrijem. Ako imate kakvih pitanja slobodno raspalite. ![]()
#669 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Najveći je problem što te Lumie 920 nema gotovo nigdje za kupiti osim preko oglasnika. Italija nema, Slovenija nema, Austrija također ne, Hrvatska posebno ne ![]() |
![]() |
![]() |
#670 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#671 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Ajde, barem se nešto kreće, iako je takvo njihovo u najmanju ruku poslovno-čudno ponašanje poznato i od prije krize. Evo pogledaj samo N95 Announced: 2006, September Released: 2007, March ili N97: Announced: 2008, November Released: 2009, June Iako, mora se priznati, tada davne 2009. sam N97 i uspio kupiti sredinom 7. mjeseca u Sloveniji, dok je u HR došla nešto sitno kasnije. |
![]() |
![]() |
#672 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Vidiš i sam na koja tržišta se sad fokusiraju:Kina, SAD, Mexico...a Hrvatska je šibica prema njima... |
|
![]() |
![]() |
#673 |
Premium
|
Lumia 620 dostupna u Njemačkoj, cijena 269€ - 2044kn (UVP ohne Tarif) ,boje dostupne: Lime Green, Black, White and Yellow, ako se uzima preko operatera na tarifu mobitel je besplatan... http://www.noovi.de/handys/nokia/nok...lime-green.htm ![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
#678 | |
Premium
|
Citiraj:
os - 8.0.10211.204 firmware - 1232.5951.1249.1001 slobodno me " prosvijetli" ako znas tocnije sa tocnim modelom fixa.
![]() |
#679 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() http://news.softpedia.com/news/PR-1-...m-315830.shtml Mislim da imaš PR 1.1 update već gore ![]() |
|
![]() |
![]() |
#680 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
da. pr1.1 firmware trebaš instalirati. Nije ti još instaliran, to ti je firmware - xxxx.xxxx.1249, pogledaj da li ti je izaša update preko mobitela (OTA).
#681 | |
Premium
|
Citiraj:
LINK na "Check For Updates" mi kaze da je sve up to date. a kamera mi se cini ok, na nekis cca 30ak slika. nisam vidio probleme koji su se spominjali prije.
![]() |
#683 |
Premium
|
Koja gamad ![]() U UK, je sutra odličan deal s Lumiom 620, 120 funti - 1080kn, prepaid ![]() http://www.wpcentral.com/deal-alert-...ow-just-119-o2 |
![]() |
![]() |
#684 |
Premium
|
Lumia 620 PhoneArena recenzija: http://www.youtube.com/watch?v=Sn67KEiDPLY Nedostatak aplikacija je glavni nedostatak... |
![]() |
![]() |
#685 | ||
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
i to spada više pod manu OS-a nego samog uređaja ako je to glavni nedostatak u recenziji, onda je mob super ![]()
![]() |
#690 |
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
Krajem mjesesca na Mobile World Congressu će nokia predstavit 2 nova modela 520 i 720 a Microsoft planira predstavit prvu nadogradnju apollo plus. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|