Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.12.2011., 15:36   #661
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor dulesbj Pregled postova
Može link za supersonic patch,i pojašnjenje,kako ga staviti na benrua.
Imaš na HTCMania španjolskom forumu. Update se radi preko recovery-a na klasičan način.

Jel doista napravi neke razlike - pojma nemam.
Citiraj:
Autor silvio12 Pregled postova
http://www.youtube.com/watch?v=b0pp_...ature=youtu.be
evo link na njemu ima na kinezu kak oču napravit račun da mogu na market ali neče stalno mi se reboota i nemogu napravit račun na gmail.!
Nekaj nisi dobro napravio. Jesi napravio data, cache i dalvik wipe te format system particije prije nego si stavio kineza ?

Nakon što si stavio Kineza, jesi restartao recovery pa stavio google aplikacije preko update from zip ? Jesi stavio market apk na mobitel ?
Staro 25.12.2011., 15:48   #662
KeiOffice
JDM
Moj komp

KeiOffice's Avatar

Datum registracije: Nov 2011
Citiraj:
Autor silvio12 Pregled postova
http://www.youtube.com/watch?v=b0pp_...ature=youtu.be
evo link na njemu ima na kinezu kak oču napravit račun da mogu na market ali neče stalno mi se reboota i nemogu napravit račun na gmail.!
Neznam kako i sto si radio od pocetka, no postupak za instalaciju kineskog koji 100% radi je da instaliras prvo taj rom, naravno prije instalacije wipe i format sto je vec potrebno, restart moba, sacekas da se digne android, sad ovdje je moja preporuka odmah ga spojit na kucni wifi ili unijeti postavke apn-a za mobilni net da se mob moze odmah spojit na net nakon instalacije google appsa. Kad rijesis vezu na net, mob ugasi i onda ga stavis opet u recovery i instaliras zip sa google apps, s time da ne radis nikakv wipe niti format u ovom slucaju.

Nakon toga restart moba, odradi onaj startup wizard do kraja i tamo bi ti se trebo spojit na google account bez problema, a market se nekad ne pojavi u draweru odmah nego nakon par minuta, no pojaviti se mora i mora raditi.

Instalirao sam taj kineski rom ovom gore opisanom metodom nekoliko puta i nikad nije bilo problema!
KeiOffice je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.12.2011., 16:19   #663
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Nevjerojatno, još ne posustaje. Taman mi je izbacilo upozorenje da je na 15% baterije.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2011., 16:34   #664
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Nevjerojatno, još ne posustaje. Taman mi je izbacilo upozorenje da je na 15% baterije.

Cek ti si na njemu sve ubio. Nis ne synca?
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2011., 16:37   #665
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Synca samo mail kad ga spojim na wlan doma ili na poslu, ali ručno preko GO Mail widgeta. Obrisao sam mu i email i gmail aplikaciju.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2011., 18:09   #666
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Tak sam i ja nešto imao slično, oko 5 dana s time da sam koristio još i dosta mobitel. Manje GPS-a (sygic guta GPS, ostali i ne toliko), ali WLAN i pozivi sa porukama su išli konstantno.

Fora je u par stvari:
- 2G troši manje (pogotovo ako ne morate biti stalno dostupni nego ono, svakih 5min stavite da provjeri mail i ostalo)
- autosync zna pocuclat bateriju
- kalendar zna bacati telefon iz sleepa ako je widget na ekranu
- brightness na auto
Staro 26.12.2011., 09:09   #667
bitchba
Registered User

Datum registracije: Jul 2007
novi

evo kupio i ja u 8650 i to mi je prvi mob tog tipa tj smartphone tako da ću imati čudo pitanja

evo prvo kako mogu ograničit aplikacijama pristup internetu tj da me po mogućnosti pita ako se oće spojit
bitchba je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2011., 15:57   #668
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Evo odgovor od Huawei supporta:

Citiraj:
Autor Huawei Support
Thank you for your appreciation to HuaWei Device ,Concerning your inquires , most of our devie are customized by Service provider individually ,,Due to the feature ,we suggest you consult your service provider or vendor for help concerning firmware-related inquires If you have any further questions or concerns, feel free to reply to this email with previous correspondences for more efficient and convenient service. We will be happy to assist you further at that time. If you would like to get immediately involved and help from Huawei’s new products and features, we encourage you to visit
Znači ipak treba nekog iz Tele2 žicat za orginal ROM.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2011., 16:17   #669
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
Evo odgovor od Huawei supporta:

Znači ipak treba nekog iz Tele2 žicat za orginal ROM.
Prije iz Huawei HR. Nema sanse da neko u tele2 sam kelji gore romove. Ovo sto si ti dobio je odgovor od Huawei global, a oni imaju i predstavnisto u HR sa 40ak zaposlenih gdje sigurno neko radi prilagođavanje za tele2...
Staro 26.12.2011., 21:31   #670
bitchba
Registered User

Datum registracije: Jul 2007
ok za sad ništa konkretno

Da bi se U8650 rootao potrebno ga je fleshati sa originalnim romom

moželi mi neko objasnit ovu rečenicu što je što i čemu služi

i ima li kakav tutorial za neznalice da ne gnjavim stalno
bitchba je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.12.2011., 21:38   #671
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
Autor bitchba Pregled postova
ok za sad ništa konkretno

Da bi se U8650 rootao potrebno ga je fleshati sa originalnim romom

moželi mi neko objasnit ovu rečenicu što je što i čemu služi

i ima li kakav tutorial za neznalice da ne gnjavim stalno
da. Na prvoj strani ovog posta sve pise.
Staro 26.12.2011., 23:31   #672
dulesbj
Registered User

dulesbj's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
staviš unbranded software,rootaš ga sa tim fajlom,staviš recovery,i iz njega stavljaš custom room,sve ti detaljno piše na prvoj strani,znam jel sam ja radio po tome i to je to.

Hvala codiacu,a i mom prijatelju na dobrim živcima,mislim na KEIOFFICE!
Živjeli!!!!
dulesbj je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2011., 02:24   #673
Codebreaker
Registered User

Citiraj:
Autor Codiac Pregled postova
Daklem nakon malo duzeg upoznavanja sa uređajem dosao je i taj dan da stavim costum rom .

Naravno za dodatne manevre ce vam trebati root dakle gore opisan tutorial.

danas sam stavio costum rom i mogu samo reci da je mobitel dobio veliki vjetar u ledja cca 25% ubrzanje u svemu.

par main ficura su

integriran flash (loada sve oglase od flasha) uloda testni flash od adoba iskreno dalje nisam probao jer sam isao napisati ovo pa da vi iztestirate
stavljen driver za kameru od turkcella ergo 5mp kamera
poboljsano trajanje baterije
overclock procesora na 780mhz (mozete podesiti)

ovdje je kompletan popis preinaka koji je preuzet sa LINK
u principu ovaj cijeli tutorial je preuzet od Zadkyn-a doduse lik je panj jer neodgovara na nikakva pitanja i samo przi po spanjolskom al da nema njega nebi bilo kastum romova i rootanja tako da hvala mu na ovome jer cu to prevesti na engleski i staviti na xda.

popis poboljsanja (na engleskom)

ja sam stavio odma 1.5 verziju jer je ispravio par bugova i dodao neke gluposti.
najveca zamjerka koja mu se navodi je sto je maknuo defoltnu camera app al imho to nije uopce problem jer instalirate lg camera i to je to .

pa da krenemo na tutorial

ono sto necete saznati iz linkanog topica (a ja sam saznao pukom srecom) je da trebate instalirati drajvere i kastum "bios" da bi mogli staviti kastum rom
pa krenimo redom

Dakle pozivam se na ovaj topic LINK

Prvo skinete drajver za win 7 LINK
Dakle to su drajveri koje morate instalirati i pokrenuti imat cete screen sa dvije opcije stisnite instal drivers

Ukoliko imate XP a ovi drajveri vam nerade skinite ove LINK

Ja imam w7 tako da ostavljam vam na dusu dali ovo radi sa xpom (trebalo bi raditi jer se jos nitko nije zalio jel)

Drugi korak je skinuti ovaj fajl LINK unzipat i pokrenuti Instalador.bat

dobijete fini hakerski zeleni ekran i gro spanjolskog. srecom to vas nista nezanima nego idemo na sljedeci korak a to je stavljanje telefona u fastboot mod.

Treci korak iskljucite mob izvadite bateriju na 4sekunde vratite natrag stisnete VOLUME - (ili volume down) i power button i to drzite 10 sekundi.

pokazat ce vam se samo huawei logo i to je to mob ce ostati takav to je ok tak mora biti

Cetvrti korak prikljucite mob na komp sa usb kablom pricekajte da ga komp detektira i nakon par sekundi odite na fini zeleni haker ekran i stisnite any key

to ce flashati "bios" telefona taj flash bi trebao biti gotov kroz minuti dvije nema zurbe.
nakon toga resetirajte mob i trebali bi imati fini novi bios .

to provjerite tako da iskljucite mob baterija van/unutra i stisnete VOLUME + (volume up) i power tipku na 10 sekundi.
Trebao bi se pojaviti meni sa narandzastim slovima kao sa ove slike

Nakon sto imate fini bios ocete staviti i fini brzi rom.

Prvi korak skinite rom sa ovog LINKA

Drugi korak stavite taj ZIP u root memorijske kartice.

Treci korak odete u bios mod dakle iskljucite mob baterija van/unutra volume + i power button 10 sekundi.

Dobijete narancasti meni navigirate sa volum + i - sa power butonom potvrdjujete.

Cetvrti korak izaberite factory data wipe, onda wipe cache i onda advanced wipe devil cache (nije tocan naziv al budete vidjeli.
kod svakog kad odaberete wipe imat cete meni sa 10 no stavaka i jednom yes uvjek tu yes stavku izaberite.

Peti korak vratite se u pocetni dio biosa i odaberite instal zip from sd card, chose zip from sd card, i navigirajte do zip fajla nazvanog zadkin i odaberite ga.

Kad ga odaberete bude se poceo flashati meni je trajalo cca 4minute kad zavrsi reboot sistema i ako je sve proslo dobro (a nema razloga da nije) dobiti cete boot meni sa zad logom.

meni se prvi put mob loadirao par minuta tako da strpljenja.

nakon toga imate fini costum rom koji je brzi stedljiviji sa baterijom i ramima jacim procesorom i boljom kamerom

Ako ima kakovih pitanja slobodno pucajte. [/COLOR]

Isto kao i u prvom postu sve radite na svoju odgovornost i ja nisam odgovoran za eventualne probleme i greske. ja sam napravio sve po ovim uputama i dobio sam ono sto sma htio .

Greske

ovdje cu stavljati sve greske koje bi se eventualno javile,

rijesenje

CODES
kodovi za secret menu ovo je shemica.

*#*#2846579#*#*

kod za info o telefonu

*#*#4636#*#*
zzz svima.... instalirao sam gore navedenu 1.5 verziju rom (zadkin)..nije loš mob radi dosta brze,poboljšan je wi fi kolko vidim...ali pre jako guta bateriju itd ...zanima me kako vratiti postavke na staro ili koji drugi root bi preporucili ??
Codebreaker je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2011., 11:24   #674
KeiOffice
JDM
Moj komp

KeiOffice's Avatar

Citiraj:
Autor Codebreaker Pregled postova
zzz svima.... instalirao sam gore navedenu 1.5 verziju rom (zadkin)..nije loš mob radi dosta brze,poboljšan je wi fi kolko vidim...ali pre jako guta bateriju itd ...zanima me kako vratiti postavke na staro ili koji drugi root bi preporucili ??
Root imas samo jedan, nemoj mjesati root i rom

Moja preporuka ti je kinez s kojim mob radi brze i fluidnije, ali nema mogucnosti overclocka, ili benru cyanogen, zadnja verzija, koja ima nekih problema doduse, meni je napr. mikrofon bio tih pa su me lose culi, nekima je opet zvucnik slusalice bio tih... cyanogen radi stabilno ako ne pretjerujes sa overclockom, i u igrama radi brze, te imas puno vise mogucnosti podesavanja moba...
Staro 27.12.2011., 11:32   #675
JuXo
Premium
Moj komp

JuXo's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
došao kupiti mobitel, mogu ga kupiti samo postojeći korisnici

cigani!
JuXo je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2011., 11:40   #676
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor JuXo Pregled postova
došao kupiti mobitel, mogu ga kupiti samo postojeći korisnici

cigani!
ocito su im paketi na tom prodajnom mjestu prodani. a da si ga narucis preko web shopa, ispadne 695kn i moze se pouzećem?
Router je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2011., 12:34   #677
Codebreaker
Registered User

ok stavio sam kineza sve radi kako treba za sad samo bar ja ne vidim razlike u kinezu i org postavkama od tele :P ispravite me ako grijesim.
Codebreaker je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2011., 13:18   #678
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Naravno kad razlike nema. Osim što je Kinez 2.3.5, a ostali 2.3.3 verzija Androida.

U pravilu, najviše se osjeti razlika kad se mob duže koristi i kad ga se natrpa aplikacijama. Kinez onda i dalje radi kao prvog dana, ostali baš i ne.
Staro 28.12.2011., 15:27   #679
sipe
Premium
Moj komp

sipe's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
http://www.mobiklik.rs/index.php/ure...nic-u8650.html
Zainteresiralo me ovo
"Huawei Sonic U8650 je smart telefon sa besplatnim Huawei Cloud+ online prostorom od 16GB za korisnike ovog uređaja"
Malo guglanja i došao sam do ove stranice
https://www2.hicloud.com/user/login.action
može se registrirati, ali to je to. Koliko sam skužio u Indiji i još nekim državama je omogučena usluga cloud+ koja nudi 16gb online storage, phone finder i još neke druge aplikacije. Neko ima više informacija o ovome?
Još neki link
http://www.newtechnology.co.in/huawe...n-india-u8650/
http://huaweidevice.co.in/Products/C...onic-U8650.php
http://huaweidevice.co.in/cloud/
sipe je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2011., 13:05   #680
JuXo
Premium
Moj komp

JuXo's Avatar

stigao u roku 48 sati mob
Staro 29.12.2011., 13:16   #681
Caks
Registered User
Moj komp

pozz vidim da se svi kuzite kolko tolko u root i te stvari..ja sam relativno nov pa bih vas molio za malu pomoc..
prije cca mj dana kupio sam huawei u8650 i danas sam ga pokusao rootat ali zapeo sam na prvom koraku >.< dakle ekstrahirao sam onaj rom ( http://www.mediafire.com/?s7p8iskky45df4t) i prikljucio huaweia na laptop..odabrao prijenos podataka i uso u sd karticu..i zaljepio dload folder s update.apk fajlom..iskljucio mob izvadio bateriju i stisnuo one tri tipke i onda mi kaze firmware update..step 1/2..unpackong i ispod toga zuti trokut s usklicnikog ispod pise update failed :S

ako neko ima neku ideju kak bi se to moglo rjesit nek mi napise..unaprijed hvala na trudu
p.s. par puta sam ponovio cijeli postupak s jednakim rezultatom :/
Caks je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2011., 15:24   #682
dulesbj
Registered User

dulesbj's Avatar

isformatiraj karticu,odpoji ga sa usb-a,najbolje je da je sve čisto i obrisano.Bar sam ja tako napravio.Probaj!
dulesbj je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2011., 19:59   #683
wyru5
Premium

Datum registracije: Jul 2005
Ekipa moze savjet,vidim stvarno puno pozitive kod ovog mobitela, imam ga priliku zamjeniti za svoj x10mini s kojim sam zadovoljan tek nakon sto sam mu sredio kernel,bootloader otkljucao i stavio custom rom. No cisto radi promjene malo da li se isplati zamjeniti ga za ovog tu zmaja oko kojeg se vrti tolika rasprava Dobio bi ga novog zapakovanog. Moj x10 mini je star par mjeseci..
wyru5 je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2011., 20:52   #684
KeiOffice
JDM
Moj komp

KeiOffice's Avatar

neznam po kojoj cijeni se x10 mini krece po oglasnicima, mozda ti se vise isplati prodati svoj pa kupiti huawei, frend ima x10 mini pro i iskreno ja ga osobno ne bih odabrao pored huawei-a, prvenstveno radi razlike u velicini ekrana
Staro 29.12.2011., 21:02   #685
wyru5
Premium

Datum registracije: Jul 2005
To i ja gledam,veci ekran i malo promjene samo me jos muci unlock mozda uskoro bude neka free metoda.i veliki nedostatk mu je blic,ne zbog slikanja nego lampe.to malo malo koristim al opet kad gledas cijenu zanemarivo.nije neka velika razlika u cijeni po oglasnicima x10mini i huawei premda je moj placen prije par mj duplo vise u usporedbi s huawei.Mislim da cu napraviti zamjenu al jos se dvoumim zato svi komentari dobrodosli
wyru5 je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2011., 22:03   #686
KeiOffice
JDM
Moj komp

KeiOffice's Avatar

ovo za lampu, ja koristim torch light aplikaciju, u biti ti na ekran stavi bijelu pozadinu i podigne brightness na maksimum, a buduci da je ekran u najmanju ruku solidne velicine, ni ne treba ti ledica na mobu za rasvjetu u mraku

sto se tice unlocka, ja sam kupio unlock code na ebayu, kostalo me nekih 70tak kuna, sto mi je prihvatljiva cjena
Staro 29.12.2011., 23:44   #687
JuXo
Premium
Moj komp

JuXo's Avatar

pročitao sam sve stranice, i vidim da od rootanja neću dobiti previše, jer nemam namjeru imati hrpu bugova sa tim custom romovima tako da ostajem na tvorničkom

tako sam radio na nokiji, trudio se, stavljao posebno svaku sitnicu na rom, i onda tadam, sve se crashalo nakon 10 dana

za ovo malo vremena sto ga imam, ja zadovoljan
Staro 30.12.2011., 01:49   #688
KeiOffice
JDM
Moj komp

KeiOffice's Avatar

Citiraj:
Autor JuXo Pregled postova
pročitao sam sve stranice, i vidim da od rootanja neću dobiti previše, jer nemam namjeru imati hrpu bugova sa tim custom romovima tako da ostajem na tvorničkom

tako sam radio na nokiji, trudio se, stavljao posebno svaku sitnicu na rom, i onda tadam, sve se crashalo nakon 10 dana

za ovo malo vremena sto ga imam, ja zadovoljan
Kineski rom koji se spominje na zadnjih par stranica ti u biti i je tvornicki rom, samo za kinesko trziste gdje je stock rom 2.3.5 verzija gingera a ne 2.3.3 kao kod nas, s time da taj rom dodje rootan i ociscen od manje vise svih aplikacija osim onih osnovnih potrebnih za rad moba...

Jucer sam iskopao i na originalnoj kineskoj stranici Huawei-a taj rom za kinesko trziste, stavio ga na mob i taj rom i u nedirnutoj stock verziji ima jako puno rama slobodno i prostora na mobu za instalaciju aplikacija, uspio sam instalirati custom recovery na njega no ne moze se rootati, barem ne sa ovim rootom koji koristimo za rootanje 2.3.3 stock huawei roma, morat cu jos pogledat po kineskom forumu da li oni koriste neku drugu metodu za rootanje...
Staro 30.12.2011., 11:27   #689
morozinho
aka orozinho

morozinho's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
Imam pitanje za ekipu koja koristi navigon navigaciju. Jeste skuzili da svaki puta pri pokretanju navigacije morate se na kratko spojiti na net? Jel se to moze kako izbjeci?
Staro 30.12.2011., 11:30   #690
Facelessone
Premium
Moj komp

Facelessone's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ne koristim navigon, ali pogledaj da li ima opciju da se isključi A-Gps. Ako je do toga trebati će mu duže da nađe satelite kad to isključiš.

AMD Ryzen 7 5700X
BQ Pure Rock
MSI B450 Tomahawk Max
32GB (2x16GB) Fury Beast 3600MHz HX432C18FB2K2/16
MSI RX 6800XT GamingX Trio 16GB
500GB Crucial MX500
Fractal Define R4
Corsair HX850 Platinum
Logitech MX Master 3
Logitech MX Keys
Logitech Z2300
Dell U2715H