Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Tableti
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.07.2012., 22:29   #661
sinke.ZG
Premium
Moj komp

sinke.ZG's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Sta znaci usb/usb host?
Staro 19.07.2012., 22:39   #662
viking.software
Premium
Moj komp

viking.software's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
jedan usb host (za 3g stick, recimo) i drugi mini usb port za, recimo usb memory stick. dakle, nema (ili barem ne bi trebalo biti) potrebe za usb OTG adapterom.

EDIT:

ako nekoga interesira, iz LC-Powera su mi poslati upute, pa ako netko želi, može ih skinuti odavde.

inače, na upit o google playu (marketu), kažu da ga imaju na tabletu. no, u uputama je ikona od starog marketa (sa androida 2.x) i ne zove se google play, nego "e market". e, sad, što to znači, da li samo tiskarska greška ili je nekakva kopija, ne znam. treba vidjeti tablet u živo.

EDIT2:

upute su od starog androida, pa otud i one stare ikone.
slika homescreena i instaliranih aplikacija:

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 27.07.2012. u 12:01. Razlog: prevelika slika...
viking.software je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.07.2012., 21:37   #663
sinke.ZG
Premium
Moj komp

sinke.ZG's Avatar

Jel ovaj lc power prima vanjske 3G stickove, bio danas u links jos ga nemaju u ducanu nego na skladistu i doci ce u ducan u ponedjeljak pa jos neznaju jel prima sve vanjske stikove
Staro 21.07.2012., 11:12   #664
viking.software
Premium
Moj komp

viking.software's Avatar

da, po svemu napisanome, prima ih. da sad ne prepisujem sve, evo ti iz uputa. s time da ovi modeli što su napisani, mogu raditi svi, može raditi dio, a mogu raditi stickovi koji uopće nisu navedeni.
npr, na android boxu (za priključivanje na tv), koji isto tako prima stickove nije naveden MF190 (kod nas ga prodaje tele2). stick ne da radi, nego radi bolje od bilo kojeg od navedenih. huawei hoće-neće. vodafone 222 ili 220 radi, ali ovaj, nenavedeni u popisu, od prve. čak nije trebalo ni restartati uređaj. tako da sve ove popise treba uzeti sa rezervom.

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 27.07.2012. u 12:00. Razlog: 3 mege slika...
Staro 21.07.2012., 11:38   #665
sinke.ZG
Premium
Moj komp

sinke.ZG's Avatar

Tnx, a kakav je prestigio 5097 cpro sto se tice 3g stickova, dvoum se izmedju lc powera i tog prestigia pa ako imate kakav savjet...
Staro 21.07.2012., 13:01   #666
viking.software
Premium
Moj komp

viking.software's Avatar

napisao sam ti, 3g stickovi mogu raditi svi, ne mora raditi ni jedan. sve ovisi koliko je pisac softvera i drivera uvrstio modela i drivera u sam android. dakle, JEDINI pravi način provjere je uzeti stick sa sobom i u trgovinu. pa ako se trgovcu da zezati sa otvaranjem i paljenjem probati na licu mjesta. s time da bi se trebao tablet paliti sa uštekanim stickom, da bi se driver aktivirao, to je jedno, a drugo je da ti treba OTG kabel/adapter, ako ga tablet nema u sebi. lc ga ima, za prest. nisam siguran.
savjet - prestigio u svakom slučaju ima bolji prikaz na suncu i jako osvjetljenom, ali da li je to dovoljno dobar razlog... to tebi prepuštam. s time da je i razlika u cijeni nemala - skoro 400kn.
Staro 21.07.2012., 13:07   #667
sinke.ZG
Premium
Moj komp

sinke.ZG's Avatar

Al 3g stickovi rade s prestigiom, jer u linksu mi je frajer reko da nemoze ic 3g stick na njega( nije bitan model sticka- bitno da radi s nekima)
Staro 21.07.2012., 13:36   #668
acer
Whatever :)
Moj komp

acer's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Situacija sa tim 3g stickovima je jako cudna.Recimo imao sam prije par dana slucaj sa Mediacom Smartpad 844i (skoro pa isti kao 5080b od Prestigia, razlika je u rezoluciji ekrana i kolicini interne memorije).
Naime kolegica je kupila 3G stick u Vipu od ZTE koji je prema specifikacijama proizvodjaca radi na Smartpadu. Ukopcali smo ga i nije htio raditi,kao ima signal ali 3G mreze nista.
Onda sam taj ZTE stick probao na mom Prestigiju 5080b i ista prica.
Da stvar bude bolja ja imam Huawei stick E1552 koji radi na oba tableta,unutar je takodjer Vip kartica.
Nakon toga sam isao probati moju karticu koja radi staviti u taj ZTE stick i naravno stvar je sljakala bez greske.

Zatim sam probao staviti karticu koja je dosla za ZTE stickom (vipova) u moj huawei stick i opet nije htjelo raditi.

Kopao sam po netu ali nisam nasao nista smisleno sto bi objasnilo gore opisanu situaciju.

Rekoh sebi nemamo sto izgubiti idem probat otkljucati taj ZTE stick, i naravno kada sam ga otkljucao stvar je proradila?????????????

Naravno da mi sad nije jasno kakve veze ima otkljucavanje sticka s tim da kartica radi na tabletu, jer je ista kartica probana u huawei sticku koji je otkljcan i nije radila??!!

Sorry na poduzem postu ali mislim da je zanimljivo sve to skupa, i naravno ako netko ima kakvo logicno objasnjenje neka slobodno kaze.

GIGABYTE B450 AORUS PRO
Fractal Design Define XL R2
Chieftec A-80, CTG-750C, 750W
AMD Ryzen 5 3600
Be Quiet Dark Rock Pro 4
Asus Nvidia GTX 1060 OC Edition, 3GB
Avermedia Live Gamer HD Lite
GEIL Evo Spear AMD GASB416GB3200C16ADC, DDR4 3200MHz, kit 2x8GB
Kingston NVMe M.2, 1TB
LG BH16NS55 Bluray writer
LG GGW-H20L Bluray writer
27" Philips
Brother HL-2240
Das Keyboard 4 Professional, MX brown
Logitech mouse G402
Scanner HP Photosmart G3010
Cambridge Audio DacMagic 100
Scythe SDAR-2100 + Scythe Kro Craft Speaker SCBKS-1000
Windows 10 PRO x64

acer je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2012., 20:34   #669
viking.software
Premium
Moj komp

viking.software's Avatar

acer, nema ti tu što biti čudno. jednostavno, nema pravila, nema logike i jedine dvije stvari su ti driveri i postavke u apns-conf.xml datoteci. ako u toj datoteci nema postavki za tvoju karticu/providera desit će ti se upravo što si napisao-ima signala, tj, stick je prepoznat, driver je tu, al' nema postavki za pristupne točke. sve ostalo je u domeni čiste sreće.
Staro 21.07.2012., 23:34   #670
acer
Whatever :)
Moj komp

acer's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Ma sve to je ok,ali kartica istog providera u oba stick radi,a druge dvije ne rade,a prorade nakon otkljucavanja sticka?

Svejedno jos uvijek mi je upitnik nad glavom

GIGABYTE B450 AORUS PRO
Fractal Design Define XL R2
Chieftec A-80, CTG-750C, 750W
AMD Ryzen 5 3600
Be Quiet Dark Rock Pro 4
Asus Nvidia GTX 1060 OC Edition, 3GB
Avermedia Live Gamer HD Lite
GEIL Evo Spear AMD GASB416GB3200C16ADC, DDR4 3200MHz, kit 2x8GB
Kingston NVMe M.2, 1TB
LG BH16NS55 Bluray writer
LG GGW-H20L Bluray writer
27" Philips
Brother HL-2240
Das Keyboard 4 Professional, MX brown
Logitech mouse G402
Scanner HP Photosmart G3010
Cambridge Audio DacMagic 100
Scythe SDAR-2100 + Scythe Kro Craft Speaker SCBKS-1000
Windows 10 PRO x64

acer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.07.2012., 10:30   #671
viking.software
Premium
Moj komp

viking.software's Avatar

da, nema logike, ali nekakav network lock zeza stvar. ugl, bitno da radi. a ovako barem imaš otključani stick! ;-)
Staro 22.07.2012., 15:30   #672
sinke.ZG
Premium
Moj komp

sinke.ZG's Avatar

a jel prestigio ima mogucnost sheranja neta s mobitela (iphone 3gs) putem kabla posto 3gs nema mogucnost sheranja putem wi-fi a prestigio nema BT
Staro 22.07.2012., 16:15   #673
viking.software
Premium
Moj komp

viking.software's Avatar

takvih pitanja ima hrpa na netu, no, uglavnom se radi android-android ili pc-android-pc.

pogledaj malo ovdje http://is.gd/CX3sXj no, za iphone ćeš morati malo potražiti. ne baratam sa i-tematikom, tako da ti ne mogu dati nešto konkretnije.

mada mi je čudno da iphone nema tethering... ili nabaviti mifi uređaj i onda si na miru. do 5 drugih uređaja se spaja na jednu sim karticu.

ili najjednostavnije, kupiti u startu nešto skuplji tablet koji ima 3g modul u sebi.
Staro 22.07.2012., 16:23   #674
sinke.ZG
Premium
Moj komp

sinke.ZG's Avatar

Ima iphone tethering ali preko kabla ili BT ne i preko wi-fi
Staro 22.07.2012., 17:38   #675
viking.software
Premium
Moj komp

viking.software's Avatar

ma, to sam mislio - wifi. velim, nisam pretjerano upoznat u i-tehniku, tako da.... sorry...
Staro 22.07.2012., 18:19   #676
sinke.ZG
Premium
Moj komp

sinke.ZG's Avatar

ionako sutra idem u links pa cu isprobat i lc power i prestigio 5097 jel rade s 3g stickom...(ZTE MF 100)
jedino sto bi ja radije prestigia jer vjerovatno imaju puno vise iskustva s tabletima nego lc power koji ma je ovo prvi model predpostavljam

a di ima kod nas kupit otg usb adapter?

Zadnje izmijenjeno od: sinke.ZG. 22.07.2012. u 18:50.
sinke.ZG je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2012., 20:39   #677
viking.software
Premium
Moj komp

viking.software's Avatar

prestigio je prerađivao stare archos modele. tako da ne bih baš tvrdio da je on puno bolji od lc-a. ok, poznatiji svakako, ali bolji.... ne znam. stavi ih na papir face-2-face i vidi koji je gdje bolji. i na kraju ti ostaje duljina garancije i cijena, naravno.

otg-a si imao tu i tamo po našim trgovinama, čak mislim da je i links imao, s time da su ga oni prodavali pod "archos kabel", ali ne bi smjelo biti ikakve veze da li je archos ili nešto drugo. bitan je pinout i to je to. ali ako ga ne dobiješ kod nas, mislim da ti se isplati radije ga naručiti za 2$ izvana nego kod nas platiti ga 80+ kuna.

i za lc ti neće trebati. tako da si tu već u plusu.
Staro 22.07.2012., 21:37   #678
etagure
Registered User

Datum registracije: Dec 2007
Jedva čekamo tvoje utiske. Mislim se između prestigia i LC-a, pa će mi tvoj post valjda pomoći (kod nas nema links dućana)
Pozz
Citiraj:
Autor sinke.ZG Pregled postova
ionako sutra idem u links pa cu isprobat i lc power i prestigio 5097 jel rade s 3g stickom...(ZTE MF 100)
jedino sto bi ja radije prestigia jer vjerovatno imaju puno vise iskustva s tabletima nego lc power koji ma je ovo prvi model predpostavljam

a di ima kod nas kupit otg usb adapter?
etagure je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2012., 06:24   #679
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Zato imaš Portio koji je njihova web trgovina i nešto jeftinija, ali plaćaš poštarinu.
Staro 23.07.2012., 11:27   #680
viking.software
Premium
Moj komp

viking.software's Avatar

portio, preko 1000kn, poštarine nema!
Staro 25.07.2012., 13:12   #681
Rodjo2
Premium
Moj komp

Rodjo2's Avatar

Datum registracije: Jul 2010
Pozdrav,
Imam namjeru kupit jedan lijepi tablet prvenstveno jer mi je laptop previše za posao a tablet bi sve to mogao odradit bez problema.
Bitno mi je da je malo veči znači minimum 10.1
Služit če mi za komunikaciju,internet mi je najpotrebniji tako da bi trebao wifi i bluetooth te ako može i imat karakteristike mobitela da mogu koristit bluetooth slušalicu savršeno!
Mislim da su sadašnje spec. koje se vrte oko 1ghz i 1gb rama +8 gb interne memorije sasvim meni dovoljno ali ako može bolje u rang cijene
Znam da je koliko para toliko muzike tako da rang cijene mi je od 1400pa ajde do 2k kuna kad prodam laptop iako nešto oko 1500 bi bilo super a naravno može i manje ako mi ima sve potrebno.

Našao sam od archosa 10b g2 koji ima wifi i oko 1400 kn je ali nema bluetooth niti ga mogu koristit kao mob slično i ovaj prestigo u prijašnjim postovima je super samo da ga još mogu koristit kao mob...
Molio bi prijedlog
Rodjo2 je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2012., 13:46   #682
suza.sk
Registered User

Datum registracije: Jul 2012
naviatec tablet md710

pitanje u vezi navedenog tableta....ukratko dali je moguce i kako video poziv na facebooku preko ovog tablet-a?mwithyou ne podrzava video pozive...skype imam al nema nitko pa neznam dal funkc il ne,a face nemogu naci aplikaciju kojom to radi ili ne postoji??hvala

Zadnje izmijenjeno od: suza.sk. 25.07.2012. u 13:52.
suza.sk je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2012., 13:57   #683
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

@suza
Zaboravi taj Navitec i uzmi pošteni Prestigio. Imaš veliku temu o Prestigio tabletima pa baci oko tamo. Koliko znam, sve što tebi treba na njemu radi.
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=226261

@rodjo
Budžet ti nije bajan. Traži polovni Prestigio. Također pogledaj malo temu o njima.
Staro 25.07.2012., 14:07   #684
suza.sk
Registered User

Datum registracije: Jul 2012
ne trazim,nego je vec kupljen.......
suza.sk je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2012., 16:13   #685
viking.software
Premium
Moj komp

viking.software's Avatar

Citiraj:
Autor suza.sk Pregled postova
pitanje u vezi navedenog tableta....ukratko dali je moguce i kako video poziv na facebooku preko ovog tablet-a?mwithyou ne podrzava video pozive...skype imam al nema nitko pa neznam dal funkc il ne,a face nemogu naci aplikaciju kojom to radi ili ne postoji??hvala
google chat bi trebao raditi na androidu. mislim da fb aplikacija NE podržava video chat. što se skypa tiče, koliko god bio razvikan, oni sami ne gaarantiraju da će vido chat raditi na svim uređajima sa prednjom kamerom.
dakle, ostaje ti fring, oovoo, viber, google talk ili neka third-party aplikacija za FB.

što se testiranja skypa tiče, kada sve porihtaš u opcijama, imaš opciju "make test call" ili nešto slično. započni taj razgovor, neće se ništa desiti, javit će se njihova tel. sekretarica, snimiti ćeš svoj glas, svoju poruku i ako sve radi, oni će ti ju reproducirati.
Staro 25.07.2012., 22:38   #686
Rodjo2
Premium
Moj komp

Rodjo2's Avatar

@coconut pa da i ja bi volio da je bajniji iako za lovu do 2k kuna trebalo bi bit tableta koji meni rade sve što je potrebno a to je wi-fi, bluetooth, 10.1 (1ghz i 1gb rama toga nikad dosta ) i ako mogu zvat ok ali nebitno i ,da, neki malo bolji bi mogao nabaviti polovno, pogledat ču.
Pročitao sam temu o prestigo tabletima, mnogo zanimljivih stvari!

Više manje mene je zanimalo da mi se predloži koje da pogledam jer ima mnogo modela i kao kod PC komponenti razlika od jednog do drugog modela iako sličnih može bit velika. Nešto kao best buy ili samo da me uputite u pravom smjeru da neizgubim vrijeme dok skužim koji su vrijedni kuplje.
Hvala
Staro 26.07.2012., 06:15   #687
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Rijetko koji tablet možeš koristiti i za telefoniranje. Pomiri se s time. Samim time i BT gubi smisao.
Što se tiče kvalitete izrade, Samsung odskače od ostalih. Pokušaj naći Galaxy Tab 10.1(v), ali se bojim da se neće uklopiti u tvoj budžet. Galaxy Tab P1000 ti je premali (7"). Idi na neki Prestigio 5xxx jer daje sasvim solidan omjer mogućnosti/cijena. Za novopristigli LC Power još nemamo konkretnih mišljenja, ali nije ni on loš (vidi prethodnu i ovu stranice poviše).
Od polovnih pogledaj i Motorolu Xoom. Kvalitetno je izrađena, ali nije popularna pa ni nema visoku cijenu.
U Hofferu u Il. Bistrici je nedavno bio na akciji Medion P9514 (Tegra 2 čipset) sa 32Gb memorije za 300 EUR jer je došao noviji model (P9516) koji košta 400 EUR.
Staro 26.07.2012., 11:08   #688
viking.software
Premium
Moj komp

viking.software's Avatar

Citiraj:
Autor Rodjo2 Pregled postova
@coconut pa da i ja bi volio da je bajniji iako za lovu do 2k kuna trebalo bi bit tableta koji meni rade sve što je potrebno a to je wi-fi, bluetooth, 10.1 (1ghz i 1gb rama toga nikad dosta ) i ako mogu zvat ok ali nebitno i ,da, neki malo bolji bi mogao nabaviti polovno, pogledat ču.
Pročitao sam temu o prestigo tabletima, mnogo zanimljivih stvari!

Više manje mene je zanimalo da mi se predloži koje da pogledam jer ima mnogo modela i kao kod PC komponenti razlika od jednog do drugog modela iako sličnih može bit velika. Nešto kao best buy ili samo da me uputite u pravom smjeru da neizgubim vrijeme dok skužim koji su vrijedni kuplje.
Hvala
prestigio 5097 ili lc power. sve ostalo je ili manjeg ekrana ili je redom sa 512mb rama i do 4gb flash memorije ili je sve preko tvog budžeta.

tako da su ti ova dva premija.

najbliže bidžetu ti je još 8" archos g9 80 ili g9 101, ovisno, novi ili ne, sa ili bez 3g sticka.

inače, ili napravi kompromis sa željama ili povećaj budžet. na žalost.
Staro 26.07.2012., 22:37   #689
Rodjo2
Premium
Moj komp

Rodjo2's Avatar

Evo igram se več par sati s vašim prijedlozima i stvarno u tom rangu nema ništa bolje. Od 3g sam odustao ali od BT ne još jer mnogo korisitim skype (malo sam gledao po forumu te našao dosta tema o skypu na tabletima pa kad vidim kako stoje s njim odlučit ču) i malo prošarao po polovnim stvarima te jako suzio izbor.

Ponovo puno hvala na pomoći

Edit : javim vam u ovom postu poslije šta

Zadnje izmijenjeno od: Rodjo2. 26.07.2012. u 22:45.
Staro 26.07.2012., 23:04   #690
sinke.ZG
Premium
Moj komp

sinke.ZG's Avatar

al kakve veze ima BT sa skypeom

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme