|
![]() |
#661 | |
ECC Registered User
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Ako spojim na isti rail recimo 6 diskova, a kako su u raid-u cim radi jedan rade svi, mislim da bi to mogao biti problem ... a nedo bog da to sve spojim na jedan rail, ili sam ja u kronicnoj zabludi? ![]() ja velim necu corsair, a ti meni corsair ... ![]() nisam rekao da corsair i dfi imaju problema, rekao sam (i to su tudja iskustva) da dfi lanparty napajana corsairom radi sr*nje sa seagate 7200.11 serijom, konkretno ne prepoznaje diskove, promjena ploce, nema problema ... sad dal je istina (vjerujem covjeku), ne zelim riskirati ... seasonic mi je isto rizik jer je kolko ja znam corsair brand-ani seasonic ... mozda nije problem u napajanju, te vjerovatno i nije, ali kako ostale komponente imam ... jos uvjek me najvise zanimaju misljenja o taganu (kao firmi) i o konktretno SeriesTG700-BZ ili ITZ TG800, jer mi su s obzirom na gore navedeno prakticki jedini izbor ... silverstone? Ponovo. Zelim stabilno i jako napajanje, a da nije seasonic/corsair ... pozz'
![]() |
#662 |
te je a...
Datum registracije: Dec 2007
|
ja velim necu corsair, a ti meni corsair ... ![]() nisam rekao da corsair i dfi imaju problema, rekao sam (i to su tudja iskustva) da dfi lanparty napajana corsairom radi sr*nje sa seagate 7200.11 serijom, konkretno ne prepoznaje diskove, promjena ploce, nema problema ... sad dal je istina (vjerujem covjeku), ne zelim riskirati ... seasonic mi je isto rizik jer je kolko ja znam corsair brand-ani seasonic ... mozda nije problem u napajanju, te vjerovatno i nije, ali kako ostale komponente imam ... jos uvjek me najvise zanimaju misljenja o taganu (kao firmi) i o konktretno SeriesTG700-BZ ili ITZ TG800, jer mi su s obzirom na gore navedeno prakticki jedini izbor ... silverstone? Ponovo. Zelim stabilno i jako napajanje, a da nije seasonic/corsair ... pozz'[/quote] Jel te ovo napajanje zadovoljava? http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.721.008 |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#663 |
ECC Registered User
|
Na papiru ... enermax je dobar? prema ovom solidno: http://www.silentpcreview.com/article279-page4.html mrvu da je jos jace ... a i dosta je glasno pod opterecenjem, >40dB
#664 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Nemoj Liberty. A bome nemoj Tagan. Kaj ostaje.
|
![]() |
![]() |
#665 |
Premium
|
Baš bi te broj sata, i molex, konektora triba interesirat sa tolikim brojem diskova, ne misliš koristit masu splittera/adaptera? Ili si i ti od onih kojima fortron odlično radi sa quadom i karticom/karticama kojima triba 2 PCIe ![]() Nu: Od ovih šta ti je Gilbert nabroja, najradije bi coolermastera.
#666 | |
ECC Registered User
|
Citiraj:
![]() Pa mislio sam, ako nebude dovoljno ![]() Tnx svima na odgovorima, teška će biti odluka ... ![]() ![]()
![]() |
#667 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
To je napajanje koje bih ja uzeo, ali koliko vidim nema ga ni na jednom cjeniku. Koliko čitam, ta Corsair HX napajanja su najtiša trenutno na tržištu. Ako ne dobiju taj 450 W model, bit ću prisiljen uzet ovo od 520 W za konfu koja će teško ikad povuć više od 350 W:-(. Da ne spominjemo cijenu. Bitna mi je tišina i pouzdanost. Da li bi ovo jače napajanje na neki način rasipalo više energije u odnosu na slabije pri prosječnoj potrošnji od 200-300 W? Da li je itko probao ovu "jeftinu" verziju CX od 400 W? |
|
![]() |
![]() |
#668 | |||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
Kvaliteta, odlične komponente, 5 godina garancije, ... (i sleevani kabeli ako to smatraš plusom) ... 400kn, isplati se. Samo šta nije modularno ... a modularna su ionako za cure ![]()
![]() |
#669 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Pozdrav! Zanima me koje napajanje uzeti! MSI k9a2 platinum AMD x2 4600 oc na 2.97, 2.4 origi (zamijenit ce se sa phenom..) 3 diska 2 x 3870 u cross 5 venta trenutno gura to fotron 400 ali bez jedne kartice (3870) E sad: Pratil sam malo vase postove i nekako mi je zapeo Hiper Type M 630W, ima ga u HG-u i Hardveraj. Moze komentar na ovo ili preporuku neceg slicnog, boljeg... |
![]() |
![]() |
#670 | |
te je a...
|
Citiraj:
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#671 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
HEHE, nisam ovo dugo prevrtio kad vidim da je Seasonic postao smeće i da odjednom treba 0.8KW da komp radi haha. Ljudi, ja komp u sigu teram sa 264W, a računajte da imam max 18A na 12V. JOOOJJJ. :-)
#673 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
pop dobro si i rekao...ja sam davno prije spomenuo slicno nesto pa su me napali... meni komp vec 2 god ..a i 1000drugih ljudi radi noramlno 24/7 s puno slabijam napajanjima(sad ce doc fanatici pa opet rec)..ak nest izgori...nebu nis..da je to sve tak bi odavno se zatvorili kinezi i slicno 2.Nisam napisao da bolja napajanja nevaljaju da se nebi neki cijenjeni korisnici ulovi kao pijan plota(al za mene u nekim slucajevima je to bacanje novaca u vjetar).. |
![]() |
![]() |
#674 | |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
POP prica o tome kako ljudi misle da im treba ne znam kako snazno napajanje da bi PC ispravno radio i tu je u pravu. |
|
![]() |
![]() |
#675 |
Premium
|
nije tako srot napajanje kao sto rpestavljas...i nigdje nisam to spominjao Ajde pogledaj pod moj komp(takvih je 90posto kompova u hr i svijetu)..i losija napajanja vrte ga 24h/ tjedam bez prestanka ...i onda dolaze fanatici i preporucuju napajanja od 500kn koja su za tu konfu nepotrebna!! e na to ja imam prigovor bye the way 2x4850 i 4870 skupa s 2 diska i 2 jezgre..vucu oko 330-350w sve skupa..to odvrti bilo koje napajanje koje daje >26a na 12V... --A pola casopisa(i review)..je napravljeno samo da ljudi trose pare u vjetar i obmanjuju javnost da neulazimo u detalje i ja sam potvrdio sto je pop rekao..da se nepreporucuju gluposti za bilo koji komp ---A sad ko ide na 4jezgre.8diskova.4graficke..nek trazi nesto lijepo (Provjereno)..a za ovih 90posto racunala drugih netreba nis jace..EOD |
![]() |
![]() |
#676 | ||
prcknedl
|
Kada ces shvatiti da cinjenica da napajanje radi (vidi vraga) i to na konfi koja ne cucla ni 50% deklarirane snage ne cini to napajanje dobrim? A preporucam i Ginkgo belupo kako bi se prisjetio svojih ranijih postova gdje si hvalio Neon od 500W. Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
#677 |
Premium
|
ne nego samti rekao da 80posto radi na tim sto ti nazivas stor napajanjima evo njega opet(daj molim tepogledaj samo dizaj Fortona 350w..dodje mi da mi se smuci kad ga se otvori)...A vecina vas ga tu hvali... Opet ponavljam :Bit je dati manje pare ,a ne uzimat napajanja od 500kn ako su nepotrebna!--a ne daja hvalim neon(ja ga imam ..imaju ga jos neki ljudi).i za 200kn radi ko zmaj tjera sve.(i to je samo primjer)...zasto dat 500kn za nesto nepotrebno kad moze se jeftinije?? Nek si uzmu neki Hiper.Chieftec 400w..za 250kn..i budu mirni..a ostalo nek zapiju.ili kupe jos jedan hard disk od 250gb. ---A kad se bude kupovalo nest bijesno ultra(Al bas bijesno nek se onda ide na nest skuplje Corsair..ili termalca ubacit(koji je moj osobni izbor).. |
![]() |
![]() |
#678 | |
te je a...
|
Citiraj:
ja sam se jednom opekao i baš mi se i nije više za igrat |
|
![]() |
![]() |
#679 | |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
ako si spao na to da gledas dizajn napajanje , onda samo mogu napisati ovo ![]() |
|
![]() |
![]() |
#680 |
Premium
|
Inace napisao sam unutarnji dizaj(Znaci kad ga se otvori)..al sto cu ja kad vi nista necitate nego sve povrsno 2.Sto ce se dogodit?Nece se nista dogodit ima zastitu barem ovi model. Sto ce se dogodit kad Chieftec 350-400otegne papke(isti vrag).. 3.Mislim li da napajanje koje tjera konfu 2god24h na dan je dobro za 200kn?da mislim jer sam osobno isprobao i nevjeruejm drugim pricama. ---Sto nedate odgovor koliko tocno ima wati??-ja tvrdim ima 350stvarnih..kidam ruku ako ima manje 4.Opet se vracam biti(znaci stvari koja je bitna) a vi tj neki korisnici nikako nece to shvatite(a ja im nisam kriv) Nije bit koje je napajanje:bit je da netreba potrosit 450-500kn za gore navedenu konfu.(iako neznam zasto svima vama neon upada u oci)..a mogu se okladit da ga u ovakvoj gore navedenoj konfi niste ni imali. Uzmite Chieftec 400,hiper,pa i tagan...a za ostalih 200kn kupite jacu graficku(npr razlika izmedju 9600 i 9800)..ili 9800 pored 9800+.... nije bit posta svadja.ja pricam cinjenice(istinu) |
![]() |
![]() |
#681 | |||
prcknedl
|
Dobro, recimo da tvoje brojke stoje (iako sam 98.73% siguran da svoje postotke nemas cime potkrijepiti). Ali to i dalje nije opravdanje za tjeranje mid konfi na srot napajanjima. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
#682 |
Premium
|
necu se ponavljat kao vi nemate argumenata(ja kidam ruku ako nema 350w) a kad si se dotakao trust napajanja...Trust je izdao seriju dobrih napajanja..koja i nisu bas tako jeftina,a i kvalitetna su. Nemoj sirit lazi o proizvodima(kao sto se prije sirile lazi o quadro televiziji)..pa su ih svi kupili i solidne su(Nisu naj.nisu ni lose jako)...eto tliko |
![]() |
![]() |
#683 | |||||||
prcknedl
|
Ti nemas argumenata i ponavljas se. Meni tvoja ruka nista ne znaci, kidaj svih 5 udova ako hoces. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
|||||||
![]() |
![]() |
#684 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
da, složio bih se sa svim navedenim. mislim, stvarno je sve dobro argumentirano ;P ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#685 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
ekipa, ajde mi preporučite novo napajanje za Intel E5200 koji će bit možda malo clockan, a možda i neće, 2gb rama, disk, i ati 3870.. bitno mi je da je što tiše, a sad da li ima 380 ili 480w me manje zanima. I da, nikako skuplje od 300-400ak kn.. ![]() |
![]() |
![]() |
#686 |
Premium
|
necu jednom sam odgovorio s agrumentima(sto se tice struke)..pa mi je post izbrisan(jer sam kao mozda na neki nacin uvrijedio ljude van struke).. gdje si spomenuo TRUST(s gore navedinim tako zvanim srot napajanjima)...trust napajanja su sasvim solidna... --Slobodno si ga testiraj,,ja ga testiram vec 2 god 24h na dan... Ima zastitu kao i vecina od previsokog napona i kratkog spoja(vidim da se nisi susreo ipak nikad snjim) a sad s gore navedenom konfiguracijom(izbiraj sto te god volja) mozes ubacit i hipera 420..mislim da je oko249kn nedrzi me za rijec..a mozes i pricekati da ti se jave fanatici pa ti preporuce opet nesto preko 450kn |
![]() |
![]() |
#687 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() Iskoristivost 90% ili 50%...svejedno jel? ![]() |
|
![]() |
![]() |
#688 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() |
#689 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
pnf 350w ima isto jedan SATA konektor |
![]() |
![]() |
#690 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Stvarno. Još da nisam ja to pisao... Jbg, ubi me godina prozvodnje ![]() http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=1124038
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|