|
![]() |
#661 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Ja u životu nisam ušao u teretanu, ali mi taj tvoj plan ne liči na ništa. U nogama ima više mišića nego u ostatku tijela, a ti bi ih preskočio? |
![]() |
![]() |
![]() |
#662 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
Ako bi recimo išao 3x tjedno, radije probaj ovako nešto 1. dan - prsa, triceps, trbuh 2. dan - leda, biceps 3. dan - noge, ramena Dakle totalno krivi pristup imas za sada, cim se zelis kao pocetnik fokusirati na neki dio tijela. Tebi ko pocetniku je vazan apsolutno svaki dio tijela, bez obzira kako ti pojedini dio tijela izgleda. Puno čitaj prije nego što kreneš u bilo šta. Moj savjet ti je da pročitaš ovaj članak http://body.ba/bodybuilding/savjeti/...isicne-mase/74
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#663 |
smeghead
Datum registracije: Mar 2005
|
Nemoj zanemarivat noger, ipak su to najveci misici na tijelu, a traku koristi na pocetku za zagrijavanje 5-10 minuta, i na kraju treninga 20-30 min ako zelis dodatni cardio Ako ides tri puta tjedno probaj neki full body tipa pon-zgibovi/lat mashina, bench, shoulder press, leg press, vjezba za biceps triceps srijeda-kosi bench, veslanje, iskorak, front raise/lateral raise, vjezba za biceps triceps petak-cucanj, bench/dips, veslanje ili lat masina, military press, vjezba za biceps triceps ili standardni split pon - leda/biceps srijeda- prsa/triceps petak - noge/ramena |
![]() |
![]() |
![]() |
#664 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
1. cucanj, iskoraci, leg press, sprava za lozu, listovi (leg curl) 2. zgibovi, lat mašina, vesljanje u pretklonu sa sipkom, jednorucno veslanje (lakat prema kuku, ne vuc rukama nego ledjima), zadnje rame, biceps 3. leg press, iskoraci, nozna ekstenzija, sprava za lozu, listovi 4. benc press, dips, kosi potisak bucicama, rameni potisak, lateral raise, triceps
![]() |
#665 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Fatal, đabe bi išao u teretanu po tom planu, bez čučnja i deadlifta nema ništa. Ovak bi ja radio da idem tri dana u tjednu. Prvi : Deadlift, zgibovi, veslanje, shrugs, eventualno i lat machine i za kraj biceps. Drugi : Bench, dips, rastezanje bučicama na klupi, triceps. Treći : Čučanj, iskoraci, leg press, listovi, military press. Ove vježbe trebaju biti osnova, eventualno se još ubacuju neke dodatne na spravama, ali ako se ovo kvalitetno napravi neće bit potrebe za tim. Izbjegavaj smith machine, slobodni utezi i deri.
![]() |
#666 | |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
EDIT: usto je i najjeftiniji izvor proteina. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#667 | |
Brat od Đon Vejna
|
Citiraj:
A ostalo, da, izbjegavaj sprave koliko je moguce, sto vise slobodnih utega - bucice i sipke
![]() |
![]() |
#669 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
![]() |
#670 |
Mirko, a ne Harry
|
Uzeo sam si Serious Mass 5.5kg pa me zanima jeli netko zna kako je to najbolje piti, u kojim količinama, koliko puta na dan, u koje vrijeme itd.. Visok sam 170cm, 57 kg i htio bi nabacit nešto kila, vježbam navečer. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#671 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Odmah nakon ustajanja pojesti jednu ili dvije banane da podignu razinu secera u krvi, cca 15 min nakon toga whey ili ako ne koristite whey 4-5 bjelanjaka ( kuhana jaja, jedite samo bjelanjak a zumanjak ostavite za drugi obrok ) i cca 150g zobenih pahuljica. Jos je super tu dodat multivitamin ( ja sam koristio supradyn multivitamin ). I to je to. Ovo sto si ti kolega Renesis naveo bi bila savrsena vecera tj obrok prije spavanja, osim mlijeka i zitarica. Ako niste imali trening u vecernjim satima idealo je jesti posni sir i orasaste plodove. Posni sir zato da tijelo ima hranu dok spavate a orasasti plodovi zato jer imaju omega 3/6/9 i one jos vise uspore razgradnju kazeina tj posnog sira. Tako da ste osam sati mirni. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#672 |
Too much busy
|
Onda iz svega toga izbacim samo posni sir i zmiksam? Pa koliko strašno može biti malo mlijeka u odnosu na sr*nje koje sam dosada jeo? Sviđa mi se ideja zmiksanog doručka jer su sastojci jednostavni i pristupačni, a brzo se priprema i pojede/popije. Koje bi bile količine svakog sastojka u jednom takvom obroku? EDIT: banana prije spavanja? EDIT 2: negdje sam pročitao da su lanene sjemenke/ulje dobri. Gdje i kako se mogu koristiti sjemenke?
It's nice to be important, but it's more important to be nice! Zadnje izmijenjeno od: borny. 09.03.2014. u 21:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#673 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
najbitnija ti je pravilna prehrana, a sve ostalo su samo dodaci istoj. osim toga trebas malo vise informacija dat da bi ti neko napisao nekakvu dijetu za podizanje mase.. npr dob, spol, body type, sto treniras, kolicina aktivnosti8mentalne, fizicke) itd itd itd.. uglavnom, pretpostavljam da imas problema s nabacivanjem kilograma cim si si uzel taj nekakav serious mass dodatak moras jest, jest i jest... znaci konstantno moras jest trpat u sebe. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#674 | |
Premium
|
Citiraj:
Mlijeko u pravilu samo deblja, zato jer ima lose masti. Jedino dobro u mlijeku je protein ali njih nazalost ima premalo. Radije topli caj popij ili multivitamin. Smiksat dorucak mozes ako jedes whey i zobene, evo ti link na moju temu i moj vlastiti recept kako ja radim dorucak svaki dan u proteklih par god pa baci oko. ![]() Post: #21 Link. Banana NIKAD prije spavanja, opcenito voce je najbolje jesti u prvoj polovici dana ( voce po zelji ), iako je najbolje cim ustanes, i to samo banane i suhe sljive. Lanene sjemenke i laneno ulje je vrhunska stvar. Jos bi dodao bucino ulje, riblje ulje, riblje kapsule ( ako ti je problem na zlicu pit riblje ulje ) i maslinovo ulje. Sjemenke lana nemaju efekta ako ih samo progutas ( kako ih progutas tako izadu doslovno ), njih prvo trebas samljet, mozes u mlincu za kavu. Onda imaju pravi efekt. Sto se tice toga kad ih jedes, mozes bilo kad osim u dorucku i obrocima prije i poslje treninga ili jake fizicke aktivnosti. Lanene sjmenke, ulja koja sam gore spomenio, orasasti plodovi ( bademi, ljesnjaci, kikiriki, orasi ) su omega 3/6/9 koje nase tijelo treba jer ih nemoze proizvest. Npr ako poslje treninga jedes piletinu i rizu nemoj tu stavljat omega3/6/9 ( dobre masti ) jer su visak. Njih jedes u svim ostalim obrocima bez UH. Recimo u obroku prije spavanja pojedes cca 250g posnog sira i zlicicu nekog ( od gore nabrojanih ) ulja. Ili umjesto ulja uzmes cca 40g orasastih plodova, naravno netrebam govorit da neces jesti zasoljeni i przeni kikiriki nego obicni kikiriki u ljusci! Za kraj, orasasti plodovi su super ali nemojte pretjerivat sa kolicinom. 40 g po obroku je dosta. Savjet, kupite digitalnu vagu i sve vagajte. ![]() Ako ima netko pitanje u vezi prehrane neka pita. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#675 | |
Too much busy
|
Citiraj:
Našao sam podatak da leća sadrži cca 25g proteina na 100g. Mogu nju ubaciti u miks? Mlijeke, zobene, orašasto, leća, banana? Mlijeko neću i ne želim u potpunosti izbaciti, ali mogu ga smanjiti tako što ću ga koristiti samo u doručku. AKo je ovo gore navedeno ok, koje količine bi bile dovoljne?
![]() |
![]() |
#677 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Orasasti plodovi ti ne idu u dorucak, to je visak pa izbaci. Lecu isto izbaci. Ako bas nemozes ni bjelanjke ni whey onda stavi posni sir ( bolje ista nego nista ). Cca 250g posnog, 150-180g zobenih pahuljica. Mlijeka po zelji. Bananu nemoj stavljat u mix nego je pojedi cim ustanes, taman ce ti proc vremena koliko treba dok pripremis taj mix. ![]() Savjet - nemojte jesti omega 3/6/9 masti u dorucku. Kad se probudimo tijelo treba brze proteine i kompleksne ugljikohidrate. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
Too much busy
|
Pogledat ću to u dm-u i poslušati ovo ostalo. Razmišljam uzeti i whey ako bude financijski isplativije od kvinoje. Koje bi bile cca količine whey/kvinoja za doručak? Mljevene sjemenke lana mogu i posipati po nekom obroku, zar ne?
![]() |
#679 | |
Premium
|
Citiraj:
Sjemenke lana mozes posipati u kojem god obroku zelis osim u dorucku te obrocima prije i poslje treninga. Dvije manje zlicice su ti dovoljne. Samelji ih obavezno. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
A zašto jednostavno ne pojede 200 grama zobenih sa 300ml mlijeka? 100 grama zobenih imaju 13 grama proteina, i 100ml mlijeka oko 3 grama. Sve skupa, ima preko 30 grama, a hrpu odličnih ugljikohidrata. BTW, prije par dana probao zobene u vrućem mlijeku, koji preporod, bude jako mekane pa se praktički i ne žvaću previše, pojedem puno brže a puno su ukusnije, budu malo slatkaste. Lan je super sa posnim, i ja ga ubacim u neke obroke gdje fali proteina jer su krcate njim, kao i kvalitetnim mastima.
![]() |
#681 | |
Brat od Đon Vejna
|
Citiraj:
Mogao si jeftinije proc s 5 kila wheya i glukozom, pa sam zamjesat gainer ![]() Ako oces nabit velicinu...jedi...ako nejde...jedi vise, ako i dalje nejde...jedi jos vise, druge nema ![]()
![]() |
![]() |
#683 | |||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Zato jer banane i suhe sljive spadaju u voce sa visokim glikemijskim indeksom. Citiraj:
Narancu ili jabuku je idealno pojest prije treninga, nikako iza treninga. Tijelo je u slicnom stanju nakon treninga i kad se probudis ujutro. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#684 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
Ovo je jako bitno. Ujutro žlica wheya uz zobene neće škodit ![]() Brzi proteini su najvazniji ujutro i nakon treninga. To je činjenica. +1 i na ovo.
![]() |
![]() |
#685 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Koliko čitam,kad se par namirnica kombinira glikemijski indeks nije isti kao npr.kad pojedemo bananu samu koja ima glikemijski indeks 100 ili tipa banana,whey i zobene,tada pada glikemijski indeks,pratim dosta bodybuildera na youtubeu,sad jesam li točno rekao ![]() A i ta fitness industrija je puna oprecnih mišljenja,neki konzumiraju mlijeko na veliko drugi ga kude,početnici se samo tako zagube u tome svemu. A eto svi govore zdrava prehrana konkretno za mrsavljenje,upišite u google twinkie dijeta,sveučilišni profesor,nutricionist dva mjeseca bio na dijeti samo na kolačima,vitaminskim suplementima i proteinskim shakeovima i za dva mjeseca izgubio 12 kg,bio je samo 700 kalorija u deficitu,održao misicnu masu,smanjila se razina lošeg kolesterola,povećala razina dobrog i smanjio krvni tlak,što govori da kvaliteta hrane ne igra ulogu već kalorijski deficit. Što hoću reći,ljudi se izgube kao ja početnik u svemu tome,po meni najbolje kao početniku kalorijski deficit,računaj sve,prati i ići će kg dolje. ![]() Ja sam kolegu quidzz izdavio sa pitanjima i pomoglo je ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#687 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#688 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#689 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Ili sam ja lud ili je zeleni caj cudotvoran, danas otrcao 10km u 50min da nisam osjetio ni trunke umora, a inace nakon 3km sam gotov (prije trcanja sam popio zeleni caj i pojeo 2 male cokoladice). Nego imam pitanje, dali je ujutro bolje trcat na prazan stomak ili 1h prije trcanja doruckovat? |
![]() |
![]() |
![]() |
#690 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |