|
![]() |
#661 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#662 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
od tih svih bi isao na prve. Na druge i trece nebi sigurno... makar mislim da se da naci nesto bolje za tu lovu. Takodjer nebi ti preporucio recevier nego stereo pojacalo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#663 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Da li neko ima iskustva sa ovim "stražnjim" zvučnicima, npr. http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...=0&Sifra=43493, da li se na njih spajaju 2 kanala, kakvi su u usporedbi sa klasična dva zvučnika, prostornost... Ako netko zna iz prve ruke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#664 |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
potpisujem sto je fleks rekao.a za kablove vidi nakon sto ces kupiti pojacalo.ja bih ti preporucio ako ce ti ostati para da uzmes ovo http://www.komteh.hr/audio.php?op=prod&pid=257&l=1
![]() |
#665 |
JDM
|
Ja bi na njegovo mjestu kupio jamo s606 i onda probao kombinirat sa nekim nadom, samo pazi ovi jeftini nadovi nemaju phono... kablove za pocetak supra classic 10kn metar u svijetu medija. I to je to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#667 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() i ovo nije jedna od onih kupnji " aj idem sad spiskat na ovo, ovo i ovo, i to je to, za par mj mogu uzet druge" , mislim uzet nesto sto necu mijenjat sljedecih 5 godina.. @bego, meni izgledaju prejebeno ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#670 |
JDM
|
Pa nevalja mi to sto sam ih cuo i nevrijedi te pare. Eto i trek ih je imao pa pingaj njega ako nevjerujes meni. Zvucnici su prefakin losi. Pogotovo za tu lovu. Da se razumijemo, nije to smece, al ima DALEKO bolji izbor za tu lovu... Kef danas i kef nekad je velka razlika.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#672 | |
JDM
|
Citiraj:
naravno tebi je bio kulturalni šok kad si nakon PC zvucnika od 300kn cuo nesto takvo, pa danima nisi mogao doci sebi, al u usporedbi sa par 1000kn jeftinijim dobro slozenim sistemom, taj kef popusi. Isto kak i taj rotel (ovo je imho) popusi od klasu jeftinijeg nada.... Cuo sam pa ne pricam gluposti i imao sam sa cime usporedit na licu mjesta... tak da... a i provokacije slobodno preseli negdje drugdje... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#673 | |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Nego POP, vremena se mijenjaju htio to netko ili ne. Prije ne toliko davno, kako bi znao da je nešto preuberfaking bad za svoju klasu (i)li cijenu trebao si iza sebe imat dosta opčeg znanja o hajfiju / dosta ozbiljnog slušnog iskustva ( skupljenog npr. na račun promjena u vlastitom hajfi sistemu, sistemima od par prijatelja ,probnih slušanja po par dučana ako ti izađu u susret , te našim sajmovima) a za konstataciju kako je nešto prije bilo bolje - trebao si ustvari znat kako je to prije bilo... Uglavnom, mislim da je krajni trenutak se one glavonje u kefu ozbiljno zapitaju o budučnosti te firme s obzirom da su došla vremena da bez ičeg prijespomenutog može prokužit kako kef dere ljude puno više nego ostali. Valjda se jednostavno pročulo , poput onog da su zalmanovi ventilatori katastrofalni. ![]()
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 15.05.2008. u 09:52. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Možda im je vrijeme da više ne teže suludoj zamisli kako zvuk treba dolaziti iz jedne točke dizajnom koji gotovo da ispravlja sve nedostatke širokopojasnog zvučnika i da se ne zamaraju kako se koja frekvencija širi po prostoru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Ja sam slušao i B&W i Audio Epilog i Missione i Magnate i Jamo i Celestione i svašta nešta, tako da se ne može reći da sam prešao sa zvučnika od 300KN. No dobro. Idem sad za početak do Lihte čuti one toliko nahvaljene Jamiće...
![]() |
#676 |
JDM
|
Ja neznam kak nekog mogu ti kefovi odusevit, pa proveo sam uz njih GRO vremena i totalno razocaranje. Totalno. izbor za tu lovu mislim da je stvarno bolji... Tak da... a decko je reko da slusa techno tak da... mislim da mu treba nesto malo jace na nizem podrucju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
ja si skoro kupujem zvucnike isto, imat cu gadan posao pri odabiru, prvo jer pojacalo za njih jos neman, a i kad ga budem imao nema sanse da cu ga moc vuckarat po ducanima jer ce tezit priko 30Kg drugo, ti ce se zvucnici seljakat stalno tako da ni dimenzije sobe ne mogu uzet zdravo za gotovo damn i ja se upustan u svakojaka sranja, ne preostaje mi nego obilzit ducane i risit to sta prije dok nije lito doslo, sricon nisan neki audiofil pa necu primjetit sitne razlike slusajuc Magazin ![]() jelo neko slusao mozda Acoustic Energy AE603B? mogu ih sa dobrim popustom dobit, ali neman mogucnost slusanja ![]()
![]() |
#678 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#679 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Bego2 kaj ti nije jasno? ![]() Po meni i mom iskustvu Fleks je to dobro rekao.. Citiraj:
I znaci u toj klasi ima puno boljih zvucnika..Svi tu sad pljuju po Kefu, jer kao nije vise dobar kao prije, ali imaju i oni Reference seriju, koja je potpuno odvojena firma od ostataka.. i ti zvucnici su nerjetko bolji od konkurencije u svojoj klasi.. samo sto to i kosta pa je i vecini nas sam tim to nedostopno..(osim ovih koji rade na forumu kao moderatori, pa im mjesecna primanja dozvoljavaju takve egzibicije ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
teta Mraz
|
![]() |
#682 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Psssst, tiše malo momci! Ne tako glasno o tome! ![]() Je li netko poslušao MartinLogan Source? ![]() Zanima me, ima li kakve primjetne ili osobite razlike između elektrostatika i vulgaris zvučnika?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
Premium
|
slusao sam Martinlogane na zadnjem HIfi sajmu u zgb.. ne znam sad tocno koji model, ali setup je bio, onak, sajamski (citaj Uber), i svidio mi se karakter takve vrste zvucnika..bas je onak isti, ali srednji i visoki onako lebde.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#684 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Pitanje ti je malo besmisleno. Membrana elektrostatika 1:1 cak i prema jako dobrom dinamickom driveru ima nesumnjivih i slusno neupitnih prednosti. Brzina i cistoca i rekreacija srednjeg i visokog podrucja je vecinom slucajeva nedodirljiva dinamickim zvucnicima. Detaljnije > ovdje < No kako materijalno nemoze biti savrseno, tako i elektrostatici imaju svojih mana. Vrlo kompresiranu dinamiku. Cak i najveci sustavi imaju vrlo kompresiranu dinamiku. Tu je i problem prilicno ogranicenog sweet spot-a. Moglo bi se reci da su sebicni po pitanju slusanja, jer najcesce mogu ugurati jednog ili dva slusatelja unutar tog magicnog kruga. Mnogi (ponekad sa pravom) vlasnici svejedno uzivaju u njihovom zvuku upravo zbog carobne lakoce srednjeg i viseg podrucja. Za vecinu vlasnika prosjecnih dinamickih zvucnika, prelazak bi bio pravo otkrice. Dinamika je ono sto me je uvjek odbijalo kod eletrostatika da bi ih pozelio trajno zadrzati kod sebe. Nakon sto sam procitao ovo ali i sve nizu razinu rasprave o samom slusanju... mislim da se na duze oprastam od svih audio tema na PCE-u. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
Premium
|
Visage, stvarno sli lik..prije bi rekli geek ![]() Sad sam procitao tvoju raspravu sa Jangom, stvarno impresivno znanje..ali, nema potrebe za izbjegavanjem audio tema na ovom forumu..bilo bi bolje da nas malo obrazujes ![]() pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#686 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Pitanje je besmisleno, jer sam njub. Ali sad su neke stvari jasnije ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#687 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#688 |
teta Mraz
|
bas me zanima jel na Audiofil.net neko sponeuo termine overkloking, latencije, i volt mod cinjenica je da su u muzici moze uzivat i bez predodjbe o tome kolko se godina susilo drvo na 2. violini
![]() |
#689 |
JDM
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#690 |
Premium