Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > HT
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.05.2025., 07:40   #6751
Avan7garde
Premium
Moj komp

Avan7garde's Avatar

Datum registracije: Aug 2017
HT je poceo provlaciti optiku u Puli, da li netko ima projekt di se moze viditi koje su ulice zahvacene, jer na njihovim str pisu neki kvartovi koje sad rade.
Avan7garde je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2025., 09:39   #6752
johnsmith
Premium

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor Avan7garde Pregled postova
HT je poceo provlaciti optiku u Puli, da li netko ima projekt di se moze viditi koje su ulice zahvacene, jer na njihovim str pisu neki kvartovi koje sad rade.
https://www.t.ht.hr/objave-gradnje-opticke-mreze search Pula, ima 6 baustela najavljenih. Svaka ima dokument i kartu. To bi ti trebalo biti dovoljno.
johnsmith je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.05.2025., 12:19   #6753
Avan7garde
Premium
Moj komp

Avan7garde's Avatar

to sam i napisao, al ostali kvartovi koji su zahvaceni da se vidi cijeli projekt, jer je po novinama pisalo ide cijela Pula
Staro 29.05.2025., 14:10   #6754
johnsmith
Premium

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
to sam i napisao, al ostali kvartovi koji su zahvaceni da se vidi cijeli projekt, jer je po novinama pisalo ide cijela Pula
Ha ne znam, sluzbena birokratija je da ISP mora objaviti namjeru postavljanja, i od datuma objave se ceka tipa 30 ili 60 dana i tek se onda moze pocet raditi. Kuzim ja sto ti trazis, ali zbog birokratije (ako ce se iste drzati), ne bi smjelo biti situacije da ne objave prije nego krenu raditi, tako da ces uvijek biti pravovremeno u toku.

Citiraj:
Gradovi Pula, Vinkovci, Imotski, Opuzen, Metković, Ploče i općine na njihovim područjima do sredine 2026. trebali bi dobiti brzi optički internet koji će ‘dovesti’ Hrvatski telekom (HT) na temelju četiri ugovora potpisanih u ponedjeljak u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture (MMPI).
Ako ovo doslovno shvatim, do sezone 2026 mogu razvuci

Zadnje izmijenjeno od: johnsmith. 29.05.2025. u 14:16.
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2025., 15:50   #6755
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Ako si citao u glasu istre, lose su to srocili. Nije u pitanju cijela Pula, samo okolni kvartovi i siri centar.

Nazalost strogi centar i neke znacajnije lokacije su i dalje osudjene na dsl ili coax u najboljem slucaju (neboderi na S krivini).

"Radovi obuhvaćaju izvođenje iskopa na više lokacija unutar grada, i to fazno, na dijelovima Ulice Komunal, Puta od fortica, Ulice Braće Čeh, Šandaljske ulice, Dukićeve ulice, Ulice Valmade te Ulice Monte Serpo."
Staro 02.06.2025., 07:59   #6756
Avan7garde
Premium
Moj komp

Avan7garde's Avatar

da trenutno su zahvacene te ulice, ali ide cijela Pula jer su bili neki geodeti snimati iz Cakovca na Velom Vrhu zbog optike. Zivi bili pa vidili, trenutno 5G odradjuje posao
Staro 06.06.2025., 09:03   #6757
mladen_lucky
Registered User

mladen_lucky's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:

Gregovica im očito smrdi, jer izgleda da nije ni u petogodišnjem planu!

35/15 Mbit VDSL već je godinama maksimum.

Često sam u Puli jer mi draga živi tamo.
mladen_lucky je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2025., 09:14   #6758
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Ni centar pule nije u planu pa... Makar siguran sam da ce je prije dobiti gregovica zbog konfiguracije terena. Kad krenu roviti po centru, mogli bi taknuti neki rimski kamen, a to je uvijek rizicno
Staro 06.06.2025., 10:38   #6759
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ako amforu iskopaš nagrabusio si... odmah konzervatori zatvaraju gradiliše na godinu-dvije
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2025., 11:19   #6760
mladen_lucky
Registered User

mladen_lucky's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Ni centar pule nije u planu pa... Makar siguran sam da ce je prije dobiti gregovica zbog konfiguracije terena. Kad krenu roviti po centru, mogli bi taknuti neki rimski kamen, a to je uvijek rizicno

Poznanica koja živi na Vidikovcu ima optiku u stanu već preko 10 godina, još iz vremena kada se koristila neka ogromna bijela kutija (Nokia?) na koju se kačio ISP modem (tada je još bio aktualan SX763).
mladen_lucky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.06.2025., 12:02   #6761
Ivan357
Premium

Datum registracije: Jun 2020
Citiraj:
Autor mladen_lucky Pregled postova
Poznanica koja živi na Vidikovcu ima optiku u stanu već preko 10 godina, još iz vremena kada se koristila neka ogromna bijela kutija (Nokia?) na koju se kačio ISP modem (tada je još bio aktualan SX763).
ericsson t063g ako se dobro sjećam
a najjače je kaj je to bila test faza i nisu imali posebne pakete za optiku pa sam preko toga imao brzinu 4/1 Mbps
Ivan357 je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2025., 07:06   #6762
Matijac
Premium
Moj komp

Matijac's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Jučer su mi napokon složili optiku i na moj zahtjev staviti ont i ruter, dobio sam speedport stariji model bez wifi 6, ali to zato jer sam rekao da bi stavio svoj bez rdk. Rekao je da ovi noviji speedportovi s wifi 6 planiraji sve upgradeati na RDK, pa mi je sugerirao da pošto želim svoju opremu stavim taj, čisto da znate. Fritzboxa više nemaju opće.

Inače tehničar super korektan, dao mi je odmah podatke za spajanje za svoju opremu, i da ga zovem ako nešto zašteka kod slaganja.

Nego sad moram uzeti svoj ruter, znam da je tu bila preporuka za archer AX55, on mi taj ne preporuča jer ima slabiji wifi i 9v ispravljač. Spreman sam nešto više dati jer bi htio da mi wifi pokriva cijelu kuću od 160m2 bez mesha. Htio sam asus BE58u, ali ste mi ovdje napisali da je to overkill. Možda neka treća opcija?

Matijac je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2025., 07:29   #6763
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Datum registracije: Jul 2017
Nije overkill taj asus. Imam stariji ax86u, jako zadovoljan.
Libertus je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2025., 09:20   #6764
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Fiberland, T-Com Optika (Ultra MAX)

Ako je kuca kvalitetna i 160m2 je na npr 2 kata po 80m2 , tesko da ce ti kvalitetno jedan router pokriti sve kako treba. Ja imam 3 kata po 100 kvadrata, router na katu i morao sam sloziti bar 2 uređaja po katu.

Edit : krivo napisao, imam 1 uređaj po katu jer 1 nije bio dovoljan za sve.

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 11.06.2025. u 14:32.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2025., 09:35   #6765
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Kod mene je sve jedna razina, ali pošto mi je router na vanjskom zidu, nije bacalo do soba ma drugom kraju kuće.

Riješio s jednim RP-AX58 koji je u meshu. Radi sve bez greške.
Staro 11.06.2025., 10:36   #6766
Matijac
Premium
Moj komp

Matijac's Avatar

Znaš kaj, ja imam montažnu kuću, je na kat, ali sad mi lovi trenutno gore u drugom kraju kuće, ali je jako slabi signal. Vjerujem da bude s boljim ruterom ok.

Mogel bi čak i rabljeni neki wifi 6 uzeti, npr. taj tvoj. Ili ako već kupujem možda da idem na wifi 7, sam kaj jedino mob za sad imam wifi 7, al gledam da ga imam bar 7-8 godina. Do sad sam imao n66u u stanu i 8 godina je bez problema radio.

Staro 11.06.2025., 10:56   #6767
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Uzmi u obzir da je wifi6 ax, a vjerojatno onda i 7 be, osjetljiv na prepreke. Kod wifi 7 te donekle spasava MLO i siri kanali, samo ne znam trebaju li nuzno s druge strane biti wifi 7 klijenti. Ako moraju, to je onda jos jedan ogranicavajuci faktor.

Ako ti wifi 5 ne radi kako treba, wifi 6 ce ti se ponasati vjerojatno vrlo slicno. Mozda te spasi sto wifi 6 koristi i 2.4ghz band gdje mozes dobiti nesto na rangeu, ali nista na brzinama.

Definitivno bi na tvom mjestu isao na neki mesh ili sl rjesenje
Staro 11.06.2025., 11:40   #6768
Matijac
Premium
Moj komp

Matijac's Avatar

Ali ovaj njihov speedport je lošiji ruter općenito, a imam wifi u cijeloj kući na mobu. Zapravo mi samo firestick ne lovi na katu. Wifi 7 klijent imam samo mob. Mislio sam s boljim ruterom da bi pokrio.

Niš onda ću uzeti novi ruter ako ide ide, ako ne onda stavim mesh. Znači od rutera do 150€ preporuka je taj asus?

Staro 11.06.2025., 11:56   #6769
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Ako imaš mrežu provučenu kroz kuću, stavi si na jedan kat router, na drugi Asus RP spojen žicom na router, i uključi mesh.

Prema idealo.de Asus RT-BE58 ti je cca 120EUR, a RP-BE58 ti je 90EUR, ukupno cca 210EUR.
Nisam koristio tu 58 seriju, ali bi trebala biti dobra. Koristio sam AC68U i AX86U, oba su bila više nego dovoljna za sve. Od Speeport je sigurno bolji.
Staro 11.06.2025., 12:14   #6770
Matijac
Premium
Moj komp

Matijac's Avatar

Imam. Budem tak, hvala

Staro Danas, 06:04   #6771
zalosnasova
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2013
Imam pomalo glupavo pitanje.Skidam sa seedboxa preko FTPa,dok je bio A1 5G nije bilo problema,sad sam na HT 5G i stalno puca veza i prekida se download.
U staroj kući na optici nema problema tako da nije do seedboxa.
Ima li HT neku postavku da sabotira FTP ?

edit: vidim da sam fulao topic,ali blizu sam
zalosnasova je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno