Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 06.04.2014., 09:48   #6631
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor puding22 Pregled postova
Eeee sta su neki haieri prosli.... Tesko opet neki takav...
Nevjerojatno je da Haier nije napravio sličan mob ili barem nasljednika. Zbilja me zanima info zbog čega su ga zaboravili.
Brko je offline  
Staro 06.04.2014., 10:31   #6632
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Sta ce ga pravit kad im je i ovaj donio minuse, prodavali ga po vise nego duplo nižoj cijeni od planirane.
pokra89 je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.04.2014., 10:57   #6633
chief_wolfinjo
Guest

baš sam se i ja sjetio haiera... i baš sam pogledao njihovu kinesku stranicu ali koliko vidim nemaju neki novi model uopće...

Staro 06.04.2014., 11:29   #6634
kasandro
Premium
Moj komp

kasandro's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Ovo izgleda "too good to be true", nekako prebrz pad cijene.

Ja ne bi tražio dalje od ovoga:
http://en.miui.com/download-42.html
da, a kad izgleda predobro da bi bilo istinito obično i jest

Jučer kad sam vidio taj link odmah sam krenuo malo istražiti i prvo su me interesirali dojmovi korisnika i custom ROMovi. Naletio sam na par savjeta tipa da se ne flashaju jer još nisu stabilni, a konkretno najčešće se spominjalo random rebootanje i nefunkcioniranje gapps... Nisam spremao linkove i sad to više ne mogu pronaći.
Staro 06.04.2014., 12:30   #6635
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
1+1 bi trebao koštati manje od 350€. Za tu lovu bi trebao biti i više nego povoljna kupnja.
http://bgr.com/2014/04/04/oneplus-one-price-in-europe/
Staro 06.04.2014., 12:49   #6636
bg_4_l
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
100 dolara? U čemu je fora? Refurbished ili kaj? Doduše tako je i Haier W910 bio 250usd pa na kraju ni 100 eura. Ovog sam pasao pred godinu dana i bio je 290 usd. Možda nebi bilo loše da ga zamjenim za ovog alkatela
Jel ima kaj Jelly Bean stabilnih romova za njega?
Baš kad spominješ Haier i ja se prisjećam, ali cijene su brzo konvergirale ka istoj cifri na svim sajtovima. Ja sam jučer letimično prošao većinu ovih popularnih siteova s kojih smo naručivali + alibaba i cijena nigdje nije ni blizu tako niska za ovog newmana. Većinom je i dalje na 200+ dolara, na nekima doduše još uvijek ona startna cijena od 280ak dolara, jer valjda nisu ni updateali. Tako da je ovo jako fishy. A mislim da je već bilo spomena pande kao sajta koji podvaljuje te refurbished ili used uređaje na svojim happy hourima. Ja bi bio jako skeptičan, iako je cijenom dosta primamljiv. Možda je okej opcija za nekog tko bi se i tako kockao sa kinezom od 100 dolara(u tom rangu obično nisu baš jako dobri) pa bi mu u ovom slučaju rizik donio bolji uređaj.
bg_4_l je offline  
Staro 06.04.2014., 13:06   #6637
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor bg_4_l Pregled postova
Ja sam jučer letimično prošao većinu ovih popularnih siteova s kojih smo naručivali + alibaba i cijena nigdje nije ni blizu tako niska za ovog newmana. Većinom je i dalje na 200+ dolara, na nekima doduše još uvijek ona startna cijena od 280ak dolara, jer valjda nisu ni updateali. Tako da je ovo jako fishy. A mislim da je već bilo spomena pande kao sajta koji podvaljuje te refurbished ili used uređaje na svojim happy hourima. Ja bi bio jako skeptičan, iako je cijenom dosta primamljiv. Možda je okej opcija za nekog tko bi se i tako kockao sa kinezom od 100 dolara(u tom rangu obično nisu baš jako dobri) pa bi mu u ovom slučaju rizik donio bolji uređaj.
Samo bijeli ima tu malu cijenu, crni je puno skuplji.
http://www.pandawill.com/newman-n2-q...ch-p71166.html

bijeli:
http://www.pandawill.com/newman-n2-q...te-p84419.html
RAUL je online  
Staro 06.04.2014., 14:39   #6638
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Baš kad spominješ Haier i ja se prisjećam, ali cijene su brzo konvergirale ka istoj cifri na svim sajtovima. Ja sam jučer letimično prošao većinu ovih popularnih siteova s kojih smo naručivali + alibaba i cijena nigdje nije ni blizu tako niska za ovog newmana. Većinom je i dalje na 200+ dolara, na nekima doduše još uvijek ona startna cijena od 280ak dolara, jer valjda nisu ni updateali. Tako da je ovo jako fishy. A mislim da je već bilo spomena pande kao sajta koji podvaljuje te refurbished ili used uređaje na svojim happy hourima. Ja bi bio jako skeptičan, iako je cijenom dosta primamljiv. Možda je okej opcija za nekog tko bi se i tako kockao sa kinezom od 100 dolara(u tom rangu obično nisu baš jako dobri) pa bi mu u ovom slučaju rizik donio bolji uređaj.
Newman N2 ima odlične karakteristike i po ničemu nije kinez, osim valjda po podršci. Odlična kamera, odličan display, dobre iznutrice.
Samo ono što i mene hebe, mislim da su to reparirani mobiteli.
Brko je offline  
Staro 06.04.2014., 15:18   #6639
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Javim vam, bocnuo sam sinoc jednog za frenda.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline  
Staro 06.04.2014., 15:45   #6640
prof.gogx
.: h4rdc0Re cY8ERgEEk :.
Moj komp

prof.gogx's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Naručio i platio iOcean x7 datuma 6.veljače. Dobio tracking broj po kojem zadnje odredište Malesya Post stoji i dan danas. Nakon njihove molbe 12. ožujka da pričekam još malo napokon mi refundirali 20. ožujka novac natrag. Poprilično sam razočaran ovom trgovinom na banggood.com prije sveg jer sam bio bez smartphonea skoro 3mj. Inače mi od njih sva roba stigne kroz 14-20dana. Srećom povratili mi 150eur.
Uzeo Z1 compact.
prof.gogx je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.04.2014., 17:25   #6641
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
99% će ti mobitel doći pa ćeš im onda vratiti tih 150 eura.
Jednostavno, sve trgovine su počele uzimati MY ili Malezijsku poštu koja je najsporija na svijetu i čiji paketi putuju minimalno mjesec dana. A dolaze nekada za 2, nekada i 3 mjeseca zakašnjenja.
Možda ćeš doživiti istu stvar s novim mobitelom ako bude poslan preko MY
Staro 06.04.2014., 17:43   #6642
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Ne želim moralizirat, no zašto bi čovjek njima morao vratiti 150€? Zato što šalju golubom pismonošom umjesto nekom normalnom poštom? Jednostavno nek ne zaprimi mob i on se vraća pošiljatelju. Problem riješen. Na kraju krajeva, može se i "napraviti grbav" pa ga i zaprimiti i mogu mu samo soli na rep staviti. Ne razumijem kineske shopove i njihovo slanje MY poštom, samo riskiraju masu Paypal dispute-ova jer paketi dolaze s velikim zakašnjenjem...
Wuchko je offline  
Staro 06.04.2014., 17:46   #6643
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
1+1 bi trebao koštati manje od 350€. Za tu lovu bi trebao biti i više nego povoljna kupnja.
http://bgr.com/2014/04/04/oneplus-one-price-in-europe/
što više čitam o tom mobitelu, sve sam pesimističniji oko njegovog izlaska..
Wuchko je offline  
Staro 06.04.2014., 18:01   #6644
RAUL
Registered User

Citiraj:
Autor Wuchko Pregled postova
Ne razumijem kineske shopove i njihovo slanje MY poštom, samo riskiraju masu Paypal dispute-ova jer paketi dolaze s velikim zakašnjenjem...
Oni ne salju vec to za njih rade lokalne kurirske sluzbe http://www.flytexpress.com/enindex.aspx
Tako da ukoliko paket ne dodje na odrediste u dogovoreno vrijeme shopovi dobiju odstetu od kurirske sluzbe.Kinezi su predobri trgovci da ce poslovati sa gubitkom.

Citiraj:
Jednostavno, sve trgovine su počele uzimati MY ili Malezijsku poštu koja je najsporija na svijetu i čiji paketi putuju minimalno mjesec dana. A dolaze nekada za 2, nekada i 3 mjeseca zakašnjenja.
Problem je sto sva mlalezijska posta ide preko poste italiane ( Milano Linate ) a oni su poznati kao teski neradnici.
RAUL je online  
Staro 06.04.2014., 19:05   #6645
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Opet borba protiv crne liste
Brko je offline  
Staro 06.04.2014., 19:19   #6646
RAUL
Registered User

Lako se tebi zezati,ali ako udjemo u crnu svesku nekima ce posao propasti
RAUL je online  
Staro 06.04.2014., 19:21   #6647
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor RAUL Pregled postova
Lako se tebi zezati,ali ako udjemo u crnu svesku nekima ce posao propasti
Nemoj, napašće te
Bez obzira na to, osobno nebi dao pare odma nego bi čekao 2 mjeseca, koliko sam ga i čekao.
Brko je offline  
Staro 06.04.2014., 21:24   #6648
goran1985
Ili jesi ili nisi

Datum registracije: May 2011
Zanimljiv je, ucinili su ga zanimljivim. Meni takodjer, iduci mobitel ce mi biti i ili on ili find 7 ali zurit necu. Nakon 3-4 mjeseca od pocetka prodaje ce se vidit kakva im je podrska, pogotovo developera jer ovo sto se hvale sa Cynogenom mi je bezveze, CM nije napravio dobar ROM skoro dvije godine...
Nekako mi se cini da mu je izravna konkurencija bas find 7, ali ako razlika u cijeni bude svega 50 eura onda i nije nesto...

Citiraj:
Autor Wuchko Pregled postova
što više čitam o tom mobitelu, sve sam pesimističniji oko njegovog izlaska..
goran1985 je online  
Staro 06.04.2014., 21:39   #6649
bg_4_l
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor goran1985 Pregled postova
Zanimljiv je, ucinili su ga zanimljivim. Meni takodjer, iduci mobitel ce mi biti i ili on ili find 7 ali zurit necu. Nakon 3-4 mjeseca od pocetka prodaje ce se vidit kakva im je podrska, pogotovo developera jer ovo sto se hvale sa Cynogenom mi je bezveze, CM nije napravio dobar ROM skoro dvije godine...
Nekako mi se cini da mu je izravna konkurencija bas find 7, ali ako razlika u cijeni bude svega 50 eura onda i nije nesto...
Mogu se složiti da CM nije tako bogat opcijama kao neki drugi, ali to što uređaj ima CM je ključna stvar. Malo baci oko na popularne romove, 99% njih je CM based. Tako da to zapravo igra najveću ulogu.
bg_4_l je offline  
Staro 06.04.2014., 23:47   #6650
goran1985
Ili jesi ili nisi

Datum registracije: May 2011
Kljucna stvar za marketing, jer CM je ipak ime... Za ostalo i ne bas vise.
Ne da bacim pogled na ostale, nego ostali su puno bolji, Omni, Pacman, Codefire, Aokp, aosp... nijedan nema bugova kao CM, kako ja vidim stvari na niske je grane spao, na KKu pogotovo. Razveselit moze samo one koji nemaju alternative.
Nije ni MIUI nista bolji, kao pokorit ce svijet svojom verzijom androida a u stvarnosti kasne za ostalima bar pola godine i tjedno izbace neki banalni upgrade. Ali ocito je IN imati kineza i kineski ROM
A izraz "CM based" je nesto sto dosta ljuti ostale
goran1985 je online  
Staro 07.04.2014., 00:29   #6651
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor goran1985 Pregled postova
Kljucna stvar za marketing, jer CM je ipak ime... Za ostalo i ne bas vise.
Ne da bacim pogled na ostale, nego ostali su puno bolji, Omni, Pacman, Codefire, Aokp, aosp... nijedan nema bugova kao CM, kako ja vidim stvari na niske je grane spao, na KKu pogotovo. Razveselit moze samo one koji nemaju alternative.
Nije ni MIUI nista bolji, kao pokorit ce svijet svojom verzijom androida a u stvarnosti kasne za ostalima bar pola godine i tjedno izbace neki banalni upgrade. Ali ocito je IN imati kineza i kineski ROM
A izraz "CM based" je nesto sto dosta ljuti ostale
Ajde da se složim s tobom.
XDA je pun pritužbi za nove inačice CM romova. Malo su pogubili kompas.
A ovaj 1+1 je digao takav hype, po mom skromnom mišljenju, bezveze i nepotrebno. Mobitel nitko još nije ni vidio, a ekipa razmišlja o preorderu. Radije bi preordao ZoPo 1000 model jer barem znam kak izgleda, ak niš, na slici.
Brko je offline  
Staro 07.04.2014., 11:44   #6652
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Oppo 7a (jača verzija sa HD ekranom) se pojavila na preorderu za 399€. Za tu lovu uz njega dobijete back cover, dodatnu bateriju i 32Gb karticu. Šalju ga iz EU tako da nema Slavka.
http://europe.oppostyle.com/content/...d-7a-pre-order
Staro 07.04.2014., 16:20   #6653
bullguardx
Registered User

Datum registracije: Apr 2014
jel mozda netko zna gdje ima za kupiti Xiaomi Redmi/Hongmi Note?
Na 1949dealu je out of stock..
Xiaomi Hongmi Note
bullguardx je offline  
Staro 07.04.2014., 16:45   #6654
Strong
Premium
Moj komp

Strong's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Evo imaš ovdje i na stocku je

http://www.to2c.com/xiaomi-hongmi-re...apacitive.html

Edit: Pardon mislio sam da tražiš obični Hongmi!

Zadnje izmijenjeno od: Strong. 07.04.2014. u 16:53.
Strong je offline  
Staro 07.04.2014., 17:46   #6655
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

@bullguardx
Prethodna stranica, postovi #6602 i #6603.
Staro 07.04.2014., 22:01   #6656
bullguardx
Registered User

Datum registracije: Apr 2014
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
@bullguardx
Prethodna stranica, postovi #6602 i #6603.
aha ok hvala ti
a ako ga vec nema jer itko zna ikakav kineski mob realne cijene i takvih karakteristika?
samo da je iznad 5.2"
bullguardx je offline  
Staro 07.04.2014., 23:14   #6657
Zaggy111
Premium

Zaggy111's Avatar

Faea f2 je snižena cijena na 99$, dobra kupnja? 5" full HD, quad core. http://www.faeamobile.com/faea-f2-features
Zaggy111 je offline  
Staro 07.04.2014., 23:16   #6658
bg_4_l
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Zaggy111 Pregled postova
Faea f2 je snižena cijena na 99$, dobra kupnja? http://www.faeamobile.com/faea-f2-features
taman sam došao baciti link kad vidim da je netko brži. Mislim da je definitivno solidan izbor ako je cifra striktno do 100 dolara. Ima i nekih naznaka da bi mogli realizirati projekt portanja CMa na svoje uređaje, tako da im je i to neka komparativna prednost nad ostalima. I F2S je snižena na 149 dolara(no za to ne znam kolika je isplativost jer u tom cjenovnom rangu ima kineza s novijim MTK chipsetom).
bg_4_l je offline  
Staro 07.04.2014., 23:29   #6659
Zaggy111
Premium

Zaggy111's Avatar

Citiraj:
taman sam došao baciti link kad vidim da je netko brži. Mislim da je definitivno solidan izbor ako je cifra striktno do 100 dolara. Ima i nekih naznaka da bi mogli realizirati projekt portanja CMa na svoje uređaje, tako da im je i to neka komparativna prednost nad ostalima. I F2S je snižena na 149 dolara(no za to ne znam kolika je isplativost jer u tom cjenovnom rangu ima kineza s novijim MTK chipsetom).
Taman sam sad vidio na Gizchina, čini mi se za te novce super, stariji je procesor, ali opet za te novce najbolje specifikacije. Ima još neka preporuka do 110$ a da su približne specifikacije?
Zaggy111 je offline  
Staro 07.04.2014., 23:41   #6660
bg_4_l
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Zaggy111 Pregled postova
Taman sam sad vidio na Gizchina, čini mi se za te novce super, stariji je procesor, ali opet za te novce najbolje specifikacije. Ima još neka preporuka do 110$ a da su približne specifikacije?
Jedino ovako nešto http://www.banggood.com/UMI-X1-Pro-4...l?currency=USD.

S tim da ovaj ima nešto manji ekran i za stupanj manju rezoluciju 720p vs 1080p. Koliko sam gledao zadnjih dana stvarno tako do nekih 150$ su sve polovični uređaji. Ili je rezolucija ekrana stvarno loša ili imaju samo 512 mb rama. Ima par svijetlih primjera poput ovog UMIja ali radije bi uzeo Faeu ipak. Unatoč potencijalnim problemima s GPSom primjerice.

Općenito s logističke strane, čini mi se jako dobra opcija uzeti neki od njihovih uređaja jer sami rješavaju prodaju, shipping i reklamacije. A mislim da je veća šansa ostvariti garanciju kod proizvođača nego nekih od ovih resellera. Možda se i varam ali čini mi se logično da si ne bi srozavali ugled nerješavanjem reklamacija. Također(to bi trebalo provjeriti), piše da nude besplatan shipping nekom od kurirskih službi(navodi DHL i još par poznatijih), međutim kad sam išao isprobati kupovinu nude mi samo Express opciju DHL, TNT i još nešto za dodatnih 29 dolara. Trebalo bi ih kontaktirati i vidjeti što je s tim, ako je i shipping free a nije ovim klasičnim kineskim putevima koji traju godinama, bila bi još bolja kupnja.
bg_4_l je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno