|
![]() |
#66151 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Imao na SX4 Turanze u 205/60/16 pa prešao na GY Efficientgrip Performance i preporodio se po kiši, pogotovo na jakim kočenjima se vidla razlika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#66152 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Pa nije baš tako, za primjer mi sad na prvu na pamet pada filter goriva (što je potrošni materijal), za moju Ibicu sam ga platio oko 150 kn prošle godine, isti takav filter za npr Golfa ili Octaviu košta oko 60 kn, ali taj ne paše za Seat jer oni ulazi-izlazi-povrati goriva na filteru za VW i Škodu okrenuti na lijevo, a za Seat i Audi na desno i filteri nisu kompatibilni,... i ima još hrpa takvih sitnica koje su različite iako je grupacija ista, platforme vozila su iste, motori su isti, djelovi ovjesa i dr, ali je izvedba različita i cijene nisu iste. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#66153 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Pričali smo nekidan o cestama kroz Istru, prošao danas rutom Lupoglav-Buzet-Novigrad. Jedna od najjačih cesta ikad..nešto slično sam odvozio samo Ključ-Bihać ljetos
![]() |
#66155 |
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66157 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66159 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Mislim da je i to Bridgestone shvatio pa je već izbačen T006 u zamjenu.
![]() |
![]() |
#66160 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Potpuno suprotno iskustvo od tvojeg sa tim gumama, u dvije sezone.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#66162 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako sam dobro razumio, to je čep od kartera. Zadnji put kad sam sam mijenjao ulje prije 20+ g. na Yugu, imbus ključem sam odvidao šaraf, ispustio ulje iz kartera i vratio šaraf nazad. Nikakvi čepovi za jednokratnu upotrebu i sl.
![]() |
#66163 |
Premium spammer
Datum registracije: Aug 2010
|
Ford Tries to Patent a Dystopian Future Where Self-Driving Cars Repo Themselves https://gizmodo.com/ford-self-drivin...cle-1850168765 Ne platiš ratu i auto se samo odveze u auto kucu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66164 | |||
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Nije seat specific. Citiraj:
1. Garancija na vozilo 4-5 godina (100-150000 km). 2. Da bi zadržao garanciju "moraš" održavati u ovlaštenom 3. U toku garancije ulje se mijenja samo 3-4 puta (reklamni fazon za navući ljude na račun "uštede"), što znači zamjena ulja na 30000 km 4. Remen/lanac i ulje u mjenjaču su "lifetime", što znači 150-200000 km Kad se podvuče crta, vlasnik/korisnik vozila je u poređenju sa istom situacijom unazad 15-20 godina u gubitku, a proizvođači na ogromnom dobitku. Svaka zamjena ulja je preplaćena minimalno 3 puta. Zamjena ulja na 30000 km uništava motor, ma šta ko htio reći. Po isteku garancije si osuđen na kupovinu novog vozila jer je trenutnom, koje je održavano po preporuci proizviđača, istekao "lifetime", motor je znatno lošijem stanju nego što bi bio da je ulje mjenjano na normalnoj kilometraži. Ako hoćeš zadržati auto duže od trajanja garancije, onda je najbolje u vlastitoj režiji raditi male servise na 10-15000 km. Po isteku 4-5 godina vozilo će sigurno biti u boljem stanju nego da je održavan po preporuci proizvođača, a razliku u novcu koji se uštedi čuvati za slučaj da dođe do nepredviđenog kvara nekog drugog sistema na vozilu. Naravno, ako ne zamjeniš ulje u ovlaštenom, garancija na laser far je automatski ukinuta, jer se i laser podmazuje iz motora... Svijet globalno, u svakoj sferi života, ide u kurac poslednjih par decenija. EDIT: Bilo mi je dosadno pa sam provjerio realnije cijene za neke od artikala sa ovog gore računa. 06L103801 Čep kartera (Febi) 4,34 € (DE 5,36 €) 06L115562B Filter ulja (MANN) 10,32 € (DE 24,17 €) G060175A2 Ulje za mjenjač 0,85 l (Febi) 21,95 € (DE 60,99 €) N90281802 Čep kartera (Febi) 1,37 € (DE 4,33 €) Ulje 0W30 LongLife III 5 l (VW) 61,35 € (DE 113 €) NAPOMENA: Moje cijene su sa uključenim PDV-om (17%), DE cijene su bez PDV-a. Pametnom dosta. ![]() Citiraj:
Lenovo ThinkPad W530 - Core i7 3840QM, 32 GB RAM, SSD Samsung 512 GB, nVidia Quadro K1000M 2 GB, 15.6" 1920x1080 IPS, baterija 9 ćelija Zadnje izmijenjeno od: Milentije. 02.03.2023. u 15:21. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#66165 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Meni je dobro što smo dobili servisni paket u cijeni. Iako je interval nemam pojma, 25-30k km, a mi radimo cca 9k km godišnje, boardcomp jednom godišnje obavijesti da moramo promjenit ulje. Početkom mjeseca dobio mail da dođem promjenit ulje u kočnicama i obavio to prekjučer. I svaki put 0 € za platit. A kad istekne 5 godina, i dalje ću mijenjat ulje i filtere jednom godišnje, samo kod svog mehe.
![]() |
#66166 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Za 9000 km godišnje je dovoljan i trotinet. ![]()
![]() |
#66167 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66170 |
Master Of Disaster
Datum registracije: Nov 2002
|
e ekipa, da li netko od vas prati EV Clinic na facebooku. meni je u planu bio za iduci auto neki dobar hibrid prije nego mi gurnu EV niz grlo. nakon mjesec dva pracenja tog servisa hibrida, automatskih mjenjaca i EV-eva mislim da ce iduci auto ici cisti benzinski i onda tek EV.
mislim ne mogu vjerovati sta se sve kvari na hibridima.. primjer:
![]() |
#66171 |
Premium spammer
Datum registracije: Aug 2010
|
|
e ekipa, da li netko od vas prati EV Clinic na facebooku. meni je u planu bio za iduci auto neki dobar hibrid prije nego mi gurnu EV niz grlo. nakon mjesec dva pracenja tog servisa hibrida, automatskih mjenjaca i EV-eva mislim da ce iduci auto ici cisti benzinski i onda tek EV.
mislim ne mogu vjerovati sta se sve kvari na hibridima.. primjer: |
![]() |
#66173 | |
Master Of Disaster
Datum registracije: Nov 2002
|
Citiraj:
ma ja sam nedavno naletio na stranicu na faceu i poceo citati. strucni su u svemu sta pisu, vidi se da imaju znanje i ne zajebavaju se. nakon svega sta sam procitao, hibridi su mi prekrizeni na veliko. ili cisti ICE ili EV
![]() |
![]() |
#66174 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Koga zanimaju Toyote sa mehanicke strane.... https://www.youtube.com/@TheCarCareNut https://www.youtube.com/@TheCarCareNutReviews ![]()
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M |
![]() |
![]() |
![]() |
#66175 | |
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
![]() Ne znam samo koje je ulje u pitanju, ja inače sam kupujem ulje, npr. uzeo 8l za 50€, mijenjam kod frenda u HR u međuintervalima i ne košta me dodatno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66176 | |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66178 | |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
A s druge strane, kad i kod "običnog" mehaničara tražiš račun, servis zamjene ulja i filtera ulja ispadne možda 30 eura jeftiniji.
![]() |
![]() |
#66179 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
|
Meni se čini da hibridi primarno donose kombinirane probleme i ICE i EV auta, a ne njihove prednosti, ja bi hibride osobno izbjegavao u širokom luku. Ak gledam novi auto ili bi bio neki klasični još ili manji EV za grad i okolicu.
|
Meni se čini da hibridi primarno donose kombinirane probleme i ICE i EV auta, a ne njihove prednosti, ja bi hibride osobno izbjegavao u širokom luku. Ak gledam novi auto ili bi bio neki klasični još ili manji EV za grad i okolicu.
|
![]() |
#66180 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ta EV klinika je totalni fanbojizam i fanatizam i sve treba uzeti s rezerverom što pišu. A po načinu izražavanja, rekao bih da imaju max 15-16 godina. Uglavnom toyota koliko vidim ima 10 godina garancije i 10 godina garancije na bateriju. Tako da si 10 godina na miru. A ovo da riknu baterije na nekom Mercu od 100 tisuća eura, lol. Kao da cijena baterije muči vlasnike takvih vozila. Rikne baterija, kupuje novi auto. IMO ti hibridi su po meni najbolje iz dva svijeta, nikakva potrošnja po gradu a opet nema zajebancije sa punjačima. Ekipi koja se vozi većinu po autoputu takionako ti hibridi nisu isplativi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|