Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 30.03.2014., 16:07   #6571
kasandro
Premium
Moj komp

kasandro's Avatar

Datum registracije: May 2008
Slažem se, ali u kojim količinama, ako će im cijena biti u rangu Samsunga i HTC-a ?
Staro 30.03.2014., 16:14   #6572
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Biti ce sigurno niza, a uz to moci ce se kupiti na rate, kartice i slicno.
RAUL je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.03.2014., 16:15   #6573
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
I ono najbitnije (meni) - u slučaju kvara neće se morat slat na drugi kraj kugle nego samo predat telekomu.
Brko je offline  
Staro 30.03.2014., 16:18   #6574
wooden
Registered User

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Autor RAUL Pregled postova
Biti ce sigurno niza, a uz to moci ce se kupiti na rate, kartice i slicno.
A ti se to baviš predviđanjem budućnosti?
Ako ikad netko i bude ponudio kineske telefone u hr zaboravi na onu cijenu po kojoj se danas kupuju direkt iz inozemstva.
Cijena može biti jedino u rangu Samsunga, HTC-a i ostalih baš kako kasandro kaže, možda malo niža, jer treba to netko uvest, platit razna davanja državi, omogućit servise i sl.
Ali to su sve priče 'što će biti kad će biti'.
wooden je offline  
Staro 30.03.2014., 16:36   #6575
RAUL
Registered User

Vec postoje uvoznici, samo kineza jos nema u ponudi davatelja mobilnih usluga.Jedan dan sam bio u jednoj papirnici i vidio sam dosta modela.Cijena se kretala oko 60% skuplje nego direktno iz Kine.Znaci solidan mobitel sa MTK cipom i 5inch-nim ekranom mozes dobiti za manje 1200 kuna sto je puno manje od onoga sto nudi brand name konkurencija.Uostalom i Prestigio je kinez i ima ih dosta ljudi.
RAUL je offline  
Staro 30.03.2014., 19:51   #6576
brmbo
Premium
Moj komp

brmbo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
A di je ona draž naručivanja , pa jel poslan ,di je , oće li na carinu , ka će ga poštar doniti.
Idu topliji dana skinile se jakete pa je 5.5 inča velik za nositi i gledan da sutra naručin
Lenovo S650 sa minideala pa ako ga ko ima da napiše par riči.
http://www.minideal.net/lenovo-s650-...ps-screen.html
brmbo je offline  
Staro 30.03.2014., 21:49   #6577
kasandro
Premium
Moj komp

kasandro's Avatar

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
I ono najbitnije (meni) - u slučaju kvara neće se morat slat na drugi kraj kugle nego samo predat telekomu.
Predaš ga telekomu i dobio bi ga nazad da si ga smočio ili neovlašteno otvarao
Staro 30.03.2014., 23:25   #6578
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor kasandro Pregled postova
Predaš ga telekomu i dobio bi ga nazad da si ga smočio ili neovlašteno otvarao
Dobro, nećemo sad generalizirati.
Brko je offline  
Staro 30.03.2014., 23:33   #6579
kasandro
Premium
Moj komp

kasandro's Avatar

Imam ponešto iskustva
Staro 31.03.2014., 00:19   #6580
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor kasandro Pregled postova
Imam ponešto iskustva
Imam i ja i sva su iskustva pozitivna.
Brko je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 31.03.2014., 06:43   #6581
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
U subotu imate na Pandinom HH-u Hongmi za 164$.
Staro 31.03.2014., 11:00   #6582
zupy
Premium

zupy's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Počelo je se na sve strane uvoziti

• SMARTPHONE ANDROID 5” HD IPSSF 5040 IPS
  • OS: Android 4.2 HD IPS zaslona 5 "(1280x720 piksela) Kapacitivni zaslon osjetljiv na dodir
  • CPU: Cortex A7 Quad Core 1.2 GHz / GPU: VC420 (2 jezgre), Gorilla Glass
  • 1 GB RAM-a + 8GB interne memorije
  • Proširiv s Micro SDHC / SD kartice (do 32GB)
  • Dual SIM (dvije kartice), Li-Ion 2000 mAh baterija
  • Stražnja kamera od 8 MP AF (interpolirati) i 2MP prednja
  • 3G i Wi-Fi 802.11 b / g / n, Bluetooth 4.0, GPS, FM Radio
  • WCDMA: 900/2100 MHz / GSM: 850/900/1800/1900 MHz
  • Težina uređaja: 150g
http://engelaxil.hr/proizvodi/mobiteli/engel-5-hd-717/

Neznam čiji je klon ali cijena od 1300 krznenih je ok za HW ..
zupy je offline  
Staro 31.03.2014., 11:10   #6583
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
U subotu imate na Pandinom HH-u Hongmi za 164$.
Bilo bi zanimljivo vidjeti postotak kvarova na hongmiu, moj je već 3. ovdje s foruma koji ide natrag za kinu. A fali mi podatak koliko ih je ukupno kupljeno
c-shadow je offline  
Staro 31.03.2014., 11:25   #6584
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
@zupy
GPU je slaba, a i kamera je ispod razine jer drugi imaju 'čistih' 8MPx tj. 13 MPx interpoliranih. Čisto za usporedbu, toliko dođe iNew v3 sa Slavkom. U cijenu su uključeni flip cover i folija za ekran.

@c-shadow
Da, izgleda da Hongmi ima malo veću stopu kvara u odnosu na konkurenciju što me čudi obzirom na reputaciju Xiaomija. btw, baš čitam na netu sa su u 34min prodali 100k Redmija
http://www.phonearena.com/news/Xiamo...inutes_id54530
Staro 31.03.2014., 12:16   #6585
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
@c-shadow
Da, izgleda da Hongmi ima malo veću stopu kvara u odnosu na konkurenciju što me čudi obzirom na reputaciju Xiaomija. btw, baš čitam na netu sa su u 34min prodali 100k Redmija
http://www.phonearena.com/news/Xiamo...inutes_id54530
Mislim da to samo Xiaomi reklamom postiže. Support im je stvarno na nivou, ali bojim se da su kvalitetom možda malo ispod očekivanja. Makar ne mogu tvrditi, ipak mi kroz ruke ne prolazi toliko uređaja.

Pitanje za bolje poznavatelje situacije na tržištu kineza: ima li još nešto s dijagonalom do max 4.5", a da ima pristojnu kameru i bateriju? Ne mora biti quad, mislim da bi i dual prošao, treba mi nešto za nekoga tko ima malu ruku. Cijena do 120$ max.
c-shadow je offline  
Staro 31.03.2014., 12:28   #6586
L31
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2013
Od kuda se ovaj redmi moze narucit?i jel stvarno kosta oko 1050 kn?
L31 je offline  
Staro 31.03.2014., 12:41   #6587
mate81
Registered User

Datum registracije: Aug 2013
Mislim prema ovome sto sam do sada upratio da Xiaomi ima jako dobru podrsku, medju modelima, najslabije je podrzan sam Hongmi, u vidu da malo sporije dolazi update, ali za sve drugo ide tjedno sto mislim da nitko drugi od kineza nema, bar ne od ovih cesto spominjanih. Ja imam bas Hongmi-a, prezadovoljan sam, evo dva mjeseca je kod mene, imao je par greskica ali zadnjim updateom je to rjeseno. Mobitel je dizajnom lip, bar meni, ali to je stvar ukusa, sto se tice samog dojma kvalitete, izveden je super, nema skripanja, ekran je vrhunski. Probao sam do sad THL W8 Beyond (brat ga trenutno ima), Tronsmart Ts7 (proslijeđen sestri), Iocean X7 Elite (dvoje korisnika u kući), Blackview JK809 (cura koristi), W450 (dvojica kolega s posla). W450 je čisto smeće, ne treba razmatrati. Sve sam ih probao dovoljno i Hongmi mi je najbolji, svaki je od navedenih tu i tamo blokirao recimo, a kod ovoga mi se to ne dogadja. Već sam o svakom ponešto u navratima napisao. Ako koga neki od navedenih pojedinačno zanima nek pita. Po meni Hongmi je jako dobar telefon pogotovo za te novce..
mate81 je offline  
Staro 31.03.2014., 13:01   #6588
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Slažem se potpuno, mene moj isto oduševio. Podrška je ok, bugova ima u firmwareu ko i svi drugi, a MIUI ne treba niti opisivati, jednom kad se navučeš poslije niti ne gledaš druge romove. Imao HTC-a sa sensom, radio na experii, zamzungu i sličnima, meni miui nekako najviše paše. Ono, pokrenem aplikaciju kad iskoči pitanje: ovaj program želi čitati tvoje kontakte, da li ćeš mu to pustiti? Priceless
Ovo s tjednim updateovima nije ništa posebno, obično par novih fičura ubace i to se odmah najavljuje na službenim i neslužbenim forumima, ide video prezentacija toga. IMHO, malo too much marketinga, ali mora se nekako roba i prodavati, zar ne? Tkogod pogleda changelog unatrag par tih tjednih updateova može vidjeti da to nije ništa posebno. Hongmi je crna ovca i evo dobio je update sa zbirkom svega toga nakon 3 mjeseca :-) Što i nije tako predugo vrijeme, ima puno poznatijih marki kod kojih se update softa niti ne radi do iduće nove verzije androida, a i tada upitno da li će biti. Ja sam ljut jer sam bio pehista i potrefio sjebani zvučnik pa sad seruckam lagano po xiaomiu :-)
c-shadow je offline  
Staro 31.03.2014., 13:19   #6589
mate81
Registered User

Datum registracije: Aug 2013
Tocno to sto si rekao. Meni je drago da se na softwareu radi i da se uvik ocekuje neko poboljsanje, o cemu stvarno dosta drugih proizvodjaca malo vodi računa.
MIUI je meni zakon, nisam se ja razbaca bas po drugima, nesto sam malo probavao ali za sad sam prezadovoljan i od MIUI-a ne idem
Šteta sto ti je dosao recimo pokvaren, ali sve je to u biti normalno, malo sreće, događa se i najboljima
Razmisljam se sad o ovome Hongmi Note-u, cekat cu verziju za nas, vidit kako se ova pokaže, odgovara mi 5,5 incha, pa cemo vidit hehe
mate81 je offline  
Staro 31.03.2014., 13:54   #6590
fora
Registered User

fora's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Nije "recimo" pokvaren nego pokvaren (zvučnik). Možda tebe ne bi nerviralo pucketanje u zvučniku tokom razgovora, meni smeta. Zbog tog sam dva vratio u rodni kraj.
fora je offline  
Staro 31.03.2014., 14:00   #6591
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Baš tako, njegova dva i moj jedan su već 3 s pokvarenim zvučnikom tu na forumu (s različitih shopova), a hongmia nije došlo baš tako puno kao nekih drugih mobitela. Ja još rješavam situaciju s merimobiles, tehničkoj službi za odgovoriti na mail treba svaki put barem 3 dana, WTF?
Ajmo, tko će postaviti anketu o broju pristiglih ispravnih/neispravnih? :-)
c-shadow je offline  
Staro 31.03.2014., 14:59   #6592
chief_wolfinjo
Guest

GooPhone i5S dojmovi i mini recenzija

prije desetak dana je došao u moje ruke mobač pod nazivom GooPhone i5S koji bi trebao biti najbolji klon odnosno kopija od iPhone 5s. Znači primaran cilj proizvođača je bio da proizvedu mobitel koji je vrlo sličan ili isti kao gore navedeni. I moram priznati da su tomu uspijeli, a sa druge strane nažalost perfomanse ovog uređaju su stavljene u drugi plan.

Uz sam mobitel, došao je punjač, usb kabel, slušalice, upute i igla. sve je u bijeloj boji osim igle upute su naravno pre opširne da bi ih pročitao hehe

Što se tiče dizajna, kučište je aluminijsko. Svi gumbi i utori su na istom mjestu kao i kod originala. Jedina razlika je što kod ovog klona je logotip od Goophone kompanije koji izgleda ovako:

Ja sam imao model u zlatno bijeloj kombinaciji. Iskreno, kučište i sama izrada je vrhunska bez pretjerivanja.

Ekran je prema pisanju Super Amoled, i prema mojoj procjeni nisu ništa to zeznuli. Doista ekran je isto odličan, kut gledanja jako dobar. Rezolucija ekrana je 480×854 piksela ali vas to ne treba brinuti jer je kao što sam već rekao ekran odličan. Touch ekran je isto vrlo dobar i osjeti doista svaki dodir.

GooPhone i5S dolazi sa Android 4.2.2 sustavom i dolazi rootan. Cijelo sučelje je u stilu iPhone-a. od ikona, izbornika pa čak kada želite napraviti screenshot, trebate držati power+home tipke zajedno. Kretanje po izborniku radi fluidno.

Što se tiče 3g-a, Wifi i Gps-a. S obzirom da ovaj uređaj korisiti nano sim karticu i signle sim uređaj je. jedino sam imao od t-mobilea nano karticu s kojom sam probao mob. i sasvim normalno 3g radi, wifi isto. čak bi rekao da ima jako dobar domet za hvatanje signala. E sada kaj se tiče gps-a kod prvog pokušaja nije uopće radio ali nakon podešavanja postavki je proradio i čisto solidno radi ali za neku pro uporabu nažalost nije.

Sve u svemu dobar mobitel, kome je bitan izgled i solidne perfomanse ovaj mobitel ispunjava uvjete, ali ako tražite uređaj high end perfomansi onda to ovo nije.

Inače ako želite pogledati detaljniju recenziju mobitela GooPhone i5S možete pogledati ovdje na sljedećem linku http://www.imgspirit.com/goophone-i5...-clone-review/

Hvala

Staro 01.04.2014., 04:42   #6593
RAUL
Registered User

Na kojim provjerenim stranica i koliko popust se moze dobiti za kupnju mobitela?Za Bang znam da se moze dobiti 10 dolara, kako stoje ostale stranice?
RAUL je offline  
Staro 01.04.2014., 05:34   #6594
Zebran
Premium
Moj komp

Zebran's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Danas na Banggoodu-u je popust od 20% na sve smartphone. Na kraju kupovine unesite kod za popust april1
Staro 01.04.2014., 06:39   #6595
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Citiraj:
Autor RAUL Pregled postova
Na kojim provjerenim stranica i koliko popust se moze dobiti za kupnju mobitela?Za Bang znam da se moze dobiti 10 dolara, kako stoje ostale stranice?
Na merimobiles sam dobio kao novi kupac neki kod za 5% (sad mi taj isti daje samo 5$), za like/+1 dobiješ 5$.
c-shadow je offline  
Staro 01.04.2014., 07:17   #6596
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor Zebran Pregled postova
Danas na Banggoodu-u je popust od 20% na sve smartphone. Na kraju kupovine unesite kod za popust april1
trebao si za kupon nešto drugo izmisliti, tipa ilovegangbang, a ne april1... ono, uopće se ne kuži
Brko je offline  
Staro 01.04.2014., 10:34   #6597
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
pa što, mogao je biti takav kupon
Staro 01.04.2014., 11:45   #6598
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
pa što, mogao je biti takav kupon
Veliš, probao si al nejde ?
Brko je offline  
Staro 01.04.2014., 14:41   #6599
Zebran
Premium
Moj komp

Zebran's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
trebao si za kupon nešto drugo izmisliti, tipa ilovegangbang, a ne april1... ono, uopće se ne kuži

Trebao sam ga preimenovati nešto kao "aP1RiL" ili neku sličnu izvedenicu. Ova bolje zvuči i možda bi netko to ukucavoao
Staro 02.04.2014., 11:12   #6600
eKICh
Premium

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Bilo bi zanimljivo vidjeti postotak kvarova na hongmiu, moj je već 3. ovdje s foruma koji ide natrag za kinu. A fali mi podatak koliko ih je ukupno kupljeno
Moja dva još uvijek rade u najboljem redu nadam se da će tako i ostati.
Nego pratim ovu temu od početka i primjetio sam da dosta mobitela koji su ljudi kupili na nekim akcijama se pokvarilo pa je moj zaključak da bi trebali više izbjegavati te akcije ok kad dobijete kupon ali one akcije su za mene prodaja mobitela koji nisu 100% ispravni, ili imaju neku sitnu grešku ili su vračeni radi reklamacije i ponovo se prodaje pod novi.
BTW ako nekom treba screen protector za Hongmi imam ih oko 10-12 komada a ne trebaju mi svi jer sam naručio preko ebaya iz kine i idiot mi umjesto matiranih kako piše u opisu pošalje glossy.
eKICh je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno