|
![]() |
#631 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Kupio bih jedan USB stick koji je na Ebay-u 40$ a na Amazon.de 47€. Razlika je 80kn pa bih ga naručio iz Kine ali me brine da li bi mi naši opalili carinu pošto prelazi 200kn? Ne znam da li bi gledali vrijednost kad vide da je to samo stick ili sad za sve provjeravaju? Kad bi mi i carinili koliko bih još morao platiti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#632 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ak imaš sreće neće otvarat, ak otvore mogu te tražit (i budu) račun. Plaćaš u ovom slučaju samo PDV.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#633 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Znači ako provjere platim još 25% (67kn) + ponovno onu njihovu poštarinu. To bi onda bilo otprilike kao na Amazonu a ako bude sreče ništa ne platim. Onda bolje naručiti iz Kine pa APP ![]() Hvala na odgovoru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#636 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Koliko ja znam, mislim da je 150 kn, al nemojte me držat za riječ.
![]() |
![]() |
#637 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Prema pravilnicima, "pošiljke zanemarive vrijednosti" su u vrijednosti do 160kn u što ulazi i poštarina, iako je bio jedan interni naputak da poštarina ne ide u to (ali to je bilo prije EU dok su carinjenja radili pojedinačne pošte carijenjena, a ne centralno ZG). |
![]() |
![]() |
![]() |
#638 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#640 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#641 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ja sam sa aliexpressa prije 2mj uzeo proc za 32$ i nista dodatno platio nisam, stiglo normalno tj. donjeo postar kuci. Na paketicu pise vrijednost 30$. Mislim da te sitne stvari kao stickovi, procesori i slicno ne gledaju toliko ili ne gledaju uopce... |
![]() |
![]() |
![]() |
#643 |
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
jel zna neko sta se dogada oko carine ako sam dobio grafu na nagradnoj igri ?(vrijednost 411$ /390x nitro)A najvjerojatnije salju iz USA iako cekam odgovor na pitanje dali mogu to oni meni poslat od nekog EU vendora/ducana .. Zadnje izmijenjeno od: Tajl3r. 12.06.2016. u 19:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#644 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Placas PDV na vrijedost 411$ plus troskovi od cca 50 kuna za obradu predmeta.Ako dolazi iz EU ducana oslobodjen si davanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#645 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Dobih poziv od pošte da dostavim neki dokument o vrijednosti pošiljke jer pošiljatelj iz Kine očito nije priložio račun. Dostavio sam mailom potvrdu o Paypal transakciji pa me sad znanima sljedeće: S obzirom da je vrijednost pošiljke manja od 22 € hoću li morati podmiriti još neke dodatne troškove ?
![]() |
#646 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#647 |
....
Datum registracije: Nov 2009
|
Dobio sam po prvi put poziv od carine za android box, koji sam platio 26$, zanima me sta im trebam dostavit i koji je najbrzi postupak da mi ocarine predmet i da ga dobijem?
![]() |
#650 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Posalji im na email adresu od tog tv box-a racun i to'e to. Kroz par dana dolazi ti na adresu.
![]() |
#651 |
Registered User
|
Neci ici tako..moras dostaviti mailom ili faxom.Pise ti na onom papiru sto si dobio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#654 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
![]() |
#656 |
Registered User
|
Valjda PDV i troskove obrade, a ne carine? |
![]() |
![]() |
![]() |
#658 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
Ja sam narucio posiljku sa aliexpressa u vrijednosti od 36$, dosao mi papir od carine i ja sam poslao. Danas je dosao paket i morao sam jos platiti 117kn. Na papiru od carine pise 61.67kn, jel zna netko sto je ovo ostalo, gdje je otislo jos 60-tak kn?
![]() |
#660 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
55? Koji govnari, bilo je 33 do nedavno... pa propali sutra dabogda i privatizirali se. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|