|
![]() |
#631 | ||
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Jesi probao aktivno hladit chipset? Jer, Domy_os drži HTT na 313. Morali bi njega pitat do kolko mu ide max HTT ako je isprobavao. Domy_os? Citiraj:
Pitao sam za AM2 board za Asrokicu, oliti ona pločica na koju se pikne AM2 proc i DDR2 memorija... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#632 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
inace, ja imam 1.5 bios (default), ako se ne varam, i nisam imao nikakvih problema za sad...jedino, moze mi netko reci kako da vidim napon na memi, ili ako mozda netko zna, koliki napon mema dobije kad se u biosu stavi napon na High? :confused: p.s. sto se tice onog napajanja antec smartbox (ako se ne varam), mislim da je to jako glupo izvedeno, 12V lajna i na nju staviti za konektor za HDD/optiku...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#633 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Ovdje imas rijesenje ako imas problema sa 1T pri niskim ili visokim taktovima rama ili HTT-a meni i drugima je kako vidis pomoglo..malo pogledaj ..toplo preporucam.... Ja sam zapoceo post ovdje na Overclockers Forums ako oces mozes isto pogledat...tamo san pisa svoja zapazanja i rezultate ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#634 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
Premium
|
Vucko probat cu bas pa cu ti javit...jer do sada sve tesko navlacin preko 300...stabilno cak i sa opustenim latencijama i na 2T..sluzbene biose san otpisa (ovog zadnjeg 2.10 nisan proba) jer tesko vozu preko 275 barem u memtestu neovisno o latencijama...izgleda da ne pasu konfi... Jesi ti proba sta u zadnje vrime..koliki je tebi max HTT? Stabilni? |
![]() |
![]() |
![]() |
#638 |
Premium
|
Moga bi sa mnoziteljem samo ga spusti i dizi HTT pa vidi kako ti se ponasa i jeli razlika vrijedna tome da je zadrzis... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
evo ja sam uzeo isto asrokicu, pa me zanima iskustva koji je najbolji bios za overclocking ostatak konfe 3000+ ide na 2.7 sa 1,55v 6600GT 2x512 Kingmax 433 FNAS i da jel se može flashat iz windowsa ili sa usb key-a jer nemam floppy |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#643 | |
Premium
|
Citiraj:
BTW mozes flesat iz windowsa...ali ja ti strogo savjetujem da to radis iz dosa...mozes butat i sa USB-a ima prije nekoliko strana 3 ili vise na ovome postu sam davao linkove za tzv. HP USB Boot Utility s kojim mozes usb ucinit butablnim i ubacit jos samo bios i spreman si..... Sta se tice biosa svakako ti savjetujem neki od novije generacije 1.7 > ako oni ne rade probaj sa starijima tipa beta2 ili beta21 ili 04XX ? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#645 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Max voltaža je 1.45V za proc, ali asrokica malo overvolta (za kojih 0,025V). Volt mode kolko sam čitao nije nešto pretežak, ja ga sam nisam radio. Ako ćeš imat problema sa memorijom na 1T, GORKI je dao link stranicu prije kako to riješit. Neznam za probleme sa 6600GT, ali mislim da se to može riješiti pravilnim instaliranjem drivera (pravi poredak instalacije). Jako puno informacija imaš na ocworkbench forumu (http://www.ocworkbench.com/ocwb/ulti.../forum/30.html) Od biosa, hvale beta7, makar, to ćeš morat malo sam isprobavat kak ti koji ide... |
![]() |
![]() |
![]() |
#646 |
EMP moderator
|
Vcore bez volt-moda ide na max 1.45 V, nakon modanja na 1.55 V. Vdimm je max 2.7 V, nakon modanja 3.0 odnosno 3.3 V. Volt-mod se svodi na lemljenje dva pina iznad socketa ukoliko želiš veću voltažu proca te pored slota za RAM, ak ti treba vaća voltaža meme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#648 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#650 |
EMP moderator
|
Isključi onu flexibility opciju za memu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#651 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
jesam radi sada ok... ***************emti flashanje... flasham iz wina sa official 2.10 i restartam i ono qurac neće u win ugasim, i stane na postu, clear cmos jedno 10x i opet isto... onak već ne znam šta da probam lupam po resetu jedno 10x i pustim da boota i proradi... u hebemti |
![]() |
![]() |
![]() |
#652 |
Premium
|
Crash009 obavezno nakon svakog flasha ucitaj defaultne vrijednosti i snimi i onda tek rucno podesavaj po zelji.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#655 |
Premium
|
Mali savjet glede ULI-a Tras postavi na 10 ![]() Inace za prvu ruku to su dosta dobri rezultati... takoder sve to od 274 pa na dalje do 300 HTT je sve bios related tako da moras nac sebi valjanog... Inace mozes probat i sa multijem x8 i tako dizat HTT pa vidit dokle ide naravno pri tome pazi na transport speed,time ces iskoristit memoriju najvise i povecat performanse..ja bas eksperimentiram sa svojom memom i tim novim biosom...2.10... |
![]() |
![]() |
![]() |
#657 |
Premium
|
CPU- NB podesi na 800 do <310 HTT kasnije spusti na nize....600 znaci kad ides na 310> Šta se tice NB-SB-a to ostavi na 800 ili 1000 ispod nemoj spustat jer ces imat problema. naravno oba podesi na 16bit-a. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#660 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
@GORKI: Koliko je bitan onaj Link Width (tih 8 ili 16 bita)? meni je CPU-NB na 800, NB-SB na 800, a link width su oba na auto. hoce mi se sto poboljsati ako namjestim sirinu na 16?
Zadnje izmijenjeno od: Mr. M. 10.06.2006. u 09:03. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|