|
![]() |
#631 |
Drzim komp u ladici.
Datum registracije: Jan 2010
|
SLI Hack
Dakle, otvorio sam thread da se moze raspraviti sve u vezi tog SLI ´Hacka´ Sto uciniti ako se ima maticna tipa 870 Extreme3, Am3 socket, DDR3 ram, podrzava crossfire, ali ne i SLI. Citam dosta po stranim forumima da hack omoguci sli na takvim plocama, ali zanima me jel to onda puna ucinkovitost, puno performanse, i ako ne, koliko su manje u odnosu na SLI certificiranu plocu. I moguca ostecenja ako postoji mogucnost za to (Sto se tice Hardwera), i da dodam i osobno pitanje, jel bi na 870 Extreme3 radile dvije GTX460 768Mb? Thread je za pomoc nama koji razmatramo opciju SLI Hacka, a otvorio sam ga zato sto nisam nasao neki slican thread, valjda je valjan razlog. ?.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#632 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#633 |
Drzim komp u ladici.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#634 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#636 |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
Pošten trgovac : 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10, 11 , 12 , 13 , 14, 15, 16 . …but it is better to learn wisdom late than never to learn it at all. Arthur Conan Doyle Zadnje izmijenjeno od: Ati freak. 16.11.2010. u 23:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#637 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
I update Sli hacka za gtx460 jer u linku koji je stavio Wolw pise da taj hack podrzava sve gtx4xx grafe osim gtx460 i vjerojatno onda i 450. Taj je post sa kraja osmog mj. pa su vjerojatno taj hack i napravili. Za igranje u 1680 ti je jedna idealna i rade joj izvadi mast nego da bespotrebno dajes novce za drugu jer je upitno koliki ce ti bit dobitak u procesorski zahtjevnijim igrama, kojih je u zadnje vrijeme dosta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#638 |
Drzim komp u ladici.
|
Kao sto rekoh, procesor cu nabaviti noviji, Phenom 2 1055t (6x2.6Ghz, a ocat cu do 3Ghz. A ima 9Mb Cache.) Metro 2033 mi na dx 11, verry high, teselation advanced doh, advanced pshysic, antialiasing AAA na 1600x1200 radi na samo 20-30 Fps sa dropovima do 7. A nekad i stane na par sekundi potpuno. A kada ukljucim MSAA x4 onda mi je fps 2-3 (:O) I GTA IV mi je fps 20-30 na sve maks, osim wiew distance, i Gothic 4 na 1240x1024 radi jedva na 30Fps tak da zelim ness bolje... a i to necu skupit novce za to odmah... kroz dva mjeseca.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Nije nemoguće da tebi Metro guši ostatak sistema, ne sama kartica, koja je kolko vidim daleko najjači dio tvojeg setupa... jer afaik, metro je procesorski zahtjevna multithread igralica. Neznam osobno, ali tako se hvale. Dakle, prvo si nabavi procesor, dodaj još 2gb rama(samo 2gb u sistemu je danas dosta limit), drugo napajanje od 750+W a onda razmišljaj o kartici. Nisam siguran i kako se ta matična/chipset nosi sa patchem. Prema spomenutom u My comp, dosta je tu slabih karika. Napajanje za sli GTX460tki imho zaboravi, makar bila riječ i o corsairu HX klase. |
![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
Premium
|
Njemu je najveci bottleneck nedostatak radne memorije. Metro je tu jako zahtjevan, zato i ima tako velike dropove. Evo Metro sa dvije 470 u 1920x1080 V.high. Igra ide glatko i nikad se ne spusta ispod 30fps. 2010-11-09 23:44:13 - metro2033 Frames: 23694 - Time: 431365ms - Avg: 54.928 - Min: 30 - Max: 90 SLI radi na x58 udr3 bez problema, iako ga sluzbeno ne podrzava. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#641 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
e sad, nevezano za patch (jer meni netreba) neznam jel bilo, meni na x58 ud4p postoje samo dva najbliza pciexpress slota na x16, pa i to dosta muci kartice, gornjoj ventovi srcu vreli zrak od nize karte... jel mi veliki gubitak, sad da ne eksperimentiram sam, nabacit jednu karticu na x8 slot? Mostove imam i za blizi i dalji sli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#643 |
Premium
|
Koje je pitanje? To ne radi u SLI sigurno. Hoces rec da ti je druga 9800 na ploci koja nema SLI, niti se te dvije grafe mogu stavit zajedno u SLI, nekim cudom dala boost perf. Kaj bi sad svi trebali stavljat par nvidijinih grafi na ploce koje ne podrzavaju SLI i ocekivat porast perf.? Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 20.11.2010. u 01:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#644 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#647 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Ovo sam već postao jednom prilikom, ali u svrhu pokazivanja razlike između x16 i x8. Ovdje može poslužiti u drugom kontekstu. briđ-nou-briđ-SLI |
![]() |
![]() |
![]() |
#648 | ||||
Registered User
|
Ajde se malo smirite. Prvo , kao sto je receno netreba mostic. On malo poboljsava i rastereti pcie sabirnicu, ali nije nuzan. Drugo, ovaj registry rijesava razliku u memoriji (bez njega u control panelu ne nudi sli opciju). Citiraj:
Kad trece nije kontrol panel, ali sam bio snimio gpu-z: ![]() Uploaded with ImageShack.us Citiraj:
Ja sam dobio vise nego ocitan rast performansi. Fallout NV - ultra je radilo kao high sa smanjenim LOD bez sli-a, a sam vegas koji je prije se vukao ko krepana macka (kazino i to) klizao bez beda na high. Dragon age na max isto bez beda. Nije mi se dalo dalje istrazivati jer ionako sam vratio karticu danas.... Citiraj:
Evo da nadopunim Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Alfa_R. 20.11.2010. u 20:23. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#649 |
Drzim komp u ladici.
|
Jel bi Phenom II 945 (8b cache, 4x 3.00Ghz) bio dostatan za GTX 460 SLI.? Takoder imam Corsair 400w Cx trenutno, pa jel bi on mogao napajati jos i taj procesor ? Kad se zamjeni trentni , i jednu GTX 460.? |
![]() |
![]() |
![]() |
#650 |
Premijum
Datum registracije: Nov 2008
|
Sudeci prema ovome gore nece ti ni jednu iskoristit 100% a kamoli dvije, pogotovo ako ga mislis drzat na stock taktovima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#651 |
Cars & Tunning
Datum registracije: Jul 2007
|
Koljega Alfa ti si upogonio dvije 9800GT sa razlicitom kolicinom memorije? Ja sam dobio odgovor da je to nemoguce, mozda zato sto se ticalo dvije 8800GT? Mislio sam da je 9800GT samo rebrandirana 8800GT pa da bi i ona jednako radila, mozda sam u krivu.
![]() |
#652 | ||
Registered User
|
Citiraj:
Vjerovatno si u pravu jer je to manje vise ista kartica. No vjerujem da bi isto radile i druge kartice.. Pise ti gore kako... Napravi u reg edit taj dword key na toj lokaciji i radi.. Inace jednostavno ne nudi u cp sli opciju.. Naravno, restart je obvezan nakon mjenjanja registra.. Sve su to NVgluposti - sli ploce, sli mostici i identicne kartice. Softwerska ogranicenja, pa kad su vidjeli da zesce gube od atija su ko fol hacknuli... Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
Pozdrav! Već neko vrijeme razmišljam o kupnji novog "kučišta" ili o nadogranji postojeće konfiguracije. Pošto mi matična podržava SLI razmišljam i o kupnji dvije GTX460 1Gb, sa pratećom nadogradnjom napajanja i uzimanjem jos memorije(2x2Gb) Je li mi se isplati kupovat dvije 460 jer mi ploča sa najnovijim biosom podržava max Phenom II X4 955 (C3), 4x 3.20Ghz. tj zanima me koliko mi je CPU ograničavajući faktor iskorištenja SLI-a? Hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#654 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Utjecaj procesora na tim rezama je zanemariv kod 90% igara i jedan Phenom X4 na 3.2GHz je i vise nego dovoljan.
Stupid is as stupid does Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 03.12.2010. u 10:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#655 | |
Cars & Tunning
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
![]() Vidjet ces kako ce ti ici dvije GTX-ice, u slucaju da pofali snage tu je uvijek klokanje kao opcija da dobijes dodatni boost. X4 955-a odradjuje svoj posao kako spada pored svoje Intelove skupe brace, nije SLi u pitanju. http://i.neoseeker.com/a/pii955/cw.png http://media.bestofmicro.com/8/X/206...l/image037.png http://media.bestofmicro.com/8/Z/206...l/image039.png
![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: kripton. 30.11.2010. u 23:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
Registered User
|
SLI bridge
Jel ima netko SLI bridge da je dobio s pločom, a ne treba mu? Po mogićnosti onaj fleksibilni ASUSov? Kupujem pa se javite, hitno je (imam dvije Talonke spremne za paljenje i na kraju skuzim da nemam most...). Znam da se dobije sa SLI pločom, ali ne i s mojom, ne znam zašto (ASUS P7P55 PRO). Hvala, |
![]() |
![]() |
![]() |
#657 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Imaš ih na eBayu, ako neuspiješ kod nas nabaviti. S vremena na vrijeme se pojavi koji u prodaji, ali jako brzo odu. U krajnjem slučaju možeš i bez njega upalit sli
![]() |
#658 |
Registered User
|
da, mogu upalit, ali nedovoljno je to bandwitha...hvala za preporuku, ebay za ovih par sto sam nasao na ebayu je samo dostava skoro 20$ tako da cu jos malo pricekat, ma netko mora imat taj komad negdje da mu ne treba, dat cu i 100kn ako treba, samo da ga nadjem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#659 | ||
Registered User
|
Citiraj:
Evo par komada sa sipingom u hrv: Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#660 |
Premium
Datum registracije: Aug 2010
|
Imam jedan problem koji ne znam kako riješit.Sve do nedavno sam imao SLI ali poćela je rasprodaja jer sam naručio dva GTX 460 iz vanka.U kompjuteru mi je ostala jedna gtx 260.Problem je u tome što u control panelu stoji 4GB instalirana a od toga 2GB iskoristiva.Jedan kolega sa foruma mi je rekao kako je to nastalo alociranjem SLI i da je on "pojeo" te dvije gige.Ja sada radim sa jednom karticom ali problem je još tu.Čim upalim pc on prepozna samo 2gb i to je to.Jel znate o čemu je ovdje riječ i kako to riješit? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|