|
![]() |
#631 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
EP35-DS4 je neisplativa... Ako bi već išao tako visoko s cijenom onda bolje uzeti P5Q Pro/E ili EP45-UD3P A ovo što je xulos predložio je jako dobar izbor, mislim da bi ti to bilo najbolje |
![]() |
![]() |
#632 |
EMP moderator
|
DFI leti jer nema firewire, a evo ASRocka za manje od 500 kn! http://www.diskont24.com/product.php...&cat=24&page=2 Uzimam nju pa što bude, bude... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#634 |
EMP moderator
|
Ako bude kao nikad neprežaljena 939Dual-SATA2, družit ćemo se jako dugo jer će mi do i7/i5 trebati malo više vremena. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
#635 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Pozdrav drustvo trebam iskustvo ili sugestiju vezanu uz maticnu za i7 proc. Uzeo bi maticnu Gigabyte EX58-UD3R i proc i7-920 (hladnjak SCYTHE Mugen 2) http://www.gigabyte.com.tw/Products/...e=GA-EX58-UD3R Komp bi radio 6 dana u tjednu, 20 sati na dan (cca 2 godine tako), a unutar tog vremenskog perioda 20-10% vremena bi proc bio maximalno poterecan (tj onoliko koliko program moze potegnit), dok bi ostatak vremena bio malo ili max 20% opterecen. Molim Vas nemojte mi sugerirat nuzmi ovo ili ono umjesto ove konfiguracije, ja Vas pitam za ovo ![]() Os XP 32 bit-ni (na zalost driveri za karticu koja bi bila u njemu ne podrzavaju za sada 64 bit-ni OS) E sad ja vas znalci pitam jel imao ko iskustva sa ovom Gigabyte maticnom plocom i doticnim procesorom na njoj. Fala i pozdrav A ![]()
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 Zadnje izmijenjeno od: ante2. 26.06.2009. u 01:58. |
![]() |
![]() |
#638 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() |
#639 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() kad sjednem procu na grbacu ja sam uz kom pa mi je u interesu da to odvali sta brze dok sam uz njega a ne da grizem nokte, pusim i pijem kavu dok on rasterizira. zato te molim da mi kazes jel ova maticna dobra za duze staze cca 2 godine rada manje vise non-stop ili ne + unutar dvije godine softver ce napredovat pa ce bit procesorska snaga itekako dobro doc, pa gledaj na ovo ko ulaganje u buducnost, a ne kao trenutacnu investiciju koju cu prodat za par mjeseci ps - komp iz siga nije komp na kojem cu radit ono sta cu radit na ovom o kojem se raspitujem
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
|
![]() |
![]() |
#640 |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#641 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@ante2 99% ploča će bez problema izdržati 2g. i ne vidim razloga zašto bi ova bila izuzetak. Jedino na što moraš računati su dosta visoke cijene i7 komponenti jer je to friška roba.
#642 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
gledam ovih dana uzet novu ploču pa eto da priupitam za savjet , love nemam bas za bacanje , raid ne trebam , CF takođe ne trebam , ono tija bi plocu da mogu svoj antički e4300 malo "zagrijat" . Bacija san oko na ovu http://www.custompc.co.uk/reviews/24...ep43-s3l.html# ( 560 kunica u vemila ) , trebala bi bit ok posto e4300 ima multiplier x9 ; "Much like the DFI Blood-Iron P45-T2RS, this board isn't an ideal partner for Core 2 CPUs with low multipliers, such as the E8200. However, many cheap CPUs use relatively high multipliers and are therefore good matches for this motherboard. The Pentium Dual-Core E2160 (which is a Core 2 Duo with slightly less Level 2 cache and a 200MHz FSB) has a multiplier of nine, for example. A maximum FSB of 415MHz therefore gives this motherboard the potential to overclock an E2160 from 1.8GHz to 3.7GHz, although we doubt that the CPU will actually run that fast" . Da dam 560 kuna za ovo ili nesto drugo , bitno mi je samo da se da malo oc-at . ( ramove cu takođe mijenjat , ove sta imam vjerovatno cu poklonit nekom ) |
![]() |
![]() |
#645 |
Premium
|
e ekipa kaj mislite o ovoj ploci? http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.306.392 vjerojatno bi ovaj proc isao na nju http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.606.132 s ovim hladnjakom http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.903.166 ima ko pametnu ideju zasto ne? fala ![]() |
![]() |
![]() |
#647 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Ja bi tražio neku bolje opremljenu ploču nekog drugog,jeftinijeg proizvođača,Gigabyte recimo. Pogledaj si u vezi Q8200 instrukcije koje ima,odnosno nema,a možda će ti zatrebat.Generalni stav ovdje je da se njega ne kupuje,jer nije baš nešto,a košta. Kewler,TRUlju ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#648 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#649 |
Premium
|
e gledao sam gigabyte,ali s ove trenutne ploce idem zbog nekih musica pa sam bas gledao da điđabajt izbjegnem ![]() a proc gledam kaj uzet ali neznam kak je adm po pitanju servisa ( tu znam da sam s linksom dobar ) ,a u zadnje vrijeme me ide pa je to postao vazniji faktor nego prije ![]() btw vidio sam testove q8200 i znam da je samo marginalno brzi od q6600,ali je nesto hladniji i jbg |
![]() |
![]() |
#650 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Pozdrav ljudi, Imam doma E6600 - po meni dobra pristojna grickalica, palo mi na pamet uparit je sa P45 chipsetom i 3x1GB DDR3 - cisto da vidim kako ide... (zamjenim to naknadno sa kakvim quadom) Uglavnom - gledao neke Gigabyteove ploce ali me brzo zabolila glava od silnih slova koje dodaju i oduzimaju cisto jer im ploce imaju par featuresa vise ili manje. Zato se obracam guruima sa foruma ![]() Iskreno - treba mi nesto bez previse fancy opreme (bitno da ima SATA, LAN, DDR3, nedaj boze integriranu grafiku ![]() ![]() Hvala!
#652 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
generalno ne kuzim sta ce ti nova ploca, tvoja bi morala moci potjerat taj procesor poprilicno daleko. bez fancy pi*darija tesko da ces izvuci zadnji atom iz njega ionako. + ddr3 ti zbilja nema smisla na c2 arhitekturi. radije skupi pare pa kupi sve novo u kompletu, a ne malo po malo nadogradivat, pogotovo ne ovaj komp koji je sasvim pristojan zapravo. a ak vec moras, imas EP45T-UD3 seriju recimo s ddr3 i ok su ploce ili asus p5q3, slicna stvar. Ja sam imao kod sebe p5q obicnu neko vrijeme, ok ploca, nist specijalno, odlucio zadrzat abit ip35 umjesto nje ![]() E sad imam i ja pitanje, tj zahtjev za specificnom plocom. Trebam maticnu koja ima 2 lan porta, ali moraju biti intelovi gigabitni. Po mogucnosti s775 al moze i s1366 obzirom da ce to ici u server kroz par mjeseci kad se skupi para nesto.
#653 |
Sruk
Datum registracije: Sep 2004
|
ploca za konfu
ej decki dajte neki savjet ma MBO, imao sam p35-ds3, al je grom udario i sad je vise nemam na njoj bi trebao bit e5300 na 4.0+ ghz i rami na oko 900+mhz 4-4-4-12 nis spektakularno, al da moze Overclockat ugl, nemrem nac neke reviewe po netu... al ugl zapele su mi ove ploce za oko http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=6584 http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=6878 msi, kolko sam uspio vidjet na netu i nije neki izbor asus mi je malo skup, asrock izbjegavam, pa gledam taj gigabyte, a ovo su najjeftinije p45 verzije... pa ak imate vi kakva saznanja kakve su one u odnosu na moju p35-ds3 plocu podijelite ih samnom da znam kaj da ocekujem i naravno svaka druga preporuka je dobrodosla kaj se cijene tice...htio bi da je manje od 700...vise oko 600tinjak |
![]() |
![]() |
#654 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Za te navedene novce mislim da ti je Gigabyte najbolji izbor (osim ako tu na tržnici ne nađeš nešto bolje s garancijom za manje para), a ove dvije koje si naveo su stvarno preslične, nema tu neke bitne razlike, isti chipset...Da bar jedna ima još jedan PCIe utor onda bi odluka bila očita. Pa koju god da ubodeš od te 2 nećeš pogriješiti, s obzirom na ostale komponente koje imaš ne treba ti sad neka ploča s OC potencijalom ili slično. Dakle ako su ti financije ograničene uzmi ovu jeftiniju a to što je ova druga skuplja ne mora značiti da je i bolja ![]()
#655 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Ja imam same riječi hvale za Gigabyticu EP45-DS3P Ploča mila majka, opremljena dobro, FSB ide na 450 dok trepneš uz samo malu korekciju voltaže. Makar nisi naveo cijenovni rang, ali po ovim pločama što su tebi zapele za oko rekao bi ~650 kn.
#656 |
Sruk
Datum registracije: Sep 2004
|
pa tako sam nesto mislio, izmedu 600 i 700. ove tvoje i nema bas, pogledo sam na nabavi sad, samo mi je 2 ducana izbacilo sa tom plocom. malo mi je glupo ganjat P35 chipset, vec kad kupujem novo, onda bi htio da bude bolje od onog sta sam imao prije. |
![]() |
![]() |
#658 | |
Guest
|
Citiraj:
mrezu....? Vazno mi je da dobro radi bez ikakvih problema (driveri, stabilnost...) a brzina mi nije toliko vazna... |
|
![]() |
#660 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
bok , uzeo sam juce ep43ds3l plocu i primjetio sam da je northbridge prilicno vruc . Komp mi trenutno radi na okruglih 3.0 ghz ( e4300 - 333x9 ) pa me zanima dali je to zbog overkloka ili je inace tako vruc ? ps ; uzeo bi neki manji vent ali sam bez ideje kako ga pricvrstit |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|