|
![]() |
#6361 |
Premium
Datum registracije: Sep 2017
|
. Optika HT, arcadyan, HT ont (Huawei) te imam svoj ont onaj XZ000-G7 - koji bi trebao ruter kupiti pa da mogu upogoniti na svojoj opremi internet i VoIP (tel liniju) izbaciti ISP opremu.? Jeli to sad uopće moguće? . Zadnje izmijenjeno od: Filc. 07.07.2024. u 17:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6362 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
Za VOIP ce ti trebati switch, da mozes VLAN-ove konfigurirati…ja imam isto kao ti i nisam preko svog Asusa uspio upogonit VOIP, morao sam preko switcha..sta se tice routera mislim da bi svaki Asus ili TP link trebao odraditi posao…ovisi o zeljama/financijskim mogucnostima😉 Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6363 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Ugasio sam Max3 uslugu i u t-centru su mi tvrdili da ce mi ht-ov mail ostati aktivan, ali evo sad ne radi. Ne moze se ulogirati na smtp.ht.hr ni na pop.ht.hr, kaze "posluzitelj nije prihvatio korisnicko ime". Jel to znak da je mail kaput ili trebam promjeniti postavke mail servera?
![]() |
![]() |
#6364 |
Uptime freak
Datum registracije: Dec 2002
|
isti problem imao i ja kod prebacivanja vlasništva linije nakon pokojnog roditelja... znači ništa se nije mjenjalo ali username je... pa shodno tome i email i accounti... uglavnom bilo je natezanje "pa rekli ste da nece biti" sa SZK i u poslovnci, uglavnom rijesili su da stari ostane aktivan, ali na novom korisničkom accountu. Ako više nisi njihov korisnik vjerojatno je šansa manja, ali probaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6365 |
49%winner
|
Aaa ubili su ga, debili. A izricito smo to pitali/trazili. Ovo baci kad posaljem mail na tu adresu: The response from the remote server was: 550 5.1.1 : Recipient address rejected: User unknown in virtual alias table Zvat cu ih i probati to rijesiti, jbga nije moj mail, a osoba koja ga koristi i koja je gasila usluge je dobila upute na papiru sto da kaze.
![]() |
![]() |
#6367 |
49%winner
|
Ako mi daju novi alias to mi sad nis ne znaci. Plan je bio, ako HT inzistira na gasenju maila, odgadjamo gasenje usluga dok ne slozim gmail alternativu i updejtam sve servise i kontakte s novim mailom. Njihov odgovor nas je poveselio, mail ce nam ostati, pa smo isli dalje s gasenjem usluga. I sad nemamo mail, upiti za apartmane dolaze, moram nekako ugasiti pozar... A znao sam da je predobro da bi bilo istinito. Kad sam nedavno promjenio ISP-a za net, mail je isto bio prestao raditi dok nisam rekonfigurirao pop/smtp postavke. Mrzim te ISP mailove, ali ih penzici iz nekog razloga vole :/
![]() |
![]() |
#6369 |
49%winner
|
Prave se glupi u SZK i nisam na kraju imao vremena za natezanje s njima. Na kraju smo otvorili novi gmail, updateali servise, i zasad je to to. Srecom stari mailovi su u Outlooku, nisu nestali s webmailom. Veselo vece!
![]() |
![]() |
#6370 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
i eto dočekao sam da me zove HT i ponudi "super ponudu za produženje ugovora". koja glasi: 3 mjeseca za 1 euro ostalih 21mj za 27.50eur ![]() naglasio im da nisu normalni ako očekuju da im nastavim plaćati ISTU cijenu kao i sada bez UO, i da konkurencija nudi ISTO za 20eur mjesečno. toliko o HT-u i super pogodnistima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6371 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2006
|
PPPoE šifra se mijenja? (ht optika)(rant)
Poz, Prvo isprike zbog mog laičkog shvačanja tehničke strane povezivanja na internet. Nedavno su mi priključili optiku i dobio sam Technicolor za routera. Htjeo sam promijeniti router pošto fali dosta opcija na njemu. Uzeo sam Archera AX 53 i još TP-Link ONT Zatražio ONT i router od HTa, došao tehničar i namjestio. Dobio Reisecom ONT i Speedport. Zovem SZK i dobijem PPPoE username i šifru. Pospajam ja tu svoju opremu, upišem sve u Archera i novi ONT, ne radi, ostane na connecting. Zovem opet SZK dobijem DRUGU PPPoE šifru. Otvorim logove u Archeru vidim WRONG PASSWORD. Pretpostavljam da kad sam iskopčao optiku iz ONTa da se šifra promijenila. Vratim Speedport i uspijem išćitati iz njega šifru, samo prebacim WAN u Archera i upišem šifru... radi. Zna li netko o čemu se tu uopće radi? Može li se ugasiti i zašto ne? Lp |
![]() |
![]() |
![]() |
#6372 |
49%winner
|
Trebas sloziti vlan za net na wan portu - bilo direktno u postavkama wan-a na tvom ruteru, ili kako je opisano u uputama ispod koristeci vanjski switch ukoliko tvoj ruter nema mogucnost postavljanja vlan-a za wan port. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=319761 Password se NE mijenja ukopcavanjem zica. Jednom dobiveni password je isti stogod radio na svojoj opremi, nemas brige
![]() |
![]() |
#6375 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
također, nikad promijenjena lozinka. ona se generira kad se uključi paket za korisnika, tako da je moguće da si možda mijenjao pakete kod operatera?
![]() |
#6376 |
49%winner
|
Kada 3 puta pitas za sifru, 3 puta ti je resetiraju i posalju. Nece ti ponoviti istu. To je koliko sam shvatio njihov modus operandi. Ako NE zelis da je resetiraju, sam je iscitaj iz speedporta i nastavi je koristiti na svojoj opremi. Ili je sam podesi na moj telekom portalu (mislim da se i to moze). Ja koristim svoju sifru, ne sjecam se jesam li je podesio kroz web ili ruter UI. E sad, ako je sve slozeno po ps-u, ne znam gdje bi moglo zapeti. Pogotovo s tvojim ONT-om, s tim nemam iskustva
![]() |
![]() |
#6377 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6379 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6382 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
klasika, net + telefon koji nije nit ukopčan i deru me 32,xx € mj 500 Mbit paket, 1000mbit više nit ne mogu dobit iz nepoznatog razloga čak nedaju više nit bridge novima .. ajd ja ga još imam . al i izgubio .. isosove muke da ga vratim samo poslovnim daju bridge po novome |
![]() |
![]() |
![]() |
#6383 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Mislim da ti je vrijeme da odhebes to. U ap imam Iskon net + tel, 24mj ugovor. 16e mj. Optika 70-100mbit. Cinimise da je nadoplata za 300mbit 1e. Uopce mi to ne treba. Da bar doma mogu potegnut 100mbit neg se jos patim na 20mbit nestabilnoj parici bljuv i lol. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6384 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ljudovi, imam ovaj wifi usb 3.0 kuglu. DWA-192 AC1900 Ultra Wi Fi USB Jel to moze ganjat 900-1000Mbps? Po speckama ide (navodno) do 1300 na 5Ghz Uskoro ce bit optika ukljucena, pa se nadam da ce DWA192 bit dostatan, ugovorena je 1Gbits brzina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6386 | |
Premium
|
Citiraj:
Imam doma jos jedan od asusa usb wifi, al moram pogledat koji je model. Ili probusit zidove i dofurat kabel ili nabavit neki "nabrijani" usb wifi ak postoji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6387 |
Moderator
|
Mooožda i može kad je u istoj prostoriji gdje je AP / Router + da je na AP / Router- u 3x3 shema .... Na 5 Ghz iza kojeg arm. zida .... zaboravi .... dobiješ šta dobiješ. Davno smo rekli da ako se želi brzo i stabilno onda je tu Lan kabel, eventualno PowerLine. Za žuntu > https://deviwiki.com/wiki/D-Link_DWA-192 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6388 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6390 |
Moderator
|
Uz ovo šta je rekao xlr, koliko puta smo rekli, bilo kakav WiFi kat gore - dole ide slabo i nikako. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|