|
![]() |
#6361 |
digi-media.org
Datum registracije: Aug 2008
|
Trebao bih preporuku za 3d led tv. Prioriteti su mi da ima pasivnu 3d tehnologiju,smart tv i naravno da je slika u redu. Tv bi koristio i kao monitor (povremeno),ali najcesce za gledanje bluray filmova u 3d-u i naravno za normalne bluray filmove.Plus mozda preko satelitske uhvatim još i ponešto hd kanala ... A kasnije mozda ubodem i Playstation 4 pa iskoristim i mogucnosti dual play opcija ..... ![]() Budzet mi je do 5000 kn. Velicina ekrana: 42 - 47 inca (mada bih volio navuci do 47 ako je to ikako moguce) P.S. Ova 2d u 3d konverzija,dali na skupljim i boljim modelima u nekim stvarima to izgleda bar pristojno,ili je to stavka koja apsolutno nicem ne sluzi (jer je tako loša).Pitam jer osobno uzivo nisam vidio tu koverziju pa me interesira ... Inace,najvise sam pregledavao recenzije za LG-eve |
![]() |
![]() |
![]() |
#6362 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
http://www.jeftinije.hr/audio-video/...026CFF7?bPar=5 Bitna stvar za gaming je mali input lag. Od ostalih prednosti tu je: LG ips panel, ambilight, 300 Hz, polarizacijski 3D. 47" je znatno skuplji... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6363 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Pozdrav, trebam savjet za kupnju telke. Recimo od 6000 do 8000kn. Pročitao sam da je netko preporučio Samsung UE55F6400 ali gledajući review primjetio sam da je telka na neki naćin spora u odazivu ![]() Eto ako ima koja dobra dušica neka predloži ili preporuči neku telku. Recimo da ispod 47'' nebi išao nikako, obavezno full hd, mogučnost montiranja na zid (neznam dali imaju svi tu opciju ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6366 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Nije mi u planu igranje na telci, niti imam konfu za to. Telka je za dnevni boravak ali dok se ne uredi biti ce u sobi. Znači isključivo gledanje telke ne igranje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6367 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Nakon 2 godine opet u nabavci tv-a, pregledal sam nekoliko dućana u blizini. Moram priznati da ovi tzv. 3d tv-i me nisu uopće fascinirali. Ok 3d promotivni videi rađeni za tv-e su impresivni, al ostalo niti malo zanimljivo I dalje lcd u slici nije do koljena plazmi, tek u klasi 6000+ kuna,slika na lcd je k nečemu, ostalo ni blizu plazmi. Radi prostora nažalost morao sam uzeti 82 led tv, odluka je pala na LG-a: http://www.technomarket.hr/products/...32/lg-32ln575s |
![]() |
![]() |
![]() |
#6368 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Iskoristio sam pad cijena, blagdanske popuste, nagradne bodove, ljepote kupnje na 12 rata i malo sam se ponovio. Sada imam mali problem sa montiranjem plazme od 30 i kusur kilograma na zid. Zid je napravljen od šuplje blok cigle (nikakva betonska/siporex/Ytong... baš šuplja pregradna cigla). S druge strane zida su ovješeni kuhinjski elementi, tako da mislim da je zid prilično čvrst. Privlače me zakretni stalci za zid, ali nisam siguran da li mogu staviti tako tešku telku na njih, a da šarafi ne otrgnu pola zida. Da li ima netko iskustava sa montiranjem zakretnih zidnih stalaka na zid od šuplje opeke i da li ima neki model za preporučiti? Unaprijed hvala. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6369 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Jesi razmisljao o stropnim nosačima?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#6370 |
Premium
|
Nisam, ali budem pogledao, tnx ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6371 | |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
Najprije gledao Panasonic TX-L32E6E za 3000kn no onda otkrio da je dobar ali s lošim kutom vidljivosti, a sada mi je interesantan i Grundig 32VLE432BF no nema puno o njemu na webu. Zašto si baš išao na tog LG-a i jesi li bio u dućanu, gledao što se sve nudi ili si ovog "slučajno" kupio jer je na akciji?
![]() |
![]() |
#6373 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Nešto ovako http://www.rotometal-promet.hr/slike/proizvodi/r52.jpg http://www.rotometal-promet.hr/slike/proizvodi/r85.jpg
![]() |
![]() |
#6374 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Crt -the final fight hd je pred vratima. Ima li ta stara crt kištra (philips 32pw9551) još kaj tražit na tv postolju ili valja potražiti krupni odpad? Navlače li tanki lcd led televizori (sony 32hx750) svoje kupce na tanak led? Jel pany plazma (p42st60e)ovdje apsolutni pobjednik? Šta se dotičnog crt televizora tiče hd je pripremljen i jedan od rijetkih koji će moći prikazati igre na ps4 konzoli,budući posjeduje hdmi. Ukoliko ga usporedim sa ostalim crt televizorima ima solidnu geometriju, oštrinu i svijetlinu slike. Za mene neočekivano, malo podbacuje u prikazu crne boje (još uvjek daleko bolje od led tv-a)u odnosu na neke druge crt modele. Prava šteta jer i ovako ima još podosta pluseva u odnosu na tanke ekrane, obe tehnologije. Zaslugom pixel plusa ili nečeg drugog slika tv programa u standardnoj rezoluciji djeluje detaljnije nego na plasmi ili lcd-u u 90 posto slučajeva. Crt uspješno parira svjetlini lcd-a i prikazu crne boje na plasmi. Lcd je dakako potučen po pitanju prikaza crne boje i vidljivoga kuta,a plasma deklasirana u dinamici svjetline prikaza. Konkretni crt tv je bolji izbor za priključivanje raznih uređaja koji prikazuju različite rezolucije Naprimjer satelitski programi se emitiraju u različitim rezolocijama čemu se bolje prilagođava crt tv. Ukoliko još igrate igre na ps2 konzoli a imate crt mogu reći samo jedno, nemojte ps2 priključivat niti na plasmu niti na lcd. Ukoliko još imate masu av uređaja sa analognim priključcima (audio receiveri i pojačala,dvd playeri i igraće konzole)koje još želite koristiti jedino rješenje je crt. Od tankih ekrana je crt lošiji kada se gleda geometrija slike i ravnomjerno fokusiranje (focus iako je dobar,postoje malena odstupanja po rubovima ekrana).Disanje i treperenje slike također su nepoznanica na plasmi ili lcd-u. Nadalje "HD" prikaz na crt-u kod progresivnog načina treperi a na 1080i slika ne djeluje tako oštro kao na predstavnicima novijih tehnologija. Ar filter se relativno slabo nosi sa ambijentalnim svjetlom Sony 32hx750 top model 32" za 2012 godinu standardno ima dobru svjetlinu a samim tim bolju dinamiku svijetline slike nego na plasmi. Slika djeluje nekak najbistrije i najčišće kada su usporedi sa ostala 2 televizora. Ponekad sa detaljnošču prikaza sd-a iznenadi i crt tv. Od crt-a bolje prikazuje 1080 reze Ono što loše je prikaz crne boje koji standardno nemože se mjeriti niti sa plasmom niti sa crt-om. Skaliranje na niže rezolucije ne radi ni približno dobro kao na crt-u .Zbog slabijeg vidljivog kuta takav ili sličan lcd led tv nebi preporučio za bilo čiji širi dnevni boravak, gdje više osoba prati tv iz različitih kutova Pany plasma po meni ima detaljniju sd sliku od sony lcd-a,a ponekad iznenadi i crt na tom polju. Ar filtar je bolji nego na crt-u kao i prikaz 1080 rezolucije. Kao primarni tv u dnevnom boravku, a zbog odličnog vidljivog kuta nameće se kao bolji izbor od bilo kojeg lcd-a. Prikaz detalja u sjeni-gamma bolje nego na lcd-u ili prisutnom crt televizoru. Prikaz crne boje djeluje super u svim uvjetima osim kada je na ekranu komplet prikaz taman ili u sjeni. Tada osim što crna nije baš najcrnja nadzire se i svojevrstan šum slike koji je inače karakterističan za plasma tehnologiju. Svjetlina slike nemože parirati svjetlini lcd-a ili crt-a-pogotovo kada ekran prikazuje neku scenu sa puno svijetla. Skaliranje na niže rezolucije ne radi tako dobro kao crt. Prikaz crne boje ipak nije tako dobar kao na boljim primjercima crt tehnologije Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 21.12.2013. u 21:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6375 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Pa na plazmi bas i nije. Treperenje mislim. Moja Panny plazma i na 100Hz treperi vise od prosjecnog 100Hz CRTa. Vrlo primjetno na svjetlim scenama, pogotovo perifernim vidom. Nedavno prijedjoh na LED LCD i on je jedini koji ne titra na oko. Pravi preporod po tom pitanju. Isto tako dotakao bih se malo percipiranog kontrasta. Koliko god je tocno da LCD tu gubi u mraku, tijekom dana tuce i plazmu i CRT. Pogotovo plazme sa losijim filterima, znaci vecinu. Pri normalnom danjem osvjetljenju u prostoriji crna izgleda super duboko crna. Kvaka je jedino sto je za dobar kontrast potreban VA panel sa visokim nativnim kontrastom a tu dolazimo do vidljivih kuteva koji su znatno losiji od plazme i CRTa i zapravo neprihvaljivi za siri dnevni boravak i sl. Za gledanje HD filmova blizu sredine ekrana, ja sam prezadovoljan VA LCDom i ne bih se vracao na plazmu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6376 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() U principu, sada već tražim i nekakav stalak sa bar 6 šarafa koji idu u zid i sa što većim razmakom među njima. Vogel's nosači su mi super, ali otpadaju jer imaju hrpu šarafa na površini dlana, što bi po meni iščupalo ciglu van zida. Ili se varam? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6377 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Grunding je bio u opciji, ali nigdje niš o njima, a i u dućanu u kojem radi frend rekao je da to ne uzimam jer niti oni u dućanu ne znaju kakvi su. Htio sam uzeti jednog od onih u tehnomarketu po 5 godina garancije, al su imali samo veće ekrane. Ovaj mi se svidio po cijeni, veličini, i k tome je bio još samo jedan i to bijeli ![]() Dosta gledam satelit pa je i to plus. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6378 | |
NITKOV
|
Citiraj:
Al mislim da bi tebi fischer UX bio sasvim dovoljan. Sam nađi normalan stalak. Mislim ono, ugradio sam jedno 4-5 tih stalaka, i rupe su uvijek bile dovoljno raširene na njima.
![]() |
![]() |
#6380 |
NITKOV
|
Neznam, izgleda ok. Samo jedan zakretni sam ugradio, ostali su bili fiksni. Mada taj frend kome sam ugradio zakretni, sumnjam da ga je ikad zakretao. Osim prvih par dana kad mu je to bilo fora. I sam je kasnije rekao da je trebao kupit obični.
![]() |
#6381 | |
super user
Datum registracije: Dec 2007
|
![]() Dobar je i Slony 42W650A ![]() ![]() ![]() Ocekivao sam da su ti LCD ekrani puno deblji ..ipak je edge LED napravilo svoje. ![]() ![]() Što se tiče laga za igranje na ovom slonyu.. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6382 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
Iz iskustva bi rekao da crt ako se vozi na maksimalnom kontrastu (nepotrebno) brzo gubi svjetlinu. Ukoliko se pak kontrast drži na 70-80% crt može raditi i 15-20godina bez velike degradacije kvalitete slike (za ovo nemam potvrdu nekog inžinjera,već taj zaključak temeljim isključivo na iskustvu). Konkretno ovaj crt primjerak nema puno sati rada pa je slika blizu onoj kakva je bila kada je tv bio potpuno nov. U svjetlini slike ne zaostaje za lcd-om,a ponekad ga čak i nadmašuje u tom segmentu (naprimjer kada nečije lice izroni iz sjene više svijetli na crt-u nego na lcd-u-moguć uzrok,uključeno lokalno zatamnjenje na lcd-u)Svjetlina crt-a je naravno bolja nego na plasmi,zato niti taj ar filter na crt-u nije toliki problem. Istina plasma također treperi na svjetlijim scenama, slično kao 100hz crt. Međutim ovaj philips na 720p treperi kao neki 50hz crt,a to se dosta više primjeti. Nekako se baš guštam zaigrati poneku igru na ps3 konzoli i na crt-u. Tu je svjetlina koja se nemože vidjeti na plasmi, također i prikaz crne i vidljivi kut kakav se nemože doživjeti na lcd-u Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 21.12.2013. u 21:08. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6383 | |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Kakve baterije uopće idu u aktivne naočale? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6384 | |
These go to 11
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
http://dx.com/c/consumer-electronics...eo-glasses-197 Nemam pojma za baterije.
![]() |
![]() |
#6386 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
![]() IPS donekle rijesava problem vidljivih kuteva ali je kontrast neadekvatan nazalost. To je po meni i najveci problem LCD televizora. Dobra plazma i dalje pobjedjuje kao kvalitetno all around rjesenje ali puno je tu mana/prednosti svake tehnologije da zaista ovisi o korisnikovim potrebama koja je "najbolja". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6387 | |
NITKOV
|
Citiraj:
http://www.edigital.hr/3D_naocale/Ph...&partner=10002 Nemoj očekivat da ćeš nać neku uber jeftinu cijenu. To su aktivne naočale, i koštaju. Pasivne naočale su jeftinjara. Frend je nedavno uzeo 5008 od philipsa i uzeo odmah cijelu kutiju pasivnih naočala od LG-a za sitne pare. Al o tome si morao mislit prije kupnje. ![]()
![]() |
![]() |
#6388 | |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Vrijedi li kupovati ove neke no name jeftine preko ebay-a? |
|
![]() |
![]() |
![]() |