|
![]() |
#6272 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Ma možeš spameru ![]() A ono Nabava.net cca 2 sek. ![]() http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=evga Ti ih kontaktiraj (Tia Mob.) ako si toliko zaljubljen ![]() KREEEEE KMUUUUUUU - gornji post ![]() Ja bi svejedno izbjegava i dotični dućan (mobiteli FFS ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6276 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ljudovi, dajte mi vaše preporuke za bestbuy grafu do 2500kn? Nemojte gledati trnutni setup (to će se mijenjati), bit će najviše za gaming. Do ove cifre gledam jer želim nešto za dulje vrijeme (kao što je bila moja 5870). E da, obavezno tišina i dobro hlađenje. Za sada mi je zapela R9 280x vaporx tri-x za oko, ali ako ima bolje, shoot. Hvala. Dakako, neka obrazloženja su jako dobrodošla. Nvidia me ne interesira (iako nije upisano u kamen ništa)
![]() |
#6277 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Logični prijedlog bi bio da gledaš R9 290 i to polovnu s nereferentnim hladnjakom. Nađe ih se po oglasnicima za 2000 kn sa skoro punom garancijom, Sapphire Tri-X npr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6278 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
2 die 4 ja bi ipak gledao neku gtx 770 ![]() Zašto? Više featurea (cuda ako koristiš softver koji ju podržava - recimo adobeov paket), adaptive vsync, physix, shadowplay ako te zanima (mada i amd ima svoje inačice) i sl. Također kolko sam skužio po feedbacku imaju mnogo manje reklamacija (kojih pogotovo 280X ima izgleda najviše, čak i "naj" verzije - asusice, toxice i sl.), coil whine je izgledniji i sl... Po performansama su iste, i naravno ako je sad 280X baš brutalno jeftinija da je isplativija... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6279 |
Guest
|
znaci kartice su u biti iste ali se amd isplati samo ako je puno jeftiniji? samo uzmi amd bez brige, jer ova hrpa reklamacija vjerojatno dolazi od 24/7 majnanja i nema veze sa obicnom uporabom. |
![]() |
![]() |
#6280 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Citiraj:
Kažem ako su u 100-200kn (cijena ovisi gdje gleda i čije modele gleda) išao bi radije na gtx 770 zbog svega gore navedenog Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 30.08.2014. u 00:10. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6281 |
Premium
Datum registracije: Apr 2013
|
Nitko da pita za rezoluciju :P po meni je nije nešto više od 1080p, a sudeći po monitoru iz moj komp radi se upravo o 1080p.. davanje 2500kn za gejming grafu je bacanje love..tako da ako ćeš mijenjati monitor u bar neki 1440p onda ajde, ali ako zadrzavas monitor jedna 270x će bit sasvim dovoljna, 280 max |
![]() |
![]() |
![]() |
#6282 |
Premium
|
Iako mi trenutno stara grafulja proradila, još uvijek me zanima bestbuy za do 2500kn. Nemora nužno biti nova, ali obzirom da tražim R1 onda je to već problem kod rabljenih, tako da. Što se ovoga tiče, u obzir dolaze iu strani šopovi. Uglavnom kao što sam rekao, nemojte gledati moj komp. To će se sve mijenjati pa tako i monitor. Hvala.
![]() |
#6283 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Kupovina graficke
R9 290. Naravno sa ne-referentnim hladnjacima. Sapphirka, MSi, Giga, ili cak XFX koja je dobila gold award na overclock3d-u. Ja osobno sam si zapikirao XFXicu, i vjerojatno cu uskoro prec na single GPU i to upravo tu karticu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6284 |
Premium
|
Hvala lijepo, onda pikiram na nju! Pa nek bude za dulje vrijeme. Nego nemogu se oteti dojmu da su starije serije dolazile sa kvalitetnijom izradom. Gledam sada ovu moju 5870 (rastavio ju na proste faktore danas) i to je tenk, pa to nemoš savinuti da hoćeš, a kamoli da se sama popiga od svoje težine. Sve aruminijum buraz. Referiram se konkretno na sadašnje R9 280x koje dolaze bez backplate-a. Pa mislim da je to malo bezobrazno, ipak je to kartica od cca 2000kn i nema backplate!!? Milsim, možda netreba, ali radije primim karticu za backlplate i cooler nego da sa svojim čevapima pipkam direktno po PCB-u!
![]() |
#6285 |
Džabe si krečio!
|
Da, backplate je i dalje rezerviran za premium modele, što mi nije jasno jer većina kartica je preko 30cm (prava mjera ![]() Inače, Tom Logan je izjavio da ima backplate, te heatpajpove u boji nikla, a ne bakra da bi joj izmislio platinum award za spomenutu R9 290 ![]() Već sam dosadan pisajući ovo, ali XFX je drastično podigao kvalitetu kartica. Ja ih prije zaista nisam volio jer su smeće generalno, a imao sam i sam loša iskustva. Sad planiram ubost upravo tu karticu ![]() https://www.youtube.com/watch?v=Si_eX9FlBQQ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6287 |
Džabe si krečio!
|
Naravno, i Sapphirka je zvijer! XFXica je bila u centro.hr po 2650kn, a sapphirke su 3k+ ![]() Ne može fulat ni sa jednom ![]() @ virus, sorry, još ti dugujem SS-ove biosa ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6288 | ||
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() P.S. Sad isto malo škicam cijene, nek kolega razmisli i o kakvoj R9 280 pazi već od te cijene pa nadalje ima super kartica za 1080p, to su odlične kartice po nikakvoj cijeni a perfomansi masuuuu, za premium modele se uvijek plaćalo više, platiš skoro kao neki početni model jače serije. Zadnje izmijenjeno od: virus1. 30.08.2014. u 22:19. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6289 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2014
|
Citiraj:
Lightning modeli i Hawk serija imaju heat pipe više od gaming serije. (4 vs 5). Što bi značilo da je hlađenje "nešto bolje". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6290 |
Premium
Datum registracije: Feb 2012
|
Ja imam tu XFX 290 DD, odlična je kartica, kod mene je dva mjeseca i niti jedan problem ![]() Šlag na tortu je to što sam ju platio 2k kn ravno ![]()
![]() |
#6291 | |||
Džabe si krečio!
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
Kako si je nabavio za 2k kn, necu ni pitati ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6292 |
Premium
Datum registracije: Feb 2012
|
[/QUOTE]Kako se OC-a kartica? U pravilu bi sve trebale potegnuti preko 1150mhz... Kako si je nabavio za 2k kn, necu ni pitati ![]() da ti budem iskren nisam ju ni mučio puno, digao sam isti tren kad sam ju ugradio na 1050/1400 na def voltaži, nisam dizao niti powerlimit i radi super
![]() |
#6293 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2014
|
Citiraj:
http://www.tomshardware.co.uk/answer...-760-hawk.html Ali jbg,kod nas hawk samo ima u extreme digitalu,koji je crappy shop. ![]() A baš sam htio Lightning/Hawk,samo što ga je kod nas jako teško dobiti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6295 |
provokator
Datum registracije: Mar 2008
|
pozdrav uz novi komp planiram uzet i graficku pa sam gledao ovo : http://www.nabava.net/graficke-karti...-ddr5__5350011 Recite mi kaj uopće da kupim? Ne pratim već dugo i sada moram nešto kupiti pa me zanima kaj? Ne bi išao preko 2000 kn nikako, ali bi isto što manje novaca davao, prije do 1500 kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#6296 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Kako bi glasio ostatak konfiguracije? Best buy bi ti bila Asus R9 280 (tri godine garancije) http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=R9+280 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6297 |
provokator
Datum registracije: Mar 2008
|
Ostatak bi glasio AMD FX 8320 i pripadajuća ASUS-ova ploča, preporuka od kolege na forumu ovdje u temi o pločama Može pitanje u vezi sabirnica? Koliko je razlika, u odnosu na cijenu, kupovina 512-bit ili 256-bit odnosno ova od 384-bit? Glavno pitanje je koliko se to osjeti na zahtjevnijim igrama i aplikacijama. (3D Max, Solid Works)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6298 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Pozz ekipi, gledam kupiti karticu za oko 500 kn (600 max maxova), polovnu naravno. R7 260 (260X) i HD7770 se da naci sa garancijom ili HD6850 cak i HD6870 ali bez gare. Nvidije takodjer upadaju u razmatranje ali mislim da je kod AMD-a bolji omjer perfomansi po lovi. Dali ove "sporije" s garancijom ili se kockat pa "jace". Napajanje je Fortron 350W (i ne kupuje mi se novo) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6300 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
260X ili 7790 ak ju uspiješ nać |
![]() |
![]() |
|
|