Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.04.2012., 13:40   #6271
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Kristijan_7 Pregled postova
Ovo je dođoh, vidjeh, drugi dan napravih i ...
...i treči dan pišem oglas

Citiraj:
Stoga, mislim da je i radio nešto sa malo više istraživanja/mozgoboljki, opet bi morao kupiti driver otprilično iste cijene, te plate amp koji kooošta. Prvi koji se donekle isplati kupit je BASH 300W, i košta 950kn, 1200kn sa porezom, 2000kn sa prijevozom.
Od ove godine je Elektrokem uveo u svoj prodajni program i Hypex pa kad se več tamo uzima driver , nebi bilo zgorega bar pitat za amp.

Citiraj:
Recimo da bi taj woofer završio za recimo... 3500kn, prije 4000kn zbog finisha ako ga ikada misli nekom prodat. Kom će ga prodat za te novce ak mu se ne svidi kak je samoizgrađeni sub ispao? Nikome.
Kristijane , zbog toga se i ne ulazi u samogradnju.
U samogradnju se čovjek upušta jer želi bolje nego što dobije u trgovini za isti novac ... izvlačenje uloženih sredstava ako ti se ne svidi je unaprijed propali slučaj i zbog toga se u projekte ne ulazi na tri.četr,sad.

Citiraj:
Stoga, mislim da bi se mogao izvući sa ovim setupom, ako na recieveru stavi stereo par na small, reciever će skretnicu postaviti na 80Hz, slati sav low end na preout, i pojačalce spojeno na njega.
a faza?

Citiraj:
Njegov receiver podržava i biamping koliko vidim. Mogu se surround izlazi prenamjenit u dodatne prednje, pa ako ubaci u računicu nekakvu pasivnu skretnicu, može iskoristit i tu varijantu za pogonit sub, bez dodatnog troška u vidu pojačala. Za probu barem, jer je to već ozbiljno slabo.
nekako sam od tebe očekivao da si svjestan koliko bi trebalo uložit u pasivnu skretnicu za sub. To 'za probu' nema nimalo smisla...

Citiraj:
Ovdje bi izlazno sa mogućnošču bridge-a bilo zakon za jedan sub, ali ja bi osobno išao na stereo subove radije. Drugim rječima, dva izlaza, dva zasebna suba. Veći dobici. Uvijek može i kupiti neko kit pojačalo za sub sa ebaya, pa se poigrat i sa time.
Meni se nije sviđala ideja plate ampa kad htio diy sub. Osim što mi se nije sviđao trošak nije mi se sviđalo drmusanje pojačala , htio sam i više slobode za konfiguriranje svega po vlastitim preferencama ...tako da sam se odrekao biampinga i odvojio onaj Rotelov 1070 za novu svrhu. Nastranu što je upotreba tog ampa u tu svrhu bila mali grijeh , sitacija je tražila izradu zasebnog kontrolora ( gain ,volume, boost, Q, LP , Faza , HP / za svaki kanal zasebno) gdje je otišlo najmanje 1000kn ... i sve skupa dovelo do toga da je par plate ampova bio jeftiniji a i primjereniji za tu svrhu.
Ubrzo se tome pridružila i parametrička ekvilizacija a ni danas nemam plate ampove več četvrto pojačalo. Uglavnom , zbog toga svega , najbolji savjet koji ja mogu dati je: Kupi plate amp , zavidaj isti na kutiju , upali i slušaj

Citiraj:
Ponavljam, ja bi u njegovom slučaju za prvi put išao na puno povoljniji driver, kad bi ga bilo, a da kako tako izgleda, ili kupio nešto rabljeno gotovo na čemu je netko već popušio.
Ima komercijalnih woofera sa 165mm driverima, za koje se vlasnici kunu da ruše zgrade i vlasti u udaljenim zemljama, mislim da ovo za što se odlučio može biti samo bolje. Mada bi se doduše sa 2x165mm i TL ustrojom dalo i napraviti nešto pametno...
Zadnja 4 mjeseca se u ogladsniku vrti par Scan Speak 26w8861 u TL kutijama...

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
zato sam pitao gore za tiw... ako je napravio mono pasivni woofer, onda je u dodatnim problemima.
Prvo , koliko znam spomenuti driveri se i rade samo s jednom zavojnicom.
Drugo , zbog čega je u dodatnim problemima s jednim pasivnim vuferom?

Citiraj:
Nekak se nadam da još nije uzeo driver...
Zbog čega ...zar nisi rekao da bi trebalo samo zakačit amp na sub out na resiveru i vozi. Radit če. Ionako je to .1
btw, jedna mozgalica.
Što kad u DVC subu jedna zavojnica želi naprijed a druga nazad.
Staro 19.04.2012., 13:51   #6272
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
kaj će opteretiti jedan kanal risvera?
syss je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.04.2012., 13:59   #6273
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Dakle ti bi svaki kanal na svoju zavojnicu
Staro 19.04.2012., 14:01   #6274
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

pa barem dva
Staro 19.04.2012., 15:43   #6275
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
...i treči dan pišem oglas

Od ove godine je Elektrokem uveo u svoj prodajni program i Hypex pa kad se več tamo uzima driver , nebi bilo zgorega bar pitat za amp.
Nisam znao, nek provjeri.

Citiraj:
Kristijane , zbog toga se i ne ulazi u samogradnju.
U samogradnju se čovjek upušta jer želi bolje nego što dobije u trgovini za isti novac ... izvlačenje uloženih sredstava ako ti se ne svidi je unaprijed propali slučaj i zbog toga se u projekte ne ulazi na tri.četr,sad.
Ovo je sub i provjereni projekt. Koliko realno može fulat, i što mu se može ne svidit? Inače, moj je komentar bio odgovor komentaru da se tvornički uradak da prodat na njuškalu, i naslijednom postu sa preporukom na još skuplju samogradnju...

Citiraj:
a faza?
Što faza? Ako podesi udaljenost suba na receiveru, nebi smio imati problema. U svakom slučaju može sub držat što bliže zvučnicima, ili u krajnjoj liniji zamjenit konektore na istima?

Citiraj:
nekako sam od tebe očekivao da si svjestan koliko bi trebalo uložit u pasivnu skretnicu za sub. To 'za probu' nema nimalo smisla...
Pa, za probu je li mu dovoljna snaga jednog kanala recievera mi nema smisla radit skretnicu trećeg reda. 6db, 100Hz, i ništa više. Ak bude zadovoljan, nek radi nešto kompliciranije. A ta mi je opcija najmanje draga, jer u recieveru već ima 24db koja čeka da se iskoristi...

Citiraj:
Meni se nije sviđala ideja plate ampa kad htio diy sub. Osim što mi se nije sviđao trošak nije mi se sviđalo drmusanje pojačala , htio sam i više slobode za konfiguriranje svega po vlastitim preferencama ...tako da sam se odrekao biampinga i odvojio onaj Rotelov 1070 za novu svrhu. Nastranu što je upotreba tog ampa u tu svrhu bila mali grijeh , sitacija je tražila izradu zasebnog kontrolora ( gain ,volume, boost, Q, LP , Faza , HP / za svaki kanal zasebno) gdje je otišlo najmanje 1000kn ... i sve skupa dovelo do toga da je par plate ampova bio jeftiniji a i primjereniji za tu svrhu.
Ubrzo se tome pridružila i parametrička ekvilizacija a ni danas nemam plate ampove več četvrto pojačalo. Uglavnom , zbog toga svega , najbolji savjet koji ja mogu dati je: Kupi plate amp , zavidaj isti na kutiju , upali i slušaj
Pretpostavljam da tebi izvor nije reciever?

Citiraj:
Zadnja 4 mjeseca se u ogladsniku vrti par Scan Speak 26w8861 u TL kutijama...
Nice.

Citiraj:
Prvo , koliko znam spomenuti driveri se i rade samo s jednom zavojnicom.
Drugo , zbog čega je u dodatnim problemima s jednim pasivnim vuferom?

Zbog čega ...zar nisi rekao da bi trebalo samo zakačit amp na sub out na resiveru i vozi. Radit če. Ionako je to .1
btw, jedna mozgalica.
Što kad u DVC subu jedna zavojnica želi naprijed a druga nazad.
Zašto bi to htjela? Reciever šalje obrađeni signal na preout, eventualno može doći do 1db gubitaka ako ima fazne razlike među izlazima, a taj gubitak se dešava i kod klasičnog bridge-a. Mora samo pazit da ispravno spoji polove na driveru i na ampu.
Staro 19.04.2012., 21:44   #6276
dadosbcro
Premium
Moj komp

dadosbcro's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Zahvaljujem momci u nastojanju da pomognete!

Ovako, posto mi bratic dolazi iz svabije pocetkom 5tog mjeseca, vec sam ugovorio da mi kupi driver, jer se tamo vec nadje za cca. 100E...u istoj trgovini takodjer ima bass reflex cijev, koja je gotovo duplo jeftinija, pa cu pricekati dok on dodje i proci gotovo 350kn jeftinije u startu...necu morati niti postarinu platiti tako da je to jos 50kn manje...ozbiljno razmisljam da mi dofura i plate amp...isao bih do cifre nekih 250E za svo troje, znaci 100E driver, 11E cijev i amp za cca.100-150E... racunam da me nece sve ispasti preko 2100-2200kn..

sto se tice izrade kutije mislim da nece biti problem prilikom finishiranja iste, jedan kolega ima stolarsku radnju i njemu sam vec odnio predjnu stranicu, a to ce me izaci jedna piva ozujska...obijasnio sam mu i da mi iskruzi 6mm gornju rupu da driver lijepo sjedne, a doljnju 4mm da cijev lijepo sjedne, sve je iscrtano na prednjoj stranici bez milimetra odstupanja, tako da ne sumnjam u kvalitetu izrade prednje stranice...straznju stranicu nisam nosio iz razloga sto se jos nisam odlucio koji amp uzeti...drugi kolega ima tapetarski obrt, tako da bih stvarno mogao fotokopirati onog momka i obloziti kompletnu kutiju kozom

Zadnje izmijenjeno od: dadosbcro. 19.04.2012. u 21:52.
dadosbcro je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2012., 22:43   #6277
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Citiraj:
Autor dadosbcro Pregled postova
Zahvaljujem momci u nastojanju da pomognete!

Ovako, posto mi bratic dolazi iz svabije pocetkom 5tog mjeseca, vec sam ugovorio da mi kupi driver, jer se tamo vec nadje za cca. 100E...u istoj trgovini takodjer ima bass reflex cijev, koja je gotovo duplo jeftinija, pa cu pricekati dok on dodje i proci gotovo 350kn jeftinije u startu...necu morati niti postarinu platiti tako da je to jos 50kn manje...ozbiljno razmisljam da mi dofura i plate amp...isao bih do cifre nekih 250E za svo troje, znaci 100E driver, 11E cijev i amp za cca.100-150E... racunam da me nece sve ispasti preko 2100-2200kn..

sto se tice izrade kutije mislim da nece biti problem prilikom finishiranja iste, jedan kolega ima stolarsku radnju i njemu sam vec odnio predjnu stranicu, a to ce me izaci jedna piva ozujska...obijasnio sam mu i da mi iskruzi 6mm gornju rupu da driver lijepo sjedne, a doljnju 4mm da cijev lijepo sjedne, sve je iscrtano na prednjoj stranici bez milimetra odstupanja, tako da ne sumnjam u kvalitetu izrade prednje stranice...straznju stranicu nisam nosio iz razloga sto se jos nisam odlucio koji amp uzeti...drugi kolega ima tapetarski obrt, tako da bih stvarno mogao fotokopirati onog momka i obloziti kompletnu kutiju kozom
U Dojčlandu bi mogao zgrabiti plate amp u zacrtanom cjenovnom razredu (samo primjer, nemam sad vremena ni znanja njemačkog proučavat može li se nešto bolje, vjerovatno bi mogao naći Hypex-a kakvog...:

http://www.hobbyhifiladen.de/Aktivmo...odul::115.html

Samo pazi na to da će ti plate amp oduzeti dosta volumena, obzirom da isti nije zamišljen u prvobitnom dizajnu kutijice, pa bi je trebao prolongirat ako misliš ubacivat amp.
Staro 19.04.2012., 22:53   #6278
dadosbcro
Premium
Moj komp

dadosbcro's Avatar

Napisali su da preporucuju amplifier
Recommended accessories

Amplifier
1 piece

http://www.visaton.com/en/bauvorschl...039/index.html

vjerujem da ce oduzeti dosta volumena, ali vjerovatno ne bi trebalo previse utjecati na zvuk s obzirom da preporucuju njegovu ugradnju?
Staro 19.04.2012., 23:10   #6279
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Kao što možeš vidjeti na projekciji, sub je zamišljen sa terminalom, logično je da trebaš amp za njega, da radi, pa tako generički i piše da trebaš amp. Terminal ti netreba za plate amp, s druge strane, i kao što se iz projekcije lijepo vidi, volumen je za kutiju sa terminalom. Plate amp će ti uzeti dosta volumena. Moj je recimo cirka 25 cm dubok. Kakav god bio, uzet će par litara, što u praksi može imati velik impact na rezultat. Pogotovo jer se radi o BR ustroju. Ako misliš na plate amp, i zadržat već napravljenu kutiju, bojim se da ćeš morati napraviti rupu poput one za driver i na stražnoj strani, te napraviti nastavak za dubinu plate ampa, četri letvice koje će se bočno i gore/dolje nastavljati na liniju suba, i još jednu stražnju za prihvat ampa. Obzirom da radiš medijapanom, ovo nebi trebao biti problem za kasniji finish. Dapače, biti će jača konstrukcija, i manje zvečanja dijelova plate ampa. Trenutnu stražnju stranicu zapravo možeš krunskom pilom promjera recimo 50mm izrezati tako da centralno do nekog rubnog logičnog dijela od cirka 5-7cm bude sačasta, jer vjerujem da bi plate ampu dobro došlo malo hlađenja od strane woofera...
Staro 20.04.2012., 14:30   #6280
dadosbcro
Premium
Moj komp

dadosbcro's Avatar

Hvala care!
Mislim da nece biti problema, napraviti cu jos stranice za amp.ali tek kada tocno odlucim koji kupiti...hajd ako ti se da njuskati jos koju preporuku u tom cjenovnom rangu
Sto se tice rupe sa straznje strane, gdije bi trebao doci amp da je ne rezem, vec samo da izbusim rupice?

@Srale
Javio mi je kolega da je gotova prednja strana, nabaciti cu koju sliku cim uhvatim malo vremena jer ovaj vikend imam puno posla
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.04.2012., 14:57   #6281
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Citiraj:
Hvala care!
...hajd ako ti se da njuskati jos koju preporuku u tom cjenovnom rangu
Sto se tice rupe sa straznje strane, gdije bi trebao doci amp da je ne rezem, vec samo da izbusim rupice?
Budem, kasnije, a što se tiče pitanja, nisam siguran jesam li shvatio. Onu stranicu na koju će stvarno doći amp ćeš morat rezat, jer su ampovi najčešće pločevina sa velkim komadom alu hladnjaka i komandama sa vanjske strane, te komponentama sa unutrašnje strane. Te komponente najčešće nisu zatvorene, već je zamišljeno da budu u kutiji woofera. Sad, mislim da je jedan od razloga za to, da komponente ampa dobiju i nešto hlađenja u vidu gibanja zraka u wooferu.
Zbog vibracija i mogućnosti da komponente ampa zveče, to je apsolutno najgore mjesto za amp. Stoga, bilo bi mrak kad bi mogao tu trenutnu stražnju stranicu ostaviti čitavom, tako da u onom nastavnom dijelu dobiješ zasebnu komporu za amp, ali onda bi trebao unutra ubacit neki vent sa solidnim protokom da puše po ampu... To bi bilo najbolje...
U suprotnom, koja rupa na trenutnoj stražnjoj da u onu nastavnu komoru sa ampom prođe nešto zraka...
Staro 21.04.2012., 17:40   #6282
dadosbcro
Premium
Moj komp

dadosbcro's Avatar

Mislio sam na to, samo se nisam dobro izrazio...zurio sam i pisao poruku preko moba

pronjuskao sam malo o onom navedenom ampu, ali sto mislis kako bi se snasao u usporedbi ovih ampova sa navedenih linkova? ima nesto od monacora i od hypexa, u istom cjenovnom rangu...

Monacor
http://www.europe-audio.com/Product....oduct_ID=11350

Hypex:
http://www.europe-audio.com/Product.asp?Product_ID=3260
Staro 21.04.2012., 17:54   #6283
dadosbcro
Premium
Moj komp

dadosbcro's Avatar

oba su class D ampovi, a cini mi se da Mivoc nije, pa da li je bolje ici na class D ili je svejedno? Negdje sam nacuo da su class D efikasniji i da se manje griju

EDIT:
Srale evo par slicica kutije
http://i43.tinypic.com/a8k8n.jpg
http://i42.tinypic.com/11qsrbc.jpg
http://i39.tinypic.com/2lmnr03.jpg
http://i42.tinypic.com/2d9u5oo.jpg

Zadnje izmijenjeno od: dadosbcro. 21.04.2012. u 20:31.
Staro 21.04.2012., 20:32   #6284
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Pozdrav, ovaj Hypex mi se čini ok, sad, daje 75W za 100 ojra + PP. Sad, neznam bi li se za koji ojro više dalo naći nešto jače, nebi bilo zgorega. Ne velim da će ovo biti slabo, dapače, al kad već kupuješ... Nemam sad vremena tražit, al budem kasnije malo škicnuo pa javim ak nešto pametno iskopam...
Staro 22.04.2012., 17:51   #6285
dadosbcro
Premium
Moj komp

dadosbcro's Avatar

Sto se tice onog ampa, ima signal to noise ratio ilitiga odnos signala i suma > 70dB, e sada, vidim da neki slabiji modeli imaju i do 100dB...
znam da je vise bolje, ali me zanima da li bi to trebalo biti bitan faktor u odabiru? ...da li se osjeti razlika u kvaliteti zvuka izmedju 70dB i 100dB, tj. da li je > 70dB premalo?

Zadnje izmijenjeno od: dadosbcro. 22.04.2012. u 17:59.
Staro 22.04.2012., 22:57   #6286
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Citiraj:
Sto se tice onog ampa, ima signal to noise ratio ilitiga odnos signala i suma > 70dB, e sada, vidim da neki slabiji modeli imaju i do 100dB...
znam da je vise bolje, ali me zanima da li bi to trebalo biti bitan faktor u odabiru? ...da li se osjeti razlika u kvaliteti zvuka izmedju 70dB i 100dB, tj. da li je > 70dB premalo?
Veći SNR je poželjan, što veći to bolji... 70db je dosta nisko, nije strašno, ali je nisko... BASH ampovi, imaju često preko 105db SNR-a... Hypex koliko sam vidio, ne izražava taj podatak za onaj amp od 75W na 8 ohm... Monacor ne izražava damping factor. Što je podatak koji govori koliko kontrole pojačalo ima nad driverom nakon što signal prestane. Zato i jesam gore rekao da bi ja ipak na Hypex-a, makar bio i slabiji. Ionako trebaš tražiti pojačalo koje po snazi odgovara driveru, dakle, unutar gornje trećine snage koju woofer može podnijeti... Mislim da taj Hypex nebi razbijao prozore, ali bi dao konkretan i precizan bas. Za Monacor, neznam...
Staro 22.04.2012., 23:01   #6287
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Evo i alternative:

http://www.conrad.de/ce/de/product/3...12055&ref=list

I bojim se da je to to, što se tiče tog cjenovnog ranga. Sad, mislim da sam moraš izabrat, teško je dati bezrezervnu preporuku bez hands on iskustva...

Zadnje izmijenjeno od: Kristijan_7. 22.04.2012. u 23:10.
Kristijan_7 je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2012., 14:15   #6288
dadosbcro
Premium
Moj komp

dadosbcro's Avatar

evo jos par slika...

http://i47.tinypic.com/651gjl.jpg
http://i49.tinypic.com/21awidx.jpg
http://i50.tinypic.com/sfwcg9.jpg
http://i46.tinypic.com/178r53.jpg

napravio sam stalak na kojeg cu staviti siljke, samo gdije kod nas ima malo veci izbor?..jerbo vidim da po vani ima svakakvih za kupiti...

kada stignu dijelovi, a ja se nadam do kraja tjedna da hoce, onda na red ide dampiranje, ljepljenje prednje i straznje stranice, a na kraju oblaganje kozom, pa nabacim jos koju sliku

Da li je bolje ostaviti ovakve rupe na straznjoj stranici, vidljive na zadnjoj slici, ili da ubodnom pilom izrezem i napravim veliku?
Nekako mi se cini da bi se amp. bolje hladio sa jednom vecom rupom, nego sa vise manjih...
Staro 30.04.2012., 19:20   #6289
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Ukratko, što od ovoga dvoje:

http://www.logitech.com/en-gb/speake...er-system-Z906

ili

http://www.pioneer.eu/eur/products/4...071/index.html

??

S time da druga solucija ima mogucnosti kasnijeg upgrejda ako mi se ti zvucnici ne budu svidjali .

Zadnje izmijenjeno od: mislav_os. 30.04.2012. u 19:59.
mislav_os je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2012., 20:57   #6290
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Niti jedno nije Hi-Fi, tako da to stavi u neki "kućno-kino" topic...
B-Link je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2012., 21:08   #6291
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Autor mislav_os Pregled postova
Ukratko, što od ovoga dvoje:

http://www.logitech.com/en-gb/speake...er-system-Z906

ili

http://www.pioneer.eu/eur/products/4...071/index.html

??

S time da druga solucija ima mogucnosti kasnijeg upgrejda ako mi se ti zvucnici ne budu svidjali .
A nešto polovno?!

AMD Ryzen 5 7600 // H2O Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
ASRock B650M Pro RS // Crucial Pro 2x16GB 6000MHz
ASRock RX7900XT Phantom Gaming OC 20GB
Kingston KC3000 1TB // Lexar NM620 2TB
ANTEC C5 A-RGB // Corsair RM1000e
White Shark Shinobi // Razer Basilisk V3
Xiaomi G34WQi 34" // Samsung KS8002 55"
Creative Gigaworks T20 // Edifier R2730DB

Marantz Cinema 60 DAB @SBOX CP-101 cooler // 2X Rotel RB971 @bridged
Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
M2Tech Young DSD DAC @Audioperformance Power Supply by Apparatus
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Sony KD-XH9096 65"// Nvidia Shield (2017)
-POP- je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2012., 23:43   #6292
dadosbcro
Premium
Moj komp

dadosbcro's Avatar

s cime je najbolje premazati znutrasnjost kabineta i da li to uopce ima svrhe ako unutra ide damping materijal?
vidim neki koriste Brax, neki stavljaju ter papir, a neki cak i antirombo sprej za aute...

Zadnje izmijenjeno od: dadosbcro. 01.05.2012. u 00:32.
Staro 01.05.2012., 22:15   #6293
mislav_os
freak
Moj komp

Citiraj:
Autor B-Link Pregled postova
Niti jedno nije Hi-Fi, tako da to stavi u neki "kućno-kino" topic...
Ovjde mi je bilo prikladnije, ali eto, ako mod želi neka prebaci post u drugu temu.

Citiraj:
Autor -POP- Pregled postova
A nešto polovno?!
Razmišljao sam, ali mi je najveći problem plaćanje. Mora biti nešto iz trgovine, do 2.5k max i na duže vrijeme. Pioneer gledam jel tu ipak dolazi receiver pa kasnije lako stavim neke druge zvučnike, a opet..Ne znam kakvi su ti Logiji, čine mi se lošijim od Z-5500. Iako mi se i taj Pioneerov receiver VSX-321 koji dolazi čini kao osnovni model, ali meni dovoljan .

Staro 06.05.2012., 18:03   #6294
explorer 4
Premium

explorer 4's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Za ove Z 906 bi max dao 1800 kn, 2500 ne dolazi u obzir, to je previše za takve zvučnike.
Pioneer mi ne izgleda baš nešto osim ovog recivera...ne prihvaćam subwoofer koji ima manju membranu od 8" a ni sateliti ne izgledaju baš nešto.
Kad bi morao birati, rađe Logitech.

explorer 4 je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2012., 18:17   #6295
mislav_os
freak
Moj komp

Da,ali bi kroz god/dvije već imao para za neke zvučnike koje bih onda mogao staviti na Pioneerov receiver i imati bolji zvuk nego na Logiju. Mogu upiknuti i neki aktivni sub kasnije, tako da . Odlučio sam se za pioneer, ali neću još brzati jer nije hitno, razmotrit ću oglasnike itd te malo cijene po netu. Hvala svakako na preporuci.

Staro 16.05.2012., 20:30   #6296
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Kako stoji DAC na Xfi Music u usporedbi s onim u jeftinijim receiverima tipa do 2000kn novi?
Gledam si opet složiti stereo pa me zanima da li mi je bojle analogno povezati zvučnu i neki amp ili pak ići opet na polovni ~1000kn receiver i optiku. Pošto se selim u jednosobni stan mjesta za dodatne zvučnike i sub neću imati.
i kupuju skupe lance

Srdan je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2012., 20:36   #6297
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

pa pošto ga imaš za početak spoji tako i vidi kako se ponaša... nije dac jedini problem u risiveru naspram stereo ampa što se kvalitete zvuka tiče
Staro 16.05.2012., 20:53   #6298
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Znam da je stereo amp dosta bolji, no zanima me da li je toliko bolji da da bolje rezultate unatoč ovoj zvučnoj?
Poslije bi ju mogao zamijeniti eventualno Xonarom DX, ali to bi bio max.
Ma da je sve to upitno pošto ću imati važnije stvari za trošiti novce, ali opet da znam računati.
i kupuju skupe lance

Srdan je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2012., 21:01   #6299
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

gle moj drek player je razguzio dac u entry yamaha risiver dac-u, a sve slušano preko te yamahe.
Staro 16.05.2012., 21:10   #6300
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Bolja ti je opcija ta zvučna+posteno stereo pojačalo nego digitalija + jeftini receiver.

srale7 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno