Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 27.08.2013., 10:38   #601
Gjurovski
P.E.B.K.A.C.

Gjurovski's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
To mi je jasno, samo sam aludirao na NASE domace frontline ljude, jer neovisno kakva bila politika kao sto sam naveo oko otkljucavanja iphonea u tmobile centru (tj nakon isteka ugovora besplatno otkljucavanje) jedan trazi ovo drugi trazi ovo a pravila su jasna i ista za sve
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/
Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12

Gjurovski je offline  
Staro 27.08.2013., 10:43   #602
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Gjurovski Pregled postova
To mi je jasno, samo sam aludirao na NASE domace frontline ljude, jer neovisno kakva bila politika kao sto sam naveo oko otkljucavanja iphonea u tmobile centru (tj nakon isteka ugovora besplatno otkljucavanje) jedan trazi ovo drugi trazi ovo a pravila su jasna i ista za sve
Pa to je tako dok se još ne usuglase sva eu pravila i zakoni. Do tada će i dalje svako svoje tjerat kak im se sprdne.
Brko je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.08.2013., 20:23   #603
Snowrider
Premium
Moj komp

Snowrider's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Danas i meni stigla Xperia Z :-) Za sad sam još u fazi istraživanja, kad sve detaljno prepipam onda ću dati svoje mišljenje.
Btw. One fantazije s kutem gledanja i lošim ekranom su probubali hejteri ili korisnici koji nisu mogli naći mani :-)
Snowrider je offline  
Staro 30.08.2013., 20:27   #604
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor Daky007 Pregled postova
Danas i meni stigla Xperia Z :-) Za sad sam još u fazi istraživanja, kad sve detaljno prepipam onda ću dati svoje mišljenje.
Btw. One fantazije s kutem gledanja i lošim ekranom su probubali hejteri ili korisnici koji nisu mogli naći mani :-)
Sad si gurno kitu u osinje gnijezdo
Brko je offline  
Staro 30.08.2013., 20:28   #605
Snowrider
Premium
Moj komp

Snowrider's Avatar

Znam, pratim ja temu od početka te znam situaciju :-P
Snowrider je offline  
Staro 30.08.2013., 20:34   #606
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Znam, pratim ja temu od početka te znam situaciju :-P
Ukoliko te bude zanimalo flešanje debrandiranog softwarea i rootanje, javi. Vrlo je jednostavno.

Bootloader unlock nisam radio, ni neću.
Brko je offline  
Staro 31.08.2013., 11:25   #607
Snowrider
Premium
Moj komp

Snowrider's Avatar

Zanima me ona NFC naljepnica na zadnjem panelu. Jeli je itko odljepio ? Jer vidim da je loša pa da je odljepim prije nego se sama odljepi
Snowrider je offline  
Staro 01.09.2013., 21:10   #608
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Zanima me ona NFC naljepnica na zadnjem panelu. Jeli je itko odljepio ? Jer vidim da je loša pa da je odljepim prije nego se sama odljepi
Nisam je odlijepio, moja se dobro drži, ali da ima svrhe osim što približno locira NFC kontroler u mobitelu, slobodno otkeljiš.
Brko je offline  
Staro 02.09.2013., 18:58   #609
Snowrider
Premium
Moj komp

Snowrider's Avatar

POZOR! Kontaktirao sam Sony HR i T-Mobile. Zanimalo me dali se gubi jamstvo ako bi flashao nebrandirani software ( jer je moj brandiran na t-mobile) Sony mi je rekao da oni nemaju ništa s tim da T-mobile odobrava jamstvo. Kontaktirao T-mobile i dobio odgovor da SE FLASHANJEM NEBRANIDRANOG SOFTWARE GUBI JAMSTVO. Tako da sam odustao od flashanja.
Btw. Brko hvala još jednoom na detaljnom tutorialu al ništa od toga :/
Snowrider je offline  
Staro 02.09.2013., 19:09   #610
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
POZOR! Kontaktirao sam Sony HR i T-Mobile. Zanimalo me dali se gubi jamstvo ako bi flashao nebrandirani software ( jer je moj brandiran na t-mobile) Sony mi je rekao da oni nemaju ništa s tim da T-mobile odobrava jamstvo. Kontaktirao T-mobile i dobio odgovor da SE FLASHANJEM NEBRANIDRANOG SOFTWARE GUBI JAMSTVO. Tako da sam odustao od flashanja.
Btw. Brko hvala još jednoom na detaljnom tutorialu al ništa od toga :/
meni su u t-mobitelu da ih zabole kita za nebrandirani software.
Mob mi je bio prdnuo, otišao na popravak i u Agramservisu su mi natovarili nebrandirani software 4.2.2.

Seru kvake očito. To je official sony software. Nema custom kernela i bl je zaključan.

No dobro, ja onda pičim i dalje sa nebrandiranim sw-om kojeg mi je natovario servis
Brko je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.09.2013., 19:33   #611
fishkal
Premium
Moj komp

fishkal's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Ma to su cirkusi, ako ti treba garancija nosiš izravno na servis i to je to. Lopove od operatera izbjegavam u širokom luku.

A i uvijek vrijedi pravilo da ako zašteka jedna karika u lancu servisa (trgovina, operater ili sam servis) pritužba proizvodjaču čuda radi. Mene je zavlačio mobis s utvrdjivanjem kvara na novom curinom s4 skoro 2 tjedna, nakon kontaktiranja Samsunga direktno riješen problem za pola sata. Vjerujem da i Sony drži do sebe i da bi učinili isto.
Staro 02.09.2013., 19:53   #612
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor fishkal Pregled postova
Ma to su cirkusi, ako ti treba garancija nosiš izravno na servis i to je to. Lopove od operatera izbjegavam u širokom luku.

A i uvijek vrijedi pravilo da ako zašteka jedna karika u lancu servisa (trgovina, operater ili sam servis) pritužba proizvodjaču čuda radi. Mene je zavlačio mobis s utvrdjivanjem kvara na novom curinom s4 skoro 2 tjedna, nakon kontaktiranja Samsunga direktno riješen problem za pola sata. Vjerujem da i Sony drži do sebe i da bi učinili isto.
Da, ja sam Sony, na preporuku dobrog kolege odavdje, kontaktirao i prije nego je mobitel došao u servis. Također je sve bilo promtno riješeno. Ali teleoperater je dobar prilikom gledanja kvara tipa da se mob ne može upaliti i da nema vidljivih oštećenja. To je recimo OK. I u mom slučaju je bilo korisno.
Brko je offline  
Staro 05.09.2013., 23:17   #613
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Predstavljena Xperia Z1

Koja životinja od moba
Brko je offline  
Staro 06.09.2013., 00:17   #614
Gjurovski
P.E.B.K.A.C.

Gjurovski's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Mob mi je bio prdnuo, otišao na popravak i u Agramservisu su mi natovarili nebrandirani software 4.2.2.

Seru kvake očito. To je official sony software. Nema custom kernela i bl je zaključan.

No dobro, ja onda pičim i dalje sa nebrandiranim sw-om kojeg mi je natovario servis

Hmmm, zanimljivo, koliko znam uvijek postoji zapisnik i opis kvara te sto su oni konkretno ucinili u servisu, pismeno jel, jel ti pise negdje da su oni bas stavili nebrandirani software? napismeno...
Jer ako nema oni se vrlo lako mogu ograditi od toga.
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/
Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12

Gjurovski je offline  
Staro 06.09.2013., 07:20   #615
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor Gjurovski Pregled postova
Hmmm, zanimljivo, koliko znam uvijek postoji zapisnik i opis kvara te sto su oni konkretno ucinili u servisu, pismeno jel, jel ti pise negdje da su oni bas stavili nebrandirani software? napismeno...
Jer ako nema oni se vrlo lako mogu ograditi od toga.
Nema napismeno da su stavili nebrandirani SW. Piše samo da je reflešan SW, promjenjena skripta i rekalibrirana baterija...tako nekako. Šta god to značilo.

Kad mi je mobitel došao natrag, bio je upaljen u T-Comu. Na licu mjesta nije bilo brendacije i rekao je čovjek "ma kao da je to bitno". Pitao sam saradnika koji dila/preuzima mobitele za našu firmu, isto kaže "dok ne diraš bootloader, dobro je".

SZK valjda ima drugo mišljenje, ne znam.
Brko je offline  
Staro 06.09.2013., 10:52   #616
Shady1
Premium
Moj komp

Shady1's Avatar

Datum registracije: Oct 2011
Planiram uzeti mob pa me zanima skida li vam se ona folija s Sony logom nakon nekog vremena koristenja, te jesu li ispeglali onaj lag s kamerom?
Shady1 je offline  
Staro 06.09.2013., 12:17   #617
Snowrider
Premium
Moj komp

Snowrider's Avatar

Citiraj:
Autor Shady1 Pregled postova
Planiram uzeti mob pa me zanima skida li vam se ona folija s Sony logom nakon nekog vremena koristenja, te jesu li ispeglali onaj lag s kamerom?
Meni se ona folija s logom nije skidala al ja sam preko te serijske folije nalijepio još jednu foliju reda radi. Jedino što se skida jest NFC logo na zadnjem panelu. Lag s kamerom nemam, a neznam jeli to prije 4.2.2 bilo jer ja sam čim sam uzeo digao na 4.2.2
Brko možda zna više o tom....
Snowrider je offline  
Staro 06.09.2013., 12:29   #618
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Ne skida se to ništa. To je termički naneseno na šajbu, to ne može otpasti samo od sebe niti se upotrebom oguliti. Preporuka je da se stavi screen protector na nju jer je odere.
A ako ti smeta, možeš ju skinut pa imat golu šajbu. To ovisi o tebi i tvojim preferencama. Ja je ne skidam ni pod razno.

Što se kamare tiče, nikakvog laga nema već mjesecima od zadnjeg većeg upgradea od svibnja, čini mi se.

Postoji već hrpa ROM-ova, community je velik i sve veći i veći, vrlo lako se ROOT-a, postoje tutoriali za sve živo na XDA forumu.
Brko je offline  
Staro 09.09.2013., 18:14   #619
Shady1
Premium
Moj komp

Shady1's Avatar

Datum registracije: Oct 2011
Hvala na odgovorima, u potrazi sam za mobom te me jos jedna stvar zanima jesu li xperie iz T-mobilea i Tele2 otkljucane na sve mreze?
Shady1 je offline  
Staro 09.09.2013., 19:10   #620
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Hvala na odgovorima, u potrazi sam za mobom te me jos jedna stvar zanima jesu li xperie iz T-mobilea i Tele2 otkljucane na sve mreze?
T-Mobile zaključava. 100% sam u to siguran. Tele2 po običaju vjerojatno ima i otključanih i zaključanih.
Brko je offline  
Staro 11.09.2013., 18:29   #621
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Iako još nije ni izašla na tržište, XZ1 je već rootana
http://www.xperiablog.net/2013/09/11...-z1-gets-root/
Staro 11.09.2013., 19:04   #622
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Nije ni izašao a već ima veeeeliki plus
Brko je offline  
Staro 18.09.2013., 18:15   #623
boy005
Premium
Moj komp

boy005's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Sony Xperia Z1 - 649,- € (DE)
Staro 19.09.2013., 19:16   #624
thezero
Premium
Moj komp

thezero's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Xperia Z1 battery test

osobno sam razočaran... pogotovo web browsing testom... kak lg može s još većim ekranom i jednakom baterijom napraviti skoro duplo bolji rezultat...

sramota sony sramota...
thezero je offline  
Staro 19.09.2013., 19:29   #625
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Moglo bi to bit bolje nakon updatea, također ovdje nije jasno koji su točno uvjeti web browsanja, jel ide preko 3G, 4G, kvaliteta veze, jel prebacuje čas na Edge, čas na 3G, itd.
Neo-ST je offline  
Staro 19.09.2013., 19:41   #626
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Polako, izbrusit će se tijekom updateova. Tako je i Z bila podložna pljuvačini, pa se popravilo u apsolutno svim segmentima, a sada više nitko ne kenja

tako će biti i sa Z1, vrlo vjerojatno.
Brko je offline  
Staro 19.09.2013., 21:07   #627
Ludy
Banned

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor thezero Pregled postova
Xperia Z1 battery test

osobno sam razočaran... pogotovo web browsing testom... kak lg može s još većim ekranom i jednakom baterijom napraviti skoro duplo bolji rezultat...

sramota sony sramota...
Ne razumijem , LG ima 12 sati web browsinga, a to znaci 12 sati screen on timea?
Ludy je offline  
Staro 19.09.2013., 21:56   #628
thezero
Premium
Moj komp

thezero's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Moglo bi to bit bolje nakon updatea, također ovdje nije jasno koji su točno uvjeti web browsanja, jel ide preko 3G, 4G, kvaliteta veze, jel prebacuje čas na Edge, čas na 3G, itd.
Mislim da je to na wifi... - ja sam na note 2 uspijevao redovito imat 8-9h screen on time na wifi-u... Dual network iakljucen-samo edge

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Polako, izbrusit će se tijekom updateova. Tako je i Z bila podložna pljuvačini, pa se popravilo u apsolutno svim segmentima, a sada više nitko ne kenja

tako će biti i sa Z1, vrlo vjerojatno.
Nadam se da ce tako biti, planirao sam je uzet kad se cijena unormali na oglasniku, ali ak bat ne poprave nekim sw update-om mislim da necu...

Citiraj:
Autor Ludy Pregled postova
Ne razumijem , LG ima 12 sati web browsinga, a to znaci 12 sati screen on timea?
A ne znam, kak se moze surfat s ugasenim ekranom
thezero je offline  
Staro 19.09.2013., 22:07   #629
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Nema razloga da Sony više troši struje od LG G2 s obzirom da se radi o istom hardveru. To će se ispeglat..

Inače Sony ima odličnu akciju, tko kupi Z1, dobije i Sony smartwatch gratis. Sat mi je preodličan. Akcija u njemačkoj 649eura
Staro 19.09.2013., 23:42   #630
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Kod nas bi mogao biti skuplji od s4, cca 6kkn.
A možda tekomara iznenadi cijenom kakva je bila kad ie xperia z izašla, pa možda, kažem možda, krenem u upgrade...
Brko je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno