|
![]() |
#601 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako ti igranje nije bitno, kolega rplohl na tržnici (kojoj ti još nemaš pristup) nudi polovni ThinkPad T400 za relativno male novce (2399kn sa HDD-om, 3099kn sa 120Gb SSD-om). Kontakt na info@intel-inzinjering.hr
![]() |
#602 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
nisu mi igrice prioritet, ali bi volio tu i tamo nešto odigrat... najviše će mi trebat za neke 3D programe ( Tribon, AVEVA, Foran, tu i tamo Eplan, Acad ) pa bi volio i da je malo jače konfiguracije... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#603 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2013
|
Pozdrav svima! Dvoumim se već neko vrijeme između http://www.centro.hr/detalji_proizvo...973F635A0.aspx i http://www.centro.hr/detalji_proizvo...1DE8BF984.aspx Po karakteristikama su jaako slicni, a mene nekako više vuče hp. (Ali ja sam popriličan laik po ovom pitanju.) E sad, čini mi se da ćete mi prije sugerirati toshibu nego hp i zanima me zasto? Zapravo, meni treba laptop za svakodnevno korištenje, internet, filmovi, AutoCAD, CorelDraw i sl, znači nista pretjerano, al opet htjela bi da bude kvalitetan i traje pristojno dugo. I zanima me zapravo koliko uopće između ova dva mogu pogriješiti? Nadam se da ne kompliciram puno. Hvala na savjetima. ![]() p.s. stavila sam link sa centro.hr-a samo zato jer su pregledni |
![]() |
![]() |
![]() |
#604 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Imam slične, samo 15.6" i5 i i3 probooke u firmi, i onak - bljaaaa. Nit smrdi nit miriši. Toshiba me nikada nije impresionirala. Preporucio bi ti Dell, iako ga nisam vidio uzivo. http://www.telebit.hr/NB-Dell-Inspir...476791065.aspx Ima i5U procesor, tak da je to ubiti i3, ali vjerujem da neceš primjetiti kaj je unutra kao ni 95% ljudi, da nema naljepnice. Jako dobra iskustva imam sa Asusima, vjerovali ili ne. ![]() Ili da pricekaš haswell i5... |
![]() |
![]() |
![]() |
#605 |
Premium
|
HP treba izbjegavati. Kvaliteta im se totalno srozala - griju se, crkavaju k'o ludi,... i imaju samo 1g. garancije. Ono što je nekada bio Acer, to je sada postao HP.
![]() |
#606 |
Registered User
|
Hvala vam. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#607 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Trebao bi laptop bar i5 za 5-6 k kuna sa minimalno 17". Koji bi modeli i gdje trenutno bili best buy? Zahvaljujem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#610 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Thanks. Treba mi preporuka za novog jer mi treba r1. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#612 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
Hmm trebo bi i ja laptop sa i3/i5, 4giga rama, kvalitetan ekran (ovo je najbitnije), disk na 7200okr obavezno 17" obavezno. Koliko vidim svi imaju smeće od diska na 5400okr, a rezolucija je standardna 1600x900 uglavnom svima. HP definitivno ne bi, ima ih u firmi dosta i kvare se ajme. Lenovo (IBM) otkad je ga je kupio ne znam jel čemu, nekako sam najviše za Acer ili Dell mada Asus ima fine mašine, ali ne znam kakva im je kvaliteta... Preporuka? |
![]() |
![]() |
![]() |
#613 |
Guest
|
Pa uzmi nekog Asusa ili Samsunga, trenutno njima najviše vjerujem, za 4-5k kuna i ugradi SSD. |
![]() |
![]() |
#615 |
Premium
|
Ne znam baš za Asusa, od nedavno su oni skočili po brandingu nekako više vjerujem igračima koji su tu od prije (Acer/Dell). Acera imam, star je 6 godina, crkla tastatura, grafička kartica od prvog dana nešto zeza kad je laptop na bateriji.. Nisam pametan |
![]() |
![]() |
![]() |
#618 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
To su sve redom relativno novi modeli, pa ti nitko ne može reci previše. Ali da je prošlo doba kvalitetnih prijenosnika - jest. Nema više stare thinkpad izrade, tj ima ali po kojoj cijeni. Igrao se na asus rog od 13.500 kn, i kada ga gledaš i koristiš, nemaš dojam da je kvalitetno izrađen. Tako da nemoj očekivati previše. |
![]() |
![]() |
![]() |
#619 |
Premium
|
Samsung 350E7C-S02HR, Intel Core i3 3110M 2,40GHz, Display 17.3 HD+ LED TFT 1600x900 + Kamera, HDD S-ATA 750 GB, 4 GB DDR3, AMD MR HD 7670M 1 GB, DVDRW DL, Ethernet, Bluetooth, Wlan, USB 3.0, HDMI, Windows 8 64 bit, jamstvo 12 mjeseci 350E7C-S02HR vs Dell Inspiron 3721, Intel Core i5 3337U, 1,70 GHz, 2x 4096 MB, 17,3'', 1600x900, SATA 1000 GB, Ubuntu, AMD Radeon HD 7670M (1 GB), DVDRW, 1x 10/100 Ethernet,802.11b/g/n,Bluetooth, HDMI, USB 2.0x2, USB 3.0x2, 2,25 kg, Boja Crna, 7-I58G1T-VGA1GL-BLK2 Dell nema winse i skuplji je oko 600kn. Nekako bi najradije Samsunga bez windowsa, al toga nema... |
![]() |
![]() |
![]() |
#621 |
Premium
|
Kupio samsunga... Smeće od diska unutra, mislin da je ovo najsporiji od 5400 diskova, govno jedno nogom bi ga šuta da mogu, kamera ultra loša, kućište cilo plastično (jeftina plastika), tastatura ajde može proć, ekran isto može proć. Valjda sam ja više očekiva od laptopa za 4500kn. S obzirom da ga mogu vratiti kroz 7 dana, jel Dell išta bolji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#622 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Sve je to tu negdje, 99% laptopa od 2000kn pa do nekih 5k su jednake izrade, jedina razlika su komponente. Nakon toga dolaze neki kvalitetnije izrađeni poslovnjaci, koji ti se opet komponentama ne bi svidjeli. Laptopi vrhunske izrade i komponenti koštaju oko peteroznamenkastog iznosa. Kvalitetnije kućište eventualno ima kakav Probook, no tu je produljenje jamstva obavezni dodatak. http://www.svijet-medija.hr/?q=produ...40s,%20H5K26EA |
![]() |
![]() |
![]() |
#623 |
Registered User
|
Pozdrav, Potreban mi je novi laptop, velicine 15,6, koji bi koristio za potrebe na fakultetu, standardno Office, internet itd... i razni programi poput Matlab-a, LabVIEW-a, AutoCad-a i slicno, posto imam oko 6000 kn (moze i par stotina vise) nije mi problem ako laptop bude prejak za potrebe pa da mogu zavrstit koju laganiju igricu ili da je malo duze trajanje baterije itd... Ugl bacio sam oko na ovaj Lenovo G580 pa me zanima ima li tko kakav komentar, mogu li bolje proci, kvalitetnije itd? http://www.lenovo-store.hr/index.php...217&Itemid=127 I također samo pitanje, ima isti model laptopa s Intel Core i5 3230M 2.60GHz / 3.20GHz (3MB cache) Ivy Bridge procesorom, pa me zanima zasto on ima više GHz od i7 (2.20 GHz) procesora i koji je od njih zapravo bolji? Hvala unaprijed ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#624 |
BIND SOFT d.o.o.
Datum registracije: Feb 2006
|
Ja sam uzeo G580: Core i5 3230M 2,60 GHz, 4096 MB + 4096 MB, 15,6" 1366x768, SATA 1000 GB, Free DOS, NVIDIA GeForce GT 635M 2GB, DVD±RW DL, 1x 10/100, 802.11b/g/n, BT, HDMI 1, USB 2.0 1, USB 3.0 2 Jako zadovoljan. Ono za sto sam namjenio izvrsno obavlja. Prebacio da koristi HD4000 dok je na bateriji i drzi skoro 5h. |
![]() |
![]() |
![]() |
#625 |
Registered User
|
Hvala! Može samo preporuka gdje uzeti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#627 |
Registered User
|
Pozdrav, kupujem laptop do 7000 kn koji mi je potreban za faks, pa me zanima vaše mišljene o http://www.adm.hr/product_info.php?c...ducts_id=12683 Hvala! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#628 |
Premium
|
Za faks ti ne treba i7 niti tako jako grafa. Ako tome dodaš da ima samo 1g. garancije, a Aceri su (bili) skloni kvarenju, onda baš i nije neka kupnja.
![]() |
#629 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2010
|
Molim preporuku
Preferiram stolno računalo ali vrijeme je za nabavku prijenosnog. Uglavnom buđet je oko 6000 kuna, volim xampp, testiranje raznih internetskih platformi, cms, foruma i naravno kopanje po virtualnim OS sustavima. Igranje je rijetko, video obrada u određenim prigodama. Ne želim predinstalirani windows 8, draža mi je sedmica ili neki linux. Živim u Rijeci i nemam veliki izbor trgovina koje nude "kredu" pa sam primoran na manji izbor modela. E sad, bacio sam oko na Notebook Asus X75VB-TY023. Malo ima informacija o navedenom modelu, pa me interesira kvaliteta izrade, trajanje baterije (TFT-LCD ekran) ili vaše opće mišljenje za razliku od izbora jedne TOSHIBA Satellite L850-1H4. Hvala unaprijed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#630 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Lega me pitao za neki laptop pa smo gledali ova dva: http://www.portio.hr/index.php?page=...d=100000090312 http://www.protis.hr/products/detail...a--torba/72698 Jel se isplati uzet ovaj iz portia za 5870 kn ili ima nešto bolje do 6000 kuna? Koliko sam skontao mogu se igrat igre na manjoj rezi i medium detaljima na tom laptopu iz portia Laptop bi mu služio za surfanje ali i za gaming. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|