|
![]() |
#601 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
ma uzimam taj disk jer ne znam sta bi drugo uzeo, buduci da se ne igram vise, a sestra uzima novi komp bez PDVa, pa da se i ja malo ogrebem... ![]() ugl... thx na grafu, ali mene tisina zanima... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#602 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Tiši je od 6400AAKS.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#606 |
machine that goes ping!
Datum registracije: Jul 2007
|
http://www.xbitlabs.com/articles/sto...roundup-3.html i ne radi se o alignmentu, disk je jednostavno užasno spor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#607 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Prema pristupnim vremenima (~20ms) .. rekao bih da se netko igrao sa AAM-om ... vise je nego ocito. Vjerojatno su odlucili u tvornici po defaultu postavljati najtisu poziciju (kao storage, tisina i te spike). Uglavnom test nije previse realan ... makar diskovi dolaze takvi iz tvornice, krajnje je jednostavna promjena AAM-a na "performance" poziciju. A svi znamo koliko je razlika kada disk prodishe sa pristupnim vremenima smanjenim za 4-5ms ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#610 | |
Moderator
|
Citiraj:
Ovo je model testiran out of the box, dakle otpakiran, inicijaliziran i testiran. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _________________________________________________________________ A ovo je moj primjerak koji sam evo sada za potrebe usporedbe testirao. Na disku je oko 600GB podataka a AAM je ugašen. Koliko je ''užasno spor'' pokazuje recimo usporedba sa WD6400AAKS (sa oko 300GB podataka i ugašenim AAM-om) WD10EARS ![]() ![]() WD6400AAKS ![]() ![]() Stoga izjave tipa zadrži za sebe jer ne vidim niti jednog razloga zašto se taj disk ne bi smio kupiti ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#615 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
misliš WD6401AALS? mislim da je neko već spomenuo da se oni griju malo jače, jer neki znaju imati 3 ploče po 250GB i glasniji su nego inače. moj WD 500GB crni je na 40°C bio kad sam testove vrtio po njemu bez ikakvog venta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#616 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Ne, 3 pločex250GB=750GB kao prvo ![]() Moj je 6400AAKS. WD caviar black. Kad ima protok po nejmu bude ispod 40, sad je 47. Pa jel mogu kakve neželjene posljedice biti da se osiguram dok je vrijeme ![]()
![]() |
#617 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
samo malo. što postoji WD6400AAKS u black varijanti??? šta nije AAKS blue, a AALS black? de provjeri šta na disku piše ![]() a što se tiče ploča, moj je 500GB pa ima 2 x 320 ploče u sebi ![]() ![]() digni haubu pa vidi koliko ploča ima ![]() po meni, ništa strašno za taj disk da se toliko grije tamo gdje nema zraka. a i vjerojatno ga grije i toplina od ostalih komponenti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#619 | |
Moderator
|
AAKS je Blue AALS je Black Citiraj:
Pobrkao si kruške, jabuke i šljive. Ako je 6400AAKS to je WD Blue kapaciteta 640GB. Dakle ne može biti 750GB niti može biti Black serija.
![]() |
![]() |
#621 |
Moderator
|
Zato kaj nemaš plavu. Nema to veze. I ja imam 6400AAKS s takvom naljepnicom no to je WD Blue serija.
![]() |
#622 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Da, to je dok još nisu farbali naljepnice, ja imam 2 komada ta 6400AAKS bez pofarbane etikete i jednog novog što je nakeljen plavi logo na etiketi. Ali sve je ista serija, daklem po novome BLUE. (Ustvari - imam ******* više, a ne diskove - sve sam prodao da spasim gladnu guzicu) Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 11.03.2010. u 19:14. Razlog: bez psovanja! |
![]() |
![]() |
![]() |
#623 | |
Avocado
|
Citiraj:
To je još jedna famozna spletka gospona tubića očito, ja sam kupio black po računu a dobio ovo i cijelo vrijeme bio uvjeren da je to black. Očito je u čemu je problem.
![]() |
![]() |
#624 | |
Moderator
|
Ne nego je tako. Dao sam ti gore linkove na serije WD-a. Ako si još skeptičan pogledaj količinu cache memorije. Citiraj:
![]() Kakve veze on ima sa etiketom diskova? Ako ti je to prodao pod Black ti si kriv kaj nisi gledao. Na njemu nigdje nije napisano WD Caviar Black Pa i ja imam takav 6400AAKS. Hrpa ljudi ima takav 6400AAKS. Malo si previše paranoičan ![]() Da ti srce bude na mjestu http://media.photobucket.com/image/W...i/trio6400.jpg BTW Evo kako mora izgledat Black Label / Blue Label / Green Label
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 11.03.2010. u 21:42. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#625 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
čoveče kak ti nije jasno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#627 |
Moderator
|
Dizlo kod tebe su samo na staro kućište nakeljili novodizajniranu deklaraciju. ![]() Kasnije su išli i kućišta redizajnirat ![]()
![]() |
#628 |
Avocado
|
Dečkovi, problem je u meni, ja sam kupijo bijo kao black, i inače nisam uopće mario za te oznake na diskovima. Tak svejedno više, radi ko beba. No još uvijek nitko na pitanje nije odgovorio ![]() 47°C. Dobro ne dobro?
![]() |
#629 |
Moderator
|
![]() |
#630 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |