|
![]() |
#601 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ha ne znam kak vama, al meni poprilicno ide na zivce to sto mogu slozit kucnu mrezu za relativno malo novaca (manje nego kosta bilo koji iole pristojniji ssd kod nas) koja ima vecu propusnost podataka od svih hdd-a, a i dobrog djela ssd-a. Doduse performanse diskova se mogu povecat stavljanjem u raid polja, ali standardni kontroleri koje imamo ili koji kostaju neku normalniju svotu novca i nisu bas narocito pouzdani po tom pitanju. Nekad su diskovi drasticno nadilazili mrezne resurse. I iskreno mislim da su brzine trenutnih ssd-a ogranicene upravo suceljem na koje se spajaju. Naravno i da imamo brze ne bi instantan skok bio, al bi se svakih par mjeseci pojavio novi koji bi gurao granicu dalje i dalje te bi sad imali drasticno jeftinije diskove jednake brzine kao sto su sad high end, ali na mainstream djelu trzista. No kako smo vecina nas ovce, kupujemo "superbrzu novu tehnologiju" koja postaje dostupna doslovce svima kroz period od godinu dana, a nije da nam treba
#602 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Eto, napokon Intel krenuo na 34nm NAND! Navodno bi cijene Intelovih NAND cipova trebao pasti 60% u odnosu na 50nm koji se sada nalazi u diskovima. Unatoc tome sto ce cache, kontroler, PCB SSD-a i kuciste ostati iste cijene, nadam se da bi do Bozica SSD-ovi napokon mogli prestici Velociraptor u omjeru kn/GB. Nadam se da nitko nece zamjeriti ako stavim link za ovu vijest: http://techpowerup.com/99815/Intel_D..._upto_60_.html |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#605 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Uglavnom amerikanci počeli kupovat nove Intele 80 GB. Cijene kreću od 218 $. A ja bio sretan kad sam svoj SSD od 64 GB prije mjesec dana kupio za 201 $ s dostavnom. Idem si pucat u koljeno! |
![]() |
![]() |
#606 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ekipa,daj mi recite dal sam učinio dobro ak čopim ovaj SSD?http://www.autronic.hr/cms/Detaljno....Kategorija=447 |
![]() |
![]() |
#607 |
Premium
|
@zvonac.. ok je taj, dapace, vrlo dobar, ista stvar kao i ocz vertex o kojem se tu puno pricalo, ali sacekaj jos malo, doci ce do vrlo skorog pada cijena ssd-a, samo da se pojavi malo vise intela na trzistu.
#608 |
Premium
|
kao što antrax reče, SSD je ok, ali previše novaca, na ebay-u OCZ Vertex 30 GB ide za 152 $, oko 800 kn i ako bude PDV onda maksimalno 1000 kn |
![]() |
![]() |
#609 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() A kaj sprema se velik pad cijena ssd-a? Ma sve to štima,samo nekak sam skeptičan prema sniženju ssd-a kod nas...znam da imamo skupe ssd-e(šrot) po dučanima,dok je vani puno jeftinije,tak da se ne veselim previše tome kod nas..Eventualno ak se vani kupuje...Mi smo uvijek bili skupi i ostali...I kolko god budem čekal,nikad nečemo dostić cijene one koje su vani,tak da... |
|
![]() |
![]() |
#610 | |
I'm nightrider
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() pogle moj potpis ![]() ![]() |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#611 |
Premium
|
gle prije il kasnije se mora i kod nas prosirit ponuda. OCZ je vec snizio cijene svojih diskova, sad se ceka ostatak ekipe, tako da kod sljedece posiljke vec ce cijene bit manje. Sad sta to znaci na nasem trzistu, mjesec do 2 u odnosu na ostatak svijeta.
#613 |
Premium
|
Mah,neam ja povjerenja u naše trgovine ![]() Sve u svemu ja se nadam da ćemo i mi iskusit jeftiniji kvalitetan ssd a ne samo ostatak svijeta. |
![]() |
![]() |
#614 | |
I'm nightrider
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#615 |
Premium
|
@darq.. vertex preporucena cijena 60gb vertexa nije vise 218 nego 190$, a agility (takoder indilix samo s nesamsung keksima) 160$ isti kapacitet. Oko 15% smanjenje cijene dakle. i sry al nije ti bas nesto jako povoljan taj ssd sto prodajes, stari samsung, performanse su mu, hm, dosta jadne u odnosu na nove modele i jos k tome bez garancije. @zvonac... kako hoces, al ja nebi dao kod nas svotu za koju dobijem duplo veci disk iz vana nikako. Autronic kao i jos neki ima ogromnu marzu tako da je cijena takva zbog toga ponajvise.
#617 |
LateralusX
Datum registracije: Nov 2005
|
Intel Forces OCZ's Hand: Indilinx Drives To Drop in Price ![]() da, Intel je bolji u IOPS, ali i puno skuplji (50 nm modeli), dok su SSD-ovi s Indilinx Barefoot kontrolerom odmah iza njega, pa su imho bolji omjer ulozeno/dobiveno |
![]() |
![]() |
#618 | ||
I'm nightrider
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
to je slc frajeru, idi zuri u sunce ![]() ovi neki rezultati nekih benčeva su samo brojevi, a stvarni rad samog diska je nešto sasvim drugo ![]() |
||
![]() |
![]() |
#619 |
Premium
|
@zvonac... onaj ST je isti disk kao i ocz vertex, po pisanju je brzi od intela, po citanju sporiji. Random brdo sitnih stvari je dosta sporiji, ali to su svi, intel je daleko daleko ispred ostatka ekipe. No u svakom slucaju, vertex/falcon/ME i kompanija na indilix kontorleru te samsungovi novi mlc/summit/ST SX serija su odlican izbor za "po doma", za razliku od jmicron based uredaja. Zasto jmicron toliko kasni s rnd-em, to mi zbilja nije jasno. E sad, indilix samsung borba, to je prava konkurencija i osobni izbor zapravo @darq.. to sto je to slc ne znaci nista, to sto ce izdrzat 100godina, koga briga, za 5 godina (sto ce btw izdrzat bilo koji trenutni ssd bez pol muke) ce cijene i tehnologija biti toliko napredniji da to sto u ladici imas neki slc disk ti ne znaci nist jer je postao turbo spor. Stvarni rad diska tvoj slc nije NISTA bolji od danasnjih solidnih mlc diskova tipa vertex/summit kompanije, dapace osjetno je sporiji. to sto se ti palis na slc je tvoj problem, na zalost zeznio si stvar kod kupovine jer kontroler nije mogao izdrzat mogucnosti samih chipova, ali ti ne daje za pravo da ga reklamiras kao nesto turbo mega super duper kada to nije. Disk je ok, bez daljnjega, ali nazalost old school pa ga je vrijeme pregazilo.
#620 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Da,mogu sanjat samo... |
|
![]() |
![]() |
#621 | |
LateralusX
|
Citiraj:
4-Way SSD Round-Up, OCZ, Corsair, Kingston, ST kontroleri u testu: ST i OCZ = Indilinx Barefoot, Corsair = Samsung, Kingston = Intel |
|
![]() |
![]() |
#622 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Sjetite se samo koliko je dugo trebalo da se kod nas pojavi kvalitetnija RAM memorija. Sjecam se koliko je dugo na DDR platformi dominirao Kingmax sa bezobrazno previsokim cijenama. No nismo imali izbora ako smo htjeli koristiti VIA KT333, KT333A, KT400 ili prvi nForce. Tek negdje u doba nForcea2 pojavio se Cors na 400 MHz i kostao je astronomski! Heh, sjecam se tih mojih 2x512 LLPT Corsova :-) Zato me ne cudi sto je ponuda SSD-ova (kod nas) bijedna i s paprenom cijenom. Mozda Windowsi 7 nesto malo pobude interes korisnika, ali koliko sam citao cijene ce do kraja godine ostati tu gdje jesu jer je daleko veca ponuda NAND-a od potraznje. Intel bi mogao drasticno spustiti cijene, no nece jer je veci dio konkurencije ulozio velike pare u 45nm NAND na 300mm vaferima. Tek kada se u iduce dvije godine SVI proizvodjaci prebace u 34nm i manje proizvodne procese mozemo ocekivati osjetno nize cijene. |
![]() |
![]() |
#623 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() @ostali: Koga boli K za intel. Oni sigurno nece utjecati na znacajno snizavanje cijena svojim (ne)konkurentnim cijenama za siroke mase. ![]()
![]() |
#624 |
Premium
|
moja procjena veceg pada cijena na globalnom trzistu je nakon 2 mjeseca, jer je to vrijeme kada redovno sve memorije padaju, vec x godina uzastopce, nakon bozicnih blagdana, gomilanja zaliha pa rasprodaje ostataka te kraj fiskalne godine velikim tvrtkama. cisto da se nadovezem malo na deadmanov review, treba uzeti u obzir kapacitete (izuzev intela, posto su oni 80/160 samo), porastom kapaciteta rastu i performanse ssd-ima, tako 30 i 60gb imaju jednake, te 120 i 250, 60 uvijek kaskaju brzinom zapisa za 120. Tako da nije lako direktno usporedit ni 2 diska na potpuno istoj platformi u ovom slucaju (super talent i ocz) edit: nekonkurentne cijene intela?! 80gb 34nm intel za ~200€ meni zvuci vise nego jako dobro, pogotovo kad uzmemo da na hoh.de primjerice jednako toliko kosta i 60gb vertex ![]()
#627 |
Premium
|
@ antrax: koje ste sve SSD-e koristili? (ne za dva tri benchmark-a, nego za rad na neko vrijeme) @ zvonac: ako je za laptop sa SATA-1 kontrolerom nema bolje nego darQ-ov Samsung SLC. Ovaj moj Super Talnet MasterDrive SX od 64 GB se dosta čudno ponaša na duže staze, istina ne primječuje se to u radu nego samo u benchmark-ovima. A i pitanje je sad koliko bi se u stvarnom radu osjetilo da disk ima 200 MB/s čitanje i pisanje, a ne "samo" 100 MB/s kao darQ-ov SLC. PS: SLC je bolji od MLC-a koliko god to neki htjeli sami sebi priznat ili ne BTW: darQ mi je burazer pa znam kak radi koji SSD |
![]() |
![]() |
#628 | |
I'm nightrider
|
Citiraj:
ajmo ovak... kolko si dosad imo slc i kolko si do sad imo mlc diskova ? |
|
![]() |
![]() |
#629 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
@Antrax: Tomy ga je vec gore naveo (eBay - 30GB Vertex). Znam da nije 30GB velik kapacitet, al za bitne aplikacije i OS meni ok. Ako bas pucas na 60GB i letece performanse 2x30GB u AID 0 i glavni baja u selu ![]() A ispadne te oko 1600kn
#630 |
LateralusX
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |