Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 11.08.2014., 21:12   #6151
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor trouble Pregled postova
Ma da?....kaj ti nisu tu probali isprat mozak da ti to NE TREBA? mozda nisi spomenuo...jer da jesi sad bi vikao da je nedostatak tako nečega feature a ne mana
Naravno da ti ne treba. Pa za tu svrhu si kupiš Pocket File Manager koji košta pišljivih 12kn i problem riješen.

On je također dobar da vidiš propertiese fajlova i slika, jer drugačije ne možeš.
Isto tako, ako želiš nekom poslat preko maila sliku u full rezoluciji, i za to je isto dobar, jer ni to drugačije ne možeš.
Neo-ST je offline  
Staro 11.08.2014., 21:14   #6152
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Nemojte da rasprave opet odu putevima file managera, molim lijepo
Brko je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.08.2014., 21:28   #6153
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
pa zakljucili smo odavno da evriđ đo netreba fajl menađer, a oni koji se osjećaju abov evriđ, eh, to je druga priča
domis je offline  
Staro 11.08.2014., 21:35   #6154
akoj
lijevo smetalo
Moj komp

akoj's Avatar

Datum registracije: Jan 2014
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Naravno da ti ne treba. Pa za tu svrhu si kupiš Pocket File Manager koji košta pišljivih 12kn i problem riješen.

On je također dobar da vidiš propertiese fajlova i slika, jer drugačije ne možeš.
Isto tako, ako želiš nekom poslat preko maila sliku u full rezoluciji, i za to je isto dobar, jer ni to drugačije ne možeš.
Problem je bio riješen, sve dok nisi morao nešto uploadati. Zato sam do dolaska 8.1 sa sobom uvijek nosio i S60.
Staro 11.08.2014., 21:52   #6155
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2013
Citiraj:
Autor redscro Pregled postova
Meni osobno nekoliko sitnica. Prvo u Notification centeru nedostaje opcija za paljenje/gašenje mobilnog interneta. Nekome to ne treba, meni bi to bila najkorištenija opcija (ne radi prometa već radi baterije). Ne znam čija je ideja bila da se to ne doda kao opcija, no znam da bi ju dosta ljudi rado vidjelo. Drugo, relativno loša pretraga na Marketu; nekad upišem točan naziv aplikacije i nema rezultata, drugi put nađe. Često ne nudi srodne aplikacije onoj koju tražiš, a nudi neke koje nemaju veze. Treće - užasna, ali užasna organizacija postavki gdje imam 50ak opcija random poredanih pa ti traži ono što te zanima. Još sigurno ima ponešto što mi trenutno ne pada na pamet jer nije pretjerano bitno.

Eto, nije to ništa što bi bilo od životne važnosti niti što bi me, pored svih prednosti, odvratilo od WPa, ali je nešto što bih volio da poprave.
Bravo konačno sam čuo nešto konkretno. Ovo što si nabrojao su sitnice ali i to se da softverski riješiti. Za neke stvari već postoje aplikacije koje nude shortcutove do željene opcije. Znam da nije najjednostavnije rješenje...
Ali kad pogledamo za što se najviše koristi mob, kad pogledamo performanse itd...WP nema konkurencije (naravno, mormao uspoređivati mobove istog cjenovnog ranga). WP možda i nije bio dobra opcija dok nisu ispeglali OS i dok je app store bio siromašan ali sad su barem sve bitne aplikacije tu, one koje ljudi najviše koriste. WP nikad nije ni bio mob za gejmanje. Uostalom, za te stvari prikladiniji je tablet.
Po meni prednost WPa u odnosu na android i apple us:

1) fluidniji rad i bolje performanse u RL (igre pogotovo)
2) u pravilu bolje kamere od konkurencije (lumije)
3) sve češći update i općenito rast platforme
4) nema prtljanja s hackanjem i raznoraznim "štelanjem" moba da bi ti "bolje" radio
5) sučelje, tilesi itd...iako je ovo subjektivno ali obzirom da sam imao sve 3 platforme mobova iza ovog stojim...

Ka mane WP-a (sad kad imamo 8.1 i kad je dosta stvari riješeno) bi napomenuo relativn osiromašni store u odnosu na konkurenciju (iako su bitne stvari tu). Najbolji store ima i dalje apple a ne android. Mana bi bilo i ono što je već neko spomenuo a to su sjebali jednim od zadnjih updatea di je sad sve natrpano na jednom mjestu. Ali velim, to su sitnice.
Tvrdi je offline  
Staro 11.08.2014., 21:52   #6156
Franzek
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2014
Bok, kupih Lumiu 930, sve o.k., poslije dugog korištenja Androida pravo osvježenje ali ( uvijek jedan ali... ) tipke na bočnoj stranici za volumen, on/off su nekako klimave. Ne znam da li je i na drugim L930 isto tako ili???
Franzek je offline  
Staro 11.08.2014., 22:12   #6157
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Autor Franzek Pregled postova
Bok, kupih Lumiu 930, sve o.k., poslije dugog korištenja Androida pravo osvježenje ali ( uvijek jedan ali... ) tipke na bočnoj stranici za volumen, on/off su nekako klimave. Ne znam da li je i na drugim L930 isto tako ili???
Ne, nije tako, čvrste su i stabilne. Obavezno nosi u servis i žali se. Po meni Lumia ima najbolje tipke ikad napravljene na nekom uređaju, izvedba, čvrstoća, kontrolirani pritisak, sve je top klasa.

HP Obelisk Desktop PC - 875-0040ny
Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY007GSC
17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Philips The One 75PUS8807/12 LED UHD 4K 120 hz
Logitech K400 wireless keyboard
Guls je offline  
Staro 11.08.2014., 22:17   #6158
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
listerstorm je offline  
Staro 11.08.2014., 22:17   #6159
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor gnujko Pregled postova
4) nema prtljanja s hackanjem i raznoraznim "štelanjem" moba da bi ti "bolje" radio

Zato WP community i ima najveći broj fake developera...
Ona jadna Appstudio stranica je doživila DDOS napad kad su izbacili 8.1DP
Neo-ST je offline  
Staro 11.08.2014., 22:39   #6160
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:

Zato WP community i ima najveći broj fake developera...
Ona jadna Appstudio stranica je doživila DDOS napad kad su izbacili 8.1DP
moje prvo prtljanje datira iz doba spektruma 64 ke i amige pa sam tako prtljao i po androidu. Ali nakon nekog vremena dosadi a nije da ti pruža neku ogromnu i krucijalnu korist. Kužim da ima ekope kojoj to nikad neće dosaditi ali to je onda neka vrst zabave. Moderni smartphone bi trebao pružati fluidan rad u sučelju i aplikacijama, kvalitetan ekran, odličnu kameru i širok spektar korisnih aplikacija uključujući one neizostavne, (bar za većinu, ja sam recimo fejs odjebao). Sve više od toga traže napredniji korisnici kojih je zanemariv broj a vjerojatno je to dobar dio s ovog foruma (ipak je to pcekspert ekipa hehe).
Ja recimo poznam ekipu koja je uspjela prtljanjem, zagušit android. Ljudi neznaju ali kad se nudi onda se i proba. Najbolje od svega što ti wannabe power useri te mobove najviše koriste za brbljanje fotkanje i postanje selfija.
Mob je praktičan ali kad sam na moru nosim i ipad jer nemrem normalno igrat fifu na telefonu. ove druge igrice samo ako mi je užasno dosadno u nekoj čekaonici. Dobra kamera dobro dodje ako se želi uhvatit trenutak. Ko će teglit dslr npr. na plažu a recimo 1020 okine fotku ko prosječni kompakt. Surfanje je drama ispod 5 incha. Realno. Dakle opet nužda a na more se nosi tablet. A kad u džepu imam 5+ inchni mob imam osjećaj da se nebudem mogao sagnut i nupumpat gumu na biciklu.

Zadnje izmijenjeno od: Tvrdi. 11.08.2014. u 22:51.
Tvrdi je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.08.2014., 23:00   #6161
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Ako dolaziš s Androida i smatraš se "power userom", odnosno voliš istražiti sve mogućnosti OS-a, experimentirati s rootanjem, itd. onda se pripremi.
Kako - bolje da ne govorim, jer će opet tebi zvoniti alarm
Eto, na Xperiji Z vrtim zadnji KK i root mi je treba. Doba flešanja kernela, romova i slično je iza mene. Jednostavno mi se to neda. Koristim official fw, samo druga država. Dakle, koristim mobitel as is. Muzika, net, fotić, poruke, pozivi. Zato velim da bi htio probat voziti WP čisto da vidim kako to izgleda.
Brko je offline  
Staro 11.08.2014., 23:18   #6162
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor redscro Pregled postova
Meni osobno nekoliko sitnica. Prvo u Notification centeru nedostaje opcija za paljenje/gašenje mobilnog interneta. Nekome to ne treba, meni bi to bila najkorištenija opcija (ne radi prometa već radi baterije). Ne znam čija je ideja bila da se to ne doda kao opcija, no znam da bi ju dosta ljudi rado vidjelo. Drugo, relativno loša pretraga na Marketu; nekad upišem točan naziv aplikacije i nema rezultata, drugi put nađe. Često ne nudi srodne aplikacije onoj koju tražiš, a nudi neke koje nemaju veze. Treće - užasna, ali užasna organizacija postavki gdje imam 50ak opcija random poredanih pa ti traži ono što te zanima. Još sigurno ima ponešto što mi trenutno ne pada na pamet jer nije pretjerano bitno.

Eto, nije to ništa što bi bilo od životne važnosti niti što bi me, pored svih prednosti, odvratilo od WPa, ali je nešto što bih volio da poprave.
Dodati tome i stalni "Resuming" i "Loading". Inače se slažem sa svime kaj si rekal, meni je isto bitno imati toggle za mobilni net, tj. toggle za 2G/3G/4G.

Iako, problem je u tome kaj navodno ta opcija (za mobilni net) nije direktno dostupna preko Settings menija i da je API za to ograničen. Jedino kaj bi moglo pomoći je zapravo ubiti dvije muhe jednim udarcem - redizjanirati Settings-e i omogućiti pristup dubljim postavkama preko API-ja. Za prvu stvar znam da se radi na tome (Joe Belfiore je tako hintao) dok za drugo je samo pusta želja. Za sad.

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline  
Staro 12.08.2014., 00:35   #6163
Don Kihoty
Banned
Moj komp

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor domis Pregled postova
kihoty, daj pls pogledaj u kom stadiju je cyan za lumiu 820, hungary CV
Tu tu

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Eto, na Xperiji Z vrtim zadnji KK i root mi je treba. Doba flešanja kernela, romova i slično je iza mene. Jednostavno mi se to neda. Koristim official fw, samo druga država. Dakle, koristim mobitel as is. Muzika, net, fotić, poruke, pozivi. Zato velim da bi htio probat voziti WP čisto da vidim kako to izgleda.

A gle, Android ti nudi primjerice iskustvo kao i luksuzni trajekt:
- Dobar WC, eventualno cugu, klopu, možeš šetati i istraživati,
no ako bude vjetrova i valova, te je taj trajekt puniji, izaziva morsku bolest
i potrebu za pražnjenje želudca preko pramca.

WP ti je kao "kupejac":
- Možda se ne možeš prošetati koliko hoćeš,
i nema uvijek bistro vagon, ali zato su sjedala široka, i na odredište
stiže mirno i sigurno. U 98% slučajeva je neometen.

iOS ti je kao 747:
- Imaš sve, od posluge do udobnosti, no svako polijetanje i slijetanje
je iskustvo za sebe. Dobro je dok si u zraku. Ne želiš "pasti" na tlo.
Don Kihoty je offline  
Staro 12.08.2014., 07:03   #6164
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
mislil sam da imas navifirm, a ne tubstranicu koja malo kasni
domis je offline  
Staro 12.08.2014., 07:48   #6165
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

@Don Kihoty - nemoj dalje shvatio sam sve
Brko je offline  
Staro 12.08.2014., 08:34   #6166
ti.le
[CTN]Mr.Ti
Moj komp

ti.le's Avatar

Datum registracije: May 2007
Hm, ovi misle da bi MS mogao uskoro (04.09) predstaviti nasljednika L1020...

http://www.techradar.com/news/phone-...-event-1261059

BTW, ja sam svoju L1020 downgradeao sa DP8.1GDR1 na 8.0, OTA na Cyan, pa DP na GDR1
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO
ti.le je offline  
Staro 12.08.2014., 08:37   #6167
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Nekak sumnjam da bude nasljednik 1020 ove godine...,
A i ak bude, dolazim na 1030..
zvonac je offline  
Staro 12.08.2014., 08:51   #6168
nathan.fake
Premium

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor ti.le Pregled postova
Hm, ovi misle da bi MS mogao uskoro (04.09) predstaviti nasljednika L1020...

http://www.techradar.com/news/phone-...-event-1261059
budu 730 i 830 predstavili... slovo "o" u "more?" odgovara kameri na leaku Lumie 830, a press shot 730 je isto leakan...

da izlazi 1030 vec bi se naveliko o njemu pricalo... sjeti se samo kolko je bilo leakova EOS-a aka 909 aka 1020

Citiraj:
Autor seno Pregled postova
Brzinsko pitanje, sta mislite o poklopcima na ebayu za lumiu 920?
Moj bjeli mi je dosadio pa bi htio kuptii cyan, da li ce to sljakati? Jer je poprilicno lagano zamjeniti ga.
prema onome sto sam vidio na YT, nije neki problem... sa stare maske treba samo odljepit 3.5mm jack i oslobodit USB konektor, ostalo imas na novoj masci...

ja sam narucio bijelu sa AliExpress-a, trebala bi stic za par tijedana.. pa javim kak je operacija prosla
(inace narucio sam i jednu iz UK sa eBay-a, al taj me seller zavaljo.. poslo mi koristenu i ostecenu masku.. vald ce bit vise srece s kinezima )

Zadnje izmijenjeno od: nathan.fake. 12.08.2014. u 10:19.
nathan.fake je offline  
Staro 12.08.2014., 11:03   #6169
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
Iako, problem je u tome kaj navodno ta opcija (za mobilni net) nije direktno dostupna preko Settings menija i da je API za to ograničen.
Kako ne? Ubijes "Data connection" i vise se ne spaja. Ako ti smeta da nemas direktni pristup toj opciji, onda instaliras neki app koji nudi tu mogucnost. Recimo "Battery" ima tu mogucnost, tj direktni pristup za 5 togle podesavanja: WiFi, BT, Airplane, GPS i Data...
Prezime je offline  
Staro 12.08.2014., 11:12   #6170
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Kako ne? Ubijes "Data connection" i vise se ne spaja. Ako ti smeta da nemas direktni pristup toj opciji, onda instaliras neki app koji nudi tu mogucnost. Recimo "Battery" ima tu mogucnost, tj direktni pristup za 5 togle podesavanja: WiFi, BT, Airplane, GPS i Data...
Ima tuce aplikacija koje nude shortcutove i za data net....
Tvrdi je offline  
Staro 12.08.2014., 11:28   #6171
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Jamacno, ali su mi draze, i zato ih spominjem, one koje nude i neku drugu korist osim shortcut-a...
Prezime je offline  
Staro 12.08.2014., 12:22   #6172
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

L530 Dual SIM izašla u Maleziji. Cijena 110$.
http://www.soyacincau.com/2014/08/12...d-in-malaysia/

L830 bi mogla imati vrhunsku 20MP kameru. Mislim da smo dobili best buy.
http://www.neowin.net/news/lumia-830...lagship-camera
Staro 12.08.2014., 12:31   #6173
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Kamera bu ista bila ko i na 1520 i 930...
zvonac je offline  
Staro 12.08.2014., 12:31   #6174
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
L830 bi mogla imati vrhunsku 20MP kameru. Mislim da smo dobili best buy.
http://www.neowin.net/news/lumia-830...lagship-camera
Znači super kamera, ekran idealnih 4.5 incha (praktičnost), 4core, dual sim, slot za memorijsku karticu...super. Sad samo da vidimo koliko će lupit maržu kod nas...
Tvrdi je offline  
Staro 12.08.2014., 12:43   #6175
nathan.fake
Premium

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor gnujko Pregled postova
Znači super kamera, ekran idealnih 4.5 incha (praktičnost), 4core, dual sim, slot za memorijsku karticu...super. Sad samo da vidimo koliko će lupit maržu kod nas...
L730 ce bit dual sim varijanta, za 830 sumljam...
nathan.fake je offline  
Staro 12.08.2014., 12:58   #6176
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Autor nathan.fake Pregled postova
L730 ce bit dual sim varijanta, za 830 sumljam...
Da...u pravu si, iako se nešto spominjalo da će sve nove nokije imati dual sim..
Tvrdi je offline  
Staro 12.08.2014., 13:52   #6177
Spacerr
Registered User

Skuplji modeli kod svih proizvodjaca su sa jednim SIM-om..
Spacerr je offline  
Staro 12.08.2014., 14:17   #6178
L31
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2013
Citiraj:
Autor Spacerr Pregled postova
Nisu kod svih
L31 je offline  
Staro 12.08.2014., 14:21   #6179
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Autor Spacerr Pregled postova
Umjesto obrnuto. Radnim ljudima bi dual sim dobro došao.
Tvrdi je offline  
Staro 12.08.2014., 15:10   #6180
Spacerr
Registered User

Citiraj:
Autor L31 Pregled postova
Nisu kod svih

Navedi primjer(e), pa cu ja tebi navesti svoju tvrdnju (ako je potrebno).
Spacerr je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno