|
![]() |
#60001 | |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60002 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#60003 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#60006 |
Premium
|
Kako tražim novi auto, zamislio sam si da bi ga si uzeo preko firme na operativni leasing. Odaberem auto i zatražim ponude. Cifre boli glava, cca. 4k kn/mj. Ispada da nakon 4g. leasinga ja otplatim 80% (cca. 200k kn) cijene novog auta (253k kn). Po meni je to totalno suludo jer sam otplatio 80% cijene, a njima ostaje auto u vlasništvu pa ga mogu prodati i dodatno zaraditi na njemu. A duboko sam uvjeren da bi nakon 4g. taj auto vrijedio bar 50% cijene novog. Kod financijskog leasinga, tokom te 4g. pretplatim auto za 10%, ali mi bar ostaje u vlasništvu.
![]() |
#60007 | |
Asshole
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60008 |
Premium
|
Baš sam o tome počeo razmišljati. Dobio sam izračune i za fin. leasing. Na cijenu auta od 34.943€, u 4g. platim 37.761€ (+2.818€). Doduše, kod FL imam troškove u vidu rege, tehnički, gume, osiguranje,... pa će razlika narasti na bar 5k €. Idem danas pogledati C-HR 2.0 koji je 20k kn jeftiniji.
![]() |
#60009 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Pa i u operativnom imaš sve te troškove dok je auto kod tebe. Cimni Impuls leasing, rekli su mi da njima nije u cilju skupljat stare aute iz operativnog pa daju da se otkupi...al provjeri po kojoj tablici onda gledaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60010 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#60013 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
U operativnom sve rješava leasing kuća, tj. u tom paketu ovisno o godinama najma ide odgovarajuć broj setova guma, osiguranja, registracija, servisi…sve. Ti točiš i voziš
![]() |
![]() |
#60014 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Razgovarao sam sa 4-5 kuća kada sam uzimao auto i ni jednoj to nije uključeno po defaultu. Može se kod nekih dodatno ugovorit, a opet, sve ti to platiš pa ti u najboljem dođe na isto |
![]() |
![]() |
![]() |
#60015 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Lol, sta nije jedini razlog za uzet operativni leasing, da se oni brinu o svemu, a tebi je auto samo alat koji se koristi? Zasto uopce postoji "opeartivni" leasing gdje se ti brines o autu u vidu registriravas/servisiras/mjenjas gume etc? |
![]() |
![]() |
![]() |
#60016 |
Premium
|
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 24.02.2022. u 13:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60018 |
Premium
|
Baš me zanima kolika će sada biti razlika u cijeni između tankanja benzom i strujom. Imajući u vidu i daleko veću cijenu EV, amortizacija će sada biti puno duža.
![]() |
#60019 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Zapravo je i drugo trebalo da uvedu naplatu tj. dugo je trajala vožnja na tuđi račun. ![]() Zanima me vi kaj imate električare prave, do koliko ga možete usred prave zime napuniti? Ide do 100% ili? I ako ga recimo ne vozite za vikend, koliko vam padne "postotak napunjenosti" za dva dana stajanja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#60020 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Imas srece pa sam zapisao prije / nakon puta u Kanadu ![]() Teslina baterija 326 -> 302 km nakon 24 dana mirovanja.
![]() |
#60021 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Range = 150km gradske voznje. I to se punio na minus 2-3 temp. Jos uvijek je u Kauflandu free charge, ali tamo vise potrosim. 😁 Cca 1 sat mu treba.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60023 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
Tko ima mogućnost za tako nešto, i radi puno km mu se isplati Negdje sam čitao neko istraživanje iz SADa ekipa koja ima EV, njih tipa 80% ima i ICE auto za duža putovanja ![]() EV voze bogati koji poberu poticaje od države i šatro paze na planet i zagađenje Totalno glupa logika...al jbga..htjeli smo kapitalizam i sada ga živimo to the fullest EDIT: Tipa primjer mene i hybridnog auta. Da bi sa hybridnim autom bio na 0 trebalo bi mi jedno 10g... Znači totalno neisplativo za nekoga tko radi tipa 15kkm |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60024 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Razumijem logiku zasto to mislite, ali te full service usluge su puno skuplje od ooerstivnog leasinga. Sent from my SM-G996B using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60025 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60026 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Mene prvog to ne zanima. Da imam te novce, kupio bih ga zato jer mi se sve oko takvog prometala sviđa. Za grad su savršeni. Šteta što nije došao do nas onaj mali Freeze Nikrob Isto je bilo kod mene sa plinašima, nikad me nije zanimao "dolazak" na nulu, samo spoznaja ne želim dizla, i da od prvog točenja trošim manje u odnosu da nema plin. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60027 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Al da bi točio manje moraš nekaj uložit i vidjet koji ti je ROI. Ja kad sam kupovao novi auto sam gledao rabljene Toyote hybride al nije bila nit jedna do 150kkn kaj mi se je sviđala. Bio je jedan Prius kojeg nisam mogao odvest na probnu vožnju i onda sam odustao od njega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60028 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Tipa, vialle lpg sustav za mojega košta 14.400,00 kn. Godišnje prođem 40tkm, 14 litara prosječne potrošnje, 30ak tisuća kuna me ispadne u godinu dana točenje plina, a benzina bi bilo skoro duplo. Prema tome, isplativost u pola godine. Netko tko radi 2000km u godini i auto mu ionako malo troši, ne isplati mu se ugrađivat plin jer mora 300kn više dat na tehničkom i premalo ušpara godišnje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60029 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Samo je problem što više nemaš toliko benzinaca sa port injection za ugradnju plina. Nažalost sustav Viallea DirectBlue koji je trebao biti revolucija za direktaše, negdje je zapeo već 2 godine. Osobno nebih nikad u direktaša ugrađivao plin sa u brizgavanjem u usisnu granu. Jedino sam našao od novojih auta, 2016 naovamo Oplov 1.4 turbak sa MPI. Zato ljubomorno čuvam svog t-jeta sa Lovatom ccccc... |
![]() |
![]() |
![]() |
#60030 |
Premium spammer
Datum registracije: Aug 2010
|
@Wolverine, novi UL od M539 i Hagerty. na kraju videa, obrtomjer ne moze pohvatat koliko o/min motor napravi ![]() wtf ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|