Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > DIY i Tinkering
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.07.2025., 07:31   #571
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Wild guess, jesi probao neki drugi mob pustiti preko noci na punjacu? Ili drugi kabel?
Staro 17.07.2025., 13:38   #572
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Jesam, vise mobitela i uređaja opcenito, PB ima svoj integrirani kabel, probao i sa drugim, ali uvijek se dogodi da se pb isprazni.

srale7 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.08.2025., 12:04   #573
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Riješena mi garancija tj odbijena, kažu da uređaj radi normalno. Bas sam ga testirao sa S25U, znači i mob i PB na 100%, spojim ih i nakon sat vremena PB je 91%, znači posaugao si je 9%, mob je u to vrijeme u standbyu, znači ne trosi nista.

Pitam chat, kaze da je to normalan pojava:

"To se događa zbog načina na koji moderni powerbankovi održavaju “full charge” stanje telefon"

"Zašto se to događa:
Kad telefon dođe na 100%, on prestaje aktivno puniti i čeka da padne napon baterije za par posto prije nego opet uzme struju.

Powerbank, međutim, mora stalno držati izlaz pod naponom i biti spreman odmah reagirati na bilo kakav pad, što znači da elektronika unutra stalno radi i troši energiju.

Kod većih kapaciteta i stalnog “standby outputa”, ovo može potrošiti značajnu količinu struje, čak i ako telefon ne vuče puno.

Anker Nano 545 ima i relativno velik “idle consumption” (struju koju troši sam za održavanje izlaza aktivnim), pa 9%/h nije neuobičajeno kad je stalno spojen na pun telefon.

U prijevodu: powerbank se prazni održavajući punjenje, a ne punjenjem."

Ako je to stvarno tako, onda je to greska u samom dizajnu, a ne konkretno u mom uređaju. Jos cu ga detaljno istestirati sa ostalim potrosacima koji nisu mobiteli.

Prije ovoga sam imao Anker PowerCore II 10k PB i naravno nikad nije bilo problema.

Opcija je kupnja drugog PB, ali kako cu pobogu znati jel ce se to dogadjati i sa nekim drugim sličnim PB-om, konkretno gledam Baseus Picogo 45W

Ili ako imate prijedlog za neki 10k mAh PB koji ima ugrađeni kabel i da nema ovaj problem, slobodno predlozite

Staro 11.08.2025., 13:46   #574
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Mozda ti je ugrađen kabel problem? Probaj ubost u usb utor neki kabel, neki powerbankovi možda imaju riješen turn off kad ne dobije povratno ništa od USB konekcije. Samo ideja.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2025., 14:23   #575
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Probat cu, iako mi to nista ne znaci jer sam kupio takav powerbank bas zbog toga da ne moram imati drugi kabel.

Istestirat cu sve moguce i nemoguce kombinacije pa javim rezultate

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno