|
![]() |
#572 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#573 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Inače, mene su skoro sjebali na tehničkom. Kad smo uvezli Smarta, fino s njim na tehnički. Sve to riješili i sve bilo ok dok staru murja nije zaustavila i srali joj zbog preširokih guma na stražnjim kotačima. Nakon što je jedva murji objasnila da su budale upisale iste dimenzije za stražnje i prednje, trk u stanicu za tehnički da se to popravi. U početku su još su htjeli 100 kn da poprave svoju grešku. Sva sreća pa stara počne pizdit na svaku sitnicu tak da nju šaljemo na rješavanje takvih stvari ![]()
![]() |
#574 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
a zaprave ne kuzim tehnicke servise. do prije 5 godina smo imali kadeta D liniju (kocka, ne jaje ili kadu, prednji pogon), auto kakav bi danas imao novi, da mogu. moj prvi auto na kojem sam se ucio voziti, a to je: masina je prevrtila 523 i nesto tisuce kilometara, kocnice su kocile kako treba tek kad je brzina 40km/h ili manja, rucna je bila za ukras doslovce, naprijed univerzalke stare 7-8 godina ali opet bolje od plastificiranih ispucalih 6 godina stajalih u garazi zimskih iza, trosio je litru ulja na 1000km, cok mu nije radio - vuces onu "sipku" auto mrtav ladan ko' da nist ne radis, neke zice su bile polemljene po masini (kupljen polovan iz svicarske 96-97), razvodna kapa je isto imala nekako otvorene zice pa kad je vlaga ili kad se zalije masina sa lokvom vode - turiraj da se ne ugasi, zadnji blatobrani mu prohrdali po 5 put, falio mu je prvi auspuh (inace tvornicki su na toj liniji 3 auspuha), nekad se nisu palila lijeva straznja signalizacija jer je ocito negdje struju gubio, pustao je vodu sa suvozaceve strane, bravica na volanu si mogao okrenuti sa stapicem od sladoleda i upaliti auto, mogao si kljuc izvuci iz brave tijekom voznje bez okretanja prema gasenju i nebi se nista dogodilo - sve normalno dalje nastavi raditi, pred penziju je i automat poceo svako malo zakazati pa je bilo naguravanja ili lupanja sa 20-tkom dok ne sjedne zica na zicu, par mjeseci se vozio na tri klipa (treca lula nije bacala iskru, upala milimetar i pol preduboko), volan imao poprilicno lufta, nikad nije vidio balans guma/spur, morao si ga doslovce gaziti da se digne temperatura masine (po zimi se smrzavali jer ga ne mozes gaziti), ja mu slucajno odvalio desnu stranu prednjeg blatobrana gdje se spaja na pod u jednom idiotskom jarku, stari pobrao onaj veliki kontejner za papir kad je isao u rikverc i udubio fest zadnji branik (izgovor je bio - mrak je ![]() ![]() sad, kako je on prolazio tehnicki? pojma nemam. tada nisu eko testovi bili strogi kao danas, a i sama masina je radena za euro3 norme (mislim), tako da je obavezno padao na skoro pola. kad vidim na akcentu kako to sve lijepo radi na tehnickom, svaki put mi upitnici letaju nad glavom kako kadeta nisu srusili niti jednom. jer ne da nije zadovoljavao tehnicku ispravnost vozila, nego je trebao na generalku svega na kvadrat. *samo da napomenem kako nije nikad tutnuto nista u dzep onog koji pregledava na tehnickom. al' sta je, taj kadet je bio auto kojeg smo svi zavolili, i obitelj i frendovi, stari ga je cak poljubio kad smo ga predavali na deponiju. sto ne mogu reci za sadasnjeg akcenta jer nije to to, nikakvu dusu nema. jos kad je u kadetu bila crvena 98-ica, do 150km/h je rijetko rijetko koji auto te klase i te snage (73 konja) mu mogao ista, bez obzira na godinu proizvodnje. 830 kila mislim da je imao......ultra japansko neprezaljena plava.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
#576 |
Osobni opis - pitaj me
|
pa i je, sta onda? ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
#577 |
Cars & Tunning
Datum registracije: Jul 2007
|
Nije stvar u godistu, po klubovima kolekcionara i dalje ima onih spaceka 50-60g, žaba, recorda prvih senatora itd, ako se auto pravilno odrzava šljakat ce bez problema. Nemozes uvijek sve sto treba imati, i ja fino na autu imam fix ideja ![]() P.S. Burko fin post, moj BX prije 5g skoro pa nije prosao vecinu testova na tehnickog (osim kocenje i slicno koje bez prob) ali ipak je registriran, nebitno kako, zagađivao je vise manje poput Ferrarija ili neceg jos skupljeg, prosle godine na tehnickome je prosao sve moguce testove i to iz prve.
#578 |
aka: N.W.S.K. b_buha
Datum registracije: Jan 2006
|
sta jest jest, jako dirljiv post. moja ljubav nasljedena od roditelja je bila alfa 33 iz '84 sa nekih 300 000 ali ju je majstor 18-isnjak brzo umirovio ![]()
#579 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Dirljiv post? Da si ga održavao bio bi i siguran, ja se ne bi kao prvo usudio vozit u takvom autu. I da da, imao sam i ja stari auto i to yugo i rušen sam na tehničkom zbog korozije na lajtunzima, respect. Došao promjenio i sve 5. Sam čovjek se začudio kako auto koči, razlog uredne kočnice(brembo diskovi i standard pločice), za razliku od 90% yuga na cesti. Da ne čekam sljedeći napad, disk je standardnih dimenzija i nije bio puno skuplji od orginala, a razlika je očita.
#580 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Hvala, hvala... ![]() Što reć još nisam odgulio s njom baš neku kilometražu jer je imam svega par dana ali kolko sam je vozio nemam se kaj požalit, jedino kaj bum morao nabrzaka dvije nove prednje gume piknuti jer su ove ok za suhu cestu ali za snjeg i led baš i nisu a ipak je još uvjek zima... ![]()
|
Oglas
|
|
![]() |
#581 | |
Osobni opis - pitaj me
|
Citiraj:
koliko zvuci glupo i jadno, to je tada bio jedini izbor. auto je kao prvo uzet sa '96/'97 sa 16/17 godina staza i to od nekog lika koji je preprodavao od neke zenske iz kutine. nije se imalo za novi, ja klinac, sestra na fax itd. ali taj auto je bio onakav kako sam ga opisao posljednji tehnicki pa do kupovine novog. znali smo da se uzima novi auto i nije nikako bilo isplatljivo ulagati u kadeta. zato onakvo stanje, ne zbog toga sto volim biti potencijalna smrt na cetiri razlicita kotaca ![]() plus jos nesto. sa tim autom nije nikad bila nikakva nesreca, nego se cak lik u mene zaletio sa nekim seatom jer sam ja kreten stajao i propustao neku zenu na zebri.
|
![]() |
![]() |
#582 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Razumjem, ali taj auto se za max 1000kn mogao dovest u kakvo takvo stanje. Nova kapa kablovi, balansiranje guma, novi termostat(vjerojatno), nove pločice i podešavanje ručne i tak još par sitnica. Bio sam i ja u trenucima kad je bilo stvarno na knap s lovom, ali kad tad... Dobro, srećom bilo pa prošlo sad imaš novi siguran auto ![]()
#583 | |
Cars & Tunning
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
sunce, ja i moj stari smo se narastavljali ovog auta da znam svaki detalj o njemu, a on na njegovom, jedino sto mjenja su zarulje, to na novijim citroenima stalno rikava, u 1g promjeni prednje zarulje 2-3 puta, standard, moje rade vec preko 10g, mozda je cudno ali istinito.
![]() |
#585 | |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
![]() Zato sam se sinoć zabavljao s Mazdom po tim parkiralištima, nigdje žive duše, a ja se igram Tokyo Drifta oko ravjetnih stupova. Zakon. ![]()
![]() |
#586 |
|
cestitke na autu.. da ste samo vidjeli sta mi se desilo jucer, oso ja na kavu, parkiram na parkiralistu ispred birca (maat, dvorana mladosti - rijeka), i otidem u kafic i skuzim da sam zaboravio mobitel, vracam se po njega, uzmam mobitel, odmaknem se nekih 10 metara i cujem da svira neki alarm, ono okrenem se i nevjerujem sta vidim: auto mi ide u rikverc i radi krug po parkiralistu punom auti i murje (igrala se neka odbojka sinoc u dvorani). zaboravio sam potegnuti rucnu ![]() ![]()
#587 |
Beskorisna bitanga...
|
Meni se desilo par puta ovaj tjedan da zaboravim otpustiti ručnu kad je moram negdje "nenormalno" povuć (npr kad moram kretat pod rčnom na semaforu di je uzbrdica i sl) al sad pred kraj mi se to već daleko manje dešava... ![]() Ali sam bogme neku noć imao susret s nekim tatinim sinom u mečki koji je u autoškoli valjda učio da zvjezda treba ciljat na punu bjelu liniju, uspio sam se izmaknut i prikočit al sam onak pošteno drmnuo od bankinu nekog pješačkog otoka (sreća da je bilo kasno pa nikog nije bilo na njemu) s prednjom desnom i sreća da sam uspio usporiti auto prije toga i da je bila ona spuštena bankina pa se nije ništ spigalo od ovjesa, naravno tatin sin je nastavio dalje rezat zavoje... ![]() Neznam kak je sa selespeedima ali ja ga i tak nemam u svojoj pa me to ne kvači ja ga hitim u brzinu i k tome još i cuknem ručnu - za svaki slučaj... ![]()
-- Have a nice day... Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 20.02.2009. u 10:10. |
![]() |
![]() |
#588 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() WTF? Meni ovdje niš nije jasno. Ostavio si auto na nizbrdici u leru i nisi potegnuo ručnu ili nešto drugo? Zbog čega auto ne bi smio biti u brzini kad je ugašen pa makar imao i taj selespeed? Koliko ja znam, to je nekakva alfina glupost od elektronskog kuplunga koja radi više problema nego koristi ali bez problema ide u prvu prije gašenja auta.
![]() |
#589 |
|
da ali ga nemozes upaliti dok je u brzini pa ga uvijek prije nego ga ugasim stavim u ler tako da nemoram prije paljenja. ma nisam rekao da sam nesto pametno napravio, jednostavno sam zaboravio povuci rucnu i to mi je bilo jebeno smjesno, ono hvatao sam auto koji tuli po parkingu. da sam vidio neku curu tako umirao bi jos uvijek tamo od smijeha pa sam htjeo biti malo samokritican jer inace uvijek nesto kenjam tu po forumu... sta se tice selespeeda, nema sanse da vise kupim auto sa normalnim mjenjacem. mozda nije idealan, ali ovo nema veze sa onim smecem u smartu ili citroenu vts-u. ovo promjeni brzo i odmah, bez nekog delaya ili sta ti ga ja znam. za po gradu dusu dalo, odmah se naucis cjeniti nesto sta nemoras stiskati kuplung svako malo u koloni....
#590 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() i da u pravu si. SMECE je. nebi c2 vtr nikad zbog toga kupio. Mislim nije to losa stvar, meni osobno je to glupo. makar sam u pocetku kad sam to prvi put vidio bio relativno odusevljen. Dobro ja sam opcenito mrzitelj automatika i slicnih pizdarija, ali ja sam hardcore, pa ono... |
|
![]() |
![]() |
#591 | |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
da nemoram prije paljenja? znaci tak i tak moras stavljat u ler, ali nema veze.. bolje sad nego poslije? imho glupo. nadam se da ces sad naucit i ostavljat auto u brzini, ili da ces opet zaboravit.. ![]() i mogu rec da me se jako dojmio netko na prijasnjoj stranici kome smeta stop svijetlo na semoforu... ja uvijek drzim kocnicu na semoforu, i da se netko usudi doc mi prigovorit zbog toga, u gene bih mu implementirao strah od voznje u autu... djeca mu vise nebi htjela sjest u auto.. nemogu se usporedjivat cajna ksenon svjetla sa kocnicom na semoforu da ga ubijes... isto tako mi je jedan covjek kenjkao nesto o zmigavcu dok je crveno na semoforu (bili smo u birtiji, ne u prometu).. ja neznam, kome to smeta NESMIJE NIKAD sjest u auto i vozit, jer sta ce, napravit frontalku kad mu naidje prvi konj sa dugim svjetlima? a ima i takvih jednako kolko ima ovih sa dignutim kratkim, ako vec nisu to jedni te isti... |
|
![]() |
![]() |
#592 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
Ajd mi objasni zašto držiš kočnicu na semaforu,ako je ravno?Da namjerno zasljepiš vozača iza ili si ono,jednostavno panglu? |
|
![]() |
![]() |
#593 |
Luks
Datum registracije: Jan 2005
|
Uf ta štop svijetla, nevjerovatno je kako su zasljepljujuća, a tek žmigavci. ![]() |
![]() |
![]() |
#594 |
Beskorisna bitanga...
|
Kočnica na semaforu sim ili tam (da se diskutiirati) ali meni je u biti ako je takva situacija da "visi" nekako lakše jednostavno krenuti pod ručnom nego napikavati s kočnice na gas i licitirati kuplung na brzaka prije nego se zakucam u budalu koja mi se redovito perkira 30cm iza guzice kao da smo guske pa će mu aerodinamika jata uštedjeti gorivo... ![]() Međutim što se dugih tiče tu se ne slažem baš, istina je da to smeta kad ih upališ/dobiješ u lice ali nekad apsolutno čovjek nema izbora (izbor ti je dići svjetla ili se razbit pored ceste prema tome nema izbora), ko se vozio izvan ZG po seoskim cesturinama zna zašto je tako, posebno kad neko ne pozna cestu, kad ti konjina iza tebe sa kamionom sjedi na zadnjem staklu ti sa kratkim svjetlima nevidiš NIŠTA ispred sebe tu nema štelanja ogledala ili bilo čega...
#595 | |
Osobni opis - pitaj me
|
Citiraj:
i da, ja sam medu tim kretenima kojima smeta stajanje na kocnici onak, par minuta. ustvari ispravak - ne smeta mi na starijim golfovima, jugicima - opcenito starijom generaciji automobila. ali kad mi je neka toyota ili tak nest stalo na stop svjetlo, ja sam samo vidio crveno ispred sebe. jebes maglenke, ubija u oci, kolje, spejs satl ispred mene stoji i crveni se. i sad recimo vozis se par sati nakon posla, umoran si, i moras jos trpiti ubitacnu iritantnu crvenu napravljenu ledicama i pojma nemam kakvim nacinima za bolje uocavanje. jel ti itko kad nabio ledicu sa upaljaca u oko, ona kina za par kuna sto je bilo neko vrijeme na svakom koraku? mislim, ako ti ne smeta, svaka cast, velikoj vecini smeta. nisam niti ja oduvijek vukao rucnu, nego u zadnjih recimo dvije-tri godine, jer sam skuzio koliko meni smeta. tako ocito smeta i ovome iza mene. jel toliko tesko povuci rucnu, ili nedaj boze ostaviti bez kocnice ako je cesta ravna?
|
![]() |
![]() |
#596 | |
only fool, not a horse
|
Citiraj:
drzim kocnicu uvijek, iz navike. sta trebam cekat da vidim hoce li mi auto krenut, pa tek onda stisnut kocnicu? kao sto rekoh, ako te moje stop svijetlo toliko zaslijepljuje, oprosti, ali nisi za vozaca. ili si mi se nalijepio na gu*icu.. panglu nekad jesam, nekad nisam, ovisno o tome s kim se usporedjujem. nisam ni frajercina, nikom ne izlazim srat i qrcit se, nisam bahata tatina sincina ni ista slicno. ali imam 0 toleranciju na majmune koji se izlaze iz auta grcit i neznam sta... tad idem ili u stanicu ili u traumu. probao oboje, da nebude zabune... @burko ja sam isto 100+ kila, a umoran nesmijes vozit. ovo sa djecom, priznajem, pretjero sam ali zna se sto sam htio rec. |
|
![]() |
![]() |
#597 |
Luks
Datum registracije: Jan 2005
|
Zašto svi te kile spominju, mislim, jel to neka mjerna jedinica za snagu? ![]() Pitam onako, čisto informativno. |
![]() |
![]() |
#599 |
Osobni opis - pitaj me
|
@rodney puno i previse toga se ne smije, pa se radi. pogotovo posao, ako hoces raditi (i zaraditi za zivot), tebe ne pita tamo netko jesi umoran. samo ti zada posao. kuzis sta hocu reci ![]() ali svejedno nisi odgovorio, jel problem povuci rucnu? ja povucem redovito, stanem na kocnicu kad je kisa ili lose vrijeme cisto da ranije uoci vozac iza mene da se stoji. ali brate po ljeti, kazem ti, spejs satl stoji i crveni se. jer to vise nisu obicne zarulje, to su led diode crvene boje koje su jako zahvalne za daljinu jer se uocavaju zaista prije i bolje, ali na blizu...... mene ubija. @Tratinčica Joe zato jer kad se tako netko poluprijeti kako bi on ovo-ono / sim-tam / sve bi ja to postrojio (ne odnosi se direkno na rodneya, nego kazem inace za takve ljude), cesto je takva osoba iskompleksirana svojom velicinom. i zeli se prikazati u visokom i ugledom (jakom) svjetlu, pa laze. i kada se nade u takvom situaciji da naleti na nekoga malo jaceg, nema ga. nestane...... zato onakva usporedna. meni da krene prijetiti mrcina od 2,15 i 150 kila isto tako bi ga samo potapsao po ramenu i platio mu pivu. pogotovo ako vidis po mrcini da nije bas normalan..........
![]() |
![]() |
#600 | |
only fool, not a horse
|
@ burko dobro idemo ovako, ja nisam rekao da nekome mozda ne smeta, nego kako bih (sigurno) reagirao da mi netko izadje zbog toga prigovarat. nije mi problem dic rucnu, nego to ne radim iz navike koju ne smatram losom. i sam kazes da bi to trebalo po ljetu/kad nije kisa/ i kad si na ravnom... mislim da su to podosta specificni uvijeti (pogotovo za nekog tko zivi u kraljeveckim brijegima -> ja ). isto tako kazes da nisi to radio prije sto znaci da staris i da ti to nije smetalo prije ![]() nisam ja kriv sto si ti umoran,sto imas zenu, djecu, posao, svjezi sisacki zrak itd... ti nebi smio vozit, a ja smijem drzat kocnicu. mislim da vozacu to nebi smjelo smetat. osim, ako naravno, zeli vidjeti moje lijepe okice u mom retrovizoru. kompleksas nisam i ne nestajem. radije trauma. ipak sam po pedigreu tvrdoglavi blitvar. a ako je ovo istina: Citiraj:
i sad dok je ovo jos pristojna rasprava proglasavam EOD s moje strane. |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|