|
![]() |
#571 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Vjerojatno fale http://wiki.openwrt.org/doc/howto/usb.essentials Za sad imaš nezgodnu situaciju. Tih paketa ima za Attitude Adjustment, ali ne radi USB napajanje pa treba aktivni hub. Na Bleeding Edge radi USB napajanje, ali nema kompatibilnih paketa ![]() Ako ti je samo zbog toga, flešaj DD-WRT |
![]() |
![]() |
![]() |
#572 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2012
|
da, to sam i pretpostavio, i je samo mi je do usb-a, i file servera, a na net se spajam preko drugog rutera... a ddwrt nisam uspio flesnut, onaj uimage mi ne radi, by d vej, dal se i ddwrt ubacuje prek istog secondary_boot loadera? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#573 |
Premium
|
Kod mene je isti loader stalno, nemam problema. Što se file servera tiče, kad osposobiš ajd javi kakva je brzina. Meni nije bila neka, kao što rekoh oko 2.5 MB/s koristeći LAN, a ne vidim da je itko išta prijavio. Čisto da znamo kakva je situacija ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#574 |
Registered User
|
a koji uimage koristis za ddwrt? u principu mi netreba velika brzina jel mi treba file server za pohranu word i pdf dokumenata, nista veliko, ak uspijem javim brzinu Zadnje izmijenjeno od: miroquai. 25.10.2012. u 01:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#575 | |
Premium
|
Mislim da je ovaj: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#576 |
Registered User
|
da, potvrdjujem da ovaj uimage radi, jos samo moram mountat usb, jel ga nece mountat automatski --- /dev/sda Block device, size 1000 MiB (1048576000 bytes) DOS/MBR partition map Partition 1: 999.9 MiB (1048513536 bytes, 2047878 sectors from 63) Type 0x0B (Win95 FAT32) FAT32 file system (hints score 5 of 5) Volume size 998.0 MiB (1046450176 bytes, 255481 clusters of 4 KiB) Volume name "" Status: Not mounted Zadnje izmijenjeno od: miroquai. 25.10.2012. u 01:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#577 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2012
|
pomalo sam se privikao na openwrt i vidm koliko mogucnosti otvara ali imam par pitanja za iskusnije Open wrt router mi je spojen sa lan kabelom na zte-ov router od h1 telekoma. I mogu se spojiti na njega preko zte-ove wlan mreze Sad ocu recimo otvorit port za transmission-web jeli ga trebam otvorit samo na routeru sa openwrtom ili na oba routera. Sad dok to sve pokrenem htio bi moci pristupiti routeru van svoje mreze pomocu dyndnsa od prijatelja. Gdje upisati podatke u router sa Openwrtom ili oba te gdje bi trebao otvoriti portove i na koje ip adrese. Mozda su smijesna pitanja ali kako kazu nema glupih pitanja.Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#578 | |
Registered User
|
Citiraj:
da se nadovežem na čovjeka...a čisto bih htio biti nešto pametniji glede ovakvih kombinacija....imao sam svojevremeno ideju da se na izlaznom ruteru otvori DMZ prema ip adresi openwrt rutera a da onda openwrt sve hendla....NAT upnp, firewall... i sl.. Fantaziram...ili? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#579 |
Premium
|
Ne tako. Trebao bi modem/router staviti u bridge mode (sad je router), spojiti ga na WAN port nekog WRT uređaja, koji diže vezu i barata sa firewallom i svime što treba. @techcereal - dyndns podatke upisuješ u modem/router, za upravljanje izvana moraš mu otvoriti port 9091 na IP adresu WRT-a. Za skidanje uglavnom ne trebaš ništa posebno podešavati, ili je isto kao i za komp. Firewall na Siemensu možeš ugasiti, IMHO. http://wiki.openwrt.org/doc/uci/transmission |
![]() |
![]() |
![]() |
#580 |
Registered User
|
nakon fleshanja na zadnji ddwrt automount je proradio sam od sebe, tako da nisam morao nista specijalno radit, sve je islo glatko iz webgui-a... samba sljaka bez problema, transfer rate je oko 3.2 MB/s, na ubuntu-u isti usb stick ima transfer rate oko 10-12MB/s EDIT: na kraju se ddwrt zbrejko, sve radilo ok i nakon kaj sam ga restarto nije se htio ulogirat u gui, kad ga ponovo fleshnem opet ista stvar pingam sa zenmapom 192.168.1.1 i kaze host down. probam jos par puta i uvijek isto, cak sam ponovo download-ao uImage.bin i flesho njega za svaki slucaj da se nije nekaj sje... flesnem ponovo openwrt i radi (pisem prek njega, treba mi samo kao switch pa se nemoram zamarat aneksima...) sad vise neznam kaj bi moglo bit... mozda da vratim na tvornicki firmware pa ponovo... Zadnje izmijenjeno od: miroquai. 25.10.2012. u 00:46. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#582 |
Registered User
|
Ja sam instalirao openwrt 12.09 beta i raskopao 2 usba data pinove spojio Openwrt---HDD , a 5v i 0v Zte-ov router---HDD i radi mi bez problema. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 25.10.2012. u 08:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#584 |
Registered User
|
Evo samo da javim router i HDD su prezivjeli prvu noc skinut opensuse kao test sve sljaka(ddns, firewall itd itd) Hvala .Delboyu i svima koji su ovo omogucili Hvala Dacu na pomoci pri konfiguriranju Probaj vratit orginal firmware pa onda opet ddwrt |
![]() |
![]() |
![]() |
#585 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#586 |
Registered User
|
na kraju je ddwrt proradio nakon fleshanja na orig firmware pa nazad... vjerojatno to ima veze sa onom konfig particijom koja ostaje... samba u kombinaciji sa usb-om radi bez problema. Nadam se da ce skoro USB i na openwrt-u ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#587 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
SX 763 fleshan sa Openwrt firmware-om za voip iz prvog posta. Sve uredno radi. Trebao bi složiti VoIP preko bilo WAN bilo LAN porta, ali svi pokušaji da to napravim bili su uzaludni. Kako složiti VoIP i/ili ostale postavke da radi preko WAN ili LAN porta (svejedno), a ne preko DSL porta? SX763 je preko WAN porta spojen na lokalnu mrežu koja ima spoj na Metronetovu optiku i preko nje spoj na Internet i VPN sa drugom mrežom u drugom gradu. VoIP centrala postavljena je u drugoj mreži, ali je zbog VPN moguće pristupiti kao lokalnoj centrali, a moguć je i pristup internetom. SX763 je ostao od T-coma i trebao bi biti iskorišten da se mogu DECT telefoni spojiti na VoIP. Ima li netko ideju kako to izvesti? Sve ostalo, lan, wi-fi ... nije uopće bitno, ako radi odlično, ako ne ni ne treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#589 |
Love Generation
Datum registracije: Feb 2006
|
Mozes ali prije toga nazovi sluzbu za korisnike i trazi korisnicke podakte. Takoder pogledaj koji su VPI i VCI paramteri na Iskonu. Plus ako imas VOIP preko thomsona moras nekako izvuci korisnicke podatke iz njega. Netko drugi ti moze vise o tome reci |
![]() |
![]() |
![]() |
#591 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Već sam x puta govorio, operateri palamude tj. sakrivaju i ne daju parametre a pogotovo za VoIp. Treba iz Thompsona iščupati konfig (user.ini) pa iz njega izvaditi podatke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#592 |
Premium
|
zasto neradi na ddwrt-u 40MHZ wifi channel? nevidi se ssid |
![]() |
![]() |
![]() |
#593 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
sorry na dizanju starih problema, al novi sam na ovom polju, pokusavam staviti dd-wrt i zapeo sam gdje i vecina, na podizanju uimaga kod failsafe ui-a. javlja mi, Ta web-stranica nije dostupna Prekinuta je veza s hostom 192.168.1.1. imam microsoft security essential za antivirus, iskljucio sam firewall, i pokusao sam preko ie9 i preko chroma takoder sam pokusao i preko jedne stare winxp kante s ie6 i ista stvar na routeru sam spojen na lan1, i ip sam rucno podeso prema naputku na prvoj stranici, 192.168.1.16, takoder sam probao i s .2 i .100
![]() |
#595 |
Premium
|
kao što sam naveo na ovoj staroj kanti s winxpom nema nikakav antivirusni, a i firewall je zagasen.
![]() |
#597 |
Premium
|
uspio sam preko mozzile u virtualki preko ubuntu, sada imam drugi problem, stavio sam openwrt i neznam iz kojeg razloga sam odabro onaj prvu datoteku za ddwrt i flashnuo s time, sada mi router ne reagira, pokusao sam ga resetirati na 100 nacina, samo mi blinka wlan i voip, rade jos power lampica i lan 1
![]() |
#598 | |
Registered User
|
Citiraj:
e sad, net mi radi al sta trebam tocno napravit da slozim dva telefona na ddwrt... ili bolje za to koristit openwrt? Zadnje izmijenjeno od: miroquai. 04.11.2012. u 02:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#599 |
Love Generation
Datum registracije: Feb 2006
|
E sada stavis openwrt voip image, mislim da je povrđeno vec negdje u ovoj temi da radi iskonov voip s tim image-om. Sto se tice dva telefona, ako kojim slucajem voip radi samo na jednom telefonskom izlazu onda stavis mali razdijelink i prikljucis oba telefona preko tog jednog konektora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#600 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Ovako izgleda moj telephony config file za iskon, radi mislim na phone 1 konektoru: Code:
root@OpenWrt:/etc/config# cat telephony config general 'general' option name 'owsip' option backend 'ltq_tapi' option ossdev '0' option log_level '3' option interface 'nas1' option local_port '5060' option rtp_port '4000' option locale 'croatia' option cid 'etsi_fsk' config account 'example1' option realm 'voiceint.iskon.hr' option username '051xxxxxx' option password 'xxxxxxxx option port '0' config account 'example2' option realm 'myrealm2.com' option username 'myuser2' option password 'myuser2' option disabled '1' option port '1' config contact option desc 'example contact description' option code 'example' option dial '0123456789' option type 'realm' config port 'port0' option id '0' option led 'soc:green:phone1' option noring '0' option nodial '0' U network configu jos imam ovo za voip interface sa namještenim qos. Code:
config atm-bridge option unit '1' option vpi '0' option encaps 'llc' option qos 'cbr,aal5:pcr=64kbps' option payload 'bridged' option vci '56' config interface 'voip' option ifname 'nas1' option proto 'dhcp' |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|