|
![]() |
#571 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Sudeći po http://bcsaba.net/?q=node/9 WiFi bi trebao raditi barem kao AP, imaju li upute kako flashat ovaj router sa OpenWrt? |
![]() |
![]() |
![]() |
#572 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
To je kao radilo nesto kod njega, al bez zastite, jer inace ode kernel u panic. @nikky Mađar je izvukao van iz siemensovog fw-a eeprom koji se emulira i to ubacio u driver od wirelessa za openwrt uz neke modifikacije. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#573 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
sudionici i pratioci ovog foruma mole se da ne šalju PM znalcima ovoga rutera. slobodno pitajte u ovaj topic, te ćemo vam na pitanje odgovoriti ukoliko ga netko prije nije postavio. dakle, pitanja koja pošaljete preko PM-a, bit će ignorirana, barem s moje strane. |
![]() |
![]() |
![]() |
#574 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Malo se igram pa imam jedno pitanje: madjar ovdje http://bcsaba.net/?q=node/2&page=1 kaze da su root, operator i subscriber SSH login podaci hardcoded u siemens firmwareu i to je OK a da se za administrator login koriste podaci user: administrator i password: lozinka koju si postavio za logiranje u router (dakle user ili admin) no meni takav administrator login ne prolazi. Jel neko zna u cemu je problem ??? Zadnje izmijenjeno od: Andrija M. 26.04.2011. u 00:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#575 |
Premium
|
evo napokon sam izvukao što se dogodi kada se ruter zblesira. u logovima to izgleda ovako: Apr 9 04:38:21 War Apr 9 04:38:21 Err Apr 9 04:38:22 Err Apr 9 04:38:22 Err Apr 9 04:38:27 Err Po meni se najvjerojatnije poklapa vrijeme forceanog i diskonekta iniciranog od strane rutera. Zadnje izmijenjeno od: Hackerivs. 26.04.2011. u 00:41. Razlog: enter |
![]() |
![]() |
![]() |
#576 |
Premium
|
To je manji problem, veci problem je da kad se to desi ONLINE lampica i dalje uredno svijetli kao da je sve OK a tek kad upalis komp i udjes u web interface od siemensa vidis da piše disconnected ![]() Inace ja sam na otkljucanom siemensu ali ne sa firmwareom iz all-in-one paketa nego sa 4.3.52.11.300 i vec mjesec dana mi se vise nijednom nije zablesirao |
![]() |
![]() |
![]() |
#578 |
Premium
|
A koji siemens imas, made in germany ili onaj sagemov iz tunisa ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#580 |
Premium
|
E sorry nemam taj, imam samo germany 4.3.52.11.300 a u tvoj tuniski bi trebao ici 4.3.52.11.310 i neznam jel smijes firmware od germany stavljati u tuniski ? Nego sad posto smo ustanovili da vise nas ima probleme sa blesiranjem kod rekonekta sa firmwareom iz all-in-one paketa bilo bi lijepo od decki (hackerivs mozda ili delboy?) koji imaju 4.3.52.11.300 i 310 da to negdje postave na upload da si ljudi koji imaju rekonekt probleme vrate stari firmware |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#581 |
Premium
|
andrija siguran sam da nemaš 4.3.52.11.300 nego 4.3.52.6.300. molim te provjeri ukoliko nije problem. blesiranje s rekonektom ja sam riješio isključivanjem automatskog rekonekta, jer očito sudeći po logovima dolazi do rekonekta od strane centrale i rekonekta od strane rutera u isto vrijeme. stari fw neće biti vraćan u tutorijal. |
![]() |
![]() |
![]() |
#582 | ||
Premium
|
sigurno imam runtime 4.3.52.11.300 i secondary 4.1.27.52.0 evo pogledaj Citiraj:
Citiraj:
![]() Inace nebi se slozio sa tvojim zapazanjem da do problema dolazi zbog rekonekta od strane centrale i rekonekta od strane rutera u isto vrijeme, meni se siemens puno cesce blesirao dok nisam imao forsirani rekonekt, kad sam ukljucio da siemens forsira rekonekt izmedju 4-5 ujutro blesiranja su se puno rjedje desavala |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#583 |
Premium
|
zaključio sam to na temelju logova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#584 |
Premium
|
A ja sam zakljucio na temelju vlastitih zapazanja, testirao sam siemens preko mjesec dana i kad sam ga postavio da forsira rekonekt npr izmedju 4-5 ujutro blesiranja su se puno rjedje desavala (ali su se ipak desavala) Tek kad sam vratio original t-com firmware blesiranja su potpuno nestala, dakle nije stvar do centrale i t-coma nego do bugovitog v4.3.52.19.00 firmwarea. |
![]() |
![]() |
![]() |
#586 |
Premium
|
može, ali nije preporučljivo. isključi automatski reconnect i nećeš imati problema, jer sigurno nemaš dreamboxove i ostale važne uređaje pa da baš mora u gluha doba noći rekonektat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#588 |
Premium
|
od 9.4. kod mene isključeno (auto reconnect) i nikakvih problema |
![]() |
![]() |
![]() |
#589 | |
Premium
|
Citiraj:
Inace probat cu iz istog izvora otkuda sam dobio njemacki nabaviti i tuniski firmware (kad ga vec oni koji ga imaju ne zele dati ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#590 |
Premium
|
nemamo firmware, a da ga imamo ne bismo imali razloga ne podijeliti ga s ostalim članovima, što je svrha ovog topica. puno uspjeha u izvlačenju istog van. |
![]() |
![]() |
![]() |
#592 |
Premium
|
Opet mi radi probleme sa WLAN-om, jednostavno bez razloga pukne WLAN iako njegova lampica uredno svijetli. Imam 9 usera spojenih na Wlan dok sam na starom SE555 imao i više od 10 konekcija preko Wlana i nikada nije pucao. Koristim i WDS sa drugim SE 555 i wep enkripciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#593 |
Premium
|
znam, to se meni dešava(lo) na svim firmwareima. jednostavno se zblesira i to je to. možda bi bilo dobro napravit neku skriptu da se u točno određeno vrijeme noći reboota. |
![]() |
![]() |
![]() |
#594 |
Premium
|
Sumnjam da bi to pomoglo kada Wlan nasumično puca. Možda bi jedini spas bila skripta koja ga reconecta kada primjei da je pukao Wlan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#595 |
Premium
|
da ali problem je da ruter misli da je wlan upaljen, zato se takva skripta ne može izraditi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#596 |
Premium
|
@andrija m, bi li ti mogao pomoći sudionicima kao i pokretačima ovoga topica tako da iz svojih izvora nabaviš 11.310 kao i najnoviji 21.01 firmware za daljnja istraživanja? unlock najnovije verzije ne možemo izvršiti sve dok ne dođemo u posjed gore navedenog firmwarea. |
![]() |
![]() |
![]() |
#597 |
Premium
|
Bilo ga je ovdje http://rghost.net/2880592 t-com-sx76x-sagem-secondary-and-fw-4.3.52.11.310.rar (6.16 MB) ali su ga maknuli na neki server na koji se moras registrirati, hm |
![]() |
![]() |
![]() |
#598 |
Premium
|
što misliš o najnovijiem 21.01 firmwareu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#599 |
Premium
|
Nisam imao u rukama sx763 sa tim firmwareom pa ne mogu nista pametnog reci. Koja je tocno full oznaka tog najnovijeg fw-a, 4.3.52.21.01 ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#600 |
Premium
|
da. možeš li naj firmware nabaviti od svog tehničara kojeg si spomenuo? |
![]() |
![]() |
|
|