|
![]() |
#571 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() ![]() Iako, lako provjeri pa vidi da si "imao" nesto, koliko mi se cini, ali puno toga rjesava "cista" vozacka...
![]() |
![]() |
![]() |
#572 | |
Akutna lijenčina
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Dok sam polagao s 18 vozački sam dobio onu "probnu" (čitaj trial) vozačku na 2 godine, koju sam zamijenio punom nakon isteka, i eto, traje 10 godina (do 2018.). Znam da starom još traje par godina, a dobio ju još valjda dok je Franz Ferdinand bio živ ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#574 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() Pa mi je rekel nek zvadim novu a on bu umjesto svake tri napisal za deset godina pregled i umjesto naočala ili leća samo obavezu novog lječničkog. I tak jasno, od kad sam tu novu zvadil ni jednom me nisu zausutavili ![]()
![]() |
![]() |
#575 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Pa i meni je bilo to isteklo, al nisam morao vaditi nikakvu novu vozačku. Kupio 35kn biljega i ošao u mup, udarili štambilj i to je to. Produžena vozačka za 10 godina. Iako, prošlo je dosta vremena od prodživanja, mislim da sam 2008 produživao "probnu" vozačku.
![]() |
![]() |
#576 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Kad smo već kod naočala i leća... Moja vrijedi do 2051. ( ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#577 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
pa no to, da, tak mi je svejedno jel rade novu il lupe stambilj kad provedem pol dana u heinzlovoj. jednom su mi radili novu a jednom produzili.. ako se ne varam. (jer mi se promijenilo ogranicenje na lijecnickom i to...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#578 |
Outlaw Torn
Datum registracije: Mar 2007
|
Ovo me podsjetilo... Kod mene je situacija sljedeca - vozacka mi vrijedi do 2049., kad sam polagao nisam imao problema s vidom (nemam nikakvo ogranicenje), no u medjuvremenu mi se dioptrija promijenila i sad nosim naocale. Zanima me sto uciniti? Papani su me haltali dva puta u te dvije godine koliko nosim naocale i nisu mi nista rekli (osim sto je tip provjeravao jesam li na fotki zbilja ja, malo sam bio balav sa 16 kad je fotka slikana ![]()
![]() |
#580 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() Izmislit će se za 2-3 godine još nešto pa ću vjerojatno i ovu morat skroz zamijenit. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#581 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
![]() |
#582 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
kaj nisu rekli da ce se vozacka morati uskladjivati sa vozackama u EU? da bi trebala biti plasticna i formata kao osobna. Meni vrijedi do 2048 i u katastrofalnom je stanju, raspada se ![]() ne mislim mu mjenjat do plastike ili dok me ne ulove i kazu da moram radi toga kaj je vozacka u raspadu, al su me u ovih 10 godina sam 2x zaustavili tak da ne mislim da cu ju uskoro morat mjenjat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#583 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
![]() |
#584 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
Kupovina polovnog auta - procedura?
Naime, evo prvi put u zivotu bum kupoval auto i sad me zanima kakva je procedura, nako sto dam frajeru lovu? sta se radi po redu, ugovori, ovjere, murija, ovo ono? kak ide kad je auto vec registriran, kak je sa osiguranjem itd? |
![]() |
![]() |
![]() |
#585 |
|
1. Napravite kupoprodajni ugovor kod javnog bilježnika. Ako je auto osiguran i vrijedi mu registracija također se u ugovoru napominje dali prodavač tebi predaje i pločice u vlasništvo (Obojica saznajte svoje OIB-e ako ih ne nosite sa sobom u novčaniku jer su obavezni pri sastavljanju kupoprodajnog ugovora, OIB možeš vidjeti i na netu.) 2. Ovjereni ugovor nosiš u Poreznu upravu ili gdje je već kod tebe sjedište za te gluposti. Predaš ugovor, oni potraže auto sa tim motorom/opremom u svom katalogu i naplate ti porez na to vozilo (novi vlasnik - novi porez), mislim da je 5% vrijednosti auta. Daju ti uplanicu i ti uplatiš traženi iznos. Tu je kraj te priče, auto je tvoj. Nakon toga; zaboravio sam točno sve pojedinosti ali ugrubo ovako: 3. Ako ti vrijedi registracija znači vrijedi i tehnički pregled - ideš u stanicu za tehnički pregled (ili gdje se već kod tebe dižu novi papiri) i tamo ne daješ auto na pregled već tražiš prijepis auta (dakle nova knjižica vozila i prometna sa tvojim imenom na njoj), onda ideš na policiju na ovjeru toga, (ako mjenjaš tablice onda skidaš stare tablice i nosiš u policiju), to se ovjeri za 5 minuta,, e onda ako si mjenjao i tablice vračaš se u stanicu za pregled i dižeš tablice, ako nisi mjenjao tablice onda nisam siguran, pitaš službenika u policiji. Uglavnom, tu je sva pairologija gotova. Onda pri isteku registracije ideš normalno osigurati auto i napraviti tehnički pregled.
blaa Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 14.04.2011. u 22:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#587 |
|
Pa i nije tako strašno, možeš biti gotov u 2 dana po sat-dva posla oko toga. Kupoprodajni ugovor (pola sata) ==> Porezna uprava (pola sata, ovisi naravno koliki je red ljudi, al na takvim mjestima je često mali do nikakav) ==> uplata državi 5% vrijednosti auta ![]() Te onda ukoliko je potrebno vračanje na tehnički i dizanje novih pločica ili ako treba još nešto (10ak min). Ipak se tu prodaje auto a ne mobitel.
![]() |
#588 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
vidim ti si iz broda, ne? ![]() u zg su malo drugačiji zakoni fizike... neki dan išao produžiti osobnu i odem usred mrtvog radnog vremena čisto da izbjegnem ove prije/poslije posla šlepere, rezultat - 71 osoba ispred mene ![]() vraga nije strašno, da ne spominjem kako država može zaraditi u godini 365 puta 5% vrijednosti tvog vozila ukoliko se toliko promijeni vlasnika... di je tu razum osim financiranja te kompletne neefikasne mašinerije? da ne velim kako ti kao vlasnik na svakom tehničkom plaćaš opet porez + godišnji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#590 |
|
Yupp, Brod, touche, Dubrava je veća od Broda ![]() ![]() Koliko je šaltera, odnosno ljudi radilo na izdavanju kad si išao? Za 71 osobu treba otprilike cijeli dan ![]() Sve to stoji, ali vidio sam i blesavije propise i zakone od ovih kod prodaje auta. Naravno da bi to sve moglo biti bolje i ljepše, ali sa obzirom di živimo, uvijek možeš očekivati gore. Možete u kupoprodajnom ugovoru napisati da ga je dogovorena cijena od 2 kune ali to u poreznoj ne prolazi jer oni gledaju svoj katalog i cijena na ugovoru nema nikakve veze sa cijenom na koju će tebi porezna ocijeniti auto.
![]() |
#591 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Slažem se, dok uđemo u EU, neće više biti tih 5 %, al eto..treba dočekati. ![]() http://autoklub.jutarnji.hr/saznajte...3/?secId=72307 |
![]() |
![]() |
![]() |
#592 | |
Moderator
|
Citiraj:
znači 4-5banki parkinga, biljega mislim isto 40kn, pola radnog dana i ne računajući izgubljeno vrijeme, spušiš solidnih 200-300kn, a nagrađen si sa 3satnim sjedenjem u plastičnoj stolici. pa ti reci da nešto nije trulo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#593 | |
|
Citiraj:
![]() Još je strašnije što ne otvore više šaltera ili bar onih "stolova" za kojim sjediš kad produžuješ kad vide da vani čeka troznamenkasti broj ljudi. Ja bi se pokupio i otišao.
![]() |
![]() |
#594 |
Moderator
|
moš' se ti pokupljat koliko hoćeš, ali nema kredita bez produžene osobne ![]() jel moram pričat kako je katastar promijenio, ničim izazvan, moju ulicu iz 1. xxx samo u xxx... i da, morao sam ići iz javnobilježničkog ureda na mup tražiti potvrdu o prebivalištu koje potvrđuje da sam od svog rođenja nastanjen na xxx adresi (bez broja), naravno 40kn, ali ovaj put za totalno neispravan dokument jer mi u svim ostalim dokumentima piše 1. xxx cijeli život. da ne spominjem kako je prva i brojkom neoznačena ulica koja ima odvojke apsolutno isti yebeni qrac. don't get me started ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#595 | |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
usluga košta oko 150-200 kn, uz napomenu da su meni redovno smanjili iznos poreza za veću cifru od same usluge, tako da je na kraju usluga besplatna uz to što ne treba trčati okolo i gubiti vrijeme po šalterima i sve što ide uz to... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#596 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
i jos jedno podpitanje... ako kupujem auto koji glasi na firmu, koliko sam shvatio, ne placam taj prijepis od 5%. jel me onda ta cifra ceka kasnije ili sam sve rijesio jednom kad obavim prijepis? Ako je auto registriran, jel nuzno da mijenjam tablice? ili se to automatski obavlja kod prijenosa (prodavatelj je u drugoj zupaniji). Znaci, jednom kad mi ovjerimo kupoprodajni ugovor i ja njemu iskesiram vozilo, on je libero? ja se mogu vratit u ZG i rjesavat sve solo? jel se zna koja je tarifa ovjere tog ugovora kod biljeznika po ovim novim cijenama? |
![]() |
![]() |
![]() |
#597 |
Moderator
|
@mymoon... koliko sam upoznat takvo što nema i priželjkujem da se otvori ![]() @perich... imaš godišnji porez koji ti dođe doma i ovisi o starosti vozila i snazi + porez na ceste koji brijem ovisi o kubikaži, ali to u sklopu tehničkog plaćaš. ne moraš mijenjat tablice, samo na kupoprodajni označiš da tablice ostaju na vozilu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#598 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Znači, minimalno plaćaš katalošku vrijednost, a može i više. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#599 | ||
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Ako je auto na firmu, ne plaćaš porez, i ne čeka te to kasnije. Da, kad ti ovjeri kupoprodajni (46.60kn je to već godinama) onda ti sve dalje sam rješavaš - plaćanje poreza u svojoj poreznoj, izdavanje nove prometne i knjižice (ili samo upis u knjižicu vozila ako je novijeg datuma) i eventualno izdavanje novih tablica. Citiraj:
![]() Godišnji porez na cmv se plaća samo na automobile do 10g starosti. Na tehničkom plaćaš naknadu za korištenje cesta, da, to ovisi o ccm-ima auta - do 1000ccm, 1001-1600, 1601-2000, 2001-2500,2501-xx. Okvirne cijene kompletnog troška na tehničkom pri registraciji su: -1000ccm = 700kn 1001-1600 = 900kn 1601-2000 = 1000kn 2001-2500 = 1300kn 2501- = 1700kn To su znači sva davanja na tehničkom kad regaš auto - i eko test, i eko porez i pregled, i naknade za ceste i ostale naknade. Osiguranje se plaća posebno i to je zavisno o tome koliko auto ima kW snage i koliko imaš ostvarenog popusta, tako da je tu xx faktora a ne da mi se prepisivat ti tabelu sa 100 cijena. Tablice mora mijenjat ako je onako kako sam naveo gore ispod quotanja pericha.
![]() |
![]() |
#600 |
Moderator
|
nisam znao... ja sam pješke išao i htio si pucat u glavu sa bivšim kolima. kad sam uzeo nova kola naravno da je salon napravio maltene sve. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|