|
![]() |
#571 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#572 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#574 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Ovisi di kupiš, ako u linksu kupiš dobro si ga preplatio, a ako kupiš u centro.hr-u ko ja prošo si 120-130kn jeftinije jedino šta sam morao je pričekat jedan dan da im disk dođe u prodavaonicu za što mi uopće nije bio problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#575 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#576 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
Nisam vidio da se spominje WD Purple serija, namijenjena 24/7 upotrebi u nadzornim sustavima. Cijenom je slična WD Red seriji, također ima trogodišnju garanciju. Ima li kakvih prednosti pri ''kućnom'' korištenju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#578 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Oho, pa to je novi best buy storage disk za prosječnog korisnika. Za 50 kuna doplate dobije se godina garancije više u odnosu na Green. WD Red je u odnosu na njega posve neisplativ. Green - 2 god. - 600 kn Purple - 3 god. - 650 kn Red - 3 god. - 720 kn Jedino je RAT kod Purple i Reda oko 20 ms, dok je kod Greena oko 15-16 ms. ![]() Što je s parkiranjem glava na Purple seriji, @klokan057 jesi li provjeravao load cycle count?
![]() |
#579 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#580 |
Premium
|
Kad sam nosio jedan riknuti hard u info lab pitao sam majstora što on misli koji je glavni razlog crkavanja hard diskova. On mi je odgovorio temperatura i da preporuča uvijek 1 ventilator onako da malo pirka po disku tek tolko na maloj brzini. Što se tiče greena 2tb najbolji disk koji sam imao do sad. Tih, hladan, pouzdan već 3 godine. Pozz |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#581 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Ali nevezano za to, da ne budem samo đavolji advokat ![]() Zna li netko koji je razlog što je WD odlučio smanjiti garancije? To se dogodilo negdje s onim poplavama prije par godina, ako se ne varam. Mislim, fascinantno mi je kako se danas veselimo dat 100 kuna više da disk s 3 godine garancije, a tek prije par godina WD green je imao 3 godine garu po defaultu...
![]() |
![]() |
#582 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2013
|
Ne znam šta se tu ima raspravljat, smanjili su zato što mogu. Barem kod WD-a možeš birat oćeš 2, 3 ili 5 god. jamstva, a do jučer Red serija sa 3 god. jamstva nije ni postojala, tako da opet nitko nije zakinut. Smanje jamstvo jednom proizvodu i izbace novu seriju sa starim jamstvom. Osim toga, i Seagate je nekada imao 5 god. jamstva na sve diskove pa su smanjili prvo na 3, pa na 2. Stvar je jasna, kraće jamstvo = veća zarada kompaniji, sve više od 2 god. je poklon. |
![]() |
![]() |
![]() |
#583 | |
Premium
|
Citiraj:
Jesu li kvarovi na consumer diskovima češći što je veći kapacitet? Naime, pretpostavljam da bi jedan Seagate ili netko treći ostavio garanciju npr. 3 godine, kad bi vidio da je WD smanjio. Veća zarada će im biti da ljudi počnu kupovati njihove diskove s dužnom garancijom, nego da smanjuju kao što smanjuje i WD. Ili su danas kvarovi diskova toliko češći da im je jednostavno neisplativo u bilo kojem smislu imati godinu dana dužu garanciju?
![]() |
![]() |
#584 | ||
Registered User
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#585 |
Antimićanin
|
Eto, da ne duljimo, oćemo reći ovako. Svaki disk je dobar ako misliš ga redovito backupirati i ne plakati za podacima koje će eventualno potegnuti u grob sa sobom ![]() Jel to ok.? Nek ljudi kupuju zelene, crvene, crne, plave, ljubičaste, žute, narančaste... Ali nek si sami odgovore na pitanja što im je bitno, cijena ili garancija, budući pitanje o pouzdanosti nije relevantno niti po viđenom, ima bilo kakvog smisla za debatiranje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#586 |
Registered User
|
Upravo to, sve rečeno. Svaki disk ima svoju namjenu i svatko sam treba odlučiti što mu je najbitnije, kako rekoh, barem kod WD-a možeš birat što želiš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#588 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Trenutni RGB spektar je dovoljan. ![]() Dodala se ljubičasta, pa tako fali još samo žuta i narančasta. ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 02.05.2014. u 13:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#591 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Sentinel kaže: Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#592 |
Antimićanin
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#594 |
DJ_Darude kicks ass...
Datum registracije: Dec 2007
|
Koji WD Black uzeti
Bok svima... gledam ove 1TB, 2TB hardove WD BLack..pa ima više modela sa malom razlikom u cijeni pa se nikak odlučit koji uzet... koji je najbolji, najbrži neznam...gdje na netu ima neki test ili komparacija? ![]()
![]() |
#595 |
Premium
|
Sve ti je to isti drek. U odnosu na čunga-lunga SSD sve je to bolno sporo. Uzmi onaj kapacitet koji ti treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#596 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
WD Black uzmi jedino radi petogodišnjeg jamstva (ako ti je bitno). Za brzinu ti je tu SSD. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#597 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ako te to buni... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#598 |
DJ_Darude kicks ass...
Datum registracije: Dec 2007
|
da mislim na webshop kad ima više modela nekih po različitim cijenama pa me to zanima... imam jednog od 500gb pa da još ubodem koji veći...a ovaj prodam...SSD imam već ![]()
![]() |
#599 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
![]() |
#600 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Load/unload cycle count: 595 (iliti head parking) To cujes. |