Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.11.2009., 20:45   #571
cica_mica
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
samo zbog ovoga?

The main differences are the added lifetime Drive and Walk navigation license and the cool looking stand and car charger that allow you to easily use the phone as an in-car SatNav unit.

There's only one other difference compared to the original model according to the data sheet of the Nokia 5800 Navigation Edition. It will be available in Chrome and Black color combo rather than any of the two-colored versions of the Nokia 5800 XpressMusic.
radi te 2 stvari mi se svidja a i nadam se da ce ove djecacke bolesti koje su pogodile 5800 biti uklonjene iz ove serije, moraju i oni na necem ucit .

samo se bojim cijene, sigurno nece bit 1500 u oglasniku ko i ova.

da iskoristim ovaj post, trazim neki mob do 2000 kn, normalno ne u ducanu ali da je nov
- gps, wifi i da ima neki OS i po mogucnosti sto veci ekran.
5800 mi se svidja, cijena je razumna ali mi je nekako plasticno krhka u ruci. naspram toga trenutno mi je favorit
cica_mica je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2009., 22:36   #572
senior_citizen
Registered User

Datum registracije: Oct 2009
Izišla je najnovija inačica firmware-a (v31.2.008) ! Ali nema još za moju njoku. :-(

Zadnje izmijenjeno od: senior_citizen. 06.11.2009. u 23:32.
senior_citizen je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.11.2009., 23:21   #573
Gjur0
Registered User
Moj komp

Gjur0's Avatar

Vlasnik sam plave nokia-e 5800xm i kupljen je preko oglasnika, nije brandiran, niti lockan, pa me zanima sta moram raditi da updateam software? Samo preko nokia software updatera ili ima neka proccedura?
Gjur0 je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2009., 23:33   #574
senior_citizen
Registered User

Ima procedura. Prvi korak u njoj je da pročitaš sve stranice ove teme. Sve ti piše.
Staro 06.11.2009., 23:37   #575
Gjur0
Registered User
Moj komp

Gjur0's Avatar

Ujoj, ima 20 strnica... ovo ce potrajat...

a nista onda se bacam na citanje...

Slobodno ako znas od koje strane pocinje da ne moram citat bas sve, javis!
Gjur0 je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2009., 15:11   #576
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Samo updejtaj preko NSU,nikakve komplikacije i gluposti....(tako sam bar ja radio sa N95 8GB,5800 XM i N82) i kod svakog je sve uspjelo iz prve i super radilo

mislav_os je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2009., 16:09   #577
senior_citizen
Registered User

Nije baš sve i baš uvijek tako jednostavno !
Evo mog slučaja. Dakle, imam 5800 XM od VIP-a sa Vodafone softverom, tzv. "prilagođena inačica" v21.0.025.291.02 od 08-05-2009. godine, postav jezika je 07 (hrvatski) i vrsta aparata je RM-356.
Pokušao sam promijeniti "Product code", ali izgleda da nisam uspio. Ispočetka sam se mučio s JAF-om. Javljao mi je grešku kod spajanja s mobitelom i rušio se kad sam trebao upisati novi "Product code". Onda sam instalirao "Nokia PC Suite" koji ima noviji drajver i onda se nije pojavljivala poruka o grešci i nije se rušio JAF prilikom upisivanja "Product code-a". Međutim, iako sam točno slijedio upute, nakon isključivanja i uključivanja aparata i provjere ima li novi firmware (ono, kad se utipka *#0000# itd.) uvijek dobijem poruku da nema novog softvera za nadogradnju. Pokušao sam s dva "Product code-a" (0573762 i 0559395) ali bez uspjeha. U aparatu imam VIP-ovu karticu s brojem, pa sam posumnjao da možda aparat nije zaključan samo na VIP, te sam zamijenio karticu s T-mobile-ovom i uredno radi. Nemam pojma što bih još mogao isprobati, pa molim nekoga tko ima slična ili bogatija iskustva s rješavanjem ovog problema da pomogne. Hvala unaprijed !
Staro 08.11.2009., 00:08   #578
Enter Sandman
dark paradise
Moj komp

Enter Sandman's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ja sam baš jučer napravio update s 0559395 na 31.0.101 bez ikakvog problema!
Enter Sandman je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2009., 02:00   #579
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor senior_citizen Pregled postova
Nije baš sve i baš uvijek tako jednostavno !
Evo mog slučaja. Dakle, imam 5800 XM od VIP-a sa Vodafone softverom, tzv. "prilagođena inačica" v21.0.025.291.02 od 08-05-2009. godine, postav jezika je 07 (hrvatski) i vrsta aparata je RM-356.
Pokušao sam promijeniti "Product code", ali izgleda da nisam uspio. Ispočetka sam se mučio s JAF-om. Javljao mi je grešku kod spajanja s mobitelom i rušio se kad sam trebao upisati novi "Product code". Onda sam instalirao "Nokia PC Suite" koji ima noviji drajver i onda se nije pojavljivala poruka o grešci i nije se rušio JAF prilikom upisivanja "Product code-a". Međutim, iako sam točno slijedio upute, nakon isključivanja i uključivanja aparata i provjere ima li novi firmware (ono, kad se utipka *#0000# itd.) uvijek dobijem poruku da nema novog softvera za nadogradnju. Pokušao sam s dva "Product code-a" (0573762 i 0559395) ali bez uspjeha. U aparatu imam VIP-ovu karticu s brojem, pa sam posumnjao da možda aparat nije zaključan samo na VIP, te sam zamijenio karticu s T-mobile-ovom i uredno radi. Nemam pojma što bih još mogao isprobati, pa molim nekoga tko ima slična ili bogatija iskustva s rješavanjem ovog problema da pomogne. Hvala unaprijed !

Nikako ne mogu shvatiti jednu stvar koju si ovdje napisao:

Imas JAF a zahebavas se sa Nokia Software Updater-om? Pa instaliraj novu verziju 5800xm sa support stranice, otvori jaf, izaberi koji god product code zelis sa HR menijem i on ce ti sam isfleshat telefon od A do Z.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2009., 17:36   #580
senior_citizen
Registered User

@Bruno_Rv, s ovim telefonom, a ujedno i s tim programom (JAF) sam se prvi put susreo i ne poznajem sve njegove mogućnosti. Meni isto nije jasno zašto nije htio promijeniti taj jedan broj (Product code), a kako ti navodiš, njime se može telefon isflešati od A do Ž. Samo da napomenem da sam pokušao promijeniti taj Product code i programom Nemesis Service Suite, ali također bez uspjeha.
Molim te, možeš li opisati od tebe predloženi postupak tog A do Ž flešanja, korak po korak. Trenutno treba meni, a možda će zatrebati još nekome.

Hvala ti unaprijed u moje ime i ime svih potencijalnih korisnika!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.11.2009., 23:50   #581
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor cica_mica Pregled postova
radi te 2 stvari mi se svidja a i nadam se da ce ove djecacke bolesti koje su pogodile 5800 biti uklonjene iz ove serije, moraju i oni na necem ucit .

samo se bojim cijene, sigurno nece bit 1500 u oglasniku ko i ova.

da iskoristim ovaj post, trazim neki mob do 2000 kn, normalno ne u ducanu ali da je nov
- gps, wifi i da ima neki OS i po mogucnosti sto veci ekran.
5800 mi se svidja, cijena je razumna ali mi je nekako plasticno krhka u ruci. naspram toga trenutno mi je favorit
kul luking stend end kar čarđer kupiš sve skupa u vipu za 100kn, a masku presprejaš... moš mislit kako će raditi novi kalup za postojeći mobitel kojem mogu samo stavit srebrni okvir.

get real
syss je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2009., 08:26   #582
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
@cica_mica
Svaki tudum može sam staviti Garmin na tu Njoku u pola sata i stvarno ne vidim potrebe da zbog toga plaćaš neku extra lovu samo zbog navigacije. Odi na caffe.mobil forum i nađi sticky u kojem imaš sve opisano sa slikama i linkovima na potrebne programe.
Staro 09.11.2009., 11:35   #583
hrki
Banned
Moj komp

Datum registracije: May 2007
Skinuo sam JAF i sve kaj treba išao promjeniti product code i neće promjeniti a ni očitati trenutni code, što krivo radim?
hrki je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2009., 11:35   #584
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor cica_mica Pregled postova
Pozdrav svima,

dali je moguce u zagrebu nabaviti 5800 navigation edition. na nokia hr taj mob postoji ali gdje god gledao nema ga. nema ga niti u oglasniku pa me zanima dali itko ima kakvu informaciju
http://www.t-mobile.hr/2/20-30-01-10...?sifra=NO5800N

Evo ga sluzbeno u t-mobile ponudi.
Router je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2009., 11:38   #585
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
pa 100€ je skuplji u pretplati... roflmao
syss je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2009., 16:45   #586
hrki
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor hrki Pregled postova
Skinuo sam JAF i sve kaj treba išao promjeniti product code i neće promjeniti a ni očitati trenutni code, što krivo radim?
riješeno
Staro 10.11.2009., 22:02   #587
senior_citizen
Registered User

@ hrki, hajde napiši, što je bilo problem i kako si ga riješio !?
Staro 11.11.2009., 12:31   #588
hrki
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor senior_citizen Pregled postova
@ hrki, hajde napiši, što je bilo problem i kako si ga riješio !?
Nije mi želio prepoznati NSU pa sam ugasio pc suit i prije stavio samo na usb i proradilo
Staro 14.11.2009., 13:14   #589
bigAdvance
Premium
Moj komp

bigAdvance's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
kad idem updatedat NSU mi kaze da ukljucim "mrezni profil" a ja nigdje nemam ponudjen taj profil :S

jel zna ko di sta kako?
bigAdvance je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2009., 01:19   #590
blackened
Premium
Moj komp

blackened's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Et meni nakon mjesec dana čekanja stigao ekran sa e-baya, pisao sam ranije kak sam ga blesavo uspio strgat...ugl, jer netko nekad mjenjao screen na mobitelu?

Nudim najmanje ćevape i pivo
blackened je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2009., 07:19   #591
Majo
Banned
Moj komp

Maknes masku,dignes ekran,i onda je ekran na jednom dijelu povezan s mobom preko nekakvih vodova,ako nisi dobio te vodove s ekranom,odstarni ih s starog ekrana ali da ih pritom ne unistis,te stavi novi ekran i povezi vodovima,neznam dal bu ti trebala lemilica u ovom slucaju !
Majo je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2009., 12:20   #592
hrki
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor blackened Pregled postova
Et meni nakon mjesec dana čekanja stigao ekran sa e-baya, pisao sam ranije kak sam ga blesavo uspio strgat...ugl, jer netko nekad mjenjao screen na mobitelu?

Nudim najmanje ćevape i pivo
ako si u zg javi pa cemo riješiti
Staro 16.11.2009., 20:14   #593
blackened
Premium
Moj komp

blackened's Avatar

Evo ovako; rastavio mob uz manje probleme da skinem šarafe, stavio novi screen, sastavio sve 5, sve funkcionira osim jedne bitne stvari - naime, kad napravim poziv zacrni se ekran ali samo ako u ravnini ovog označenog senzora na slici između slušalice i prednje kamere dodje nešto u kontakt na daljini od 5 cm.

Npr razgovaram i od uha mi je mobitel udaljen 5 cm i sve u redu, no čim ga približim uhu odmah se zacrni ekran i pomaže samo ako ugasim mob pa ga opet upalim. Probao sam s par stvari da približim i uvijek na toj razdaljini manjoj od 5 cm mob se zacrni. Ista stvar se desi kad zaključam mobitel pa ga probam otključat.

Frend i ja smo provjerili sve te vodove triputa i čini se da sve štima. Mobitel sve ostalo radi perfektno, stvarno mi nije jasno u čem je problem. I kakav je to uopće senzor??

Staro 16.11.2009., 20:50   #594
Tuna
Unregistered User
Moj komp

Tuna's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
to ti je senzor na udaljenost kad dođeš blizu uha da ti se ugasi ekran da ne stisneš nešta i da ti ne troši bateriju

Tuna je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2009., 21:10   #595
blackened
Premium
Moj komp

blackened's Avatar

Citiraj:
Autor Tuna Pregled postova
to ti je senzor na udaljenost kad dođeš blizu uha da ti se ugasi ekran da ne stisneš nešta i da ti ne troši bateriju
Je da, sam baš nije normalnije da mi se slika ne vrati na ekran poslije

eo desi mi se upravo ovo ko ovom liku kad zaključam mob pa ga probam otključat

http://www.youtube.com/watch?v=vrcQqCqj8M0
Staro 17.11.2009., 01:53   #596
bigAdvance
Premium
Moj komp

bigAdvance's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor blackened Pregled postova
Je da, sam baš nije normalnije da mi se slika ne vrati na ekran poslije

eo desi mi se upravo ovo ko ovom liku kad zaključam mob pa ga probam otključat

http://www.youtube.com/watch?v=vrcQqCqj8M0
imam mobitel 4 dana, ovo mi se vec 2 puta dogodilo, samo sto kad dodje do toga, meni se mob sam ugasio/upalio
bigAdvance je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2009., 08:58   #597
Astra
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Pozz ekipa. Pošto sam jedan od onih koje zanima taj mob,naišao sam na njega u VIP-u za 1499 kn.
Može li mi netko laički objasniti u čemu je caka u ovoj ponudi:

http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=14065517&idnews=673729

?

Imam li ja ikakvih obaveza prema njima,ili samo platim fonać i to je to?
Ili platim 1499 + 1200 pa mi to oni vrate? Ne kužim?
Astra je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2009., 09:06   #598
hrki
Banned
Moj komp

Vipme račun će ti se automatski obnavljati iznosom od 100 kn tijekom sljedećih 12 mjeseci

Kao simpa mix
zašto ga ne kupiš u oglasniku ili njuskalu ista cijena čak otključan a nemaš obaveza

Zadnje izmijenjeno od: Router. 17.11.2009. u 09:30.
Staro 17.11.2009., 09:09   #599
Astra
Premium

Datum registracije: Jun 2007
I koliko im na kraju moram platiti?

Ja sam VIP-ov korisnik več dugo,ali sam bio uzeo onaj njihov stick za Internet i tu imam još neka dugovanja..tako da ja mogu samo cash&carry-..nikakav ugovor niš...
Astra je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2009., 09:32   #600
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor Majkus! Pregled postova
I koliko im na kraju moram platiti?

Ja sam VIP-ov korisnik več dugo,ali sam bio uzeo onaj njihov stick za Internet i tu imam još neka dugovanja..tako da ja mogu samo cash&carry-..nikakav ugovor niš...
Mozes li procitati onaj link koji si dao umjesto da postavljas nepotrebna pitanja?

*Potpisnik Zahtjeva obvezuje se unaprijed platiti iznos od 1.200 kn. Obavijest o obnovi Vipme računa bit će poslana SMS porukom u roku od 24 sata nakon kupnje telefona, kao i svaki mjesec tijekom sljedećih 11 mjeseci.

+ naravno cijena uredjaja od 1499kn
Router je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno