Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.03.2008., 15:06   #31
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor DR_J Pregled postova
ne trebaju mi poklonit. nego neka mi samo instaliraju xp. oni imaju onu verziju kaj mozes instalirat na gro kompova. A kak ce mi testirat konfu?? Moraju instalirat Windowse da mi testiraju komponente ili se varam?? Kad sam u hgspotu kupovao prije par godina onda su mi testirali komp tako da je kod njih radio dole u servisu 12 sati bez prestanka na xp-u i ostavili su mi windowse ali mi normalno nisu dali cd od xp-a.
I nisu ih aktivirali tj možeš se slikati s njima kad ideš na update jel...

Niko ne daje winse zabadava, ako ih se dobije s konfom onda budi siguran da si ih i platio, nemoraju ti uopće davati CD od windowsa ako je garancija na komp kao cjelinu data i ako ima OEM stiker sa serijskim brojem gore, CD se ne dobiva niti sa masom laptopa koji dolaze sa predinstaliranim OSom...
Staro 05.03.2008., 15:16   #32
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor DR_J Pregled postova
Moraju instalirat Windowse da mi testiraju komponente ili se varam??
Ne moraju. Postoje tzv. Windows/Bart PE koji se ne instaliraju na hard već se pokreću direktno sa cd-a. Na sličnom principu radi i Hiren's Boot CD, a na njemu alata za testiranje k'o u priči.
Kao što je netko već naveo, kada da kupuješ određene komponente (proc, hard) imaš pravo kupiti vindoze po OEM cijeni.
Oglas

Oglas
Staro 05.03.2008., 16:15   #33
DR_J
Premium

Datum registracije: Apr 2006
doslo je do ''male'' promjene. Nakon puno nagovaranja od strane frendova i znalaca ipak cu preci na intelov proc. Ovako sam slozio konfu sa njihovim nekakvim savjetima. Jel to sad ok?? i jel trebam uopce cooler za proc?? to je konacno,u pon idem po njega ako se slazete.

da li se isplati dati 90kn vise pa uzet umjesto E6750 - Intel Core 2 Duo E8200 BOX, 2×2.66GHz, 1333MHz, 775-pin, 6MB???
DR_J je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2008., 16:45   #34
Dr. Faustus

Dr. Faustus's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Uzmi jeftiniji procesor (npr. Intel Pentium E2180 BOX Dual core, 2.0GHz, 775-pin, 1MB 526,52 Kn, pa ga klokni na 3GHz) i bolju ploču za klokanje (npr. MB Gigabyte P35-DS3R, s775, iP35, DDR II, SATA II, GLAN 729,01 Kn). Za gaming i više nego dovoljno, vjeruj mi. A za hladnjak uzmi Thermaltake CL-P0310 BigTyp 120 VX AlCu Cooler 389,00 Kn.
Dr. Faustus je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2008., 17:54   #35
DR_J
Premium

ma nezelim ja clockat proc,nisam nikad to radio a cisto sumnjam da cu i sad radit. uzeo bi jaci proc tako da sam miran sljedecih par godina. nego sta mislite jel dovoljno dobra maticna?
Staro 05.03.2008., 18:17   #36
pipe
Bill Gates
Moj komp

pipe's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Vec sam ti rekao na pocetku. Uzmi Fortrona 400W iz Ve-Mila. S ovim procem se dobija solidan cooler, pa ti ne treba ovaj. ploca je puno bolja Gigabyte P35-DS3R
pipe je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2008., 23:47   #37
DR_J
Premium

znaci evo ga sa malo promjena.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja