|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nema veze što svijetli. Vjerojatno je otišao u vječna lovišta.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Premium
|
evo pocelo je sranje. za prvi driver chipset mi javino an error accurred!! taj sam jedinog skinula sa neke druge stranice jer se na ovoj acerovoj nije mogao odzipat. svi drugi driveri su sa acerove stranice. jel mi mozes naci ispravan driver? u dxdiagu mi pise pod display: main driver: vga.dll version: 5.01.2600.0000 (croatian) WHQL lOGO'D: n/a mini VDD: vga.sys VDD: n/a DDI Version: unknown to je nakon sto sam restartala komp. da li sad taj driver moram obrisati ili mogu prko njega staviti drugi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
|
Deinstaliraj toga reda radi. Pokušaj sa driverima s ove stranice http://www.acerpanam.com/flex/acerdr...TOKEN=93239984
![]() |
#35 |
Premium
|
kako deinstalirati? sve mi objasni pliz! ovaj tu je za vistu! ja stavljam xp professional |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
|
Ne možeš drivere za Vistu staviti za XP. Trebaš skinuti drivere za XP. Na linku koji sam ti dao imaš i drivere za XP. Prijateljski savjet. U Zg ima brdo forumaša koji će ti za sitnu lovu ili kombinaciju piva+čevapi instalirati sve na taj laptop. Obzirom na tvoje iskustvo, mislim da ti je to bolja opcija.
![]() |
#37 | |
Premium
|
Citiraj:
znam to ali idem na more u ned. a ovi driveri (ostali) su dobri osim tog chipseta. http://www.acer.com.my/service/drive...ype=Windows+XP imam ja neko iskustvo. jedne windowse sam stavila na komp. i maltretirala se sa dxdiagom, jer sam ga zbrisala, no to je druga prica koja je zavrsila hepi endom. samo te molim jos malo strpljenja. ja na ovoj stranici koji si mi dao da li je moj chipset pod nazivom: intel chipset driver ver. 8.2.1010? (imam xp prof 32) i kako da izbrisem driver? Zadnje izmijenjeno od: lidaja. 17.07.2008. u 15:51. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Premium
|
Da, to je taj. Klikni na driver i pogledaj lijevo o čemu se radi. Lijepo ti piše za koji je OS. Za brisanje drivera imaš program koji se zove DriverCleaner. Doduše, neće biti ništa lapu ako pregaziš stare drivere novim. Bez uvrede, ali za mene si još uvijek početnik u IT svijetu. Hint: Dx9.0c je integriran u SP2 tako da se sa njim više ne moraš mučiti.
![]() |
#39 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() ni taj driver nije radio! nasla drugi sa intelove stranice. sada me graficka maltretira. koju graficku? za driver cleaner sam cula u ono neslavno doba kada je dxdiag nestao. i zato mi je osmjeh osvanuo kad sam nasla wins xp prof sa SP2! osim tog chipseta, graficke i sounda koje jos drivere moram staviti? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
a wireless driveri?
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Premium
|
@lidaja Pa imaš tamo driver. Skini sve drivere s one stranice koju sam ti dao. Lijepo piše: nVidia VGA driver Ver. 101.38 Moraš staviti i ostale drivere: lan, modem, wlan, bt, kamera, card reader, ir,... Skni sve sa linka. @doktor Sve driveri su tamo, pa tako i onaj za wlan.
![]() |
#42 |
Premium
|
wireless driver mogu cekati do 9 mjeseca jer nemam wireless internet |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Premium
|
Upravo sam gledao drivere sa tvog i mog linka i razlika je drastična. Npr. onaj Intel driver kod tebe ima 24kb što znači da ga ni nema (zato ga nisi mogla ni otvoriti). VGA driver kod tebe ima 43Mb, a kod mene 68Mb. Zaključak: koristi moj link.
![]() |
#44 |
Extrema Thule
|
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Premium
|
ajde de! ovo su dobre vijesti. samo da mi se pocne sve instalirati kak spada! za graficku nije nasao nikakvi error! sada se restarta! jel bi ti bilo bed napisati cijela imena drivera koja su mi potrebna?za internet i to dalje? i onda jednom zauvijek AMEN INSTALIRALA SE GRAFICKA!!!!!!!!!!!!! pod upitnikom tj usklicnikom su mi jos: BASE SYSTEM DEVICE - kaj je to? ETHERNET CONTROLLER MODEM DEVICE ON HIGH DEFINITION AUDIO BUS NETWORK CONTROLLER UNKNOWN DEVICE - hm? wtf? |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Extrema Thule
|
@lidaja malo teško riječima procjeniti bez slike upali device manager i tipka alt + prt scr pa pokreni paint ctrl +v i spremaj na jpeg. uploadaj na neki imagehost i postaj ovdje u thumbnailu...
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Premium
|
okej.daj mi samo reci koji je driver od gore navedenih da stavim za internet (ne za wireless) jer ga nemam već za adsl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
i jos jednu stvar, napisi sta si sve instalirala jer: ethernet controler je mrezna kartica vrlo vjerojatno modem, ocito ![]() network controller moze biti wifi, firewire ali unknown device i base system device mogu biti bilo sta, pa ako nam napises tocno za sta si stavila drivere mozemo metodom eliminacije vidjet sta jos fali instaliraj jos: ethernet http://202.75.39.152/drivers/Mobile%...inXP%5CLAN.zip - s tim ce ti dsl radit modem http://202.75.39.152/drivers/Mobile%..._2C06_WHQL.zip wireless http://202.75.39.152/drivers/Mobile%20PCs%5CAS5920G%5CWinXP%5CWLAN-Intel_v11.1.0.100whql.zip
![]() |
#49 |
Premium
|
stavila sam ga skidati. treba mu 3 sata na dsl vezi. ali imam 2 takva drivera i oboje nemaju setup?!?!. samo one razne ikonice i foldere po OS-ima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Premium
|
ovo mi je instalirano: VGA_nVidia_v.101.38_HDDVD infinst_autol (to je sa chipset sa intelove stranice, jel mi ovi nisu radili) Audio_v5423whql.zip taj je sa acerove stranice Modem XP_V76200_2C06_WHQL AS5920_5920G_WLAN_Intel_v11.1.0.100 i sada pokusavam staviti ovaj LAN koji si mi rekao ja imam ovaj AS5920_5920G_Broadccom_LAN_v10.26.0.0 ali kako sam vec rekla neznam kaj da kliknem jer nema setupa sada skidam tvoj driver. jos 1 h i 47 min ![]() i to je sve od drivera kaj sam stavila |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Premium
|
da, uzasno je spora veza prema serveru, probaj to sutra, nema smisla da tolko cekas sad. ili pusti skidat pa kasnije nastavi s instalacijom. ali ovo sto kazes da si instalirala drivere za modem me malo brine, ajde pogledaj u device manager dali on ima instaliran modem neki slucajno, jer ako nema lako moguce da nije uopce ili nije pravilno s audio driverima instalirao uaa drivere, a to ce biti malo veci problem onda (u slucaju toshibe gdje se to pojavilo je bila potrebna reinstalacija win da bi se to otklonilo) al pogledaj pa javi nebi zbilja bilo lose da nam postas screen shot device managera
![]() |
#52 |
Premium
|
još govana ![]() napravila sam taj screen shot ali kako usb otegnuo papak neznam kako da ga prebacim. nesto sa nerom kombiniram. zaboravila sam updejtat info o device manageru jer sam modem i wlan instalirala nakon sto sam napisala post da mi fali MODEM DEVICE ON HIGH DEFINITION AUDIO BUS i NETWORK CONTROLLER stanje je sada ovakvo: 3 puta po Base System Device 1 put po Ethernet Controler i 1 put pod unknown device meni je sada dsl bitan samo taj ethernet controler? jel mogu bez ikakvih bojazni instalirati svoje programe (i bez tog etherneta)? p.s.zbilja ste zlatni decki ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Premium
|
jos jedno usputno pitanje. da li postoji nekakav kabel s kojim mogu spojiti laptop i komp da si podatke premjestim? nikakve mreze nego najobicniji kabel? |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Premium
|
hehe, postoji, al ti nemas na laptopu takav prikljucak ![]() (edit: lazem, postoji jos poneka metoda, evo jedne, dapace vjerojatno i najjednostavnija) ajd probaj formatirat jos jednom stick, mozda pomogne, nikad neznas. i ne moras slati sliku device managera ako ono radi, ocito je sve ok. samo ethernet driver ti jos treba. spajas preko mrezne kartice dsl, zar ne? kada to slozis zatrazi od win update da naprave i odes fino na custom i pogledas pod driver update da li ima nesto sto ti nisi instaliravala i to odaberes, to bi moglo rjesit situaciju base system devicea i unknown devicea, al idem bacit oko na kompletnu specifikaciju laptopa, mozda nesto iskoci edit2: evo lista onoga sto bi moglo bit: webcam - treba li za to driver uopce?! bluetooth firewire memory card reader ovo su specifikacije laptopa
![]() |
#55 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() mrezne kartice dsl? nepoznat pojam ![]() jos skidam taj driver. sada je ni manje ni vise na 23%. podsjeca me na ona dobra stara vremena modema. za webcam pojma nemam. stisla to i odjedamput se pojavila na ekranu. zastrasujuce! bluetooth nisam uspjela odzipat (corrupted driver) ali bi si to htjela staviti. to cemo morgen ![]() a ovo dvoje firewire i memory card reader? hm za sto to sluzi uopce? ostavljam ovaj driver da se skida. ujutro cu to staviti. vama svima puno hvala...i nemojte zaboravit sutra ujutro kada se dignete da pogledate forum.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Premium
|
ACER / Acer Aspire 5920G-602G32Bi ![]() Status: raspoloživo Klasifikacija: LX.AKS0C.002 Intel® Core™ 2 Duo T7500, 15.4WXGA, 'NVIDIA® GeForce™ 8600M GT, 2x1GBRAM, 320HDD, Blu-ray disc, BT, Linux to je taj lapatop ali one specif koje si naveo je sve tu negdje. eh da, da li mi za blueray trebaju neki driveri. stavila sam njihov promotivan cd i nista se nije ni pokrenulo |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Premium
|
usb-a imas i to vise od nekoliko komada, samo je pitanje da li imas usb kabel koji je muski s obje strane. da, to ti je prikljucak mrezne (ethernet) kartice kamo spajas taj kabel sto ide iz kasde memory card reader je tocno to sto pise, sluzi da mozes umetnuti memorijsku karticu iz recimo mobitela i fotica i prebacivati podatke bez potrebe da ih na neki drugi nacin spajas a firewire sluzi za prijenos podataka, mahom se koristi na digitalnim kamerama za koje je originalno i osmisljen bio. sto se specifikacija tice, to je zajednicko svim laptopima 5920 serije, ovaj kod je samo oznaka sta tocno je ugradeno u njega, tipa diska, vrsta optickog uredaja, procesor, ekran i slicno, zavisi od modela do modela
![]() |
#59 |
Premium
|
koji floppy? nije li proslo vrijeme flopija? za sada mi onda to ne treba. jos ovaj ethernet i bluetooth. nemam dva muska kabla. sutra cu skocit do cipoteke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Premium
|
ajme sad sam tek vidio odakle mi skidamo te drivere.... gle ovu stranicu, tu fino pronadi svoj model laptopa (5920g), zatim odaberes lan driver (broadcom) i stisnes download, meni je preko 300kBps skidao sad... ima i svih ostalih drivera. u doljnjem djelu prozora ti pisu detalji o driveru i izmedu ostalog za koji je os. s tim da su neki driveri i za vistu i za xp isti, poput ovoga za card reader
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|