|
![]() |
#31 | ||
Guest
|
Citiraj:
A zašto su odbačeni. Proizvodnja i transport (koji je skup). Pa kada su CRT-i povučeni nisi mogao ni za približne novce dobiti LCD "iste" kvalitete. Ali je proizvođačima bilo generalno u interesu da zamjene mrcinske bulky uređaje sa novim, jeftinijim za proizvest i manje teškim (dubokim) uređajima koje je lakše za prebacit od točke A do točke B. Pogotovo što će in the long run ta prednost postati još veća, dok kod CRT-a nije bilo zbog tehnologije moguće dobiti još tanje... uređaje. "CRT" se "vraća" u obliku SED (ili sony FED) ekrana opet. Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Analogija ti ne drži vodu...... U 21-vom stoljeću digitalni(!!) uređaji koji reproduciraju sliku trebali bi imati ugrađenu mogućnost da reproduciraju različite rezolucije u maksimalnoj kvaliteti koju one mogu dati. Posebno u vremenu kad je blu-ray tek u povojima. Da ne kažem to da je HD slika - na način na koji se može reproducirati na danas aktualnim uređajima još uvijek daleko od neke savršene slike. Detalja ima više naravno, al još treba poraditi dobrano na uvjerljivosti boje, dubini i životnosti slike, te kvalitetnoj reprodukciji brzih pokreta. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
tako da ni tvoja analogija ne drzi vodu...
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Da, odbačeni su radi jeftinije proizvodnje i zarade. Ja sam 2000 ili 2001 kupio Sony 72cm, KV-29FX20K, platio 8,200.00kn. U to vrijeme taj tv je bio jedan od boljih modela koji se mogo naći u trgovinama a da se ne mora naručivat iz kataloga... Nije vrh u klasi no u to vrijeme hebački tv, toliko danas otprilike treba dati i za hebačku plazmu/lcd ili nešto manje no koliko je proizvodnja jeftinija nego CRT kanti ? Nadalje, šta bi falilo danas u sobi imat recimo ovo ? A šta je sve proizvedeno za USA nebiste vjerovali... tamo je HD krenio dok još nije bilo LCD-a ili Plazmi. Evo link. Meni je sam crt trajao 8 godina a dali će ovo prijelazno smeće trajat toliko do buma SED-a ?? I da, netko je spomenio transport crt tv-a, istina bog, ja sam u njegovu kutiju složio pola sobe drloga kod selidbe da je dići nismo mogli pa ti transportuj ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|